Inte överviktiga, inte underviktiga utan jätteviktiga

Blev precis uppringd av en tjej på Expressen som vill skriva om mitt lilla projekt. Hur kul är inte det? Är så enormt glad över att detta uppmärksammas och att inte bara de negativa aspekterna av bloggvärlden lyfts fram.

 

Men mest är jag glad över att ni engagerar er och att vi stöttar varandra. Inte en enda negativ kommentar har kommit in trots att både jag och ni har visat oss så sårbara. Jag tror att jag har lyckats samla alla vettiga tjejer i hela Sverige här på min blogg.

 

Fy fan vad grymt!

0

Trackback from your site.

Comments (79)

 • Diana

  |

  Egoina, det är DU som är grym!! Hoppas absolut att Expressen (och inte bara de) tar upp detta!
  Super bra gjort!

  Reply

 • amanda

  |

  Jag måste säga å dina vägar att det måste vara svårt för dig att gå ifrån att vara i egoinas värld utan krig osv (INGET illa menat! hell no, haha, därför ja läst bloggen) att gå till att skriva om såna här djupa grejer och jag ÄLSKAR förändringen! fortsätt sätta upp ideal och prata om det. DU är en förebild Egoina!

  Reply

 • emilia

  |

  bäst är du eggo! :D:D:D:D (hehe eggo)

  Reply

 • Nadja

  |

  Hejja Egoina 😀 Äntligen någon som inte trycker ned oss tjejer som är “större” enligt de hemska normerna 🙂 Jag kan fortfarande inte vara stolt över mina lår m.m. men det här ger en pusch i arslet 😉 1000 Tack 😀

  Reply

  • Molly

   |

   Vilken otroligt fin rubrik!

   Har du kommit upp med den själv? 🙂

   Reply

 • Emma edwertz

  |

  Fan va kul!

  Reply

 • amanda

  |

  grymt egoina! så mycket bättre och viktigare än en jädrans tidning, keep up the good work!!!

  Reply

 • Linn

  |

  du är så grym egoina!
  Du har den vettigaste bloggen i hela sverige!

  Reply

 • Anne

  |

  vettiga svenskatalande från finland också!!

  Reply

 • Anna

  |

  Vad du är smal och fin! Läste att du hade använt dig av Caraktylene är det sant?

  Reply

  • egoina

   |

   Hahaha. Ehhh va? Vad är det för något?

   Reply

   • Everlasting

    |

    Ehh, det verkar inte vara en seriös fråga. Eller åtminstone frågar hon inte bara dig, utan flera storbloggare som HanaPee t ex. Någon som försöker starta rykten? Eller göra sneakyreklam?

    Reply

   • Linda

    |

    Samma kommentar har skickats till Paow, Dessie osv. Så det är inget att bry sig om 🙂

    Reply

 • Hanna

  |

  Man blir så glad när man läser om sådana här saker i bloggar för en gångs skull! Underbart!

  Reply

 • Caroline

  |

  Fantastiskt! Jag mår själv så mycket bättre efter alla bilder på låren, och riktigt kul att media uppmärksammar ditt initiativ till en sundare syn på kroppen. Du är en förebild för mig och många andra, var stolt över dig själv Egoina!

  Reply

 • ida

  |

  jag önskar att det fanns en “gilla” knapp. för sånna som mej som egentligen inte har något vettigt att skriva utan bara vill gilla helt enkelt.
  det du gör e stort, TACK!

  Reply

 • Paulina

  |

  åhh vad glädjande!! såhär ska det se ut!
  ett STOORT tack till dig och alla andra.

  Reply

 • Maria

  |

  Tack!Det här har faktiskt fått mig att inse att mina lår inte är jättetjocka bara för att de råkar gå ihop. Tack! Du är grym!

  Reply

 • Klaran

  |

  Yey! 😀

  Reply

 • Everlasting

  |

  Whoop whoop! Det är fantastiskt att så många engagerar sig och att du styrt upp det hela!

  När jag lade upp min lårbild så ökade antalet besökare på min blogg med… nästan 1000%! Jag blir så otroligt glad och uppmuntrad av att det är ett sådant inlägg som blir populärt! Världen är verkligen inte så hemsk som man tror.

  Reply

 • Ellen

  |

  Du är BÄST, Egoina!

  Reply

 • Karin

  |

  Wow, du är så grym Egoina! Du inspirerar så många tjejer ska du veta. Du förtjänar att uppmärksammas! Tack för att du finns, allt du skriver är så klokt, du är underbar. Äntligen en tjej på internet som inte säger att man är tjock om låren går ihop eller magen putar när man sitter ner. Du är min förebild! 🙂

  Reply

 • Hanna

  |

  Wow! Du borde spinna vidare på det här. Jag skulle vilja ha en sån där ikon till bloggen eller profilbilden på fb, typ “Jag har friska lår!” (du vet, istället för “vi gillar olika”) Eller en fb-grupp i alla fall!

  Har känt mig väldigt mycket mer nöjd med mig själv efter lår-inläggen de senaste dagarna! Yey!

  Reply

 • Emma

  |

  Helt underbart tycker jag det är ! 😀

  Reply

 • Elin

  |

  YEs Sjuuuuuukt grymt!! ;D

  Reply

 • Hanna

  |

  Yay! Hoppas det sprider sig ännu mer! 🙂
  Jag tycker du verkar vara så härlig och jag fastnade vid din blogg (för ett bra tag sen nu) för att du är ärlig med hur mycket mat/godis du äter, men även för att du kan må dåligt över sånt. Och nu det här med låren, underbart och precis vad alla unga tjejer/kvinnor (och kanske även killar, vad vet jag?) behöver! Heja Egoina!

  Reply

 • Fridaj

  |

  Du är grym! Fortsätt att alltid va dig själv!

  Reply

 • sara

  |

  Kan tipsa om en blogg som är inne på ett liknande tema; http://kroppsbild.wordpress.com/
  både tjejer och killar som är med. Ger en lite perspektiv på hur man ser på sin kropp…eller som bloggen skriver -“Kroppsbild och självbild får mötas och kanske bli lite mer sams”.
  …kanske en länk dit? (inte jag som har bloggen)

  Reply

 • Jenny

  |

  Det är för att du är så cool som gör att vi (kloka brudar) tittar in här!

  Reply

 • Karin

  |

  Fan va grym du är!!! Nu tar vi oss ann den här jävla kampen mot sjuka ideal!! HejaHejaHeja!!! DU är en förebild, DU är en idol, DU är någon att se upp till.
  O till alla underbara tjejer och kvinnor där ute, nu sträcker vi på oss och är stolta övera våra kroppar. För om sanningen ska fram, Så är vi så jävla snygga!!!!!

  Reply

 • Josefin

  |

  Underbart!! man blir mkt gladare av att läsa sånt här istället för bantningsbloggar!

  Reply

 • Fanny

  |

  Det är för att du är så jäkla grym!

  Reply

 • Little A

  |

  Tack egoina, du är en grym förebild. Jag har tyckt att mina lår var tjocka och att alla andra har mycket smallare lår som inte går ihop. Men nu så vågar jag gå ut med shorts och vara stolt över mina ben. Tack igen.

  Reply

 • mela

  |

  Klart media ska ta upp detta, vi är grymma!

  Reply

 • linda

  |

  Åh vad kul att du/projektet får den uppmärksamhet ni förtjänar! Visst är det så att unga tjejer (OCH killar) har en sjuk press på sig, och varje sak som motverkar det bör uppmuntras 🙂

  Reply

 • Moa

  |

  Du har inte bara lyckats samla alla vetiiga tjejer i Sverige, också i Finland! 😀

  Reply

 • Joakim

  |

  Och en kille! 😉

  Reply

 • Malin

  |

  Inte bara Sverige! Du har massor läsare här i Finland också 🙂
  Tack för det du gör, det är superfint och viktigt!

  Reply

 • jenni

  |

  de du gör är en väldigt bra , brottas själv med ätstörningar från tid till tid, detta får en på något sätt att se att alla är mänskliga och att alla ser olika ut, att man är byggda olika, bra när man hetsas från större delen av blogg världen att bli “smalare, lyckligar, vackrare” trots att man egentligen är det ändå, allt för att de ska tjäna pengar, sjukt egentligen, men de borde finnas fler som du i världen! Du är min nya förebild!

  Reply

 • Fotograf MIssJeni

  |

  Härligt att ditt projekt uppmärksammas! 🙂 Det behövs lite mer sunt förnuft kring vikthystering!

  Reply

 • frida

  |

  vet du vad egoina? du är så jävla grym och cool och allting och du är min nya idol för du är världens bästa förebild. tack egoina för att du peppar mig och säkert en massa andra!

  Reply

 • Mathilda

  |

  Jag älskar din blogg! Det är sånt här man behöver läsa för att må bra, fler skulle vara som dig!!

  Reply

 • Julia

  |

  Mina lår går inte ihop, är underviktigt… Mår dåligt över det 🙁

  Reply

 • a

  |

  ÅHHHHHH blir så otroligtjävlaöverlycklig! Älskar att du gjort något som ingen aning har! Något som förändrar liv! Shit Egoina, grymt bra!

  Reply

 • Stockholm Syndromet

  |

  Jag tror att många, inklusive mig, är lättade att äntligen få läsa om det du nu gör istället för samma gamla saga på andra bloggar.

  Reply

 • Emma

  |

  Älskar rubriken och hela den här grejen. Är så sjukt glad för din skull och för att det är någon som verkligen tar tag i det här ämnet, för det är då fan i mig på tiden. Är det konstigt om jag säger att jag är stolt över dig? Bryr mig faktiskt inte, för det är jag 🙂 Du är grym helt enkelt!

  Reply

  • E

   |

   Så otroligt grym ide, nu mår jag verkligen mycket bättre och känner mig säkrare på mig själv 🙂 Fortsätt med det här, det hjälper verkligen många! Själv tänker jag berätta om det här i skolan imorgon, om alla vettiga tjejer (och killar?) härifrån tillsammans börjar kämpa mot sjuka ideal så tror jag att det kommer göra skillnad. Så tack, du är min nya förebild Egoina! 😀

   Reply

 • Emma

  |

  Du är grym, glöm inte det! 🙂

  Reply

 • Jasmin

  |

  För ca 50 dagar sedan började en utmaning som heter “Hundra grymma dagar”, detta resulterade i total bombning av “formbilder” på helt normala, vanliga människor.
  Här är en länk till ett kollage med ett flertal av dessa bilder – frossa i kroppar av alla dess slag!

  http://fitnessguru.se/letsdothis/27523-en-hyllning

  Otroligt bra initiativ, jag hoppas att du får en förstasida i Expressen och en egen temadag i ALLA skolor! Minst!

  Och här är mina lår:
  http://fitnessguru.se/letsdothis/32903-size-zero-for-loosers

  Reply

 • fredrika

  |

  Åh fan vilken bra ide !!:D Och förresten, vad är det egentligen som säger att det är finast att vara så smal ??
  Och en till grej;
  DET FINNS INGET SOM ÄR ” NORMALT “. NORMALT ÄR ETT ORD PÅHITTAT AV OSÄKRA MÄNNISKOR SOM VILL VARA SOM ALLA ANDRA MED SJUKA IDEAL. TÄNK PÅ DET. ( det hjälper )

  Och till sist, har det här inte väldigt mycket med killarna att göra ?? Det är (för många) dom man gör sig till för och vill vara snygg inför. Så borde inte killarna sluta ha såna höga krav baserade på dessa sjuka ideal ??

  Reply

 • emma k

  |

  Gud vad kul! du är verkligen en person att se upp till och sträva efter!

  Reply

 • Päronformad

  |

  Låter ju jättekul! 😀

  Nu känns det ännu roligare att jag tog mod till mig och faktiskt skickade in en bild som även kom med i bloggen!

  Många bäckar små…

  Om många är med på det så kan man faktiskt förändra! 🙂

  Jag blev mobbad för min runda häck som ung. Idag är jag 22 år och gillar min kropp.

  Jag hoppas att ditt jobb med detta kan resultera till att många unga tjejer kan få en bättre kroppsbild och älska sig själv.

  Jag skulle behövt en sån här blogg när jag var 14 år!!

  Massa kramar till dig!

  Reply

 • Harriet

  |

  Suck, jag hade skrivit en jättelång och bra kommentar, och så försvann den bara. Får skriva den imorrn ist.

  Jätteroligt och enormt bra att det uppmärksammas i alla fall.

  Reply

 • Linna

  |

  fan va glad jag blir av detta! som snart trettio blir man glad att se sånt här! och som snart 30 kan jag förmedla att man blir minst lika påverkad av all vikt hets med.. dumt men sant.
  har en syster som har haft anorexia på grund av att man vill se ut som Posh Spice. och jag vill bara säga att jag älskar ditt intiativ ! du ÄR bäst! kramar Linna

  Reply

 • Erica

  |

  Tycket detta är en helt underbar idé från din sida. Du är en sådan bra förebild! Tack 🙂

  Reply

 • Jennie

  |

  Helt underbar är du! hatar när småtjejer fastnar för såna smal-ideal.. Inte ens snyggt.. :S kram på dig 😀

  Reply

 • claudia

  |

  det är du som är jätte viktig egoina och tar upp detta ämnet ,även iaf jag inte träffat dej så är du helt otroligt fantastisk tjej och heja dej som är så genom fin som du är .
  Go girl go du är bara så jävla fantastiskt bäst ..

  Reply

 • Juristen

  |

  Du är grym! Läste om dig i expressen och klickade in på din sida. Jag är 28, jobbar som jurist och ska vara gammal och mogen nog att inte hålla på med kroppsnojor (vilket man har iaf). Du är verkligen en inspiration och jag lovar att du gjort tusentals tjejer en aning starkare =)

  Reply

 • Hanna

  |

  Wow, super!

  Reply

 • Emilia

  |

  DU ÄR GRYM, EGOINA! Du är så fantastisk! Du gör min dag varje gång jag kollar din blogg 🙂

  Reply

 • karin

  |

  Oj, jag började fasen gråta av den där rubriken. TACK!
  Skrev förresten ett inlägg i min blogg om din kampanj. Så himla fint. Det är så viktigt att alla får läsa! Det är så viktigt att du skriver om det. TACK!

  Reply

 • nathalie

  |

  Kan inte du egoina som är en tjej med en sund självkänsla och ett sunt synsätt på den kvinnliga kroppen. Höja rösten för att hjälpa kissie. Läste hennes blogg idag för första gången på 7-8 månader och blev förfärad. Jag mådde fysiskt dåligt av att se bilder på henne. Att hon lider av anorexi är tydligt, och jag frågar mig hur kan inte alla se det? Hur kan ingen försöka göra något för henne? Anorexia är en väldigt väldigt allvarlig sjukdom som man måste upptäcka och få vård emot. Kissies kropp ser nu ut som den anorexia sjuka tjejen i den gamla tv reklamen. Snälla någon ge henne vård.

  Reply

  • egoina

   |

   Hade jag vetat hur jag sulle hjälpa hade jag gort det. Ord rinner bara av henne och jag kan inte direkt leta upp henne och tvinga henne till något 🙁

   Reply

 • Heidi Berglie

  |

  ikke bare fra Sverige, du har samlet de vettiga tjejene fra Norge oog! 🙂

  Reply

 • Ebba

  |

  Du verkar vara en så härlig tjej! Jag älskar din blogg och jag älskar det du gör! Tex en sån här sak, det är så himla “DU” och jag älskar det! Fortsätt så 🙂

  Reply

 • Lindah Marie

  |

  Coolt, bra initiativ tjejen!!
  Du skulle kunna låta normalstora tjejer modella i din blogg (?) Visa kläder osv.

  Hur lång är du och hur mkt väger du Egoina? (om du vill svara)
  Jag är 167 och väger ca 55, men strävar efter att väga 48-50.. Fast tjejer i min ålder ser ju inte ut så, så ser inte verkligheten ut liksom.. Men men, man blir påverkad av alla bilder på Posh Spice.. 🙁

  Reply

 • amanda

  |

  Va grym du är tjejen!
  första bloggen som jag sett som det inte är en pinnsmal tjej som man får ångest av att kolla på. Utan en superfin tjej, normal viktig (med underbara lår) som kan älska sig själv och verkligen stå för att man får se ut precis som man vill. Fortsätt att vara sådan, beundrar dig verkligen!

  Reply

Leave a comment

Arkiv