Follow my blog with Bloglovin

Att skämmas för sin framgång

Jag har skrivit en liten mening om mig själv som publiceras under mitt namn tillsammans med mina krönikor i tidningen. ”När Egoina inte skriver krönikor här roar hon folk i sin blogg, pendlar mellan Stockholm eller äter ostbågar i soffan”, står det. (Krönikan kom förresten ut förra veckan och jag har glömt publicera den). Det slog mig, när jag såg den där presentationstexten svart på vitt i tidningen, att jag inte ens nämner mitt jobb. Herregud, jag är ju chefsredaktör på Devote – en av Sveriges största sajter. Det är ju DET jag gör. Och jag nämner det inte ens. Även i presentationstexten till vänster på denna blogg fattas information om mitt jobb och vad jag gör.

 

 Jag vet varför jag inte nämner det. Jag skäms.

 

 Det är naturligt att prata om sitt jobb med sina vänner. Det är naturligt att berätta ”vad man sysslar med” när man träffar någon man inte känner. Jag gör inte det. Jag vågar inte. Så fort jag nämner något är jag rädd att folk tror att jag skryter. Och allt för ofta får jag också höra att jag gör det. Tro mig, jag skryter verkligen inte. Men i min värld är en befodran likamed en egen tv-serie och att ”jobba över” att gå på en cool kändisgala.

 

 När jag började min ”bloggkarriär” skojade jag mycket med hur bäst jag var och använde ordet hybris till höger och vänster. ”Vet du inte vem jag eller?”, var mitt favoritskämt när jag var ute. Nu kan jag inte skoja på det sättet längre. För folk vet faktiskt vem jag är. Vilket ju faktiskt gör skämtet roligare, men istället blir det att skryta.

 

För några veckor sedan pratade jag med en vän om ett nytt projekt som kanske kommer att gå genom i höst (hoppas) och berättade hur mycket jag eventuellt skulle tjäna på det. ”Försöker du skryta eller?”, säger vännen. Det tar liksom andan ur mig. Det gör det roliga tråkigt. En annan vän sa att man inte får berätta att det går bra för en själv om det går dåligt för den man pratar med. Det är tydligen hyfs som alla känner till. Jävla bullshit säger jag. Sedan när slutade vi glädjas åt varandra?

 

Allt för ofta säger jag ingenting till någon. Det är nog ingen som egentligen vet vad jag gör om dagarna. Jag kan plötsligt hosta upp att jag ska få en egen tv-show till min egen mamma. Och jag kan plötsligt sitta på tåget till Stockholm utan att någon visste att jag skulle åka dit eller vad jag ska göra där. De flesta av mina vänner och såklart min mamma är glada för min skull och tycker inte att jag skryter. Men jag är rädd att de ska göra det. Det sista jag vill är att uppfattas som dryg.

 

Jag vill vara i extas när något kul händer och ringa och berätta till alla jag känner. Jag vill se fram emot saker. Jag vill högt och tydligt säga att jag är chefsredaktör om någon frågar. Jag vill inte viska och lägga till att det är en bloggsajt som att det vore något negativt. Jag vill inte heller ställa en motfråga för att få bort fokusen från mig själv. Jag vill vara stolt.

 

Och jag borde vara förjävla stolt. Men det är jag inte. Jag skäms.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (141)

 • Mika

  |

  Det är så jävla sveeeeenskt! I det här förbannade landet får vi inte tycka att vi är bra! Deprimerade skitland! Jag hade en kompis som skällde ut mig för att jag alltid var glad. På riktigt. Det får man tydligen inte vara. Det är lite samma sak. Var stolt och glad om du nu är det! Du är GRYM Egoina och du ska vara stolt över dig själv! Den som tycker att du skryter är bara fucking avundsjuk. Så det så!

  Kram!

  Svara

 • ronniL

  |

  Du ska bannemej vara stolt och inte skämmas alls. Du är grym!

  Svara

 • Anna

  |

  Jag tycker att du är jätteduktig och åtminstone jag vill veta när det går bra för dig 😀

  Svara

 • Linda

  |

  Sluta skämmas och var stolt! Du har det många drömmer om och de som uppfattar dig som dryg eller att du skryter är bara avundsjuka!

  Svara

 • Mathilda

  |

  Vad synd att det är så du känner, för det borde du verkligen inte göra! Dina vänner bör glädjas över dig – och det gör de verkliga vännerna.
  Säg att du är bäst och var stolt, och om någon stör sig så är det troligtvis för att de är avundsjuka och också vill vara stolta: STRUNTA i dem! Alla älskar en människa som står upp för sig själv!

  Kram /Mathilda

  Svara

 • Ellinor

  |

  Skit i vad dem tycker, du e viktigast i ditt liv, right? :]

  Jag förstår om det kan vara svårt, men dem e väl avundsjuka,

  det är dem som gör fel om dem säger sådana saker. Inte du.

  Var som du är, skrik ut det, vråla ut det

  JAG ****** ******** ÄR FUKKING GRYM!

  Svara

 • lundver

  |

  Jag skulle inte kalla det skryt.. För mig är det inspirerande att höra hur andra lyckas, det blir lite ”kan hon så kan jag” tänk. Kanske inte på samma sätt och kanske inte inom samma område (det räcker med en Chefredaktör på Devote, inte heller kan alla slå igenom som bloggare) MEN vi kan ALLA lyckas med någonting. Sedan är det upp till var och en att definiera framgång, är det pengar, kändisskap, att få utveckla något? Är det allt det eller är det något annat? Det är bara du som kan bestämma vad framgång är för dig och därmed är det bara du som vet när du lyckas. Nä fortsätt du att berätta om alla de roliga saker som händer i ditt liv (på så sätt blir vi alla dessutom delaktiga i det), det kallas inte SKRYT det kallas INSPIRATION :0)

  http://lundver.devote.se/

  Svara

 • sanna

  |

  Jag tycker man ska vara stolt för det man åstadkommit i livet. Det är så jävla typiskt svenskt att inte kunna unna någon annan framgång och lycka. Så jävla typiskt svensk att vara avundsjuk.
  Nej. Var stolt över den du är och det du gjort. du är grym!

  Svara

 • tobys

  |

  Du skall icke skämmas Egoina!

  Det står i bibeln.. Eller ja, i min egen bibel.

  Svara

 • Emma

  |

  Jag känner igen mig massvis… Fan.

  Svara

 • Jenny

  |

  Vi vill veta när det går bra för dig, egoiiina 😀
  Det är ju din tur nu 🙂

  Svara

 • jennifer

  |

  Det är så himla tråkigt sånt där! Man ska få vara stolt över sina prestationer! Och om människorna i närheten vill en väl ska de låta en veta att man varit duktig.

  Svara

 • Emmy

  |

  Jag håller med dig. Det är jättetråkigt att man inte vågar berätta sina framgångar på grund av att människor har en förmåga att ”svartmåla” en för att dom tycker att man skryter. Men på samma sätt som man ska kunna vara ledsen med varandra så borde man kunna glädjas med varandra.

  Även att vi ungdomar idag har så sjukt höga krav på oss själva som både vi och andra har gett oss så är det inte tillåtet att berätta när man har nått upp till detta. När man har lyckats förverkliga sin dröm eller vad det nu rör. För om man gör det så ”skryter” man helt plötsligt. Ska det vara så svårt att förstå för människor att man kanske till och med har förtjänat allt man ”får”? Kanske har man jobbat stenhårt för det. Fast, även om man inte alla gånger skulle ha jobbat stenhårt för det, och ändå kommit långt, så borde människor runt omkring oss kunna glädjas mer. Och glädjas på riktigt. För vem ska annars glädjas åt dom, när dom en dag står i samma situation och känner att dom är stolta och vill berätta för alla?

  Svara

 • Amanda

  |

  Förstår att det är tungt när folk reagerar så negativt, men du ska vara stolt över det du lyckas med och din framgång! Av alla bloggare jag läst så är du den som är mest inspirerande och roligast att läsa! Det kanske inte är lätt men stå på dig, din framgång är din glädje och det kan ingen ta ifrån dig med att vara avundsjuk! Önskar dig all lycka, jag vet då att jag älskar att läsa när det går bra för dig :] / Amanda

  Svara

 • Robert

  |

  Sådär är jag också. 🙂

  Svara

 • Emmy

  |

  Jag håller med dig. Det är jättetråkigt att man inte vågar berätta sina framgångar på grund av att människor har en förmåga att ”svartmåla” en för att dom tycker att man skryter. Men på samma sätt som man ska kunna vara ledsen med varandra så borde man kunna glädjas med varandra.

  Även att vi ungdomar idag har så sjukt höga krav på oss själva som både vi och andra har gett oss så är det inte tillåtet att berätta när man har nått upp till detta. När man har lyckats förverkliga sin dröm eller vad det nu rör. För om man gör det så ”skryter” man helt plötsligt. Ska det vara så svårt att förstå för människor att man kanske till och med har förtjänat allt man ”får”? Kanske har man jobbat stenhårt för det. Fast, även om man inte alla gånger skulle ha jobbat stenhårt för det, och ändå kommit långt, så borde människor runt omkring oss kunna glädjas mer. Och glädjas på riktigt. För vem ska annars glädjas åt dom, när dom en dag står i samma situation och känner att dom är stolta och vill berätta för alla?

  Svara

 • Baso

  |

  Jävla jantelag! 🙂 Skit i den! Lev ditt liv och du: Det är inte skryt så länge det är sant ;D då är det fakta.

  Svara

 • annanas

  |

  Bra skrivet.
  När jag säger att jag jobbar på en bloggportal så tror alla att jag jobbar med att blogga. Sen fattar de inte när jag förklarar.
  Det är helt enkelt alla andra som är idioter.

  Svara

 • :)

  |

  Jag gillar dig! 😀 Du är bra 🙂 Och du borde vara stolt, verkligen 🙂

  Svara

 • fiijah

  |

  Bra skrivet!! jag sj är precis lika.. Man kan inte säga någonting utan att det låter som att man skryter, och när man väl säger något är det alltid någon som tycket att man skryter, och det är ju inte det men vill! precis som du säger ska man glädjas åt varandra när man är vänner och inte tro att man skryter, vänner berättar väl allt för varandra, är det inte roligare då om det är bra nyheter. Bra skrivet och tack! Det gav mig hopp om att det inte bara är jagt som håller saker inne så 🙂 Kraam

  Svara

 • Isabelle

  |

  Jag har aldrig lämnat en kommentar här, idag ska bli min första- trots jag föjt dig och din blogg länge!

  Jag känner absolut inte dig, men om det finns någon människa som jag kan unna framgång så är det människor som är ödmjuka och inte tar sig själva på för stort allvar, som kan skämta på sin egen bekostnad, det är en stor bedrift i bara det(!) och det är just en sådan människa som jag uppfattar dig som.

  Fortsätt stå på dig för du är så jävla cool- och ta åt dig av denna kommentaren. Konstigt nog så är tjejer bättre på att snappa upp elaka ord än vänliga. You go girl!

  Svara

 • Jåi

  |

  Jag tycker du är skitcool och duktig på det du gör faktiskt. Visst, jag är bara en främling i stora havet skåne, haha, men ändå. Klart man kan bli lite ledsen om det går dåligt för en själv, men man måste glädjas med varandra, annars blir det bara en ond cirkel av negativ energi. Så skryt away för fan! Eller, skryter tycker jag inte du gör. Men du förstår min poäng. Hoppas jag.

  Svara

 • maria

  |

  var stolt! 😀

  Svara

 • Helena

  |

  Du ska kunna vara stolt över det! 🙂

  Dom är bara avundsjuka på dig!

  Svara

 • Annica

  |

  Jantelagen kan dra nått gammalt över sig! Fan, du lyckas ju med ditt liv, var stolt, rak i ryggen och bär huvudet högt! Om du skall skämmas för en enda sekund så är det om du gör något som du absolut hatar och ändå står ut med det pga bra betalt eller just för att kunna skryta. Använd din framgång till att inspirera andra!

  Svara

 • klara

  |

  i sverige får man inte misslyckas, inte heller lyckas, om man inte lyckas lite lagom..

  det är dom som frågar om man skryter som är dryga. om man är dryg, så blir man med dryg och dom får samma fråga tillbaka när dom vill berätta ngt dom är glada för! tillslut blir hela sverige dryyyyygt. haha 😉

  Svara

 • Linnea

  |

  Det är så himla sorgligt att vi svenskar ska behöva skämmas för att man tycker att man är bra! Du borde vara stolt, du har ju lyckats!
  Jag känner helt igen den känslan, att inte våga säga att man är bra, fast man är det! Alla ska vi vara ”mellanmjölk!” helt okej och aldrig grym!
  idag på en lektion pratade vi om detta och alla skulle säga något de va bra på och sedan applåderde alla och peppade den personen, de va askul!
  Jag tror faktiskt vi alla behöver träna oss på det! att vara glada för andras framgångar är nog ngt vi alla behöver öva oss i!!

  Svara

 • C H A R L O T T E

  |

  Sjukt bra skrivet!! Stå på dig tjejen. Det finns så många avundsjuka människor i världen och det är dem som ska skämmas. Inte du!

  BTW, sjukt snygg profilbild du har! 😀

  Svara

 • Jenny

  |

  Känner igen det, fast på ett annat sätt kanske. Till exempel kommer jag från en familj med väldigt bra ekonomi och en standard högre än de flestas. Som grädde på moset har jag dessutom lyckats väldigt bra i skolan hittills (går på gymnasiet nu). Men nämner jag något sånt så uppfattas det ofta som skryt även om det är att konstatera fakta lika mycket som om jag sa raka motsatsen. Jag har alltid varit den som har hållit låg profil och har jag någon gång sagt något om detta så har det alltid varit ett konstaterande av faktum. Aldrig något jag säger för att hävda mig. Konstigt att inte alla sanningar är lika rätt tycker jag.

  Svara

 • Linnea

  |

  Det är så himla sorgligt att vi svenskar ska behöva skämmas för att man tycker att man är bra! Du borde vara stolt, du har ju lyckats!
  Jag känner helt igen den känslan, att inte våga säga att man är bra, fast man är det! Alla ska vi vara ”mellanmjölk!” helt okej och aldrig grym!
  idag på en lektion pratade vi om detta och alla skulle säga något de va bra på och sedan applåderde alla och peppade den personen, de va askul!
  Jag tror faktiskt vi alla behöver träna oss på det! att vara glada för andras framgångar är nog ngt vi alla behöver öva oss i!!

  Svara

 • Ellie

  |

  Jag tycker verkligen inte att du ska skämmas. Folk som inte kan glädjas åt sina riktiga vänner är inga riktiga vänner.

  Svara

 • felicia

  |

  du ska fan vara stolt och absolut inte skämmas! du har jobbat hårt och förtjärnar all din framgång! riktiga vänner gläds åt din framgång=D fast såna är inte alltid lätt hitta;P

  Svara

 • Ellie

  |

  Du om någon borde stolt kunna berätta vad du har fått för nya projekt och jobb. Du är den bloggerskan som förtjänar allt sådant mest! Den enda bloggen jag alltid går in på och blir glad utav är din, så keep up the good work och sluta skäms för det du förtjänat!

  Svara

 • Asamea

  |

  Klart du ska vara stolt! Folk är alltid så avundsjuka och tror att man fått allt på silverfat. Du har själv tagit dig dit du är.. var STOLT!

  Svara

 • Annie

  |

  Jag har följt dig länge.. och även om jag inte känner dig. Så är JAG stolt över dig och över hur långt du har kommit 🙂

  Kram på dig!

  Svara

 • Moa

  |

  Var STOLT! Om någon tycker att du skryter är det deras problem. Jag hade själv samma problem med några kompisar och krympte liksom mig själv, men insåg efter ett tag att de får ge blanka tusan i att tycka att jag är dryg. Om de är riktiga vänner ska de glädjas åt en.

  Dessutom tycker jag att du definitivt borde vara stolt över att ha kommit så långt i karriären! Inte alla som gör det.

  Svara

 • Katarina

  |

  Typiskt Sverige !
  Tycker du ska läsa jantelagen 🙂 den handlar om just sånt där, att man ska våga berätta om saker och ”skryta” om sig själv utan att det ska vara nått dåligt.

  Svara

 • Therese

  |

  Det här är ju hemskt. Vänner ska glädjas, peppa och stötta. Just nu går jag igenom något liknande och har märkt olika respons av två vänner. Jag är välutbildad men får inget jobb, jag går på intervjuer men ingen vill anställa mig för jag saknar erfarenhet. Två vänner lyckades få jobb direkt. Den ena har diskuterat hur jag ska tänka, gå tillväga och bara finns där och peppar och uppmuntrar mig och när hon känner sig osäker så peppar jag henne. Den andra vännen pratar bara om hur bra hennes jobb är, och jag kan förstå den glädjen, jag försöker även säga snälla och uppmuntrande saker till henne. Men vad hon glömmer är att fråga hur det går för mig, hon glömmer att peppa och uppmuntra vilket tyvärr gör henne självupptagen. Så det är svårt med vänner… Vissa glädjs och sörjer med dig, vissa är inne i sina egna bubblor och det känns som att bubblan sakta driver iväg med min vän.
  Jag har läst din blogg ett tag nu och verkligen funderat på vad du jobbar med. Det är trist om en vän gör att du inte får glädjas och vara stolt. Du är ju super duktig!!! Ditt jobb låter spännande, jag skulle gärna läsa mer om en jobbande Egoina!

  Svara

 • Linn

  |

  Otroligt väl talat. Herregud.

  Svara

 • fgöfdöäd

  |

  Bra skrivet men allvarligt talat så är du en dryg person. Haha! Du föddes till den, sry 😉

  Svara

 • Frida

  |

  Jag hoppas att du snart kan känna dig stolt utan att skämmas det minsta. Du förtjänar lika mycket som alla andra att vara stolt över det du gör. Jag önskar att människor över lag skulle kunna skrika ut sin glädje när det går bra utan att de ska behöva vara rädda för att bli uppfattade som dryga. Jag vill verkligen att det ska gå bra för dig och jag hoppas att du snart kan känna att du kan dela med dig lite mer till oss om det du gör och det du är stolt över. Modigt av dig att skriva och berätta för oss hur det str till i alla fall. You go girl!!!

  Svara

 • Nicki

  |

  Usch , den känslan ja. För några år sedan , då jag var 13 år var jag reporter för ett ungdomsprogram på tv. Och jag kände precis samma känsla du beskriver här , även om man kanske inte kan kalla det jag gjorde för framgång på samma sätt som det du jobbar med just nu. Varje gång folk frågade mig något fick jag se upp med vad jag svarade så att det inte uppfattades som skryt. Jag var rädd när folk frågade mig. Men inombords var jag stolt över att jag fick göra det jag hade drömt om så länge , även om det var kortvarigt. Jag borde vara stolt. DU borde vara stolt Egoina. Jag tror att grunden till att folk uppfattar det som skryt faktiskt är avundsjuka , trots att man har fått höra det i alla dagar när man är 7 år och kommer gråtandes hem från skolan för att en tjej i klassen har sagt att ens jacka är ful och ens mamma säger ”hon är bara avundsjuk”. Ja , det kanske hon är. Folk skulle döda för ditt jobb , var stolt över dig själv. Och för att du lyser upp folks dagar med din blogg och dina random skämt. Jag har följt din blogg i snart två år , och alla andra bloggar jag läste på den tiden har fallit bort utom din. Fortsätt med det du gör!

  Svara

 • Sara

  |

  SKÄMS på dig för att du SKÄMS!
  Sträck på ryggen och var STOLT! Du är bra på det du gör, och det är därför du är där du är!
  (Sverige är ett sjukt land…)

  All lycka till dig!

  Svara

 • sakermanser

  |

  du äger! du borde vara stolt!

  Svara

 • Jasmine

  |

  (Jag vet inte om någon annan har skrivit något liknande, eftersom att jag inte har orkat gå igenom alla kommentarer hehe)

  men till saken,

  En svensk tiger. Det har vi fått lära oss. MEN DU ÄR JU FÖRBÖVELEN NORSK(A)! Var stolt 😀

  Svara

 • LOUISE

  |

  Egoina! Du är så (ursäkta svordomen) jävla cool! Var stolt! Var sjukt stolt för det skulle jag vara om jag vore du. Om folk tror att man skryter så är det deras problem, även om jag fattar att det känns jobbigt på grund av att du inte gör det. Det är bara så himla synd att man inte ska få vara stolt utan att vara rädd för att man ska få skit för det.
  Kram Louise

  Svara

 • Patrik

  |

  Klart du ska vara stolt, du är ju världens bästa Egoina och vad kan bli bättre. Bry dig inte om den svenska avundsjukan som säger att man inte får vara bättre än någon annan. Alla får vara den bästa sig själv som de kan vara och även om det betyder att just du är bättre än många andra så är det ok att du är bäst.

  Förresten är jag Chefredaktör för Bloggliv.WS och tjänade ihop till 15 stora påsar med ostbågar förra månaden.

  Svara

 • Louise

  |

  Tyvärr är det väl så här i Sverige att man inte får vara bra på något. Dock tycker jag att du ska berätta vad du gör. Var stolt över dig själv och låt inte andra påverka dig. Sen ska man kanske inte skrika ut att man blivit befodrad när någon precis fått sparken, men man måste ändå få berätta vad man gör och hur det går utan att folk ska kalla det för skryt.

  Våga stå upp för dig själv så kanske resten av Sverige också kan våga snart. Du ska vara stolt för det du gör!

  Svara

 • Sanna

  |

  Du har så rätt i allt du skriver. I dagens samhälle går det lite sämre för många och det är svårt att ta sig upp i karriärsstegen och därför har många svårt att glädjas över andras framgångar. Känner igen mig i det där då jag är student och kommer ha bättre betalt och fler valmöjligheter än mina vänner utan utbildning när jag är klar.

  Vill bara säga till dig – VAR STOLT! Hur coolt är det inte att gå från ”vanlig” bloggerska till chefsredaktör på Devote och krönikör? Jävligt coolt om du frågar mig. Är dina vänner riktiga vänner så ska de vara glada för din skull.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Du vet vad jag tycker i alla fall och jag är dessutom jättestolt över dig! Och du ska inte tänka det som skryt för det är faktiskt inte alla som vill ha en tv-serie eller en stor blogg.. Alltså, alla är vi ju olika. DU hade ju tex inte blivit avundsjuk på mig om jag fått jobb på världens bästa behandlingshem..

  Bra att du skrev inlägget i alla fall babe. Så folk fucking fattar. Det är inte okej att hålla på så! Man gläds för sina vänner, annars är man faktiskt ingen riktig vän

  Svara

 • belle

  |

  klart du inte ska skämmas, man ska inte skämmas om det går bra eller dåligt. Båda är ett inslag i livet. Klart det finns människor som kan vara bitches när någon berättar hur bra det faktiskt går, men de människorna får man helt enkelt ”strunta i”. Lättare sagt än gjort kanske, men i slutändan (haha, mentala bilder) är det du som får bestämma dig för hur du vill ha det; dela med dig av dina framgångar eller skämmas för dom och gömma dom? Det är som du sa naturligt att snacka med sina vänner om sitt jobb och i ditt jobb omfattas ju framgången med.
  Ingen gillar folk som skryter och verkar överlägsen men det är ju stoor skillnad mellan att skryta och dela med sig och erkänna att; ”jag är stolt över mig själv” eller ”det känns bra, sjukt bra”.

  Angående presentationen; ändra den då. En presentation ska ju reflektera en själv lite snabbt, om du gillar ditt jobb (vilket du gör) och tycker det är en del av dig som du inte vill förbise, så skriv in det. Personligen skulle jag t.ex. inte skriva i en presentation ”… annars jobbar hon i kassan på Coop”, för det är kanske en del av mig som inte alls är mig eller säger nåt om mig överhuvudtaget, då passar det bättre med en lättsam ”… och tycker att den enda som kan ge en orgasm värd namnet är Marabou”. Skulle jag däremot vara aktiv medlem eller kanske VD eller whatever av Djurens Rätt så skulle jag vilja ha med det, eftersom det känns mycket mer jag och det är något jag vill förknippas med. Med det sagt menar jag inte att man bara ska skriva om sitt jobb om man är ”framgångsrik”, utan om man trivs med sitt jobb och vill dela med sig av det och tycker att det definerar en del av sig själv. Vilket lång text om vad man ska skriva i en presentation, men du fattar grejen.

  Så, do what u want och dela med dig av framgångar så väl som motgångar för båda är en del av livet och vi vill ju läsa om ditt liv i din blogg : >

  peace!

  Svara

 • nina

  |

  man ska ALLTID vara stolt över sig själv,

  Svara

 • en tjock katt i en smal värld

  |

  Jantelagen helt enkelt. I Sverige får man bara prata om det som är dåligt med sitt liv. ”Buhu, jag tjänar så dåligt på mitt jobb och får alltid de sämsta passen och alla hatar mig” låter bättre än ”jag älskar mitt jobb! Hur bra tider som helst, och jag tjänar tillräckligt för att utan problem kunna lägga undan x-antal tusen varje månad!”. Det är tråkigt att det är så. Själv försöker jag inte låta det röra mig, men klart det gör det ibland ändå. Helt sjukt!

  Svara

 • isabelle

  |

  usch låter jobbigt :/ Men du borde vara stolt och stå för det du gör!

  Svara

 • Sofia

  |

  Svar till Annie:
  Detta håller jag verkligen med om. 🙂
  Du är värd allt bra som händer dig, för jag har sett under alla dessa år hur du har utvecklats och roat folk under vägen.

  Svara

 • Hanna

  |

  Be proud! Det är svenelagen som går in. Och sen jag flytta till USA och där får man säga hur bra man är! 🙂

  Svara

 • emmaasjogren

  |

  Var dig själv och strunta i om någon tycker du är dryg bara för att du är glad & nöjd över något du gjort, i så fall är dom inte värda dig! 😀

  Svara

 • dariap97

  |

  du egoina är helt sjukt underbar och har en grymt bra,rolig,underhållande blogg. det är dina vänner eller andra folk som säger att du skryter, som ska skämmas! du har gjort nånting här i världen, och DU ska vara stolt över det. och visst får man skryta ibland? det gör alla.

  Svara

 • Malin

  |

  Faa-aan vad jag känner igen mig! I våras fick jag tygla min lycka då jag fick veta att jag skulle få mvg i matte A. Bara jag sa det till några uppfattade de att jag skröt. inte kul.

  Svara

 • Mia

  |

  Känns som ett mycket litet problem.. Och att du egentligen vet att du ska känna dig förjävla stolt gör problemet ännu mindre. Sluta gnälla..!

  Svara

 • Emelie

  |

  Du SKA vara stolt.

  Svara

 • lundver

  |

  Svar till egoina:
  Fast vill du verkligen ha precis det livet Blondinbella har med allt vad det innebär (positivt och negativt)? Problemen uppstår när man börjar jämföra sig själv med andra lite för mycket, till en viss del är det bra att göra det MEN det är sällan man själv blir lycklig av precis samma liv som någon annan blir lycklig av. Du måste finna styrkan i dig själv (jag vet att det låter blasé) först då kan du sluta skämmas över dina framgångar och lära dig vad DU vill och därmed även se vad som behövs för att du ska uppnå DINA mål.

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag skulle snarare behöva fler vänner som du! Mina vänner är alldeles för bra på att framhäva hur dåligt de har det. Och visst finns jag där och lyssnar på dem när de inte mår bra. Men ibland önskar jag att de kunde se på sig själva och sitt liv med optimism! Det enda vi har är oss själva, så ta vara på det och var glad för det du/ni/vi har!

  Tack för en inspirerande blogg! Hälsningar från en svenska i Norge

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag skulle snarare behöva fler vänner som du! Mina vänner är alldeles för bra på att framhäva hur dåligt de har det. Och visst finns jag där och lyssnar på dem när de inte mår bra. Men ibland önskar jag att de kunde se på sig själva och sitt liv med optimism! Det enda vi har är oss själva, så ta vara på det och var glad för det du/ni/vi har!

  Tack för en inspirerande blogg! Hälsningar från en svenska i Norge

  Svara

 • Ine Henriksen

  |

  Ha en riktigt fin kväll!

  Svara

 • Doktor Glas

  |

  Välbehövlig känga i hela jantesveriges skrev! Klart att du har rätt att vara stolt över vad du uppnår. Det är ju faktiskt du som har sett till att du är där du är. Ingen annan. Hårt slit, även om det är roligt, ska premieras.
  Idag släpper jag Jantes hand ett ögonblick för att säga: Grattis Egoina, till allt! Jävligt bra jobbat!

  Svara

 • SPIDERCHICK

  |

  Jag är JÄTTEGLAD för din skull! Fast egentligen kanske jag inte ”borde” vara det för vi är ”konkurenter” och jag skulle gärna lägga vantarna på ditt jobb ;). Men jag är glad för dig ändå! Jag tycker det är roligt när det går bra för andra. Sådan är jag. Tror det beror på att jag är en lycklig person som är trygg i mig själv. Jag vet vad jag kan och vad JAG är bra på. Därför kan jag glädja mig åt det som andra är bra på.

  Kämpa på Eggan! Du är bäst!

  Kram

  Svara

 • Maria

  |

  Jag tycker verkligen att det här är så himla fel!! Det är deprimerande nog också sant. Men var stark bara och stå på dig själv! Våga säga till din kompis att det inte är fel. Du ska kunna ropa ut din lycka på stan och du är tillräckligt modig för det!

  Tycker du är grym, din blogg är det första jag klickar mig in på när jag öppnar internet i hopp om nya inlägg.

  BE PROUD OF YOUR SELF! Massor av kramar! xoxo Maria

  Svara

 • and.

  |

  det finns inga såkallade BÄSTA VÄNNER. det kommer du aldrig till att ha. Dina vänner finns där för dig när du är ledsen och mår dåligt, men när du lyckas finns dom inte där längre utom din familj! den enda du ska lita på är dig själv och ingen annan. vännerna vill inte att man ska lyckas, har inte de lyckas får absolut inte du lyckas. så är det, och det är jävligt synd!

  Svara

 • Matilda

  |

  De där ”vännerna” borde inte få kallas dina vänner om dom ska hålla på med såna där nedlåtande kommentarer tycker jag. Det är inte okej. Och jag skriver som jag ser att flera skrivit före mig: jag har läst din blogg länge och är glad över att det går bra för dig. Kul att inte bara dagens outfit-bloggare kan gå långt.

  Svara

 • Åsa

  |

  Svenska jantelagen, man ska aldrig tro att man är nåt, det suger. kan hålla med om att väldigt ofta kan folk inte vara glada för ens skull när det går bra. tråkigt, jag försöker iallafall glädjas när det går bra för folk 🙂 fick beröm häromveckan av min lärare, jag kör hjullastare om dagarna, han sa att jag skull vara stolt över mig själv och att jag hade talang för det jag gjorde. vågade knappt berätta för nån, men tillslut skrev ja de på fejsbook. va säkert många som tyckte ja va dum ändå 😛 lycka till me jobbet!

  Svara

 • storbloggaren

  |

  Du ska vara stolt! Som andra har skrivit här, jag blir bara inspirerad av att läsa att det går bra för andra.

  Jag är jätteglad för din skull! 😀

  Svara

 • philippa

  |

  fyfan vad jag håller med dig!

  Svara

 • Förvirrade Morsan

  |

  klart du ska vara stolt! folk som tycker att du skryter är troligtvis avundsjuka. Det går bra för dig, då ska du få vara glad och stolt. Så enkelt är det.

  Svara

 • agnelicious

  |

  Du skriver så himla bra, blir alltid förvånad när jag läst genom HELA texten i ett inlägg. Är typ ända bloggaren som får mig att göra de..
  Fortsätt du skämmas, jag är iallafall stolt över dig 😉
  KRAM

  Svara

 • Marie

  |

  Du kan ringa till mig när det går bra för dig! Jag kan vara glad för din skull. Om du är glad för min!

  Svara

 • Hannah

  |

  Egoina! Du är kickass och när man är det får man lov att vara stolt. Så det så.

  Keep it up & sträck på dig 🙂

  Svara

 • Bea

  |

  Nu ar det ju sa har i livet att vi alla ar ensamma. Sa ar det bara, hur mycket man an kan onska att det inte var sa. Alltsa ar det faktiskt sa att du sjalv ar storsta boven i dramat angaende hur du ser pa dig sjalv och vad du gor ocksa. Sa bestam dig, agera som du VILL.

  Sjalv anser jag dock att tentaresultat och loner oh sa vidare ar sant man inte berattar om man inte blir tillfragad eller till nara vanner. Ibland inte ens da. Man kanner ju dock sjalv.

  Lycka till!

  Svara

 • Tove

  |

  Seriöst.. Finns det någon bättre bloggare än dig? Inlägget om mannen som trillade och dog när han landade fick mig seriöst att trilla av stolen och ligga och skratta på golvet i 5 minuter. Och jag är mer än intresserad av vad för bra saker som händer.
  Så dina bloggläsare är helt klart intresserade!
  Så kom igen om alla dina bloggläsare(med några få undantag) är intresserade måste det vara fler! Skäms inte för någonting du förtjänar att vara stolt över!

  Svara

 • therese

  |

  håller med om att vi måste lära oss glädjas åt varandra, men att prata pengar har i alla fall jag alltid tyckt illa om, oavsett om jag haft mycket eller lite i plånboken.

  Svara

 • vithea

  |

  Jag håller verkligen med dig! Man ska fean få säga hur duktigman har varit, du har ju inte fått det serverat över en natt. Du har fått kämpa för att få det du vill ha. Problemet är att väldigt få är villiga att kämpa och ger uipp istället och går och blir bittra på andra framgång. Som du skrev.. När sluta man glädjas åt andras lycka ?!

  Svara

 • Louise

  |

  Så himla bra är du som har kommit så långt i livet! Ta vara på den här tiden och låt inte andra få ner ditt humör. Vi läsare bryr oss och gläds med dig massor 🙂 Kramar

  Svara

 • Louise

  |

  Så himla bra är du som har kommit så långt i livet! Ta vara på den här tiden och låt inte andra få ner ditt humör. Vi läsare bryr oss och gläds med dig massor 🙂 Kramar

  Svara

 • johanna

  |

  du är helt fantastisk och jag älskar din blogg. du är duktig och bra och rolig och allt du kan tänka dig, sträck på dig var stolt och skit i alla andra som är avundsjuka!

  Svara

 • Foofie

  |

  Men det är klart man är jävligt nöjd över att vara chefsredaktör och tjänar bra. Även om ens polare knegar på mc donalds så ska man ju ändå kunna vara glad och stolt över sig själv som lyckats få ett chefsjobb. Tycker det är jävligt omoget att insinuera att du skryter bara för att du talar om vad du jobbar med. Bara för att jag talar om för min arbetslösa kompis att jag fått jobb som butiksbiträde te.x så betyder ju inte det att jag skryter över att jag fått jobb men inte hon/han. Herregud ska man inte kunna tala om vad man jobbar med om någon frågar utan att man ska uppfattas som skrytig? Folk får ju för fan ta och skärpa sig!

  Svara

 • Moa

  |

  Du är skitcool och DUKTIG! Sådetså 🙂

  Svara

 • vicckiss

  |

  Kolla gärna in min blogg! 🙂

  Svara

 • Karin

  |

  Du är förjävla underbar Egoina! Du har all rätt i världen att vara stolt. Riktigt jädrans stolt! Precis som du skriver är alltför få personer glada för andras framgång (du kanske kan ta ett snack med mina vänner?). Man får tänka på att det är de sura bitterfittorna (ursäkta språket…) som mår sämst av att inte glädjas för sina vänners skull. Stor eloge till dig, en underbar och framgångsrik Egoina!

  Svara

 • Iggue

  |

  när jag kommenterar bloggar blir det alltid jättelångt så det här får sammanfatta:
  word!

  Svara

 • Nathalie J. Tennivaara

  |

  Du ska vara så förbannad stolt! Det hade jag varit, och man Får och BÖR vara stolt och nöjd över sig själv. Go Egoina!

  Svara

 • Camilla

  |

  Himla jantelagen. Skit i den och var stolt över dig och det du ådstakommer!! Vi klickar oss in här (åtminstone de flesta av oss) för att vi tycker du är grym. Vi vet liksom redan att du är grym, vi blir inte förvånade om du skulle berätta att du just lyckats med något grymt. Capish? Dela glädjen med oss 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Du är bäst! Var stolt för den du är och det du gör 🙂 KRAM

  Svara

 • Tescho

  |

  Jag har hängt här så länge minnet räcker och jag har aldrig tänkt den tanken. Det är typiskt svenskt att man inte får ”skryta” utan man ska istället vara sämst – helst. Om man inte är det kan de andra få en att framstå som någon värdelös påse potatis pga att de själva inte nått så pass långt. Jag hejar på dig och vill att du skriver in chefsdirektör i presentationen!

  Svara

 • Cecilia

  |

  det tycker jag är rent för jävligt minst sagt! att några av dina vänner inte glädjs med dig tycker jag är sorgligt. klart att du ska sträcka på dig och vara stolt. du gör ett bra jobb och du är värd credit!

  Svara

 • Linnea

  |

  Men vafan, INGEN ska få dig att tvivla på dig själv och vara mindre stolt över det du byggt upp. Du har gjort en sjukt bra resa och du har tagit dig dit helt själv. Låt ingen trycka ner dig och få dig att skämmas över det du har skapat Egoina!

  JAG tycker att du är skitdukig och du är en riktig inspirationskälla.

  Jag känner igen det där, eller det är ingen som har sagt någonting till mig ordagrant – men ibland känner jag mig så jäkla duktig och är stolt över mig själv, men jag vågar inte riktigt säga det i tron om att andra tycker att jag är en korkad skrytmåns.

  Svara

 • ellen

  |

  du om någon borde vara riktigt stolt över det du gör och det hoppas jag att du vet! skäms inte. var stolt över det du åstakommit. Hade jag känt dig hade jag varit riktigt jävla stolt över att ha dig som vän!

  Svara

 • Ronja

  |

  Vem som helst vet ju att det ligger hårt jobb bakom framgång. Din karriär må börja på flottiga Burger King men slutar på flotta (ej flottiga) Devote. Grym äru!

  Svara

 • Linnea

  |

  Men vafan, INGEN ska få dig att tvivla på dig själv och vara mindre stolt över det du byggt upp. Du har gjort en sjukt bra resa och du har tagit dig dit helt själv. Låt ingen trycka ner dig och få dig att skämmas över det du har skapat Egoina!

  JAG tycker att du är skitdukig och du är en riktig inspirationskälla.

  Jag känner igen det där, eller det är ingen som har sagt någonting till mig ordagrant – men ibland känner jag mig så jäkla duktig och är stolt över mig själv, men jag vågar inte riktigt säga det i tron om att andra tycker att jag är en korkad skrytmåns.

  Svara

 • Klara

  |

  TACK för att du skriver om det jag hur länge som helst tänkt på men aldrig kunnat (eller vågat) formulera. Jag trivs hur jävla bra som helst på mitt jobb, men skäms när jag egentligen så gärna vill berätta för någon att chefen gett en komplimang. Skäms när jag ska ut och resa hela våren för pengar jag sparat ihop i ett år, när det är något jag egentligen borde vara stolt över?! Sen när blev det något fult att tjäna pengar, jobba hårt och göra det bra? DU ÄR SJUKT BRA OCH JAG MED. från och med nu ska jag vara stolt. som sagt, du är bäst!

  Svara

 • Emma

  |

  Jag visste faktiskt inte vad du jobbade med, men nu vet jag 🙂 Vilket kul jobb! Du ska vara stolt !

  Svara

 • Frida

  |

  du är cool.

  Svara

 • Sofia

  |

  Du har ingenting att skämmas för, var i stället stolt för att just du blev chefsredaktör!!

  Svara

 • Anders

  |

  Intressant fenomen du tar upp. Det är ju så jäkla svårt att veta exakt hur man ska bete sig i alla situationer, speciellt i situationer där man vill uttrycka sig om något bra som hänt en själv. Jag kan också tycka att det är märkligt att din vin frågade om du försökte skryta. Visst, så fort man blandar in pengar kanske folk indirekt tänker skryt, men det är ju din vän! Du har säkert också fått vara med om att vänner har haft det riktigt bra, att vänner har varit stolta över någonting. Varför skulle du inte ha rätt till att vara glad eller stolt då?

  Jag kan bara instämma med ett stycke du skrev: ”Sedan när slutade vi glädjas åt varandra?” Jag vet i alla fall att jag har glatt mig åt mina vänners framgångar, och de gläds när det går bra för mig. Att glädjas åt varandra ska ta mig fan vara kompromisslöst!

  Svara

 • malin

  |

  du har redan så skön attityd så fortsätt på det spåret. tro fan det är kul att lyckas, människor som kallar saker som att lyckas för att skryta är bitterfittor. punkt slut 🙂

  Svara

 • Louise :)

  |

  Gud vad tråkigt att höra. Verkligen helt sinnessjuk att folk inte längre kan glädjas åt varanda, utan att allt verkligen ska vara en kamp om vem som är bra bättre bäst!
  Var stolt, du har ett fint jobb, och har faktiskt inte fått det för ingenting. Jag tycker du ska vara stolt, är folk avundsjuka är det bara till problem för dem själva, så länge det inte går till överdrift.
  Det var allt jag hade att säga, kramkram!

  Svara

 • Jo

  |

  Du borde absolut inte skämmas.

  Så j**la fel att man inte ska kunna säga högt att man lyckats utan att folk ska bli avundsjuka. Vart är världen på väg?

  Svara

 • hejsandraj

  |

  Du ska vara stolt och det ska du berätta. Kan inte dina vänner vara glada för att det går bra för dig är de inga vänner. JAG är i all fall glad för din skull 😀

  Svara

 • GRAHN

  |

  Jag förstår vad du menar men du ska vara stolt!
  Varför skulle du inte vara det?
  Du har ett bra jobb och en grym(!) blogg (och säkert massa andra bra saker i ditt liv som jag inte vet om..)

  Ha en bra dag!

  Svara

 • Josefin

  |

  Tycker du ska vara stolt för att du är duktig!
  Förstår inte varför man ska behöva skämmas egentligen, så jävla dumt. Annars är jag likadan så ska inte säga så mycket. Jag har ett väldigt bra jobb men tror inte att någon vet vad jag gör egentligen (inte ens mina kompisar).
  Vi borde vara jävligt stolta, vi måste börja med det. Lova oss själva det förfan. OKEJ!?

  Svara

 • sarah

  |

  Jag förstår dig! Men mycket hänger på hur man säger det och i vilket sammanhang. Även hur positiva dina vänner är och om dom verkligen är glada för din skull. Fundera även på hur dina vänner mår och om dom är nöjda med sina jobb. För är dom inte det så kan dom inte glädjas åt dig och dina framgångar. Sånna vänner suger energin ur en och är inte vänner man borde berätta bra grejor för. Sträck på dig Egoina, du SKA vara stolt!

  Svara

 • Lolle

  |

  du skall inte skämmas! 😀

  Svara

 • Maja

  |

  Intressant och bra text!
  Synd dock att du skall behöva känna så.
  Jag tycker absolut att du skall vara stolt, stolt som bara den tycker jag att du skall vara.

  Att glädjas med varandra är ett fenomen som är självklart i min värld, men dessvärre har det på något vis fallit bort ur mångas verklighet. Skillnaden mellan att dela med sig av sin glädje och att skryta, den skillnaden är stor, men kan i praktiken upplevas som hårfin. Jag tycker dock inte det viktiga är vad man säger eller om man berättar det med glädje, extas eller en sansad ton – det viktiga är berättarens intention. Vad berättaren har för avsikt med att berätta det och så länge du själv inte har för avsikt att skryta på ett sätt som trycker ner andra – så tycker jag att du skall berätta hur mycket du vill om dina framgångar! Glöm inte bort att det dessutom faktiskt är så att det är väldigt intressant att höra om andras spännande jobb, karriär & specialiteter. Och du…man får till och med skryta lite ibland också 😉 Så länge man gör det för att glädjens skull och inte för att trycka ner andra. Kom ihåg att din framgång gör det inte sämre för de som har det svårt. Världen är inget nollsummespel där en måste få mindre för att en annan får mer. Se dig själv istället som en inspiration för andra, din framgång kan snarare ge andra positiva saker än att göra det sämre för dem!

  Ta hand om dig & var stolt!

  Svara

 • Amanda

  |

  Läste texten, och började genast leta efter ”gilla”-knappen. Jävla facebook…

  Svara

 • Emma

  |

  Fråga dig själv vad det är för vänner du har som skulle försumma din lycka. Om de inte pallar med att ha dig som vän för den du är, då vill du inte ha dem vännerna. Gör en chansning, skryt lite, prata gott om dig själv och se vad som händer. I värsta fall får du reda på om de inte är värda din vänskap. Och det är ju egentligen bara bra att veta. 🙂 Klart att man ska få vara glad och ringa och berätta för folk. jag gör så hela tiden, och de som inte tycker att jag ska vara glad de är bara avundsjuka och dem skiter jag i 😀
  Det kanske låter lättare än vad det är, men du ska helt enkelt aldrig be om ursäkt för din existens utan du ska leva på och gör ditt liv till det bästa du någonsin kan. Och inget mer med det! 🙂 Lycka till 😉

  Svara

 • Izza

  |

  Förstår precis vad du menar. Det är jättetråkigt att man inte kan berätta om sin vardag för vänner, speciellt när det är en sådan stor del av ens liv. Jag vågar sällan berätta om det som blivit min vardag för någon annan än min mamma.

  Då är det jävligt skönt när man träffar folk som sitter i samma båt (helst en större båt haha), för då är det plötsligt inte konstigt att berätta om vem man intervjuade igår – för de tar det inte som namedropping. Och OM man skulle berätta något måste man praktiskt taget behöva nedvärdera sig själv i samma andetag för att folk inte ska bli provocerade.

  Sedan är det inte jättekul när folk plötsligt vill ha saker av en heller.

  Man börjar förstå varför folk oftast umgås inom sin egen bransch.

  Svara

 • Sofia Magdalena

  |

  Det är där det fina sitter i att varken vare känd, rik, lycklig, framgångsrik eller allmänt cool. Man får skoja om det och man är omtyckt. Och det är ju bara så värt det.

  Skämt å sido. Inspirerande att se dig skriva ett seriöst inlägg i all dålig men extremt skrattframkallande humor, men bara dem inte blir för många – du är framgångrik av en anledning och jag läsar din blogg samt startade en egen mer humorinriktad blogg av samma. Och jag säger bara fortsätt berätta för folk hur ball du är. Det förtjänar du, du får nämligen mig att skratta och det är mindre lätt här i Bloggland.

  Svara

 • tilda

  |

  du är GRYM! så himla bra skrivet!

  Svara

 • Miccy

  |

  Inte ska du skämas och kan man inte att det går bra för andra då får man nog fundera på varför man själv inte är nöjd. Sen kan ju faktiskt man själv få hjälp av den personen, vem vet de kanske behöver nån mer på jobbet.

  Men när lanseras Egoinas ostbågar?

  Svara

 • Weronica

  |

  Vad är det för vänner som beter sig sådär? Skit i just dem vännerna och gläds åt dina vänner som gläds åt dig. Sluta skäms och var stolt! Vore jag din vän skulle jag vara stolt över dig 🙂

  Svara

 • Weronica

  |

  Vad är det för vänner som beter sig sådär? Skit i just dem vännerna och gläds åt dina vänner som gläds åt dig. Sluta skäms och var stolt! Vore jag din vän skulle jag vara stolt över dig 🙂

  Svara

 • T Y P J U L I A

  |

  Jävla skitsverige. Här ska ingen kunna vara stolt över sin framgång. DET ÄR KLART MAN SKA VARA STOLT ÖVER DIN FRAMGÅNG. Sverige är ett så fegt land, här ska ingen vara bra, alla ska vara lika jäkla tråkiga. BRYT MÖNSTRET. Folk borde vara mer ego!

  Svara

 • doktorn

  |

  Var stolt.

  Du är en grym förebild för oss alla som bloggar!

  Svara

 • peone

  |

  så jävla synd att det är så! känner igen mig i det du skriver, vilket jag tror att många andra gör också. de som uppfattar dig som dryg och skrytsam är förmodligen bara avundsjuka. att få dig att må lite sämre när du är på topp är väl det enda de får som vinst, vilket gör dem lite starkare och bidrar till att de orkar med sina skitliv. du borde se förbi alla sådana sorgliga människor och istället hålla huvudet högt och våga vara precis så bra som du är. för du är bra, inte dryg eller skrytsam. ”expect the best, be prepared for the worst, fuck what other think and do your own thing!” du är grym bruden!

  Svara

 • Lotta

  |

  Klart som f’n att du ska vara stolt över dig sj! Du är en grym tjej som lyckats ta dig så långt tack vare ditt fantastiska skrivande! & detta trots att du bor i en liten håla som L-a ( jag bor själv där så inget illa menat ;). Jag menar du visar att man inte behöver bo i Sthlm & hänga på Stureplan för att driva en framgångsrik blogg.
  Så sträck på dig & var förj*vla stolt, det hade jag varit!

  Svara

 • ayatd

  |

  First: Du skriver asbra!
  Second: Skit FULLSTÄNDIGT i vad andra tycker! Lättrare sagt än gjort, i know. Jag borde egentligen inte säga något för jag bryr mig så sjukt mycket om vad andra tycker men .. NEJEEEE GÖR INTE DET! Om du borde vara stolt SKA du vara stolt! Punkt.

  Svara

 • narion

  |

  Svar till T Y P J U L I A:
  Vadå, är det Sveriges fel eller? Sluta klaga på mitt älskade hemland förfaaaaan!! Klart du ska vara stolt över dejsjälv Egoina! Men SVERIGE ÄGER, dammit!

  Svara

 • Sara

  |

  Det är förjävla tråkigt att det är så i Sverige! Man borde få vara stolt över det man har åstadkommit! Var stolt Egoina, du är grym!

  Svara

 • Sara

  |

  Åh men du, jag fullkomligt HATAR denna svenska ”jantelag” att man alltid ska tänka på hur andra reagerar innan man säger nåt.

  När jag pluggade i USA , i en internationell klass, berättade vi svenskar om att man i Sverige inte kan säga att man är bra på nåt utan att folk tar illa upp. Min amerikanska lärare (och andra elever)blev helt chockad: ”ARE YOU SERIOUS, that’s just stupid”

  Jag strider mot svenskheten och brukar säga att jag är bra när jag tycker att jag är det. Men får ofta tillbaka: ”Lite ödmjukhet skadar ju inte..”

  USCH!

  Så snälla du, säg att du e grym, och var stolt! Skäms för de dumma människor som inte kan ta ärlighet och riktigt glädje istället!

  Svara

 • Gaymasen

  |

  Har suttit och läst denna text om-och-om igen. Du har så rätt. Det kallas den svenska avundsjukan. Pratade med min puss för inte alls länge sedan om just detta. Och sa just det att är man ex. i USA så kan vem som helst på stan säga ”Gud vad vacker du är. Vacker hy. Fint hår.” … men här är det mer ”Vad har du gjort med håret? Det är annorlunda?” Istället för att säga ”Du såg extrafin ut idag.”

  Du skriver extremt bra. Det vet du. Och även om jag kan förstå (till vis del) detta med ”Jag skäms” så ska du vara stolt. Du är en otroligt vacker, stark och framgångsrik tjej/kvinna/brud/whatever. Frossa i B&J, ge dig själv en klapp på axeln och titta i spegeln och säg ”Vet du inte vem jag är?” Samtidigt osm du skrattar. 😉

  POK. ^^

  Svara

 • jellica

  |

  Du ska verkligen inte skämmas. Du har tagit dig långt här i livet. Många önskar de kunde uppnå samma status som du har idag och det är väl där svartsjukan kommer in.

  Men strunta i vad alla tycker om dig. Du är chefsredaktör och hur grymt är inte det på skala 1-10? Jo 11… Så njut av den tiden nu. Ta för dig så kommer du komma långt.

  Du toppade listan på Devote samma vecka du satte dina fötter här… Hur många har lyckats med det? Inte ens förra redaktören lyckades med det du lyckats med. Inte för att va nedlåtande, men du har det i dig helt enkelt.

  SKÄMS INTE!!!!!!

  Spotta ur dig det du vill få ur dig och stå stadig med dina fötter.. 🙂 Det är du värd.

  Jellica.blogg.se

  Svara

 • Carro

  |

  DO IT! 🙂
  ”Skryt” på och skäms inte. Dom som inte blir glada för din skull är ju ändå inte värda din uppmärksamhet.

  Kram

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag vill iallafall veta om att du är chefredaktör. 🙂

  Svara

 • pattlisa

  |

  Jag är stolt över dig, det hoppas jag du vet. För mig är du samma person om du går på kändisgalor som när vi sitter i mjukisbyxor och äter popcorn i din soffa. Ett jobb är ett jobb, du har lyckats komma dit tusentals andra tjejer vill så då ska man också kunna skrika ut som vilket annat jobb som helst.

  Svara

 • Jenny

  |

  Fast man måste ju inte klampa på med sina framgångar om någon annan har det jobbigt. Lite fingertoppskänsla va… Men att vara stolt över vad man gör o kan är en helt annan sak.

  Det heter väl förresten chefredaktör? Bara en undran.

  Svara

 • priscilla

  |

  Så typiskt svenskt att inte glädjas åt andras framgångar 😛 Det är synd att det är så, bara för att an berättar om sin framgångsrika karriär betyder inte att man skryter.

  Svara

 • Amanda

  |

  Hej, Vilken fin blogg du har!!

  Du borde visa upp den på http://www.kokakola.se
  Det gjorde jag och fick 2000 nya besökare direkt.
  Och allt är helt gratis.

  Svara

 • Carin

  |

  Kära Egoina.
  Jag gillar dig. Skarpt. Du har många gånger förgyllt min frukoststund med ett roligt inlägg från kvällen innan.
  Men SNÄLLA DU! Det stör mig till vansinne att du stavar fel på ditt eget jobb! Särskilt eftersom det är ett jobb som har med språk och skrivande att göra.
  Det heter inte chefSredaktör. Bort med S! S ska bort! Chefredaktör heter det, ingenting annat.

  Nu har jag ”språkpolisat” färdigt och tänker därmed återgå till att gilla dig igen.

  Ha en bra dag!
  //Carin

  Svara

 • Amanda

  |

  Fyfan vad bra! Och fyfan vad rätt du har i att det är så sjukt fel, men själv gör man ju likadant! förövrigt har du typ mitt drömjobb, så ta vara på det, säg det högt, njut som fan och dumpa de vänner som inte glädjs med dig. Du är helskön!

  Svara

 • eva, ju

  |

  Tråkigt att du känner så :/ Du ska inte behöva skämmas!

  Jag känner igen mig lite i det. När folk frågar vad jag gjorde efter gymnasiet vågar jag knappt berätta att jag jobbade som au pair i tyskland i nästan ett år, och att jag pluggade spanska i spaninen några månader. Jag är rädd att folk ska tycker att jag skryter och att jag tror att jag är så jävla cool som bott utomlands. Vilket jag verkligen inte tror, för att hur många är det inte som flyttar utomlands, och att jobba som au pair är det ju apmånga som gör. Men ja.. så känns det i alla fall, så jag förstår vad du menar!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv