Follow my blog with Bloglovin

Hjälp till att kämpa mot osunda ideal

Jag är så stolt över att det blev ett så positivt gensvar angående mitt inlägg om mina lår och jag blir verkligen rörd när ni säger att det hjälpt er.

 

Men samtidigt blir jag rädd. En tjej skrev i ett mail att hon inte förstår hur jag kan vara lycklig när mina lår går ihop. Det är bara helt sjukt. Hur kan vi leva i en värld där tjejer tänker och mår på det sättet? Nu tycker jag att vi alla går ihop och slår ett slag mot osunda ideal.

 

Skicka in en bild på era friska lår till min mail (egoina.blogg@hotmail.com) så postar jag den i min blogg.

 

Jag vill ha bilder på alla sorters lår. Visa att det är okej att se olika ut och att ni är stolta över den ni är! För det borde ni vara.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (90)

 • Veronica

  |

  Åh, detta skall jag vara med på, och ditt inlägg har verkligen fått mig på andra banor, nu bryr jag mig inte om min mina lår längre. (som fyi, INTE går ihop. Och ja, jag har hatat de till förbannelse. Eller så är jag hjulbent/kobent eller vad det nu heter. :D)

  Svara

 • Madde

  |

  Du är juh bara för underbar! Vilken KLOCKREN idé!!

  Svara

 • Stina

  |

  Visst, kan ta en bild. ;D
  fast de är ganska smala. :c

  Svara

  • egoina

   |

   Det gör inget 😀

   Svara

 • anonym

  |

  jag har skickat en bild, 😀 fortsätt med ditt grymma jobb

  Svara

 • Carro

  |

  Yes vilken fantastisk idé 🙂 försökte posta en kommentar igår där jag föreslog att du skulle göra nåt liknande, men glömde fylla i mailadressen så den kom aldrig fram och sen orkade jag inte skriva en ny kommentar 😛

  Svara

  • egoina

   |

   Ja, många föreslog det. Jättebra idé 😀

   Svara

 • Emma

  |

  Åh, underbart!
  Kolla in http://www.kroppsbild.wordpress.com !
  En sida där man får skicka in bilder, anonym som med namn, på sin kropp. Ålder, mått, vikt och BMI står med. En hjälp för att få sundare kroppsideal och en bättre kroppssyn.

  Svara

 • Jokern

  |

  Vilken fin tjej du är egoina. Jag förstår inte hur man orkar lägga ner en massa tid på att hålla sig smal hela tiden. Hälsosam är en sak, men att bry sig om ifall låren går ihop eller inte. Hur kan man orka bry sig om sådant? Hur kan man lägga ner tid på det? Varför inte bara leva istället?

  Svara

 • Madeleine

  |

  Du är grym egoina, det här behövs!

  Svara

 • Lisa

  |

  Bild kommer snart! 🙂

  Svara

 • JennyPenny

  |

  Sådär, skickade in en bild nu! 😀

  Svara

 • Malin

  |

  Självklart Egoina!

  Svara

 • Eva

  |

  det finaste somfinns är när någon utstrålar säkerhet med sin kropp. skickar ingenn bild för tyvärr kommer du inte lägga upp den.jag är 24 och är 167 och väger runt 45.många säger att det är för lite men jag mår bra och ska i veckan gå tillapoteket o hitta nåt för att gå uppnågra få kilo.

  jag tycker du är snygg, jag är snygg. sålänge inte benen sticker ut eller man svimmar av vikten så ska man njuta ps jag är en sån som äter hela tiden o inte går upp men vad ska man göra det är bara att gå igenom med ett leende

  Svara

 • Anders

  |

  Oj vad jag tycker du är bra Egoina. 🙂 Får killar också vara med? 😉

  Svara

 • Danielle

  |

  Jag har skickat in mitt bidrag och länkat på både facebook och min blogg! Detta är helt underbart!!

  Svara

 • Tess

  |

  Man ska ha lite hull, det ser sunt ut och är snyggt! (det ska synas att man har råd med mat för tusan!)

  Nu vill jag inte köra med något personligt påhopp här, men ta till exempel nu då Kisse…det är bara äckligt och ser inte normalt ut för fem öre att se ut som hon gör.

  Nej, tummen upp för dig och alla oss med lår som går ihop! Och stor credd till dig som vågar stå för detta och inte hakat på alla andra bloggerskor och deras…dieter och skit. Du är fantastisk. Vi behöver fler som dig!

  Svara

 • Maria

  |

  Känner en sånhär kärleksklump i magen för dig nu<3

  klart du ska få en bild på mina lår. nakna och allt. (fast tänkte ha trosor. så dont you worry)

  Svara

 • nawis^^

  |

  du är ju bäst egoina! tack för att du finns xx

  Svara

 • Emma

  |

  Skickade in på mina! 😀 haha

  Svara

 • Hanna

  |

  Självklart ska jag skicka en bild på mina lår! Vänta bara lite så ska jag hämta kameran, fan vad roligt! Hoppas det kommer in många bilder! BRA INITIATIV Egoina! 😀

  Svara

 • julia

  |

  kanonidé 😀

  Svara

 • Gudrun

  |

  Riktigt bra att du slår ett slag för tjejers självförtroende!

  Svara

 • deskriptiv

  |

  Åh, nu blev jag sugen på att skicka en bild, bara för det!

  Svara

 • Annica

  |

  En bild på mina lår finns nu i din inbox 😉

  Svara

 • felicia

  |

  Ååh, fan, tack så mycket för detta! Jag får riktig ångest när jag ätit något onyttigt, det enda jag tänker på är hur jag ska gå ner i vikt och sluta äta onyttigt. Och jag är bara 14 år. Rätt sjukt ändå va?
  Men detta fick mig att inse att jag inte är särskilt tjock. Att alla inte ser ut som modeller. Jag kommer fortfarande ha lite småångest över mig kropp, men detta hjälpte mig absolut. Tack! ♥

  Svara

 • Jörn

  |

  Det är väl normalt att låren går ihop utom vid vissa omoraliska, höhö, aktiviteter.

  Svara

 • Miranda

  |

  Tack för att du är en sån annorlunda person! Du hjälper mig mycket med att förstå världen och att inte falla i ”mallen” (smal midja, smala lår mm). Fortsätt som du gör/är – för du är bäst!

  Svara

 • Pyrola

  |

  Faaaaaan vad awesome du är! Ska genast leta upp en redig lårbild där man ser mina ”fula klumpar”, jag har haft extrema komplex för mina ben hela livet, men nu är det slut med det.

  Svara

 • AK

  |

  Underbart !! Jag tänkte föreslå dig med den ideen själv, kalas bra, mina lår kommer till din mail inom kort!

  Svara

 • Anna

  |

  det låter på dig, och många som kommenterar, som att man är sjuk, eller mindre frisk om man har lår som inte går ihop. är trött på att höra att det är mindre hälsosamt att vara smal och att man ser sjuk ut. jag kan omöjligt gå upp i vikt och det är flera centimeter mellan mina lår. förstår inte varför alla tror att det så okej att kommentera att någon är för smal, men inte tvärt om.

  Svara

 • Ida

  |

  Lår med lite ärr på (skärsår), är det ok eller haha…?:)

  Svara

 • Sara

  |

  Bra att det finns såna som du!:)

  Svara

 • elin

  |

  Bild skickad! (:

  Svara

 • Cecilia

  |

  Det är sånt här som får mig att älska din blogg! 😀

  Svara

 • ronja :)

  |

  om jag hade varit bra på datagrejer hade jag gärna varit med på det men jag kan typ inget om datorer, skäms typ över det xD låter galet att en 14åring inte kan nått om datorer

  Svara

 • Elisabet

  |

  Hej.
  Jeg synes det er veldig bra at du slår ett slag mot usunne ideal ala Kissie, og nei, det er ikke feil å ha lår som går sammen, eller å ha et par kilo for mye. Så lenge en selv er fornøyd! Men jeg synes du selv innehar et usunnt forhold til mat. Jeg vet ikke om du overdriver mye her i bloggen eller ikke, men jeg får inntrykk av at du spiser veldig mye snabbmat og godis. Er det sunnt Egoina? Er det bra for kroppen? Er det helsosamt og spise mcdonnalds 5 ganger i uken? Hvordan blir din energi om du spiser is til frokost? Tenk på at selv om du ikke behøver å være pinsmal, så fortjener kroppen din bra mat. Du er et forbilde for mange unge jenter, så hvorfor ikke slå et slag for helse i samme slengen?

  Svara

  • egoina

   |

   Jag svarar inte på norska då jag behärskar svenska bättre. Jag tog upp precis det du skriver här i mitt inlägg om mina lår. Jag vet att jag visar upp ett osunt sätt att leva, men det är meningen för att väga upp all skit ute i bloggvärlden. I mitt inlägg poängterar jag att det är viktigt att äta bra mat och röra på kroppen. Jag skriver att man ska må BRA och selvfögelig ta hand om sin kropp. Hälsan är viktigast!

   Svara

 • tjofftjoff

  |

  Du är grym Egoina! Bra att du tar upp det här för det behövs 🙂 blir helt bestört över det där kommentaren ”hur du kan vara lycklig när dina lår går ihop”.. herregud!!? Mina går också ihop för övrigt.. Bloggkommentatorerna skrev så bra om dig 🙂 keep up the good work 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Mina lår går inte ihop, men jag vill att de ska göra det! Det drar ju så fasligt omkring benen när det blåser, skitjobbigt! Dessutom passar inga jeans på mig.

  Svara

 • jennifer b

  |

  Har inga fina friska lår som går ihop…

  Svara

  • Veronica

   |

   Lår kan ju vara friska, även om de inte går ihop. 😀

   Svara

 • dessan prinsessan

  |

  mina lår går inte ihop överhuvudtaget och jag skäms för DET! jag vill ha en kvinnlig, kurvig kropp men icket. men jag ska absolut inte klaga och istället skicka in en bild ändå bara för att jag är jag! puss på dig egoina, du är grym!

  Svara

 • Jonesy

  |

  Klart jag ska skicka en bild! Mycket bra initiativ det här!

  Svara

 • Natalie

  |

  Det här är så sjukt bra att du tar upp, din kropp är en normal kvinnokropp! Idealet idag är helt sjukt. All cred till dig att du tar upp sånt här verkligen, det är såhär en tjej ska se ut. (mina lår går ihop med);)

  Svara

 • A

  |

  Innan jag började på högstadiet hade jag aldrig haft en tanke på hur mina lår såg ut. Men när tjejerna i klassen efter idrotten i omklädningsrummet började ”åh, mina lår är så stora”, ”åh jag kan inte ha leggings för mina lår är så stora” började jag kolla på mina egna lår och dem var ju inte så små. Dem var ju tillochmed stora tyckte jag. En dag för ett par år sen klickade jag mig in på kissies blogg och läste något i stil med ”uh det är så fult med lår som går ihop”, jag vet att kissie bara skriver sådant för att povecera men det är något som ändå fastnat på mitt huvud. Jag hatar att andvända jeans, jag sitter alltid med det ena benet över det andra.. När jag ser en annan tjej skulle jag aldrig tänka ”vilka stora lår hon har”, så tänker jag aldrig, men om mig själv tänker jag så hela tiden.

  Det är kanon att du tar upp detta ämne! 🙂

  Svara

 • Kristine

  |

  Om jag kommer ihåg så ska jag allt skicka in en bild på mina lår!

  Svara

 • Madde

  |

  Shit vad du är bra, fler som du!

  Svara

 • Tova

  |

  Mina lår går inte ihop men dom är varken för smala eller tjocka. Alldeles lagom! Det vi ska tänka på med när låren inte går ”ihop” är att man kan vara mer eller mindre hjulbent och mer eller mindre kobent. Bara för att låren inte går ihop så betyder inte det att man har stora eller tjocka lår på något sätt. dom kan vara jätte smala, det beror liksom på hur man är byggd.
  Självklart ska jag iallafall ta o skicka in en bild på mina lår, HEJA EGOINA OCH SNYGGA, SUNDA LÅR!

  Svara

 • Snygga lår i alla former | Egoinas

  |

  […] när jag öppnar min mailinkorg. Över trehundra människor har tagit av sina byxor för att fotografera sina lår till mig. Ni är så bra! Och så modiga!!! Jag kan inte börja att förklara hur mycket detta […]

  Svara

 • Sara

  |

  Du är helt fantastisk! Ditt inlägg har verkligen inspirerat mig och har bidragit till en helt ny bild av mig själv och mina lår! Åh vad du är bra! 😀

  Svara

 • becc

  |

  omg egoina du är så bra så det inte är sant. tror inte du förstår hur grym du är ibland

  Svara

 • Josephine

  |

  Jäklar vad grym du är Egoina! Nu växte du flera mil i mina ögon! Har tyvärr inte tid att skicka in en bild just nu, men kommer garanterat att göra det inom kort!

  Tack för att sånna som du finns, bloggare med fötterna på jorden!

  Svara

 • Gubben 50 +

  |

  Ursäkta, får en ”gubbe” skriva något också? Mycket bra initiativ från Egoina, unga tjejer får så mycket press att de ska se ”perfekta” ut, vara smala etc, inget fel att vara smal heller, om det bara är hälsosamt, och inte resutltatet av självsvält eller annat sjukligt. Hoppas fler unga tjejer blir styrkta och vågar acceptera hur de ser ut! Jag är lite partisk i och för sig, jag gillar kurviga/mulliga tjejer/kvinnor, men ändå! Tjejer, var stolta för den ni är, skit i vad andra tycker om ert utseende, alla är lika mycket värda!

  Svara

 • sara

  |

  SKIT BRA! , bra att du är en sån som påverkar alla andra på ett BRA sätt, det gör ingen annan bloggerska, tråkigt! du är bäst! hahahaha, och alla tjejer, vi är fina precis som vi är!

  Svara

 • Anders

  |

  Bra upprop Egoina!!

  Men var finns funktionerna att posta vidare till de soc. nätverken???

  Svara

 • Isabelle

  |

  Nu har jag skickat en bild på mina stubbiga lår 😉

  Svara

 • karin

  |

  skickat bild på mina nu! 😀
  det här är grymt , jag älskar det!!!

  Svara

 • Sarah

  |

  Sjukt att nån skriver så! Fan, ihop ska det va och gärna lite fladdrig;D

  Svara

 • Så olika | Egoinas

  |

  […] Förstår ni inte varför jag plötsligt lägger upp en massa bilder på lår? Läs HÄR. […]

  Svara

 • Carlslundskan

  |

  Här är ett par tantlår i kamoflerad rosa velour. Skitsnygga!Om du vill se underverken, kolla min blogg.

  Svara

 • Ester

  |

  Bra idé. 🙂

  Svara

 • Hana

  |

  Jag älskar dig, jag blir glad av att läsa din blogg och får bra själförtroende. Jag är 12år men har världens största lår tycker det är jobbigt nu på sommaren då alla har shorts förutom jag typ. Jag har då jävligt stora lår. Vill gå ner i vikt kämpar , men inget händer! Men när jag läste detta så mådde jag faktist riktigt bra:)
  Jag tror endå att jag ska prova ett par shorts…. Tack för att du finns <333

  Svara

 • Länkkärlek « Jo, men visst!

  |

  […] har startat en hel jävla lårrörelse. Så jävla awesome. Faktiskt kanske det bästa jag sett/läst på nätet på länge. Och hon har […]

  Svara

 • Emmah

  |

  Jag kan äta hur mycket som helst utan att varken gå upp eller få lite fetare armar o mage, jag e så sjukt smal, å de vet jag om själv. Men jag har ingen aning hur ja ska kunna äta upp mig, vill inte att de sätter sig på hakan/halsen, utan på armarna o magen. Tycker nte om kissie, men du e helt underbar!

  Svara

 • NEJ TACK! | Lajke

  |

  […] Inga lårkomplex idag, det är vad jag försöker med trots askorta shorts så hela låren syns typ. I andan av Egoina – inga lårkomplex idag! Share Inga kommentarer by Lajke on juni 3, 2011 at: 22:28  •  Permalink Postad i Allmänt […]

  Svara

 • Stjärnstoft

  |

  Ja du. Min sexåring kom nyligen hem och berättade att hon fått höra i sin förskoleklass att det ”är viktigt att vara perfekt. Perfekta kläder. Perfekt smink. Inte smutsa ner sig. Se de rätta programmen på tv”
  Sex år….jag blir mörkrädd.
  Vad gör vi med varann??

  Svara

 • Kroppsideal « Lucida Drömmar

  |

  […] med intresse följt Egionas ‘Lårkampanj‘.  Den handlar kort och gott om kroppsideal och just lår. Lår är väl bland den mest […]

  Svara

 • JOSEFIN - same old stories

  |

  Skitbra initiativ tycker jag! Håller med, det är fruktansvärt att tjejer ska koppla ihop en smal kropp med lycka. Jag är överviktig, men lycklig ändå! Jag kämpar ändå för att gå ner till en lite mer hälsosam vikt för att undvika sjukdomar som t ex diabetes, men det är ju för min hälsas skull, inte för att jag ska bli smal för att det är lycka. Superbra initiativ av dig, och roligt att så många har nappat! <3

  Svara

 • Kashaya

  |

  Villket härligt intiativ!

  Svara

 • Dagens Tips 13/7. | Klackar och Kaffe

  |

  […] som skapade debatt och många unga tjejer skickade in bilder på sina lår för att hjälpa Egoina, läs inlägget här. Här har du ett av alla inlägg med hennes läsares lår. Att läsa Egoinas blogg är som en […]

  Svara

 • yourbeauty

  |

  Råkade klicka in på din blogg av en slump pga nyhetsbloggarna på devote, och jag måste bara säga
  TACK!

  Du är verkligen en stark person som vågar stå för dina åsikter, och som vågar visa att man är vacker precis som man är!
  Din blogg är helt underbar! och jag tycker att du ska fortsätta.
  Härligt att du vågar vara dig själv och att du vågar säga att du älskar din kropp!
  Önskar att fler vore som du!
  Du är riktigt insprerande!
  Lycka till med allt!!!
  Kram din nya läsare!! <3 <3 <3 <3 <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv