Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag tänker tillbaka

Minns ni högläsningen man hade på engelsklektionerna i skolan?

Jag minns det som värsta tortyren. Mitt hjärta bankade i hundratjugo, handflatorna var svettiga, högerbenet skakade lite halvt och jag bad till gud om att läraren inte skulle välja mig.

För trots anduppräckning valde läraren ändå fritt, och det var alltid de sämsta som fick äran. Och sedan lästes det och klassen bröt ut i skrattattack varje gång ett ord uttalades fel.

Nu har jag lycklig nog alltid varit någorlunda bra på engelska, men mina tankar går till dem som inte var det.

Skolan var en jobbig tid.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (44)

 • julia

  |

  Ja fy så hemskt de ÄR! 😉
  Sör blogg du har egoina! Och sveriges roligaste absolut <3

  Svara

 • Anonym

  |

  Ja det är fan HEMSKT 🙁 stackars oss som fortfarande måste göra det

  Svara

 • pimpXprincess

  |

  Jag förstår faktiskt inte varför lärare alltid ska välja dom som inte kan. Vem vill lära sig något om man bara blir förödmjukad?

  Svara

 • Patty

  |

  Det är fasen sjukt. Jag kan inte ens tänka mig hur illa det var för dem som inte var så himla bra på högläsning över huvudtaget. Jag menar, det blir ju nästan rena mobbingen av det.

  Svara

 • Lilla K

  |

  Det var jobbigt i min förra skola, men inte så jobbigt nu!

  Sa dock fel på tyskan nyss, och ehh, alla skrattade..

  Svara

 • Gabriella

  |

  Ja, skolan var förjävlig. Vi var skittaskiga mot en som var dålig på franskan. Jaja, man var ung och dum.

  Svara

 • Therese Turesson

  |

  Skoltiden är bland det värsta i mitt liv. Fy tusan! Man blir nervös bara av att tänka sig tillbaka till alla stunder man suttit vid bänken, stått framför klassen eller enbart känt sig som att man inte hör hemma någonstans. Fy fanken för alla de hemska åren i ens liv och tack för att det är över!!

  Svara

 • Ellis

  |

  Man räckte ju upp handen för att slippa bli vald! Kunde du inte knepet?

  Svara

 • Moa

  |

  Hahahaha, hur går det med svenskan då Egoina? 🙂 "anduppräckning"

  Svara

 • Sandra (parole)

  |

  Ja det var vekligen hemskt att behöva ha högläsning. Minns när en kille i min klass skulle läsa högt från en svenska text. Killen var den första i vår klass som hade kommit in i målbrotten (vilket inte läraren visste). Alla började asgrava så fort har började läsa de första meningarna. Det slutade med att han kastade boken på golvet och skrek att "någon annan kan då läsa den jävla boken". Stackars killen!!!!

  Svara

 • Anonym

  |

  Tur att min läarare vet en del om det där och vill inte att folk ska plågas på samma sätt. Hon säger "vad lär man sig på det?" fast ändå vill hon plåga oss någon gång ibland genom att ha typ "dialoger" på engelska inför hela klassen 😉 Men jag antar att jag klarar mig, jag är inte bra på engelska men jag skämms inte så mycket inför klassen för det är ingen annan som är bra häller 😉

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag har alltid haft lätt för engelska, men hade då pressen på mig själv att vara "bäst" så jag satt och pluggade in/översatte följande kapitel innan högläsningsdagen. Haha, men det lönade sig väl ändå för högsta betyg fick jag 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Alskade engelskan (dock gick jag IB sa all lektioner var pa engelska) men blev jatteirriterad de lektioner som det uppenbarligen skulle ges plats at dem som inte ville prata frivilligt. Om jag nu vill och kan svara pa fragan, varfor ska nagon stackare som far en half hjartattack bara av tanken behova stamma fram nagot langst bak istallet? Det blev en himla vantan och awkward stamning i hela klassrummet. Onskar lararna kunde lata var och en bidra med vad de vill och kanner sig bekvama med istallet. Det ar inte alla som vill vara hoglasande engelska-experter har i livet… och sen finns det ju oss som vill det fortas, haha!

  Svara

 • sophie

  |

  Åhh herregud vilka hemska minnen du väckte nu.. Jag var precis en sån som du beskrev. Jag mådde så fruktansvärt dåligt innan engelskalektionerna.. och inte blev det bättre av att vi råkade ha skolans hemskaste satkärring som lärare i just det ämnet.

  Svara

 • Carolina - allmänt och mode!

  |

  Hahaha, usch.. Sådär känner jag varje gång, jag bokstvalig hatar att prata på engelska inför klassen.. men annars pratar jag mer än gärna på 😉

  Svara

 • leo

  |

  afan. jag läste en gång högt också uttalade jag business fel. ja alltså jag läste det så som det står. inte bisniss.

  Svara

 • Anonym

  |

  Fy fan, får någon sorts nostalgisk tonårsångest. fyfan vad hemskt det var..

  Svara

 • isabella l .

  |

  Ingen skrattar att någon i våran klass om någon uttalar något fel. Man vet att det kan hända en själv också och alla försöker ju. Alla kan inte vara bra på allt.

  Svara

 • Lisa

  |

  Skolan är en riktigt jobbig tid. Speciellt högstadiet. Vilket var en otroligt överskattad tid i livet 😛

  Svara

 • Diana

  |

  Visst var den! Jag tänker på hur osäker man var i sig själv och hur rädd man var för att göra bort sig. Självförtroendet är inte det bästa idag, men betydligt bättre än då. Idag vet jag iaf mina rättigheter. 🙂

  Svara

 • felicia

  |

  För somliga ÄR skolan en jobbig tid.

  Svara

 • Minna

  |

  Scrubs på 6:an! Dubbla avsnitt 😀

  Svara

 • Chowie

  |

  Haha, tur du har som slipper detta nu ^^

  Svara

 • My

  |

  Fyfan! Det är exakt samma sak för mig. Hatar de

  Svara

 • Julia

  |

  men du är även bra på norska så vad betyder yr på norska?

  Svara

 • Nora

  |

  Hahahahhahahahahahahaha!!! Skulle precis kommentara för första gången.. men kom helt av mig och har glömt vad jag ska säga.
  Anledningen till att jag kom av mig var den galet roliga bilden där man kommenterar och med bildtexten (trevligt att du kommenterar!)
  Keep up the good work! =)

  Svara

 • Lina -Zooda-

  |

  Jag tycker det är helt sjukt hur vissa lärare beter sig faktiskt.

  Jag pratade med en lärare en gång och sa att jag hade ett skittaskigt självförtroende och att prata inför klassen var en av de jobbigaste saker jag visste och läraren var jätteförstående, i två lektioner.

  Sen fick jag höra "Äsch det är väl ingen som bryr sig ifall du säger fel eller så? Alla gör det ibland, sitter bara i ditt huvud. Se så det är bara att läsa upp för klassen" och sen var det "ur världen".

  Svara

 • Anonym

  |

  hahaha exakt så är det för mig och min kompis varenda eng lektion xD och läraren är jättesträng och grejen är att vi är inte så dåliga när d gäller eng men endå blir det så xD

  Svara

 • J O S E F I N - I don't do normal

  |

  Haha, min kompis skulle en gång säga : My dad is there. Hon är inte riktigt en höjdare på engelska hlr så hon sa : My dad is dead ^^

  Svara

 • NeNu

  |

  Hejsan 🙂
  Jag har tänkt på det där med att böja ord.. Hur f*n böjer vänjer!? hahah

  Svara

 • Anna - Sanningen om Amerika

  |

  Men åhh de känner man ju igen, jag hatade det. När jag åkte itll USA första gången så va jag typp sämst tyckte jag. Ville aldrig prata engelska bad mina kompisar att prata åt mig. Men nu e man ju världsvan haha… O snackar nästan felfritt nu, bara lite swedish accent….u know like INNNNNNNGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  Svara

 • vanja

  |

  haha skönt att höra från alla vilken överskattad och hemsk tid högstadiet var (jag går själv i 8an).. 😉

  Svara

 • BoelBitar

  |

  När jag gick på gymnasiet hade vi en diskussion på engelskalektionen en dag. Då kommer vår fysiklärare in. Han frågar: "Vad gör ni?". En klasskamrat till mig svarar: "We are discusting!"

  Svara

 • Veronica

  |

  Det där var nästa så att du berätta om hur jag kände. Skrämmande tid det där!

  Svara

 • Jaana

  |

  Åh älskade att läsa på engelska! och jag blev alltid vald.. roliga minnen det där

  Svara

 • Anneli

  |

  Det var väldigt hemskt. Sen hade vi samma sak i svenska. Inte för att jag inte kan svenska, men eftersom att man var så nervös blev allting fel i alla fall.

  Svara

 • Hanna

  |

  haha synd att jag tillhör den marioteten som suger på engelska;/

  Svara

 • modemix

  |

  HAHAHAHAHA JAGKÄNNER IGEN MIG, OMG I HATE IT! GÅR I NIAN -.-

  Svara

 • Emma

  |

  Min engelsklärare i mellanstadiet fick mig att må skit dåligt på engelsklektionerna o jag hatar fortfarande engelska sedan dess.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv