Follow my blog with Bloglovin

Godmorgon

Det är hopplöst att ställa klockan när ändå samma scenario utspelar sig varje morgon. Klockan ringer, jag stänger av den yrvaken och när jag väl vaknar hittar jag inte mobilen för att jag lyckats lägga mig på den. Jaja, åtminstone vaknade jag innan klockan 13.00 idag.

På tisdag åker jag till mitt kära hemland (för er som inte har koll på mig kommer jag alltså från Norge). Min kusin har förlovat sig och nästa lördag är det förlovningsfest. Känns lite ”in your face” det där. Nämnde jag att hon nästan är två år yngre än mig? (Två är yngre än JAG är grammatiskt rätt har jag hört, men det låter fucked)

Medan andra förlovar sig flyter mitt liv på som vanligt. Äh. Folk får stå där med långa näsor sedan när min prins kommer ridandes.

Ps: Körandes går också bra.

Ps igen: Du behöver inte vara en prins.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (51)

 • ullis

  |

  Men om det är en jehovas kusin så behöver du ju inte känna dig SÅ in your face 🙂

  Svara

 • Tobias

  |

  Haha jag sover också lite väl länge på morgonen 😉 men går man upp innan 13 är man nöjd!

  Svara

 • Erika

  |

  Hahaha, du får ställa in något möte med din mamma eller något så kanske kan komma upp tidigare 😉

  Svara

 • Sofie

  |

  Haha naaw 🙂

  För mig brukar det vara så att jag somnar med mobilen i sängen, sen när alarmet ringer så råkar jag slå ner mobilen under sängen (längst in) så för att kunna stänga av det där jäkla alarmet måste jag krypa under sängen och ta upp mobilen…men då vaknar jag ju till ganska ordentligt iallafall. Så ett tips till dig är helt enkelt att lägga mobilen under sängen 😀

  Svara

 • Pernilla

  |

  Haha, jag snoozar alltid fram väckarklockan med 10 minuter åt gången. Brukar oftast snooza fram så i en timme och sen lägger jag av väckarklockan och somnar om i en timme till. Det är helt hopplöst att försöka vakna när väckarklockan ringer 😀
  Älskar din blogg annars, keep up the good work! 🙂

  Svara

 • Mia

  |

  En av mina kusiner som är tre år yngre än mig (eller jag, whatever) har en ettårig dotter. Men ingen press för det. Min syster har redan i 4-5 år berättat om hur trevligt hon tycker att det skulle vara om hennes barn skulle få kusiner. Mera press där. 😉

  Varför inte skriva en kravlista på hur din framtida prins ska vara? Typ "Golvpissare undanbedes", "Bör duscha varje månad", "Tånagelbitare går bort direkt", "Bör inte påstå sig tillhöra ett tredje kön" osv. 🙂

  Svara

 • Gabriella

  |

  Usch, varför förlova sig? Man drar bara till Las Vegas och gifter sig helt spontant! 😉

  Svara

 • Lina

  |

  Oj det är inte illa att förlova sig så ungt. Men om det är ett vittne kanske kusinen ifråga bara vill ha en giltig anledning till att få ligga 🙂

  Svara

 • Mellis

  |

  Godmorgon 😀 Förloving och giftemål är helt onödiga tycker jag 😛

  Svara

 • tezza

  |

  när jag såg på bloglovin att du hade skrivit ett inlägg var min första tanke "vad i helvette? är egoina vaken nu? och varför?"

  Svara

 • Jessie James

  |

  Life sucks. Mina vänner förlovar sig, gifter sig, får barn å jag med min stora tur BLIR DUMPAD EFTER 2ÅR!

  tack tack livet är verkligen rättvist!

  Svara

 • manda

  |

  Det heter yngre än jag av samma skäl som det heter yngre än de. De – Jag. Precis som du lärde läsarna för några dagar sedan, fast praktiserat åt andra hållet. Bra att någon äntligen påpekat hur det ska vara, blir så trött på språkpoliser som inte behärskar språket.

  Annars är du bästa bloggaren!

  Svara

 • Mia

  |

  Det heter "yngre än jag" eftersom "jag" i denna meningen kallas subjektiv predikatfyllnad, vilket betyder att det fyller ut och kompleterar predikatet (huvudverbet) i meningen. Eftersom det heter "subjektiv" så ska formen vara just subjektiv, vilket oftast betyder göraren av handlingen. Om man skriver ut meningen helt och hållet blir det "Hon är yngre än JAG är", och inte "Hon är äldre än MIG är".
  Jag har passionerat försökt förklara detta för mina vänner och bekanta sedan jag var runt 14. Nu är jag 21. Feels like a lost cause 🙁

  Svara

 • marie

  |

  jag tycker att din blogg är helt fantastisk och precis vad som behövs. verkligen, jag tycker den är helt underbar!

  Svara

 • Anonym

  |

  Kul att förlova sig innan man ens fyllt 20? Ehh, nej.

  Svara

 • Tina

  |

  Det helt korrekta är "två år yngre än vad jag är. Där av jag istället för mig=)

  Svara

 • Pierre

  |

  Pratar du norska då?

  Svara

 • Mohammed

  |

  hahaha. kan inte du skriva en kontaktannons till mig också på din blogg? 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  lite för tidigt att förlova sig enligt mig, men kärlek är kärlek å då ska man väl tuta och köra så länge det känns bra =)
  Din "ridande prins" kommer säkert när du minst anar det och när du minst vill ha det och behöver det =)

  Svara

 • olly

  |

  Om man gillar grammatiska undantag kan man alltid flytta till Norrland. Här får man ju göra lite som man vill. Hitta på egna ord och böja lite som man vill och känner för!
  T.ex. "Tja ska du komma till jag ikväll?" eller "Ska bara he på mig lite kläder sen kommer jag till du"

  Svara

 • Diana

  |

  Blev lite fel där… pekar upp
  Förstår att det känns tråkigt att andra går och gängar sig, men stressa inte för det. Jag låter väl som värsta morsan när jag säger att du är ung och har allt framför dig? Jag menar du har ca 20 fertila år kvar… 🙂 Sen är det en bra ålder att vara singel i (20). Värre för min väninna som är 29, alla bra är redan tagna, folk har inte hunnit skilja sig än och de som är singlar är oftast det av en anledning (miffon). 🙂

  Själv är jag gift och byter bort min mans saker i bloggen idag! Sugen på sprit någon?

  Svara

 • Emilia

  |

  Håller med. "Två år yngre än JAG" låter verkligen helfel. Blööö.

  Svara

 • Rosanna såklart ;)

  |

  jag ställde kl på 10 idag. jag kom upp vid 11.30. Och vadå förlova sig när hon är bara 18? ingen brådska med det ditt ego, det kommer!! (ska jag säga som sitter och muttrar över att vara singel…)

  Svara

 • Egoinas mamma

  |

  Kom ihåg att din prins eller icke-prins måste ha en singel pappa (han skall också ha häst eller bil..).

  Svara

 • louize

  |

  Du röstar på mig, va?:)

  Svara

 • Ola

  |

  Är ok om jag kommer gående? I sådana fall sticker jag ut nu på en gång och köper ring. Fantomenringen blir bra va?

  Svara

 • MAILANS

  |

  Jag har en granne som också kommer från Norge och ni är faktiskt väldigt lika, har även en annan kompis som är norska och ni ser likadana ut allihopa så det är inte bara asiater som ser likadana ut hahaha

  Svara

 • Vanilla

  |

  Vad roligt med förlovningsfest! 🙂

  Klart att du kommer att träffa din drömprins snart! 🙂

  Kramar

  Svara

 • Sandra (parole)

  |

  Det sjukaste är att den rätte brukar dyka upp när man har slutat leta eller rättare sagt slutat bry sig.

  Dessutom är du ung och din kusin är nog (enligt min åsikt) lite för ung för att förlova sig. Eftersom ni ska ha fest planerar de antagligen att gifta sig snart också. Galet!!

  Svara

 • uunderneath

  |

  Läs min blogg om relationer, sex, kläder, skönhetstips m.m

  Svara

 • Emelie

  |

  Åh… en förlovning av tusen andra, lär ju inte vara seriöst :p

  Svara

 • Anonym

  |

  2010-01-08 @ 16:13:57

  URL: http://raffa.zoomin.se

  Postat av: alina

  ta och uppfinn en sådan som dom har i husvagnsavsnittet på kalle och musse 😀

  Svara

 • Linda - Blivande 2 barnsmamma

  |

  Många verkar tycka det är väldigt tidigt att förlova sig vid 20 års åldern eller 19? Vet inte riktigt hur gammal egoina är. Iaf måste jag vara helt fel ute som fick barn vid 18, gifte mig vid 19 och ska ha mitt andra barn vid 20 nu till sommaren, enligt er. Tycker inte åldern spelar så stor roll, mitt förhållande har lika stor chans att hålla som någons förhållande vid 30 års åldern. De beror på personerna i förhållandet och inte åldern. Men om man nu inte har tur att hitta kärleken så tidigt så är det inte hela världen och du kommer hitta din prins snart ska du se 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Been there, done that, no stress hjärtat… Herregud Egoina, du är ju knappt byxmyndig! Du ska hinna med att göra massor av galenskaper innan det är dags för kyrka och ungar och amorteringar. Hade jag varit du hade jag gått på den där festen, druckit hejdlöst mycket vin och skakat oförstående på huvudet åt glimmande ringar och bröllopsplaner. Skål!

  Svara

 • Luucy

  |

  Hahaha hoppas han kommer ridandes/körandes snart då 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  så ska adressen se ut…

  Svara

 • tessan

  |

  vilken mysig blogg du har =D
  rolig header =D

  Svara

 • Carin H

  |

  Ja men eller hur!?! Visst heter det yngre än MIG, det spelar ingen roll hur mycket jag får lära mig att det är fel. Yngre än JAG låter så sjukt fel.

  Svara

 • Rebelicious

  |

  Ja för det är väl ändå du som ska rida honom.. Inte sant? 😛 haha. Vad rolig jag är!

  Svara

 • Madeleine

  |

  Äsch, du är ju inte gammal än 😉

  Svara

 • David

  |

  kanske ridlektionerna på mellanstadiet betalar sig trots allt…

  Svara

 • Lina

  |

  Prova med att lägga mobilen en bit ifrån, eller två. Det funkar!

  Svara

 • Anonym

  |

  Du har rätt – det heter "yngre än mig", dvs objektspronomen (det är ju "hon" i "hon är yngre än mig" som är subjekt). Jämför gärna med engelskans "younger than me" (inte "younger than I"!) eller franskans "plus jeune que moi". Det är dock en omdebatterad fråga och som språkvetare undviker jag nu konstruktionen helt, eftersom det alltid är någon som tar illa upp. På danska och norska vållar dock konstruktionen inte några problem, lustigt nog.

  Svara

 • Anonym

  |

  Okej då, jag kommer ridandes på min vita häst, men jag är tyvärr ingen prins.. och min häst är inte vit.. den är lite grå/smutsig.. och den är lite mindre än vanliga hästar..
  när jag tänker efter är det nog en åsna.. men jag kommer iaf ridandes på den och hämtar dig min prinsessa!
  Men nu när jag tänker efter så kan jag inte rida åsna.. vad sägs om att jag kommer gåendes med en bild på en åsna.. duger jag då? 😛

  Svara

 • manda

  |

  @ kommentaren 2020-01-08 kl 20:26:55

  Fel, fel, fel, fel! Så mycket felaktiga påståenden att jag väljer att bara bemöta ett av dem, närmare bestämt att man ska jämföra med engelskans. Faktum är att det egentligen heter "younger than I". Den andra varianten är ny och från början slang.

  Svara

 • eidetik

  |

  Carl-Philip är ju ledig. Han är rik också, så han har råd med mycket chips.

  Svara

 • bea

  |

  hvis du er norsk, hvorfor skriver du da på svensk?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv