Follow my blog with Bloglovin

Bättre sent än aldrig

Min dag har bestått av att yra runt i Oslo med en gigantisk väska. Det är inte så lätt att hitta i den norska huvudstaden som man kanske skulle kunna tro. Men det är ganska pinsamt som i mitt fall när jag är född i Oslo men inte ens kan hitta till centralstationen. Alltid när jag frågar efter något frågar jag därför på svenska.

Efter att ha åkt “trikk” utan biljett, missat massor med tåg då jag inte förstod var spåren var och köpt biljett till fel destination sitter jag i alla fall hemma hos min faster. Faktiskt med blåsor på händerna efter av att dragit runt på den jäkla väskan överallt.

I övrigt har kvällen gått ut på att äta Jellybeans som min kusin tagit med sig från USA. Det är lite som att spela rysk roulette det där. Vissa jelly beans har nämligen smak av smör och popcorn. Förstår inte varför. Dumma amerikaner.

0

Trackback from your site.

Comments (57)

 • Camilla

  |

  hahhaha det är som bönorna i harry potter!
  fast istället för snorsmak är det smörsmak!
  ….. xD

  Reply

 • Johanna

  |

  Åh nej, jag som hade tänkt komma med Harry Potter kommentaren!
  Men man kan ju inte vara först jämt…

  Reply

 • tzov

  |

  haha då får jag bli trea, för jag tänkte på dem direkt när jag läste om jelly beansen 😛 vilka nördar dina läsare är, Egoina

  Reply

 • Anonymous

  |

  HAHAHA jag tänkte också på Harry potter.

  Men visst jelly beansen är goda, fast skitjobbigt när man sitter i ett mörkt rum och inte kan utskilja färgen på dem så man får en äcklig jävel istället för typ en vanlig lakritsbean.

  Ja

  Reply

 • JENJEN

  |

  ÄLSKAR verkligen jellybeans. Synd att man måste åka utomlands för att få tag på dom riktiga 🙂

  Reply

 • Emelie

  |

  Haha, alla har väl inte superbra lokalsinne ^^

  Reply

 • Jenny

  |

  Åh 😮 jelly beans <3

  Reply

 • *Chowie*

  |

  Haha, tänkte också på Harry Potter… xD

  Reply

 • Jennifer

  |

  Jag har smakat på dem smörade popcornen, och de är hur äckliga som helst. Men den med jordnöts-smak är nog kanske äckligare.
  Men dem med chokladpudding-smak, vanilj-smak, rostade marsmallows-smak, och sockervadd-smak är mina favoriter!!

  Reply

 • syrrans granne

  |

  Men hallå!

  Det är väl allmänt känt att amerikaner gillar äcklig mat och, i synnerhet, äckligt godis?

  Kaffe med creme brullé-smak liksom? Vad fan är det?

  Reply

 • Diana

  |

  Bara jag som inte hänger med när jag läser ovanstående kommentarer… Men så har jag ju bojkottat Harry då jag faktiskt är vuxen och det är barnböcker! 😉

  Reply

 • Linnea

  |

  Hahah, låter som du hade en riktigt givande dag! 😉

  Reply

 • AstaMarie

  |

  Nej stackare det är jobbigt när man inte hittar. Själv ska jag ut på upptäcksfärd på lördag vi ska träna någon stans mitt i skogen? Blir nog svårt men vi får se…:P

  Reply

 • Linda

  |

  Ah, jag älskar Norge, och speciellt Oslos centralstation! Mamma och jag var där 2005, jag skulle gå på toaletten och ett toabesök kostade en femma eller en tia (kommer inte ihåg vilket) men jag hade bara en massa enkronor så jag var tvungen att växla i växlingsautomaten. Dock visade det sig att för varje krona jag stoppade i så kom det automatiskt ut två tior… Jag insåg självklart vilken bra deal det här faktiskt var så jag stoppade i alla enkronor som mamma och jag hade på oss. Pengarna vi tjänade räckte gott och väl till en svindyr norsk lunch. När det sen på eftermiddagen var dags att ta tåget tillbaka till Halden gick vi självklart till växlingsautomaten och växlade de enkronor vi lyckats samla på oss under vår shoppingrunda på Oslos gator. ;D Tänk om svenska växlingsautomater kunde fungera likadant…

  Reply

 • Kajsa

  |

  haha ja jag köpte med mig en hel del jellybeans hem från usa sist, de sista tog slut i helgen, och då hade jag som tur lärt mig att vissa gröna var äpple och andra gröna var jalapeño. varför gör man jalapeñosmak på godis!?

  Reply

 • Ess

  |

  Tänk vilket träningspass du fått!! man ska alltid se det frå den ljusa sidan 😀

  Reply

 • Madeleine

  |

  Ser ut som bönorna i Harry Potter.. :p

  Reply

 • Sabina

  |

  ÅH! Jellybeans! 😀 har velat prova dem sen jag såg harrypotter haha:D men frågan, är det verkligen gott med något segt godisaktigt som smakar popcorn och smör? ellerjo , för popcorn och smör e ju gott så det måse det ju vara! 🙂

  Gå gärna in en liten sväng på min blogg och HJÄLP MIG välja balklädsel ! har helt beslutsångest och måste bestämma färg snart 😛 ROCk eller BOHEM ? 🙂 alltid samma visa här , kan inte ens besluta mig för vilken färg på trosor jag ska ha , haha, så dett är verkligen ett maaaaajor problem!! ;P

  Du har en grym blogg förresten !!!:D

  Reply

 • Ola Andersson

  |

  Jellybeans finns i Sverige. Även om jag inte äter dem själv så råkar jag veta att generalagenten är 50 m från där jag bor. På min lokala ICA-affär så finns det ett jättestort ställ med Jellybeans i lösvikt och med en massa mixade varianter i askar.

  Generalagenten:
  http://www.jellybelly.se/ (man kan köpa online)

  Ett annat ställe att köpa olika amerikanska matsorter och godissorter hos är Grays, de samarbetar med en del ICA-affärer, som då har en amerikansk hylla med skojiga saker:

  http://grays.se/Default.aspx

  De har dock inte Jelly Beans, hade för mig jag sett det hos dem.

  Reply

 • Sophie

  |

  Det är väl inget fel på amerikanare. De är iaf trevliga!

  Reply

 • clara

  |

  as snygg banner ! men vad gör hamburgaren och pommesen där ? höhö 🙂

  Reply

 • Ellinor

  |

  Haha! Jag ser att det är många som redan har påpekat liknelsen med Harry Potter, men du får vara glad att amerikaner inte är riktigt lika tokiga som trollkarlar när det gäller godis. 🙂

  Reply

 • manda

  |

  åååh, vi irrade runt i oslo i somras, nu kommer jag inte ens ihåg vad vi letade efter men det var något viktigt. JO JUST JA, en bankomat. Dumma norskar till o gömma bankomaten.

  Reply

 • Ida

  |

  Det första jag tänkte på var inte Harry Potter. Men däremot att du åkt till Oslo och blivit bjuden på Jelly Beans som någon tagit med sig från USA… hm… finns inte dom att köpa på vartenda Deli de Luca i Norge? 😛

  Reply

 • linnea

  |

  Haha det låter läskigt med smör och popcorn i godis??

  Reply

 • FELICIA

  |

  HEJ!
  Sugen på att tjäna pengar bara genom att ta emot mail? Det är en nyhet som funkar, jag har tjänat in flera hundralappar hittills. LÄNK FINNS PÅ MIN BLOGG. Bli medlem, kryssa i flera intresseområden så får du fler mail och börja tjäna pengar!
  http://missfee.blogg.se

  Reply

 • Sara

  |

  Men åh! Buttred Popcorn-bönorna är ju dom godaste! Du kan spara dom åt mig!

  Jag och min syster har jelly bean-provning här hemma ibland. Det är spännande 😀

  Reply

 • Rosanna såklart ;)

  |

  det lät faktiskt lite knas.. varför inte bara äta vanliga popcorn med smörsmak? slippa bli förvånad och äcklad liksom!

  Reply

 • Ellis

  |

  Som harry pooter godiset, vissa smakade fan skit.. usch.

  Reply

 • Promo

  |

  Tänkte tipsa om en låt som klättrar på listor i Europa.

  Reply

 • Jenny

  |

  Hej! Jag undrar vart du har köpt dina svarta skor? (dom du har på dig på din header) 🙂

  Reply

 • Mika

  |

  MEN ÅÅÅH, JELLY BELLY BEANS! Världens bästa och godaste godis! I love it!!!

  Reply

 • natalie

  |

  du är fan bäst egoina!

  Reply

 • belle

  |

  inte lika illa som i harry potter med snor och öronvax-smak alltså?

  jag tycker faktiskt smör låter jäkligt gott…. sen hade jag gärna testat popcorn smaken med. Meeen…. man kan ju bara tänka sig så mycket kemiskt, billigt skit det är i dem. Inte som att de har äkta, fint smör som de har som smaksättning…. dumma amerikaner.

  Reply

 • Sofia

  |

  Bertie Botts Bönor I Alla Smaker.
  det var ju redan jättemåååånga som hade kommenterat att de tänkte på bönorna i Harry Potter.. jag hade oxå tänkt skriva det.. XD Men ingen hade typ skrivit namnet?

  Bertie Botts Bönor I Alla Smaker

  Reply

 • Linnea

  |

  Jag fick en sådan ask en gång. Men tyvärr så fick jag bara dem äckliga..

  Reply

 • Linn

  |

  amen faen, jag som trodde jag var den enda nörden här som gillade HP, jaha…

  Egoina har nördar till fans!

  Reply

 • jenny

  |

  USCH JA! lekte en lek med de dära jelly beansen för ettag sedan med mina vänner. alla fick en i samma smak och skulle sedan skriva ner vilken det var etc. flest rätt vinner liksom.

  och det var skrämmade många, inkl jag, som skrivit SVETT på popcorn/butter-smaken.. läskigt… 🙂

  Reply

 • vanja

  |

  jag vet vad popcornbönorna är till för! testa två blåbär och en popcorn så blir det supergott! det smakar blåbärsmuffins! 😀

  Reply

 • vanja

  |

  btw så kan man köpa såna på english shop i saluhallen på medis 😀

  Reply

 • Emma

  |

  oh, jellybeans =) Det är gott det!

  Reply

 • Linnéa

  |

  Lite som Bertie Botts bönor i alla smaker- man vet aldrig vad man får!

  Ja, jag är en Harry Potter-nörd.

  Reply

 • Malin

  |

  Här är jag helt fast i din blogg, så irrar du runt i Oslo samtidigt som jag gjorde det o inte stötte jag på dig. Eller det kasnke jag gjort? ;P

  Reply

 • Linn

  |

  Det kan inte vara så jäkla gött med smörsmak. :S

  Reply

 • Alicia

  |

  Fan, tänkte också skriva om Harry Potter… XD haha

  Reply

 • LOREAL menade jag :)

  |

  hej egoina!! Detta har ingenting med detta inlägget och göra men jag kommenterade två kommentarer i inlägget om ditt ID-smink… och där skrev jag att det var isaboras mineralpuder som var minst lika bra men nu när jag kollade på mitt så var det märket LOREAL… skulle bara skriva det så vet du om du tänkte testa det. som sagt det är sjukt bra, precis som ID (harde det själv innan) och inte alls lika dyrt 😉

  Reply

 • Rebb

  |

  fin blogg :)<3

  Reply

Leave a comment

Arkiv