Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Här är receptet

Okejdå. Ni får receptet! Som tidigare nämnt följer jag aldrig recept utan gör lite efter eget tycke. Men här har ni mina ingredienser:

 

Köttgryta

Kött

Vispgrädde

Creme Fraiche

Vitlöksost (typ Bonjour)

Buljong

Kryddor

Lök

Chili

Soya

 

Gör såhär: Skär köttet i bitar, stek lätt. Lägg i hackad lök och chili. Rör i grädde, färskost och creme fraiche. Häll i lite soya och buljong för färgen och smakens skull. Krydda efter eget tycke och låt koka en stund.

 

 

Klyftpotatis

Potatis

Morötter

Olja

Kryddor

 

Gör såhär: Skär potatisarna och morötterna i klyftor (behåll skalet på potatisarna). Häll på lite olja och kryddor och släng in allting på en bakplåt i ugnen som ni har satt på 200 grader. Håll koll så att det inte blir kolbitar (men lite bränt är gott tycker jag). Det tar ungefär en kvart beroende på er ugn och hur tunna skivorna är.

 

Smaklig måltid!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (9)

  • Jessica

    |

    Skriver du inte krönikor längre?

    Svara

    • egoina

      |

      Jodå. Glömde lägga upp den senaste..:)

      Svara

      • Jessica

        |

        Okej 🙂

        Svara

  • Annie

    |

    Vad är det som tyngt dig den senaste tiden?

    Svara

  • Caroline

    |

    Ett tips till de ugnsrostade rotfrukterna är sötpotatis, palsternacka och kålrot – blir huuuur gott som helst!

    Svara

  • Robert

    |

    Tack! Tack! Sen skyller vi på dig om det inte blir gott, bara så du vet. 😉

    Svara

  • josefine

    |

    du borde starta en matblogg oxå ;D

    Svara

  • amanda

    |

    vad är det för typ av kött du använder?

    Svara

  • Erika

    |

    EN KVART? Ja, ledsen att jag skrev men är du verkligen säker på det? Du stod inte bara och drömde i din onepiece och glömde bort tiden då? Det kan väl för jösse namn inte ta en kvart? Ca 30-45minuter brukar det ta på 225 grader, i gammal som ny ugn. Nu vill jag ha en förklaring! Hur fick du det till en kvart?

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv