Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Historian bakom min stalker

Jag blir så jäkla förbannad över polisens uttalande angående hotbrevet Blondinbella fått. För er som inte hänger med fick hon ett brev där en man skrev att han skulle ”stycka henne” om hon inte gick med på att ha sex utan kondom med honom. Polisen säger att ”unga bloggerskor borde ta sig en rejäl funderare innan de exponerar sig själva”.

 

Jag har haft en ”stalker” efter mig i nästan två år. Jag har inte vågat skriva något om detta då jag inte vill uppmuntra honom på något sätt, men nu verkar det som att han har tröttnat då jag inte hört något på tre månader.

 

Det började med kommentarer. Han kommenterade varenda inlägg jag skrev och kommentarerna blev mer och mer svartsjuka mot min pojkvän. Ibland kunde även IP-adressen avslöja att han skrivit ett tio-tal andra kommentarer i olika namn.

 

En dag hade min statistik skjutit i höjden. 40.000 fler unika besökare. På en dag! Min stalker hade lagt ut ett rykte om mig på Flashback som han hävdade var sant. Att jag varit otrogen mot min pojkvän med honom och att jag gillar att ”ta den i tvåan”. Jag har aldrig träffat denna person och vi är inte ens bekanta.

 

Sedan började han smsa mig och maila mig och jag förstod att det var en och samma person som stod bakom allt. Jag skickade ett mycket pedagogiskt sms till honom där jag skrev att jag inte var intresserad av att ha någon som helst kontakt med honom och att han skulle lämna mig ifred. Sedan dess har jag inte svarat på varken mail, sms eller godkännt hans kommentarer.

 

Men då blev det bara värre. Han bombade min blogg och blev förbannad över att hans kommentarer inte kom fram. Han smsade dagligen och skrev i mail att han inte kan ”leva utan mig”. Hans kommentarer var skrivna på ett sätt som indikerade att vi hade en aktiv dialog. Även hans sms var formulerade på ett sådant sätt att det lät som att vi var tillsammans. ”Godnatt älskling. Sov gott! Jag saknar dig! Hörs imorgon”, skickades till min telefon nästan varenda kväll.

 

Jag vet inte om han blev provocerad av att jag inte svarade, för det han skrev till mig blev mer och mer hotfullt. Ena sekunden kunde han skriva att han älskade mig och nästa sekund var jag en jävla hora som skulle dö. Han skrev även gång på gång att han skulle komma hem till mig och att det inte fanns något jag kunde göra åt saken.

 

Jag kontaktade polisen flera gånger under dessa månader. Jag kopierade hans kommentarer och skickade till dem, jag citerade hans sms och gav dem absolut all information jag hade. Jag berättade att jag var livrädd för att han skulle komma hem till mig och svaret jag fick tillbaka var ”Om han skulle komma hem till dig kan du ringa oss då istället”. Som att bli spottad i ansiktet. Så kändes det.

 

Och inte var det ett svårt fall för polisen heller. Jag hade genom några enkla googlingar all information i världen om honom. Jag hade tre olika mailadresser, fullständigt namn och adress, nummer, stället han jobbade på, facebook-konto och bild. Ändå gjorde de inte ett jävla skit.

 

Kanske är det dumt av mig att skriva detta inlägg och jag ber till Gud att han glömt mig och att detta inte triggar honom. Men fy fan vad dåligt av polisen att inte ta detta på allvar. Jag har full förståelse av att man kan bli besatt av bloggare. Man är ju på ett sätt delaktig i deras liv, man tror att man känner dem. Är man dessutom psykiskt rubbad finns det faktiskt inga gränser på vad man kan göra. Därför måste polisen ta detta på allvar. Man ska inte ”skylla sig själv”. Bör tjejen som gick med kort kjol på gatan och blev våldtagen också ta sig en funderare för att hon exponerade sig själv?

 

Nä fyfan. Jag skäms. Att de ens kan säga så. Kanske de själva ska ta sig en funderare på hur de ska förebygga brott. För en dag smäller det på riktigt.

 

 Några av de många tusen kommentarer som finns i mitt arkiv bland opublicerade kommentarer:

 

 

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (137)

 • Svorskan

  |

  Jag tycker du skall mejla denna texten till polisen med hänvisning till att du har lagt ut detta på din blogg. Om de svarar eller inte är skit samma (eller icke, men när det nu är som det är). Om din stalker triggas igång, så har du ”förvarnat” polisen (även om de inte reagerar nu). Jag skulle gärna hänga med dig till polisen och prata med de, jag har svårt för att tro att de hade vågat avvisa mig. Jag skräder inte orden när det gäller sånt här.

  Svara

  • Annie

   |

   Jag håller med dig! Jag blev mordhotad en gång förut, och då följde min mamma med mig till polisen och anmälde direkt. Dom tog det dock allvarligt, även fast jag kände honom. Hmm.

   Svara

 • Gabriella

  |

  Vad hemskt!! Helt sjukt att man ska behöva genomlida såna hotfulla o otäcka saker utan att polisen bryr sig!! Vad lever vi i för samhälle egentligen?

  Svara

 • Julia Wilberts

  |

  Usch, jag ryser.. så läskigt! Helt sjukt att dem inte kan ta det på allvar, och hoppas verkligen att han inte börjar igen!

  Svara

 • Hannah

  |

  Återigen en hög med kloka ord av dig, Egoina!

  Svara

 • miranda

  |

  fy vad hemskt!

  Svara

 • manda

  |

  Nämen usch vilka människor det finns! Det värsta är just att polisen gör någonting alls! Jag hade en vän som råkade ut för samma och hon blev våldtagen för att polisen tyckte att ´´hon överreagerade´´ när hon anmälde honom. Man börjar nog undra vart världen är påväg…

  Svara

 • Jessica Hill [foto]

  |

  Fy fasen vad otäckt! Håller med dig totalt att det är riktigt dåligt av polisen att inte ta det på allvar. Det är hemskt!

  Svara

 • Jessica

  |

  Starkt av dig att skriva ett så stort inlägg om honom, hoppas polisen gör något åt det! <3

  Svara

 • Hannah

  |

  Usch vad tråkigt att du har blivit utsatt för detta! Man hoppas nästan att det är ett jävligt obehagligt och dåligt skämt. Mest för att jag inte orkar med tanken på att en sådan sjuk människa går omkring på gatorna.
  Oavsett så var/är polisens sätt att hantera det på pinsamt dåligt.
  Kanske för att det är ett relativt ”nytt” problem?

  Svara

 • Josefin

  |

  Fyfan vad läskigt..jag blev bara mer o mer arg och rädd! att de skulle hända dig något, visst jag känner dig inte, men nu har jag ändå följt din blogg i några månader o känner massa respekt för dig. Hoppas verkligen någon kan göra något åt det om han skulle någonsin kontakta dig igen. Sätt in han på någon vård eller något.!

  Svara

 • pubes

  |

  men vad i helvetet?! alla är vi lika under lagen, då ska vi alla skyddas på lika villkor också om vi behöver det. skulle mona sahlin eller någon bara få 1 (!!!) av dom där kommentarerna eller smsen så skulle ju hennes folk söka upp människan som skrivit det på en gång å få honom eller henne att ta sitt straff. helt idiotiskt att dom bara nonchalerar en människa som faktiskt är RÄDD för sin stalker. huvva!

  Svara

 • Sofia

  |

  Det här inlägget berörde mig verkligen, du borde skicka det till polisen! Nämen usch vilka hemska människor det finns. Skönt att han verkar ha lämnat dig ifred nu iallafall. Ha det bra och sköt om dig! Tänk på alla snälla,smarta,jordnära personer som läser din blogg 🙂 Kram!

  Svara

 • Em

  |

  Fy fan va obehagligt! men försök att inte låta nått jävla dumhuvud hindra dig att leva normalt, du ska känna dig trygg i ditt eget hem och nu har du ju en pojkvän som kan skydda dig 😉 jag har för övrigt ett baseball trä under sängen.. ett tips bara! sköt om dig!!

  Svara

  • egoina

   |

   Sjukt bra inlägg!

   Svara

 • Mathilda

  |

  Ush det är hemskt! Blir även jag förbannad på polisen, det här är allvarligt och att de bara skrattar åt sådana här saker är helt sjukt!!

  Svara

 • Malin

  |

  Detta är helt sjukt. Både från hans sida och för att polisen inte tar det så speciellt seriöst.

  Jag och min vän spelade ihop förra sommaren och vi fick ihop några spelningar. En man blev våran stalker. Han låtsades vara våran ”manager” och trodde att han upptäckte oss. Han ljög om att han kände en massa kändisar och att han skulle ta oss till melodifestivalen och allt var det var. Men det blev mer och mer olustigt och han ringde ofta, ibland 10 gånger om dagen och ofta berusad. Vi sa att vi inte ville ha kontakt men han hade svårt att förstå det. Efter att tag började det lugna ner sig och vi trodde det var lugnt, tills han ringde på dörren.
  Det hände ett par gånger, men vi öppnade såklart inte.
  Sen var det tyst några månader, tills han hörde av sig igen och sa att han hade suttit inne på en anstalt.
  Sjukt otrevligt.

  Svara

 • Tove

  |

  Mådde riktigt illa av att läsa detta, speciellt de kommentarer han skickat till dig, fyfan vad otäckt!!! Och vilka jävla dårar till poliser, sa du att du ville anmäla honom?

  Svara

  • egoina

   |

   Ja, jag gjorde flera anmälningar. Inget hände.

   Svara

 • Gaymasen

  |

  Usch det är så obehagligt. Jag har fått en efter mig också, vad det verkar. Ringer hela tiden. Har även ringt runt till flera i min släkt och hållit på. Det har varit tyst i typ två veckor men idag har mobilen ringt anonyma samtal flera gånger. Jag har haft telefonskräck förr av liknande händelser och den botades som tur var men nu vill jag inte svara på anonyma samtal igen bara för det.

  Nej det är tragiskt. Patetiskt. Läskigt att det blir så.. Jag menar – vi blottar oss ju på bloggen men vad får det dem att tro att de känner oss? Nej förbannad gör det mig.

  Men du har OSS på din sida! 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Förstår vad du menar. Jag svarar ALDRIG på skyddat nummer (om inte jag är full eller något). Haha. Tack! Jag är på er sidan också 🙂

   Svara

 • anonym

  |

  i januari var blev jag utsatt för ett våldtäckts försök. jag anmälde sjävklart. polisen hittade dom 3 skyldiga, men det fanns inte nog med bevis för att kunna döma dom. Polisen gav upp då, gav upp helt enkelt. så, jag förstår din ilska. polisen kan göra bättre.

  Svara

 • Felizia

  |

  Sjuka människor det finns 🙁

  Svara

 • sofie

  |

  usch vad hemskt.. det är sjukt med alla som skyller på offren!

  Svara

 • Cajsa

  |

  Jag mår illa när jag läser detta… Ingen, verkligen ingen, förtjänar detta…

  Svara

 • Linnea

  |

  Men fy vad vidrigt! Och att polisen inte gör något! Då kan han ju fortsätta hålla på, det kan ju lika gärna vara samma idiot som hotar Blondinbella nu. Tycker oxå du ska mejla texten till polisen. Eller gå dit med den. De borde skämmas att inte ta sånt här på allvar… det är lika allvarligt och ett lika stort hot som att någon skulle säga det öga mot öga.

  Svara

 • Sabina

  |

  Men shit om du till och med hade hans adress borde ju poliserna tagit tag i saken på en gång. Vad har de för fel! Hoppas att han fortsätter lämna dig ifred.

  Svara

 • maria

  |

  Ge inte upp! Hitta någon i den usla poliskåren som bryr sig, dom finns där någonstans! Har haft problem men inte på riktig samma sätt. För mig gällde det ett konto som blivit hackat och skrivit massa ”konstiga” inlägg och mail till alla mina kontakter om mig. Men då uppmuntrades jag att anmäla men tog istället valet att inte göra det för att inte uppmuntra personen till att hämnas. Det finns för och nackdelar med allt.
  Ibland tror jag det är bäst att möta hårt mot hårt. Skriver dom att dom vet vem du är osv. svara att du vet mycket väl vet dom är också. Och i ditt fall skulle jag gå vidare med det till polis. Gå dit personligen och ”överdriv” din rädsla.
  Wow vad mycket jag skiver 😛 Nu ska jag ge mig! Kämpa på!

  Svara

 • Sanna

  |

  Ja verkligen det är skit hemskt. Hur kan de bortse från det då det är så tydligt. Jag menar det är ju lika olagligt att hota någon på internet som i verkliga livet. Hoppas det löser sig! <3

  Svara

 • Minna

  |

  Usch, va hemskt! Sånadär personer borde ju spärras in! Men de går ju inte, om polisen inte ens bryr sig! Va e de för värld vi lever i? Polisen borde göra nåt för att förebygga brott, inte för att sedan bara ta reda på att de inte finns ”tillräckliga bevis”, o sen strunta i allt. Hoppas de fattar snart att dom måste göra nåt åt sånt!

  Svara

 • Fanny

  |

  Obehagligt. Alla ni bloggare som blir förföljda och hotade eller känner obehag kanske kan gå ihop och uppmärksamma allmänheten/media om hur ni blir behandlade? Väcka diskussion. Det är väl ofta enda sättet att få till en ändring. Tyvärr…

  Svara

 • krulli

  |

  Skönt att det varit tyst ett tag, hoppas det fortsätter vara det.
  Fy faan vad vidrigt när det är som om han känner dig. Visserligen kan jag känna så också ibland med vissa bloggar, man blir ju ganska nära (åtminstonde med det du/bloggaren väljer att lägga ut)men man inser ju skillnaden.
  USch nej, fy detta är inget roligt! :/

  Inte ok av Polisen att mena på att de kan agera först EFTER det har hänt något, då kan det ju vara försent. Läste i tidnigen idag (Svd?) att polisen tycker att de är ganska bra på IT-brott.. tydligen inte….

  Svara

 • Mella

  |

  Vilka vidriga och sjuka människor det finns här i världen. Jag tycker att både du och Blondinbella är väldigt modiga som vågar skriva om detta. Sånt här måste komma fram i ljuset och polisen måste ha en plan för hur man hanterar sådana här saker redan i ett tidigt skede.
  Det är aldrig offrets fel att den utsätts för brott. Det är sjukt att poliser ens får uttala sig på det sättet.

  Svara

 • Robert

  |

  Usch, obehagligt!

  Svara

 • fredrika

  |

  helt sjukt! jag har inga ord

  Svara

 • Everlasting

  |

  Men usch vad obehagligt. Jag måste medge att jag undrade lite över vad det var för dåre du fått efter dig när du låste dina kommentarer, men här var ju förklaringen.

  Och man kan ju tycka att polisen borde kunna göra något. Är det inte ett brott bara för att du är bloggerska? Skrämmande inställning.

  Vi, dina vänligt sinnade stalkers, står i alla fall bakom dig. Hoppas du vet det.

  Svara

 • julia

  |

  Alltså det finns inte ord. För det första, det är hemskt att det finns människor. Att man kan gå så långt över gränsen… Och sen det med polisen? Herregud vart är världen påväg….????????? Men starkt av dig att skriva detta 🙂 hoppas de både löser sig för dig och isabella..

  Svara

 • M

  |

  hatar polisen i Landskrona då dem inte gör ett skit åt sådana anmälningar. va det LApolisen du anmälde till?
  Hände typ samma sak med min familj då min faster hotade min mamma till livet och så och vi hade alla sms och allting och polisen sa bara ”det kanske inte är hon som skrivit det”
  Så nu går min mamma med fickkniv och pepparspray i fickan när hon går ut bara för polisen inte tar tag i saken 🙁

  Hoppas han inte ”kommer tillbaka”

  Svara

 • Hanna

  |

  Det är så överjävligt att det blir löjligt. Tacksamt nog så vågar du lägga ut detta ändå trots att det finns människor som tyvärr har riktigt illa problem och gör såhär men det ska ALDRIG få hindra någon annan från att leva och göra det man tycker är kul (även om polisen nu verkar leva i en sådan värld). Tack för att du fortsätter att våga! Bamsekram till dig bästa bloggerska!

  Svara

 • Clara

  |

  Usch, fan vad jag rös när jag läste detta! Det är ju så jävla hemskt att det ens finns såna människor är ju bara läskigt… Och att polisen inte gjorde nått åt det?! Såna idioter det finns… Hoppas verkligen att han har lagt ner detta med att stalka! Stå på dig, kram!

  Svara

 • Monika

  |

  Fyfan. Vilket jävla hellvette.

  Förstår inte hur man inte kan ta något sånt här på allvar? Det är som att man måste ringa polisen medan man blir våldtagen , och inte innan, för att de ens ska lyssna….

  Svara

 • milicak

  |

  men herregud, mår sjukt dåligt efter att ja har läst detta. Jag kan verkligen inte förstå hur jobbigt det måste vara att gå igenom detta, för jag har inte gjort det själv. Jag vet att du förmodligen inte bryr dig om den här kommentaren, men du ska veta att du har många tusen människor vid din sida! kram

  Svara

 • Maria

  |

  polisen är dum i huvudet. När man bloggar blir man en offentlig person. Och kändisar hjälper de ju så varför inte bloggerskor. Lät kanske lite fel formulerat det där men du fattar hoppas jag. Jag hoppas att din snubbe har lagt ner och inte dyker upp igen. Vissa är det verkligen fel på. tro mig jag vet, jag har bott ihop med en psykopat 🙁

  Svara

 • Johan

  |

  Vi borde göra uppror tillsammans !! Ge oss en mailadress till polisen så mailar vi och anmärker att detta är verkligen inte okej. Ju fler vi är desto mer kommer de att bry sig.

  Svara

  • Therese

   |

   Jag håller med dig!!
   Man skulle bara få passa sig för att inte anmälas utav polisen för att man spamat dom, eller hetsat en folkgrupp eller stört polisen i deras arbete. 😛 Hoppas ni förstog ironin!!!

   Svara

 • linnea

  |

  usch. vad obehagligt…

  tycker det är sjukt att sånt här inte tas på allvar!

  Svara

 • my

  |

  Usch fyyyy vad läskigt!! Alltså aldrig att jag börjar blogga. Internet är en farlig plats. men fattar inte hur han fick din mobilnr, då måste han väl känna dej?? Usch

  Svara

 • Amanda

  |

  Starkt och modigt av dig att skriva ut detta!!

  Svara

 • joliin:)

  |

  Fy vad hemskt! & verkligen sjukt dåligt av polisen!

  Svara

 • Dani

  |

  Vilken sjuk psykopat! Hoppas detta blir uppmärksammat på rätt sätt. Helt sjukt ju :S

  Hoppas det blir bättre Egoina, vi bryr oss!

  Svara

 • cilla

  |

  Fyfan, jag mår ju dåligt för din skull bara av att behöva läsa det här.
  Du är verkligen stark som skriver om det iaf, och jag hoppas verkligen, verkligen att det här inte triggar igång honom igen. Likaså hoppas jag att polisen börjar göra sitt jävla jobb och tar sånt här på allvar. Man kan ju tycka att folk som har valt den yrkesinriktningen skulle bry sig lite mer om människor än så.

  Svara

 • Evelina

  |

  Du är modig Regina och fortsätt stå upp för dig ”, polisen m

  Svara

 • LADY DAHMER | en fantastisk blogg som alla borde läsa!

  |

  Vilken otroligt obehaglig människa!

  Just för att mäns våld mot kvinnor ofta bortförklaras eller försvaras (man skyller på offret) och eftersom att män ofta framställs som kåta svin som inte kan kontrollera sin drifter så måste vi kvinnor till slut utgå från att alla män är potentiella våldsmän.

  Vi lever nämligen i ett samhälle där kvinnan ska ta ansvar för mannens sexualitet; där man själv är skyldig om man blir våldtagen eller trakasserad, där man själv få se till att skyla sig och inte uppmuntra för annars får man skylla sig själv.

  Vi lever i ett samhälle där man som kvinna inte får vara full eller lättklädd och man inte får gå med en man hem om man inte känner honom väldigt väl för annars får man skylla sig själv om nåt händer.

  Och vi lever i ett samhälle där män ursäktas och försvaras när de tafsar och kränker (”lite får du väl tåla!”), i ett samhälle där småpojkar får ta för sig och man skrattar bort det ”han är kär i dig” ”boys will be boys” —

  Då är det inte så jävla konstigt att man är tvungen att se varje man som potentiell fara.

  Oavsett om det är kvinnor eller män som rättfärdigar männens beteende så handlar det alltid om att vi ska ta ansvar för männens lust. Män idiotförklaras systematiskt och kvinnornas roll är att ta ansvar för männens lustar och ilska.

  Svara

 • Annie

  |

  Det är tyvärr alltid så med svenska polisen, att dem ingriper NÄR det HAR hänt något och inte INNAN det har hänt något. Om det händer dig något allvarligare så stäm dom eller något!
  Bodde du i USA så skulle dom hjälpa dig direkt, I tell ya.
  Jag hatar stalkers, så jävla äckligt och läskigt.

  Svara

 • ~~erika~~

  |

  Nä, fy! Ja det är som du säger: Ska tjejen med kortkort skylla sig själv när hon blir våldtagen?
  Jag har en nära vän som var med om en gruppvåldtäkt och polisen gjorde ingenting. För killarna var ju jättetrevliga och hade flickvänner. Hur kan dom göra något sådant?
  Nä, jag säger som fler här har sagt: Spara ALLT du fått från honom och skicka till polisen! Kämpa på och så länge du vet att du gör rätt så GÖR du rätt! DU är fantastisk =)
  Kram på dig

  Svara

 • Carlsberg

  |

  Sjukt starkt gjort av dej att skriva det här inlägget när du vet att han kanske läser! Antar att du alltid censuerar (stavning) ditt namn på bilder eftersom du äe rädd för fler stalkers? Men du äe iaf en underbart bra och jordnära bloggare som fan inte ska behöva utstå nåt sånt här. Jag tror att vi alla som följer din blogg står på din sida, och hjälper mer än gärna till ifall vi kan. Du äe helt enkelt bäst och kommer alltid vara det!

  Svara

 • Ewe

  |

  Jag beundrar verkligen din styrka att skriva om detta!

  Svara

 • Ida

  |

  Hjälp börjar rysa och blir illamående utav att läsa din text och hans kommentarer. För guds skull Egoina, ge inte upp vad gäller polisen, få han anmäld. Att leva i en sådan otrygg situation måste vara riktigt obehagligt. Du vet att vi ALLA läsare stöttar dig! Kramar

  Svara

 • joss

  |

  alltså herregud!
  jag brukar inte kommentera storbloggare och så men det här var bara för mycket. hur fan kan poliserna säga så? som du säger det där med att gå med kort kjol på gatan. man ska kunna gå helt naken på stan utan att bli våldtagen. när du vet så mycket om honom så kan dom väl förfasiken kolla upp honom och ge honom en varning eller så? okej jag är väldigt oallmänbildad men har vart i en ”tjejgrupp” där vi pratade om just sånthär. asså vart är Sverige påväg?
  hoppas han slutar stalka dig!!
  ta hand om dig. kraaaam

  Svara

 • ida

  |

  Du är en utomordentlig förebild som lägger ut detta nu, en stark människa! Även om det måhända är ett rätt nytt fenomen med stalkers som trakasserar bloggare så måste det tas på allvar, det är precis som vilket övergrepp som helst och tyvärr så blir i många fall offret som råkar ut för den värsta av orättvisor, att inte bli trodd och att inte heller bli tagen på allvar. kram

  Svara

 • Anna

  |

  HERREGUD!!!! Det är det enda jag kan säga. Jag följer inte BBs blogg numera, men att liknande förföljarbeteenden inte tas på allvar är ju sinnessjukt! Jag hoppas att ditt inlägg (och antagligen inlägg från BB?)skapar en debatt kring detta. För inte ska en bloggare som tycker det är kul att berätta om sitt liv känna sig begränsade i sn vardag!!! Förhoppningsvis är ändå detta inlägg en start på en debatt inom ämnet i alla fall… (Och det är stört att en debatt ska väckas för att något ska hända också…)
  Hoppas du vet att vi är många fler läsare som bryr oss om dig och ditt välmående och nöjer oss (även om det har negativ klang så är det menat positivt nu!) med din vardag än de konstiga typer som typen du beskriver ovan!
  Stå på dig! Vi är nog många som står på din sida 🙂

  Svara

 • Nadja

  |

  Usch, vad läskigt! Helt sjukt att polisen inte gör något åt saken!

  Svara

 • Hanna

  |

  Gud vad otäckt!
  Speciellt det där med ”eller så hittar jag dig.”
  Otroligt att polisen inte tar sådant på allvar.

  Svara

 • millan

  |

  Men fyfan vad creepy.
  Herregud.
  Tycker synd om dig, men du är sjuuukt stark Egoina. Och du har gjort så mycket bra. Har läst din blogg i cirka tre år dagligen, och har alltid varit lika glad när du uppdaterat. Sen när du drog igång hela ’alla lår är perfekta’-grejen så var jag så himla impad. Du är en doer.
  Du är så jävla bra, låt inte honom skrämma dig eller klanka ner på dig på något sätt!
  Och på något sätt så är vi alla bloggare tillsammans i detta, vi ska motverka detta tillsammans. För så himla många av oss sitter i samma båt.
  Rock on girl!
  (älskar dig och din blogg sjuuukt)

  Svara

 • frida

  |

  jag håller helt med dem andra !
  önskar att jag/vi som läser din
  blogg kunde göra något men det
  finns inte mycket vi kan gö åt
  saken :'(
  skulle jätte gärna vilja hjälpa till men.. :/
  <3

  Svara

 • e l i a s p h o t o

  |

  Hemskt! Håller med dig och Blondinbella. Tycker att sånt här borde tas mer på allvar!

  Svara

 • Carro

  |

  Usch. Du gör helt rätt Egoina. Håller med dig till 100%. Polisen får fan börja ta sådant här på allvar.

  Svara

 • Lisa

  |

  Modig du är! Helt SJUKT!

  Svara

 • Pauline - foto&mode

  |

  Wow, vad vidrigt. Jag fick läsa hela brevet till blondinbella (hon la ut en bild på twitter) och det var liksom, skära av brösten, stycka, etc. Helt insane.
  Jag är glad att ni är ärliga om era stalkers. Det väcker ju mycket uppmärksamhet och folk borde börja rasa mot polisen, hade det hänt en själv hade man ju inte velat behöva gå runt på nätterna och oroa sig att bli påhoppad av en människa som har en festisch för ens kroppsdelar. det finns ju sådana här fall som faktiskt slutar allvarligt. Hoppas också idioten håller sig borta, det värsta som hänt mig är mer människor som blivit besatta av mig över typ msn eller facebook, men det har oftast gått att ignorera. Om man inte hunnit att ge numret, det vill säga. Män. Starkt att du skrev ut detta!

  Svara

 • Pauline - foto&mode

  |

  Tycker för övrigt nästan alla vi borde bli hemska stalkers mot någon av de där idiotiska poliserna och se hur kul det är när mobilen inte slutar att vibrera och man stänger av den om nätterna för att helst aldrig sätta igång den igen för rädslan av vad som kommer stå.

  Svara

 • Amel

  |

  Fy faan vad hemskt! 🙁
  Hoppas du får den hjälp du förtjänar nu…
  Vad fan är det för fel på dagens samhälle och polis? Deras jobb är att SKYDDA oss!

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi! Hoppas du inte har fått någon ”respons” från stalkern. Förhoppningsvis har han lagt av.

  Svara

 • Sara

  |

  Det är väl allmänt känt att Skånepolisen är slö som hundan. Förbannade svin är vad dom är som inte kan ta människor på allvar. Fattar dom inte att du är rädd? Herregud. Man blir mörkrädd av Sveriges poliser. Dricka kaffe och äta bullar är dom förbannat bra på. Och att förhöra våldtagna tjejer ”vad hade du på dig?”

  Vid en våldtäkt är det enda gången offret blir ifrågasatt. Aldrig annars vid övriga brott.

  Dom borde skämmas!!!!

  Svara

 • Sara

  |

  Först vill jag säga att det är starkt av dig att dela med dig av detta..
  Det är svårt att föreställa hur det skulle kännas, men jag hoppas innerligt att det inte fortsätter.. och att din bild av det hela inte triggar, utan snarare kanske visar att du har en såpass integritet att du vågar säga ifrån (vilket du redan visat, genom att säga ifrån till personen själv i fråga klart och tydligt och dessutom kontaktakt polisen).

  Det är sjukt att polisen kan säga något sådant som att det är offren själva som ska tänka efter innan.. det är en stark parallell till det du skriver om korta skjolar.. det har varit en attityd.. som lever kvar ibland.. att vi tjejer får skylla oss själva om vi har t.ex korta skjolar.

  Det är aldrig vårat fel, det är ju alltid gärningsmannen eller gärningskvinnan som utför det som är fel. Det är de som går över gränsen…

  Sådant måste tas på högre allvar. För ingen ska behöva gå runt och vara rädd, för att polisen vill vänta tills något händer först (då har ju den stora skadan redan sket).

  Jag hoppas att det ändrar sig, att din öppenhet ökar medvetenheten om problemen.
  Tack Egoina för ett uppriktigt inlägg, och att det stöd du ger alla tjejer genom att blotta detta för oss.

  Svara

 • Maja

  |

  hjälp, vilken galning.

  Svara

 • Julia

  |

  Det är i såna här lägen man ska känna en advokat, som vet mer om lagar än polisen, för det finns någon lag som handlar om ”stalkning” så han skulle kunna åka dit för det. Suck. Tur att du är så stark iaf!

  Svara

 • elvira manning

  |

  Går en rysning genom kroppen när jag läser detta.
  VAD ÄR DET HÄR FÖR SJUK JÄVLA MÄNNISKA.
  Hoppas du gör ett försök att gå till polisen och att dem tar dig på allvar denna gången.
  Ta hand om dig. Kram

  Svara

 • Karin, men kallas Olga!

  |

  Jättesjukt av polisen! :0
  På något sätt blev jag stolt över dig för att du vågade skriva det! Keep going Egoina! Keep going!

  Svara

  • Svorskan

   |

   Jag kan inte annat än hålla med! 😀

   Svara

 • tvillingmamman

  |

  usch vad hemskt, blev tårögd när jag läste! helt sjukt att det får gå till såhär – jävla lata poliser som inte orkar engagera sig. Fy fan!

  Svara

 • Nora

  |

  Tänk vilken värld vi lever i, kan inte fatta hur polisen inte tog det seriöst.

  Svara

 • Kristine

  |

  Shit vad läskigt! Stalkers är livsfarliga ju, polisen engagerar sig i helt fel saker. Tänk om de kunde lägga ner lite mer tid på att förebygga brott istället för att dricka kaffe.

  Svara

 • -

  |

  Usch va otäckt! Men innan du går på polisen,(som du verkar vara mer arg på än själva stalkern)så borde du kanske tänka på att polisen har en bok dom arbetar för som kallas för Sveriges lag. Kunde dom sån skulle de självklart hjälpa dig, men i Sverige så har vi så många sjuka lagar som ibland skadar oss mer än de skyddar oss och det är förmodligen pga dessa som du inte fått hjälp. Sen kan jag hålla med om att det var klantigt sagt av polisen, men som du vet så är en polis också en människa som kan uttala sig klumpigt.
  skyll istället på dessa galna lagar istället för på polisen som gör en fantastisk insats för samhället varje dag!

  Svara

  • Svorskan

   |

   Fel! Det finns grund för anmälan. Stalkern kan anmälas för ofredande och att polisen inte tar det på allvar är under all kritik. Polisen avfärder det som ”inte tillräckligt” allvarligt. Det är alltså en bedömningsfråga och har inte med lagen att göra. Själv utsattes jag för ofredande och anmälde det till polisen och blev tagen på allvar. Problemet löste sig. Men det verkar som att när man är ”ung och dum” så lyssnar inte polisen på samma sätt.

   Svara

 • Sara

  |

  ÄLSKAR din bloggg ! 😀

  Svara

 • Louise

  |

  .__. Fy satan vad läskigt! Även fast killen inte gjorde något, så är din rädsla och oro nog till att tas på allvar. Hoppas nu verkligen att han inte kommer tillbaka. Polisen är ju ett skämt. Så dåligt och oproffsigt bemötande!

  Svara

 • Louise

  |

  *Jag menar att han inte kom hem till dig då 😮

  Svara

 • Stockholm Syndromet

  |

  Inte nog med att man ska vara rädd för vad en stalker kan göra, man måste dessutom oroa sig för polisen inte gör.

  Svara

 • thessi

  |

  Fyfan vilket jävla spånskott. Man blir ju mörkrädd.
  Lite löjligt nästan, här bor man i Sverige och tror att man har ett så bra skyddsnät. Jo tjena.
  Jag hoppas för din skull att den jäveln ger sig och skaffar ett liv!

  Svara

 • anne

  |

  Att polisen inte tar sånt här på allvar är förjävligt. ALLA hot ska tas på allvar och ALLA som ber om hjälp ska få det.
  Det här påminner mej om en hemsk sak som hände i min stad för ett halvår sen. En kvinna ringde till polisen flera gånger och sade att hennes ex-man slog henne och deras gemensamma barn. Han hotade även med att döda henne. Polisen ”sket” i det. En kväll ringde hon polisen och sa ”Han kommer döda mej inatt. Jag vet det. Ni måste hjälpa mej.” Och allt polisen sa var att hon skulle ringa igen ifall han dök upp. Kvinnan blev mördad i sin trappuppgång den natten, och mannen tog med sej barnen därifrån.
  Polisen är ansvarig!

  Svara

 • Anna

  |

  Vad du är modig! Jag hade fan slutat blogga och låst in mig någonstans:P

  Svara

 • Anna

  |

  hej! det här är ju helt sjuk?
  polisen är skyldig till att hjälpa till ovansett vilken person det handlar om eller så.
  jag tycker att du ska ta och ringa till alla möjliga poliser, för någon person där ute vill hjälpa dig. det lovar jag dig!

  du säger att han inte har skrivit till dig ett tag? det kan bara vara för att du inte har gett honom någon respons, tillslut tröttnar dom på att bara skriva te en tom vägg så där. men nu kanske det är samma person som skriver te blondinbella?, ta i kontakt med henne så kanske ni kan få reda på ifall det är just samma person som skriver till er båda. allt detta är ju helt sjukt att det finns sånna personer som gör något sådant! och det är just polisen som ska hjälpa människor i såna här sittovationer!

  jag tycker att du ska ta och skriva ut allt om honom/henne? och skriva ut all fakta du har fått om honom sen går du till din polis i din stad och slår näven i bordet! och säger att du vill ha hjälp!! det kan ge mer effekt om du tar med dig några fler.. kanske din mamma eller något?
  förstår att detta är skit jobbigt men jag ser dig som en stark person, lycka till. och tänk på att nästan alla andra som läser din blogg står vid din sida! ♥

  Svara

 • olivia

  |

  sinnesjukt… jag har ett ex som stalkade mig under en lång period (han dyker fortfarande upp ibland) han är jätteledsen och sårad över att jag gjrde slut med honom 2006… en kväll ringde han på min dörr och tog sig in i min lägenhet och började hota mig och slåss för att jag ville att han skulle gå. Jag blödde ner halva golvet i hallen. Jag polisanmälde och fick höra ”Du kanske ska tänka efter vem du släpper in och titta nogrannare i kikhålet”..
  s i n n e s s j u k t..

  Svara

 • Mikaela

  |

  Riktigt vidrigt! Stå upp för dig! Killen har någon typ av störning!

  Svara

 • Josefin

  |

  Usch va obehagligt! Polisen är helt sjuka i skallen… Men du är stark Egoina! Jag hade väl inte vågat göra någonting om jag haft en stalker. Du är underbar ska du veta och har en skitbra blogg!

  Svara

 • delfi

  |

  men fy vad obehagligt !

  Svara

 • johanna

  |

  var stark du är egoina som fortfarrande står upp efter det här, jag hade gömt mig mig i min lägenhet och inte vågat gå ut. fattar inte att polisen inte tar det på allvar hoppas han slutar…

  Svara

 • Rebecca

  |

  Fyfan! Stackars dig Egoina!
  Tänk vilka dårar det finns i världen..
  Jag hoppas att min generation kan ändra på dagens poliser,dem gör ju knappast något.

  Svara

 • Josse

  |

  Sok upp upp hans arbetsgivare. och lamna fakta till dem, fast a andra sidan kan det bara eskalera istallet… javla psykfall!!!

  Svara

 • Anna

  |

  Jag tycker att det är konstigt att nästan ”alla” som är/var i samma situation som du får samma svar från polisen, som blondinbella och tyra sjöstedt. Det är sjukt att de gör så!

  Svara

 • Sara

  |

  Altså SVeriges polis kan gå och dö, dom bryr sig inte ett skit!! Seriöst, dom tar ju inte ens emot allt bevis. Och när dom väl har gjort det så jobbar dom skitsegt med fallet, och kommer inte fram till nånting alls! Är så besviken på att dom inte hjälper sånna som dig. Det här är fan inget man kan leka med/strunta i. Händer det dig något nu, då är det deras jävla fel. Är så sjukt förbannad!

  Svara

 • susanne

  |

  hej!
  Sånt där är så himla sjukt…har en vän till familjen som blivit hotad och förföljd av sin x mans FAMILJ….dom har t.o.m försökt köra över henne….det enda hon fick som svar från polisen när hon anmälde det var ”känner du inget motorcykel gäng som kan hjälpa dig” HELT SERIÖST…så sa dom. Dom vill alltså att man ska ta tag i saken på egen hand…för att dom har så små resurser….enda gången dom egentligen bryr sig är om galningen i fråga skulle lyckas med sina hot….men kul att folk först tar en på allvar då man ligger på sjukhus…eller kanske t.o.m värre än så. Det enda du kan göra är att dokumentera…försök få igenom ett besöksförbud mot den här personen…då åker han in direkt om han ens försöker kontakta dig….men som sagt var…man får vara stark och tjata tjata tjata…

  Svara

 • susanne

  |

  Sånt där är så himla sjukt…har en vän till familjen som blivit hotad och förföljd av sin x mans FAMILJ….dom har t.o.m försökt köra över henne….det enda hon fick som svar från polisen när hon anmälde det var ”känner du inget motorcykel gäng som kan hjälpa dig” HELT SERIÖST…så sa dom. Dom vill alltså att man ska ta tag i saken på egen hand…för att dom har så små resurser….enda gången dom egentligen bryr sig är om galningen i fråga skulle lyckas med sina hot….men kul att folk först tar en på allvar då man ligger på sjukhus…eller kanske t.o.m värre än så. Det enda du kan göra är att dokumentera…försök få igenom ett besöksförbud mot den här personen…då åker han in direkt om han ens försöker kontakta dig….men som sagt var…man får vara stark och tjata tjata tjata…

  Svara

 • Hanna W

  |

  Vilket creep! Det är helt ofattbart att polisen inte gjorde något, du hade ju bevis och personfaktan och allt!

  Älskar din blogg, btw! Läser den varje dag!! <33

  Svara

 • Linna

  |

  kram till dig gina egoina!!

  Svara

 • Fotograf MIssJeni

  |

  Herregud….

  Jag hoppas VERKLIGEN polisen inser allvaret i stalkers. Har själv haft en, fast det var en bekant, men han var ändå hotfull.

  Fattar inte hur man kan vifta bort något sånt och säga att bloggare får skylla sig själva om dom exponerar sig. Nej fy fan. Skärpning snuten!

  Svara

 • Ida

  |

  Thats life. Den svenska polisen tar ingenting på allvar

  STÅ UPP FÖR DINA ÅSIKTER. DU ÄR BÄST

  Svara

 • tjofftjoff

  |

  Men gud så hemskt!!!! 🙁 vad himla sjuka människor det finns..

  Svara

 • Cecilia

  |

  Ja, säg när vart världen denna plats som lär människor att ”du ska inte bli våldtagen” istället för att ”du skall inte våldta”. 🙁

  Tragiskt.

  Svara

 • Sara

  |

  Att polisen inte gjorde något är ännu ett bevis på att Sveriges jämnställdhet inte kommit någon vidare stans.

  Svara

 • Hillevi

  |

  Men herregud… Läser din blogg men detta är första gången jag kommenterar. Jag blir så upprörd när jag läser detta, förstår helt din oro! Det som upprör mig mest är polisens nonchalans inför denna helt klart psykiskt sjuke man. Förstår inte vad det är med polisen, och även sjukvården, idag i sverige 2011! Du måste gå till polisen igen och KRÄVA att dom lyssnar och gör något.
  Det är tyvär de som gapar mest som får hjälp och måste du så gör som en bekant till mig gjorde:
  Ta med täcke och kudde, gå till poliskontoret och säg ”jag stannar här tills ni löser detta! Jag är livrädd, ert ansvar är att skydda mig och andra -gör det!”
  Du vet vad som är rätt, stå på dig och kämpa för det! Det är så många som stöttar dig och tycker du är bra. Låt ingen trycka ned dig!

  Svara

 • Linnea

  |

  Usch vad hemskt! jag tycker att din mammas förslag var bra, jag tycker att ni ska testa det! Kram

  Svara

 • sanna

  |

  Jag har varit med om liknande. jag var i en destruktiv relation med en man, förmodligen var han psykiskt sjuk då han hotade om att ta livet av sig när jag försökte lämna honom. efter att jag lyckats lämna honom (med hjälp av familj och vänner) ringde han konstant, han talade in ungefär 40 telefonsvar under loppet av ett dygn. väldigt snabbt bytte jag dock till nytt och skyddat mobilnummer. samma natt som jag gjorde slut med honom satt han utanför min lägenhet hela natten och skrek. efter det trodde jag att jag skulle kunna gå vidare i lugn och ro. men då började han maila, jag hade spärrat honom från min facebook och alla liknande sidor men på nåt sätt fick han tag i min mailadress. han skickade mellan 5-10 mail varje dag i två månader. det var omöjligt att känna sig trygg, han skuldbeläggde mig, hotade mig och varvade med ’jag älskar dig’ i mailen. under tiden var jag i kontakt med polisen, och dom föreslog att anmäla för ofredande. jag gjorde aldrig detta pga yttre omständigheter. nu har det gått ungefär ett år sen han mailade senast, och dom sista orden sitter verkligen kvar i mitt huvud: ”hur kan du vara så kall”. jag känner fortfarande obehag då jag går själv på stan (även mitt på ljusa dagen) då jag är rädd för att han ska få syn på mig och det ska börja igen. jag är livrädd för att han ska få tag på min adress eller liknande. han förstörde så sjukt mycket för mig. hela min trygghet rubbades. känner verkligen för dig och jag hoppas att polisen nån gång ska ta dig på allvar! ville bara berätta min historia, när jag läser dom meddelandena som han har skickat till dig påminner det oerhört mycket om mitt ex mail. alla ordval, all rationaliseringen och svängingen i humöret hos din stalker. hoppas allt löser sig!

  Svara

 • den rabiata orakade flat-feministen Fanny

  |

  Detta skrev jag om saken: Män som skriver hatiska och väldigt sexuella kommentarer till kvinnor som bloggar är ju ett välkänt fenomen här på internet. Det finns otroligt mycket misogyni, tyvärr.
  Men det skrämmande är ju att en person kan komma undan med den här typen av beteende när man faktiskt vet vem det är och anmäler det hela för polisen. Att vissa dessutom blir tillsagda att sluta blogga är än värre. Det är ungefär som om någon sagt till Per Gudsmundsson att han borde sluta skriva islamofobiska krönikor för SvD om han inte vill bli ”mordhotad” av vänsterextremister.
  Jag vågar absolut hävda att denna reaktion blir som den blir på grund av att bloggvärlden är kvinnodominerad. Jag tror att polisen hade tagit i mycket hårdare om det i allmänhet var män som utsattes för dessa hot.
  Den utbredda nätmisogynin är en förlängning av mäns våld mot kvinnor. Män använder sig i regel av väldigt könsbundna hot och förolämpningar. Det handlar ofta om sexuellt våld och förminskande av bloggaren bara för att hon är kvinna, ofta används ord som hora eller slampa som ju är väldigt tydliga förolämpningar riktad emot just kvinnor.
  Kvinnor som bloggar granskas också på ett helt annat sätt än män även utanför den här sfären av extrem misogyni. På samma sätt som mode så blir bloggosfären ofta anklagad för att vara oviktig och ytlig, och det värsta är ju såklart bloggar som handlar om stereotypt kvinnliga saker. Kvinnliga intressen och uttrycksformer blir konsekvent nedvärderade.
  Misogynin som kvinnliga bloggare blir utsatta för betraktas som ett kvinnoproblem och därmed inte lika viktigt som ”riktiga” hot som män blir utsatta för. Men tyvärr handlar det om människor som utnyttjar vårat kön för att kunna trycka ner oss. Som spelar på alla de där könsrollerna för att lyckas. Och eftersom det är kvinnor som drabbas så ser polisen mellan fingrarna.
  Jag tycker att man ska börja hantera detta för vad det är: mäns våld mot kvinnor. Ett allvarligt strukturellt problem som den svenska staten innan har tagit mycket hårt på men uppenbarligen struntar i nu när det rör sig om unga tjejer som rör sig på en arena man inte begriper. Man förstår inte hur otroligt hotfullt det kan vara med en person som gång på gång lämnar obehagliga kommentarer och skickar mejl när man faktiskt spenderar stora delar av sin tid på internet.
  Men återigen så ska man som kvinna anpassa sig efter de människor som utsätter oss för våld. För inte kan man räkna med samhällets beskydd bara för att man blir utsatt för lite helt vanlig misogyni.
  http://www.arsinoe.se/?p=10925

  Svara

 • Vill vara anonym

  |

  När jag var 13 år så lurade en kille mig att ge ut mitt riktiga namn över internet. Någon dag efter så ringde han upp mig på hemtelefonen.

  För att göra en lång historia kort…

  Han ringde mig regelbundet tills jag var 16 år gammal. SKickade blommor och presenter till mig. Blev svartsjuk trots att vi aldrig hade träffats. Ibland var jag ensam och ledsen och tyckte om sällskapet, jag var trots allt ung och dum. Men ibland så blev jag arg och frågade ut honom varför han ringde mig jämt.

  När jag var 16 år så fick jag nog och skällde ut honom. Jag visste ingenting om honom, varken ålder, namn, eller var han bodde. Medan han hade lirkat fram allt om mig.

  Något år senare så är det någon som skriver god jul på min facebook. Jag klickar mig in och ser en gammal gubbe på 50+ som jag aldrig sett förut. Jag klickar mig in på hans myspace, lyssnar på ljudklippen där han sjunger och känner igen rösten!

  Min stalker var en 50 årig gammal gubbe som ringde mig, en liten tjej på 13 år.

  Så jävla äckligt!

  Jag vill varna alla därute att vara försiktiga och inte lita på någon över internet! Den där mannen visste min hemadress och kunde lätt letat upp mig och gjort hemska saker om han hade velat.

  Kan även påpeka att han var gift, hade fru och barn.

  Svara

 • Lisa Marie

  |

  Det är hemskt att läsa någonting sådant här och jag blir så ledsen för din skull. Det är en fruktansvärd situation och polismyndigheten skall ta det på allvar istället för att alltid säga ’skyll dig själv.’ Jag undrar om de skulle sagt ’skyll dig själv’ om en före detta pojkvän [exempelvis] skulle komma över ens dagbok och läsa den och sedan hämnas utöver det som man privat har skrivit för sin egen del; för en blogg är en virtuell dagbok så i sådana fall borde det vara ett liknande scenario med en vanlig dagbok; om det är så polismyndigheten reagerar när en sådan här händelse sker.

  Jag har inte råkat ut för någonting sådant här fruktansvärt som du [än] men en gammal klasskamrat till mig från högstadiet är förälskad i mig och stod en dag utanför min dörr och förklarade sin kärlek till mig; jag sade till honom att jag inte kände likadant och han accepterade det och sade att han hoppades att vi till trots kunde vara vänner och jag nickade. Jag trodde att han hade glömt det men sedan började han skicka mejl om att han var ensam hemma och att han ville att jag skulle komma över på besök för att han var ensam hemma och det var ’föräldrafritt’. Jag blockerade honom på min hotmail och på msn och jag blockerade honom på facebook; samtidigt som jag hade givit honom en gammalt mobiltelefonnummer som jag inte använde längre för att han inte skulle få tag på mig. Men för bara någon vecka sedan såg jag honom utanför mitt fönster [för jag hade det öppet för att det var så hemskt varmt] och såg hur han tittade på mig när jag bytte om. Jag vill inte gå till polisen eftersom de inte kommer göra någonting på grund av att han inte har skadat mig fysiskt; men han har skadat mig psykiskt. Det är hemskt när man råkar ut för någonting sådant här och den värsta känslan är att vara förföljd. Jag hoppas verkligen att det ordnar upp sig för dig. Vi som läser din blogg står vid din sida; och fler med oss. stor kram!

  Svara

 • LM

  |

  Hemskt det du skriver. Det gör så ont att polisen inte bryr sig, eller de bryr sig, men kan inte göra något innan personen själv gjort något fysiskt.

  Jag hade en pojkvän som vart tokig när jag bröt upp. Vart trakasserad dagligen i ett halvår. Fick svaret av polisen att de inte kan göra något. Det slutar med att han överfaller mig i porten, misshandlar mig, sitter över mig och slår mitt huvud i golvet. Vaknar upp några veckor senare på sjukhus. Blödningar i huvudet. Tur i oturen så fick jag inga allvarliga hjärnskador, slänger om ord när jag pratar ibland. Han dömdes till fängelse, är ute nu men låter mig vara.

  Svara

 • Världen suger. « smartasanna

  |

  […] Här är åter igen ett exempel på det jag prata om tidigare. Kvinnor ska vara slagpåsar för mäns ilska. Eller hur kvinnor fortfarande inte behandlas som jämlikar. Egoina har haft en stalker efter sig och när hon anmäler till polisen så säger de till henne att återkomma om personen faktiskt kommer hem till henne. Ska det verkligen behöva gå så långt? […]

  Svara

 • Jackie

  |

  Jag beklagar Egoina, att du fått gå igenom något sånt här fruktansvärt. Jag blir verkligen ledsen när jag hör saker som dessa, och du ska veta, att om svinet kommer igen så har du tusentals läsare som vill riva ut hans ögon och rikta hårda sparkar mot hans skrev! Mao, vi står bakom dig..

  Svara

 • nathalie

  |

  Polisen är fan ett enda stort skämt. Könsdiskriminering kallas det. Säkerligen en man som sagt de orden… Om man som polis tycker att offren får skylla sig själva ska man nog börja leta efter ett nytt jävla jobb. Sopgubbe kanske?

  Hoppas verkligen att dom gör nåt åt båda era stalkers!

  Svara

 • Pia

  |

  Usch, sånt här är verkligen hemskt. Var själv med om liknande, men kände ”min stalker”, om man nu kan kalla honom så. Det var mitt ex, som efter ett 4 år långt förhållande fick något psykspel några månader efter att vi hade gjort slut. Blev smsbombad varje dag med helt motsägande meddelande. Allt från ”Jag saknar dig, godnatt älskling” till att jag var en hora som skulle dö, till att han skulle ta självmord nu och att hans familj minsann kommer veta att allt är mitt fel (blev väldigt nära hans familj när vi var tillsammans vilket gjorde att jag tog väldigt hårt på det här). Efter 9 månader slutade det plötsligt, så jag gissar att jag ska vara glad över det lilla, men det är fortfarande något jag känner av och mår dåligt över. Är 2 år sen det slutade nu och jag får fortfarande ont i magen så fort jag ser att det finns ett oläst sms på mobilen eller när ett oskyddat nummer ringer. Ångrar än idag att jag aldrig gick till polisen med det hela, men tvivlar på att de hade gjort något åt det.

  Hoppas verkligen att polisen tar dig på allvar om din stalker hör av sig igen. Om inte har du åtminstone dina läsares stöd. *kram*

  Svara

 • Yazmina

  |

  ”undrar om vi kan ses då kanske. Ta en fika eller nått. Eller så hittar jag dig.”
  Fy vad hemskt att få sånt här meddelande! Man får kalla kårar längs ryggraden. Hoppas att han lämnar dig ifred!

  Svara

 • Kicki

  |

  Jättemodigt av dig att publicera det här och jag tycker också att du ska maila polisen och berätta att du gjort det. Ta det säkra före det osäkra och var rädd om dig!

  Svara

 • yasmine

  |

  Starkt av dig att publicera!

  Svara

 • alina

  |

  vad är det där för idiot igentligen? om man ber nån att låta en va så gör man ju det, han verkar inte ha nått vett i huvudet för 5öre. & dålig stil av poliserna.

  Svara

 • Jenny

  |

  jävla äckel! peddo eller vad?

  Svara

 • Anna

  |

  Det är verkligen helt sjukt. Ofta går det kanske inte längre än såhär, men en dag kanske den här stalkern står utanför dörren och nästa sekund har han gjort sig skyldig till ett grövre brott. Är inte polisen då delaktig i brottet eftersom dom har fått chansen att veta ALLTING men inte gjort någonting?

  Svara

 • Elin

  |

  Hej Regina!

  Blir så utmattad över hur lite samhället bryr sig gällande fall likt ditt. Hur kvinnor inte tas seriöst av varken polisen eller domstol och att dessa kvinnor, precis som du, måste tvingas att acceptera sin situation. Vidare får hela rättsystemet skämmas gång på gång när en kvinna blir mördad av en man som har förföljt under en längre period. Detta är ju ingenting nytt, men ändå är det ett fall som känns lika prioriterat som cykelstöld i Lund. Helt absurt.

  Jag tycker att det är dags att alla kvinnor sätter ner foten och vägrar ett sådant bemötande av rättväsendet som du och många andra har fått uppleva. Jag tror att en person som du kan inte bara väcka publicitet utan också förståelse varför det är så viktigt att sätta dit dessa män och kvinnor som kränker så grovt på någon annans frihet och förstör liv. Därför vill jag uppmuntra dig att ta det vidare till högsta domstolen. Detta framförallt för att du inte ska låta honom vinna. Det är för många förföljare som i skrivandes stund vinner.

  Jag förstår hela den ekonomiska situationen och den mentala påfrestningen som du måste utsätta dig för om du tar fallet vidare. Eller, egentligen kan jag inte förstå eftersom jag har aldrig varit med om något liknande. Jag har aldrig haft en förföljare och har aldrig riskerat att förlora i princip allt. Det enda jag egentligen kan erbjuda är att hjälpa till. Precis som ovanstående kommentarerna borde en insamling fungera. Jag personligen är inte bara en snål jävel utan jag lever dessutom på studielån, men jag hade utan tvekan skänkt en slant om det betyder att det finns en liten möjlighet att rättvisa skipas.

  Vet inte om du läser alla kommentarerna, men mitt erbjudande att hjälpa till är inte bara ett moraliskt stöd på the world wide web. Jag studerar Strategisk kommunikation och digitala medier på campus Helsingborg och du bestämmer att ta det vidare så kontakta gärna mig om du behöver hjälp.

  Ta hand om dig!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv