Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på frågor om tandblekning

Jag får frågor om tandblekning ibland. Som ni vet bleker jag mina tänder (visst är det störigt när bloggare hävdar att något är äkta när det inte är det?). Jag använder alltid Beconfident som är den bästa hemmablekningen jag provat  (jag har dock inte orkat på sistone, hej lat!).

 

Glöm inte att ni får 10 % rabatt på hela deras sortiment om ni anger Egoina som kampanjkod i kassan. 

 

Jag tänkte svara på era frågor i ett samlat inlägg:

 

Skadar det tänderna?

– Absolut inte! Beconfident leverar till kliniker också, så det är i princip samma produkter. Dessutom är produkterna hårt testade, så det är garanterat att det inte skadar tänderna. (Okej, jag erkänner jag jag kollade upp detta på deras hemsida).

 

Vilken styrka använder du?

– Jag tar alltid den starkaste, men det är för att jag har dåligt tålamod och vill se resultat snabbt.

 

Hur länge bör man vänta mellan blekningarna?

– Tror de rekommenderar att man väntar en dag mellan varje gång.

 

Hur många gånger behöver jag bleka innan det får effekt?

– Det är induviduellt. Jag har ganska vita tänder så det tar några gånger för mig. Men har man mer missfärgade tänder tror jag att det går fortare.

 

Syns det redan efter första gången?

 – Ja. Ibland kan det se ut som att det blir ”fläckigt”, men det försvinner efter en halvtimme ungefär.

 

Ilar det i tänderna?

– Det kan göra har jag hört, men det är inget som håller i sig särskilt länge. Det har dock aldrig ilat på mig.

 

Något viktigt jag behöver veta?

– Det krävs tålamod. Man ska sitta med skenan i en timme och måste antagligen upprepa ”behandlingen” några gånger.

 

HÄR hittar ni startpaketen.

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (36)

 • Anna

  |

  Huu jag hade nog inte vågat bleka hemma 😛 tänk om något går snett!

  Svara

 • tasha

  |

  meeen du har ju rött läppstift- fuuuusk 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  …Och nu blir det skamlös reklam.

  Svara

 • Charlotte

  |

  Jag har också testat beconfiDent och det är verkligen JÄTTEBRA! Jag använder den svagaste, och det ger ändå omedelbart resultat.

  Svara

 • erica :)

  |

  vad heter din mammas blogg?
  tänkte att du skriver om den ibland så du kan väl ta och länka den? 😀

  Svara

  • Nilla

   |

   svorskan.se 🙂

   Svara

   • egoina

    |

    Haha tack 😀

    Svara

 • Emma

  |

  Jag förstår inte riktigt vad jag väntar på… jag tänker hela tiden att jag ska köpa den där tandblekningen någon gång!

  Svara

 • likkan

  |

  Haha, jag sa åt David häromdagen att han kunde köpa det där för att du säger att det är bra och att han får rabatt… igår kom han in med ett paket som innehöll just tandblekning! Haha. En till honom och en till mig, undrar hur jag ska tolka det.. hmm..

  Svara

 • Elliot

  |

  haha, så full du är på bilden? ;p

  Svara

  • egoina

   |

   Ja, men vita tänder 😉

   Svara

 • Gaymasen

  |

  Fläckarna är FETT läskiga första gången. Jag började nästan gråta och såg framför mig hur hela livet raserades, haha. Men ack så bra det blir.

  Svara

 • jennifer

  |

  Det som händer när man bleker tänderna är att placken ”skrapas bort” och det är den vita delen av tanden. Varje gång man bleker dom skrapas lite mer bort och tillslut kommer man till lagret under som är gult, så tänderna blir ironiskt nog, gula igen. Och det blir permanent. Just so you know! Hade en professor i skolan häromdagen som berättade detta för mig!

  Svara

  • Anna

   |

   Exakt!
   /tandläkarstudent

   Svara

  • egoina

   |

   Jag ska kolla upp det 🙂

   Svara

  • egoina

   |

   Jag kollade upp det. Här är svaret:

   Det hon beskriver som plack är just plack. Plack bleker man inte utan detta är orenheter (bakterier) som alla har mer eller mindre av. Den gula delen på tanden som hon/han beskriver är dentinen, denna finns under emaljen och denna kan blottas om emaljen bryts av eller om emaljen har skadats. Dentinen kan inte blekas. Det som sker vid blekning är att emaljens smutspartiklar bryts ner, inte emaljen. När smutspartiklarna bryts ner så blir emaljen vitare.

   Svara

 • Britta

  |

  Beställt! Tack för rabatten!

  Svara

 • Ania

  |

  Jag gillar din blogg, men detta tycker jag är oansvarigt av dig som har unga (och således lite naiva) läsare. Ingen tandläkare skulle rekommendera att man köper ett såntdär kit! Det beror inte på medlet i sig (som säkert säljs på kliniker), utan det beror på att skenorna inte är individuellt anpassade! Vi har olika tänder, olika sneda, olika stora med mera… Detta gör att en skena kan omöjligtvis passa alla som beställer! Om skenan inte passar så riskerar blekningsmedlet att läcka ut på tandköttet = SKADLIGT. Det fräter! Man riskerar även att svälja mycket medel och det fattar väl vem som helst att det är inte supernyttigt?

  För det andra så ska man innan man bleker sina tänder konsultera en tandläkare eftersom det inte är bra att bleka tänderna om man har hål i dem, inflammerat tandkött eller andra skador.

  Snälla snälla, gå till en tandläkare och sitt inte och riskera de enda tänderna ni har! Det gör jävulskt ont både i plånboken och i käften att pajja sina tänder.

  Svara

  • egoina

   |

   Man gjuter tandskenan själv (håller dem i varmt vatten och sedan formar den efter sina egna tänder), så det är inga problem 🙂

   Svara

   • venus

    |

    Du ignorerar ju det andra, mycket viktiga hon skrev. Att det absolut inte är bra att bleka tänder om man har hål, det är inflammerat etc. Tandläkare/tandhygienister brukar alltid genomföra en grundlig undersökning av tänderna innan de bleker dem, och då lagar man eventuella hål eller avråder om ens tänder är alltför skadade. Jag är verkligen inte den som håller på, men tycker du borde editera och rekommendera att man åtminstone uppsöker en tandläkare innan genomför en hemmablekning.

    Svara

    • egoina

     |

     Man bleker framsidan av de tänder som syns i överkäken och underkäken. Där brukar man väl ändå inte ha hål? Men om man misstänker det tycker jag absolut man ska gå till en tandläkare. Om inte annat så för att laga hålet! Sen får man ju tänka lite, är ens tänder helt förstörda ska man kanske inte på och bleka. Precis som man inte gjort med ett sönderblekt hår.

     Svara

  • Elise

   |

   Min tandläkare är SUPER bra!
   Hon rekomenderade ju såklart att jag skulle bleka tänderna hos henne, men sa att bleka hemma är absolut inte farligt! så snälla, säg inte att ”Ingen tandläkare skulle rekommendera att man köper ett såntdär kit” för då ljuger du rätt upp i mångas ansikten!

   Svara

   • egoina

    |

    Samma här faktiskt!

    Svara

 • sandra

  |

  nu hoppas jag att det fungerar. har beställt och fick 10% i rabAtt 😀 wihoo!! Tack så himla mycket för tipset och rabatten!

  Svara

 • moa

  |

  Blir tänderna fula om man börjar med behandligar och sedan slutar???? Måste man fortsätta när man väl börjat??

  Svara

  • egoina

   |

   Nej 🙂

   Svara

 • Frida

  |

  Man kan visst ha hål på utsidan av tänderna. Det är ganska vanligt med början till hål där och ser ut som ett vitt streck som går längs tandköttskanten. Är det kariesangreppet aktivt så skulle nog varenda seriös tandläkare/-hygienist råda en till att behandla sjukdomen först.

  Svara

  • egoina

   |

   Och det råder nog jag dem till också 🙂 Förstår inte varför folk reagerar såhär. Det är inte som att jag tvingar någon. Jag har bra tänder och detta funkar på mig, thats it!

   Svara

 • Jessica

  |

  Till alla er som tror att detta är hur lätt som helst: PRATA MED ER TANDLÄKARE/HYGIENIST INNAN NI BLEKER TÄNDERNA.

  Man kan ha fyllningar som man inte känner till på någon framtand, denna kommer inte blekas.
  Man kan ha sk. erosionsskador (gör tänderna tunna och kan se blåa ut), bleker man tänderna då kan det få motsatt effekt eftersom munnen är mörk, tänderna blir tunnare och därför uppfattas som mörka pga att vi inte har en lampa på tungan direkt.

  Finns så osmarta människor som köper en massa hemmakit.

  Svara

 • Jannice

  |

  Har alltid tänkt ja ska prova en tandblekning (fula gula snuständer :p ) Så nu är det beställt och TACK för rabatten!! 😀 Ska bli spännande det här 🙂

  Svara

 • mb

  |

  kan du svara på en grej till?
  är det meningen att tandskydden ska blocka salivet från att komma till tänderna? för det funkar ju verkligen inte, hur många gånge rman än stöper om dem. saliv samlas ju naturligti munnen, speciellt när man har såna bettskenor.
  vill ju inte spola bort medlet men kan inte hjälpa att min mun utsöndrar saliv.

  Svara

  • egoina

   |

   Jag vet, det är jobbigt. Man dreglar. Haha!

   Svara

 • Mr Fantastic

  |

  Först försvinner humorn, sen blir det bara mer och mer reklam. Du förstår varför du tappar läsare va?

  Svara

 • Diana

  |

  En sak måste jag bara säga.. det skadar tänderna, de ljuger. All tandblekning skadar mer eller mindre. Speciellt när de innehåller väteperoxid. De flesta tandblekningar gör spec på kliniker. Själv håller jag mig till Stellawhite strips då jag vet att den inte innehåller väteperoxid. Jag kan inte säga detsamma för Beconfident. Jag skriver det här så att du har chans att kolla upp detta så du inte får någon skit om något är fel på bloggen. 🙂 Annars underbar blogg. <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv