Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Matkonst

Thairestaurang har alltid så fina grönsaker. Morötter i form av fjärilar, lökblommor och gurka i alla möjliga skapelser. Jag undrar lite hur det går till. Är det en person som sitter och gör dem? Typ: ”Vad jobbar du med?”, ”Jag är grönsakskonstskapare”. 

 

Det är värsta ju affärsidén. Man köper in grönsaker (billigt ju!), lär sig hur man gör blommor och grejer och sedan säljer man dem till diverse restauranger.

 

Men tråkigt nog finns det väl redan en maskin till det. Som den gången jag trodde att jag uppfann halkskydd på strumpor och så fanns det redan.

 

 

Rödlök i form av en blomma.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (26)

  • sofie

    |

    jag tror inte det är maskiner. min kompis mamma är från thailand och hon skulpturerar alltid grönsakerna själv till maten när hon lagar den.

    Svara

  • lillmadde

    |

    Har jobbat på en vietnamesisk restaurang och nej det finns ingen masikn, han satt o pysslade med blommor o andra roliga former då det inte fanns annat att göra 🙂 rätt skickliga är dom!

    Svara

  • julia

    |

    Egoinaaaa, vad använder du för program när du klipper ihop dina filmvideos???!?!

    Svara

    • egoina

      |

      Windows moviemaker. Fanns på min dator. Haha 🙂

      Svara

  • Lotta

    |

    Nu blev jag sugen på kinamat 😀

    Svara

  • FRIDA J ÖSTERGREN - Humorblogg!

    |

    Jag skulle kunna jobba som det, för jag kan göra marsipanrosor och det är ju också mat och blommor. Jag lärde mig av en youtubevideo och så var det ju nästan tvunget för det var på hemkunskapen i skolan. Fast jag gillar inte marsipan. Inte grönsaker heller. Men jag skulle nog ändå inte kunna jobba som det för jag ska bli skådespelare. Om du ser mig i en film någon dag kan du skryta med att ”hon kommenterade i min blogg några gånger”. Okej, nu ska jag sluta skriva, men jag brukar inte kunna sluta när jag väl kommer igång, en gång i skolan skrev vi krönikor men ingen orkade läsa min för den var så jäkla lång! Fasiken! Jag skulle ju sluta skriva!

    Svara

    • egoina

      |

      Hahaha! Är du med i en film så lova att vinka 🙂

      Svara

  • Gun

    |

    De är otroliga de som kan sånt där, utan maskiner.:)

    Svara

  • Carros Beauty

    |

    Fint men någon måstre ju suttit och pillat på den rätt rejält så jag skulle nog inte äta den 😉

    Svara

  • Cora

    |

    Jag var på en kurs en gång och lärde mig sånt! Jätteroligt ccc:

    Svara

  • Stockholm Syndromet

    |

    Personligen tycker jag att den typen av ”konst” känns lite utdaterad, typ 80-tal.

    Svara

  • frida

    |

    det finns inga maskiner, man gör dom för hand. de flesta som gör dom gör det hur snabbt som helst 🙂

    Svara

  • Emma

    |

    Hihi, påminner mig lite om när jag stod och hoppade på media markt och nästan skrek; Jag vet jag vet ! Man skulle ha tvättmaskin & torkrumlare i ETT ! .. Dock berättade han som jobbade där att det redan fanns sådana..

    En annan gång var jag frenetisk över att jag trodde att jag kommit på hur man kunde göra linser med inbyggda solskydd i.. dock berättade min nolärare att det jobbade man redan på..

    Så, grejen är ju att jag har ett mastermind – det måste bara jobba snabbare !

    Kram, älskar din blogg ! Du är en grym förebild !

    Svara

  • belle

    |

    hah, tror aldrig jag fått några såna fina grönsaker på nån asiatisk restaurang : (((

    Svara

  • boosse

    |

    mina tomater jag får från stans kinesställe ser aldrig ut som rosor, om inte rosor sitter mellan tjejers ben och rimmar på hitta. Ja, aptiten rusar i höjden mmmm

    Svara

  • JHH

    |

    Den var tjusig

    Svara

  • Bella

    |

    Fick alltid jättefint skurna gurk- och morotsskivor, typ 3-4 stycken till varje rätt när jag var i Thailand. Som små blommor, jättesött haha 😀

    Svara

  • Jessica

    |

    hahah gillar att jag funderade mer över varför du ätit med två skedar än hur dom gör konst av maten..

    Svara

  • Amanda

    |

    Det där gör man själv, och det är inte speciellt svårt. Vi brukar göra det på mitt jobb när vi ska dekorera fat och sådär! 🙂

    Svara

  • Åsa

    |

    Mmm, köksan på mitt jobb (vårdavdelning på sjukhus) är från Thailand och gör sånnadära grönsaksblommor till vårt fredagsfika. Inte direkt en talang man blir rik på alltså…

    Svara

  • elina

    |

    Sådär gjorde de med vattenmelonerna i matbuffen på restaurangen på hotellet jag bodde på i Turkiet. Sjukt fint 🙂

    Svara

  • emilia

    |

    visst har du käkat på Basilika i Landskrona? Jag fick sjukt snygga morötter där en gång!

    Svara

    • egoina

      |

      Oh yes!

      Svara

  • Emma

    |

    Tror inte heller det är maskin, för när jag var i Vietnam såg jag en tjej på restaurangen jag åt på skära ut såna blommor ur en morot och det tar inte så lång tid för dem 🙂

    Svara

  • Ida

    |

    Basilikas lök- och morotsblommor är sjukt snygga!! Åt där senast och tänkte precis som du, finns det typ nån som har det som jobb?!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv