Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ibland undrar jag hur gammal jag är egentligen

Jag gjorde chokladpudding imorse och ställde in i kylen. Sedan sade jag till mig själv att ”När du är klar med allt du ska göra idag kan du få äta den”.

Sedan började jag. Jag diskade, bytte sängkläder, tvättade kläder, målade klart två tavlor, lagade och åt mat, ringde viktiga samtal, bloggade, svarade på mail och skrev klart min krönika.

Nu har jag nyss ätit chokladpuddingen och började genast fundera på om det kommer vara såhär hela livet. Kommer jag behöva muta mig själv till att göra helt vanliga saker alla människor gör? Vad händer när jag inte har bloggen och kan skryta om allt jag gör? (För ni fattar väl att det är det jag håller på med. Jag söker bekräftelse).

Förresten. Hur hinner människor med att sköta sitt arbete och samtidigt sköta sitt hem? Det här tog ju hela jäkla dagen.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (59)

 • Martina

  |

  sen jag började jobba heltid så har jag lagt ner allt som har med att sköta hemmet att göra! jag är glad att man hinner med att laga mat…

  Svara

 • Lia ☆ Keep it real

  |

  Jag kanske är konstig.. men ju mer tid jag har, ju mindre får jag gjort.. haha..

  Svara

 • Helle

  |

  skitsmart tycker jag!!! det ska jag lätt också testa 😉 och samma här, hemmet får se ut som fan för jag har plugg och det måste gå före! vem behöver rena kläder och tallrikar?

  Svara

 • Lisa'Z

  |

  Åh men nu blev jag sjukt sugen på chokladpudding!

  Svara

 • Tiara

  |

  Men shit Egoina! Du är ju hur smart som helst! NU vet jag vad jag måste göra för att få det fixat härhemma! =D Tack Tack Tack! Du är ett geni =D

  Svara

 • Anna

  |

  samma visa här, får muta mig själv med choklad för att få saker å ting gjorda hemma!! student som jag är så har vi hemstudiedagar ibland men inte fan hinner jag städa då…eller plugga för den delen!

  Svara

 • Boosse

  |

  Snacka om skryt! Skulle aldrig klara av de där! Efter blött disktrasan skulle jag redan ha slurpat i mig all pudding!

  Svara

 • elin

  |

  mm och sen när man får barn då! Då ska man dessutom ta hand om de, samt göra allt annat! jag som knappt tycker jag hinner med både skola och ta hand om hemmet

  Svara

 • Becka

  |

  Man hinner inte.

  Jag är hemma från jobbet pga ryggen. Har INGET ATT GÖRA. Skittråkigt. Vill du träffas över en kaffe och snacka lite skit? Alltså inte ikväll, utan imorgon eller på torsdag.

  Svara

 • Linnea

  |

  Hahah, vi hinner inte! Antingen är hemmet en röra, eller skolan 😛

  Svara

 • sarah

  |

  Det låter bra det måste jag testa !
  Jag orkar inte göra matte ibland då ska jag muta med någonting så att jag verkligen gör det XD
  Tack för tipset föresten (L)

  Svara

 • Jessica-tre killar och en tjej

  |

  Amen.. man BEHÖVER ju bekräftelse och uppmuntran, samt belöningar för att orka träla sig igenom allt det trista man MÅSTE göra. Annars skulle väl inte hjärnan ha ett ställe som stimulerades när man belönar sig?! Då vore det ju meningslöst att ha den delen av hjärnan.. Gud hade en Plan med det hela. Vem fan Gud är och vad den så kallade planen var vet jag inte, men det lät ju bra.

  Var du glad att du pallade att göra så mycket innan du gav dig på din belöning. Själv sitter jag och funderar på att gå ner och hämta chokladen redan INNAN jag skrivit det jag ska på mitt host projekt.
  Så man har något att hålla energinivån uppe med under tiden.
  Läs: för jag inte orkar vänta. För jag vill ha den direkt. För jag har ingen karaktär. Måste man det?!

  Svara

 • linnea

  |

  nej man hinner inte, inte över huvudtaget! Nu är jag arbetslös men innan jag fick kicken höll mitt huvud på att sprängas av allt jag inte hann med! För mycket för en ung tjej haha

  Svara

 • *Chowie*

  |

  Haha du är för mysig 😀

  Svara

 • Johanna :D

  |

  Haha , så där gör jag jämt! Fast jag brukar alltid fuska och små äta lite av min muta 😉 Och det är inte alltid de är godsaker, ibland har jag till och med Sallad! ;O

  HA D BÄST!!! 😀

  Svara

 • elisabeth

  |

  Sådär brukar jag också göra. Men funkar inte för mig, jag skulle ha ätit upp chokladpuddingen direkt haha. Du är duktig du 😉

  Svara

 • Gabriella

  |

  Men man måste ge sig belöningar, det gör jag med! 🙂

  Svara

 • anton

  |

  Du är så duktig!

  Svara

 • Balken

  |

  I know your name dude.. I know your name. Now just wait for me to come kill ya >8D

  Svara

 • Egoinas mamma

  |

  Men någon form av belöning har man gärna, om inget annat så är belöningen att man kan slappa sen. Sen tror jag som Lia (en av de första kommentarerna), ju mindre man har att göra, ju mindre får man gjort.
  Sov gott, lille dokka mi!

  Svara

 • Ylva

  |

  man delar upp arbetet, gör lite åt gången 😉
  Men självklart blir det ju aldrig så… Men det känns iallafall bra att åtminstonde tänkt tanken, då är man liksom halvvägs… typ.

  Svara

 • dojte

  |

  Duktigt iaf 😀

  Svara

 • jennie

  |

  det är det bästa sättet att få saker gjorda, belöna sig själv efteråt (:

  Svara

 • Ellie

  |

  Chokladpudding är så gott 🙂

  Svara

 • Hääna Banääna

  |

  Du kan vara lugn, normala människor hinner inte med både och. När jag jobbar får jag inget gjort hemma, när jag är ledig får jag inget gjort första dagen och inget om det är helg. Men om jag är ledig flera vardagar i rad är det inga problem att städa! Nästan inga problem i alla fall…

  Svara

 • Natalie

  |

  Jag vet vad som är ännu knivigare…. att skaffa barn på toppen av allt vardagsslit 😛

  Svara

 • Anonym

  |

  hahahha att städa mitt lilla rum tar en hel dag minnsan:p så klaga inte:p

  Svara

 • Anna

  |

  du kan ju sprida ut det annars, inte göra allt samtidigt 😉 och vem säger att man inte får köra med mutnings-metoden bara för att man är vuxen? 🙂

  Svara

 • Victor

  |

  Det är bra mycket mer än jag hinner på en dag i alla fall 🙂

  Svara

 • Becka

  |

  Torsdag blir bra!

  Svara

 • Linn

  |

  Haha jadu, det är frågan hur folk hinner.

  Svara

 • LIN

  |

  Det är kanske därför som folk städar på söndagar. för det tarhela dagen.. Sen så tittar dom på film och däckar i soffan. svensson life..

  Svara

 • jennie

  |

  det handlar om att kunna planera!
  lästips: "svälj den fulaste grodan först"

  Svara

 • Emma

  |

  Bekräftelsen: ÅH GUUD VAD DUKTIG DU ÄR ***INA!! 😀 😀

  Svara

 • Madeleine

  |

  Hade det varit fler timmar på dygnet så hade jag städat oftare ^^

  Svara

 • Emelie

  |

  Känner igen det där, fast jag kan inte ens motivera mig själv till det där xD

  Svara

 • Malin

  |

  Man hinner inte stöka ner så mycket när man jobbar heltid jämfört när man är hemma. Därför blir det inte lika mycket att städa. Man kommer hem, gör middag, äter middag och lägger barn. Hur mycket hinner man stöka ner?

  Svara

 • Emma

  |

  Jag tycker du är duktig som kan säga åt dig själv att vänta med att äta chokladpuddingen, det hade jag aldrig klarat =P

  Svara

 • j

  |

  alla andra är tydligen övermänskliga.. eller jävla effektiva?

  Svara

 • Therese - Bloggar fran Dubai!

  |

  Har ingen aning! Darfor jag har hushallerska som kommer 2ggr i veckan och stadar haha. Ja vet, det ar kass som fan, men jag ar sjukt dalig pa att diska & stada ordentligt. Plocka bort kan jag, men just att stalla sig och se till att varenda litet dammkorn ar uppborstat, det ar liksom inte min grej!

  Svara

 • Anna

  |

  Du! Det undrar jag också. Själv är jag hemma mycket och pluggar, just nu "självständigt" – det kan ju diskuteras i sig. Men i alla fall, när jag jobbar, ibland, och kommer hem så hinner jag laga maten, äta, och möjligtvis skotta lite snö. Sen är det 2 & ½ män. Jag vill jobba, omedelbums, men blir då orolig för hemmet. Vem ska ta hand om det?

  Svara

 • Helena

  |

  Kan du inte lägga upp bilder på alla tavlor som du gör? Nyfiken? Ja :=)

  Svara

 • Patrik

  |

  Men det är ju sjukt bra att muta sig till att göra saker! =D Om man inte hade gjort det hade sakerna säkert inte blivit gjorda liksom.

  Svara

 • tiny

  |

  Jag tror att man inte hinner stöka ner lika mycket då 😛

  Svara

 • Ella

  |

  Man gör lite varje dag, istället för allt på en gång.
  Typ diskar varje tallrik för sig, bäddar sängen varje morgon, läggar tillbaka saker man använt, etc etc.

  Svara

 • Monica

  |

  Jag tar städningen på en dag i veckan, på torsdagar. Rent & fint till helgen 🙂

  Svara

 • My

  |

  Melodin är att man får ta lite i taget 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag är 20 år och har nog belöningssystemet också många gånger 🙂
  Man går och handlar något gott man ENDAST får äta om man städat eller läst på tent eller vad det handlar om. Sen då man gjort den tråkiga saken och sitter och äter den goda saken så känner mag sig så duktig 😀

  Svara

 • The Meg Show

  |

  Jag sitter just nu och försöker få klart en skoluppgift för att få äta cheeseballs. Eller kanske inte just nu, men snart… snart…

  Svara

 • Ida

  |

  Sådär funkar jag också… fast ibland brukar det bli så att man äter det där godiset (eller vad det nu är) ÄNDÅ utan att ha gjort nånting och på så sätt både lurat och svikit sig själv.. skitkonstig känsla. Och jag är 25, going on 26! Ibland måste jag muta mig själv med Cola bara för att kunna gå och handla…

  Svara

 • Sandy

  |

  När jag började jobba heltid försvann allt vad nöje hette, hann inte se någon film, aldrig fika med vänner eller dylikt. All vaken tid gick åt till att laga mat, städa, tvätta och ta hand om hundarna. Men nu har ja lärt mig att allting inte måste ta så mycket tid om man bara planerar och balanserar i kunglig stil!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv