Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vad jag hade packat i BB-väskan

Jag har fått massa frågor om tips på vad man ska ha i sin BB-väska. Flera av er önskade ett blogginlägg om vad jag packat med mig. Tur jag aldrig gjorde ett, för jag hade noll koll.

 

Helt ärligt förstod jag inte ens riktigt vad innehållet i väskan skulle vara till. Jag trodde att det främst handlade om förlossningen. Nu vet jag att det snarare handlar om tiden efter förlossningen, när man är på BB. Vilket ju namnet BB-väska antyder… Gav bort många hjärnceller till mitt barn tror jag. Har blivit så trög.

Men jag tror även att det här med Corona och att pappor inte fått stanna har gjort att jag inte lagt så mycket fokus på att man kan stanna kvar på BB efter förlossningen. Alla mina vänner som fött barn på sistone har åkt hem nästan direkt. Har alltså inte tänkt så mycket på att man ska/kan stanna en stund efteråt.

Först och främst måste jag säga att jag är så otroligt imponerad av BB. Jag vet inte vad jag förväntade mig, men verkligen inte något på denna nivå. Det var som att bo på hotell! Det serverades mat och fika fem gånger om dagen och så fort jag behövde något eller någon var det bara att trycka på en knapp. Jag trodde det skulle vara mer sjukhusigt, men det var ingen som störde om jag inte ville. Man blev lämnad ifred, men var ändå inte ensam. Är så imponerad och tacksam över att bo i Sverige. Det jag vill ha sagt är att man inte behöver något, egentligen. Allt du som födande behöver finns. Både på förlossningen och BB.

 

Men såklart kan man ta med sig saker för att göra det mer bekvämt för sig! Vi valde att stanna på BB i 48 timmar. Här kommer mina reflektioner om saker jag hade tagit med mig om jag skulle föda barn igen, och saker jag inte hade tagit med mig igen. Jag skippar självklara saker som övernattningsgrejer, skötväska, babyskydd och legitimation. Här kommer mina tankar om ”extra-grejerna”.

(Jag utgår ifrån hur det var på sjukhuset i Helsingborg där jag födde barn. Jag har förstått att det är olika överallt).

 

 

Hade tagit med mig:

→ Knästrumpor/tofflor/tjocka strumpor. Det blir kallt om fötterna och man vill inte gå barfota på sjukhusgolv. Jag rekommenderar alltså att ta med något mer än bara vanliga strumpor.

→ Snacks och dricka. När jag köpte snacks trodde jag det skulle vara till själva förlossningen. Men jag hade ingen lust (eller tid) att snacksa något. Det enda jag ville ha under de få pauser som fanns var mackor och saft som personalen fixade till oss. Däremot efter förlossningen! Det var guld att ha massa godis, snacks och läsk på rummet. Glöm inte drickan!

→ Läppbalsam. Och återfuktning rent allmänt. Hade jag orkat hade jag gärna smörjt in hela kroppen. Men orkade på sin höjd tvätta och återfukta ansiktet. Nattkräm och ögonkräm var riktigt skönt.

→ Hårsnoddar. Tråkig grej att glömma om man har långt hår.

→ Musik. Något jag hade tagit med mig om jag skulle föda barn igen är högtalare. Kombinationen lustgas och att F spelade musik på telefonen var riktigt bra. Men det vore ännu bättre om jag hade förberett en egen spellista och hade bättre ljud. Att ta värkar till typ Stad i ljus eller All by myself känns 100% som min grej.

→ Kläder till bebisen i olika storlekar. Hellre för stora kläder än för små så slipper ni samma problem som vi hade att de inte passade. Och många ombyten! Vår bebis kissar rakt upp i luften varje gång vi byter på honom, alla kläder var därför snabbt nerkissade. Jag rekommenderar pyjamas med dragkedja till en nyfödd btw. Man vill inte krångla för mycket. Och glöm inte en tunn mössa!

→ Säng. Om partnern ska sova över och det inte finns en säng rekommenderar jag att ta med en luftmadrass. Vi kände oss som genier när vi kom på det, haha. Tur vi bor så nära sjukhuset. F var hemma och hämtade grejer i flera omgångar.

→ Bebis-spa. Manikyrset till vassa naglar och tops och pad för att få bort gojs i ögonen exempelvis. Babyolja är bra för att få bort det första bajset om det är envist.

→ Dator. Jag hade inte funderat på vad vi egentligen skulle göra på rummet hela dagarna. Ganska snart kom vi på att det vore trevligt med en tv. F hämtade därför min dator så att vi kunde kolla på tv och film.

→ Amningskudde/kudde. Kanske mitt viktigaste tips! Man blir trött i armarna av att amma dygnet runt. Ta med en kudde modell större eller en amningskudde.

→ Napp. Det är omdebatterat om man ska introducera napp så tidigt eller inte. Välj själv. Om amningen funkar, din bebis har stort sugbehov och inte kommer till ro och du håller på att bli galen kan det vara en idé att testa. Den pausen betydde mycket för mig i alla fall.

→ Laddare och kamera. En förlängningssladd kan också vara bra. Ibland är uttagen långt ifrån sängen.

→ Intimdusch att använda på toaletten var kanske bästa grejen jag hade med mig. Så skönt att kissa och hålla sig fräsch med den. Har man ingen sån funkar det lika bra att gå in i duschen eller kanske använda en vattenflaska.

 

 

Hade inte tagit med mig:

→ Kläder. Är man en person som vill ha på sig sina egna kläder eftersom man trivs bättre så är det såklart en idé. Men jag hade inte på mig något annat än sjukhusskjorta och nättrosor. Det var därför helt onödigt med flera ombyten. Tog på mig riktiga kläder först när vi skulle åka hem.

→ Trosor. Samma sak där. Jag ville endast ha de sköna nättrosorna som man fick. Att jag köpte stora sköna trosor till efter förlossningen var helt onödigt. Jag använde nättrosorna i en hel vecka efter.

→ Mat till partnern. F fick både frukost, mackor och fika. Det enda han inte fick var middag. Men det var enkelt fixat att gå och köpa något. Det fanns ändå önskemål från mig att handla annat samtidigt, haha.

→ Bindor. Det behövs inte. Rekommenderar helt klart sjukhusets stora blöjbindor istället.

→ Mjukt toalettpapper. Allt detta snack om toalettpapper. Jag förstår faktiskt inte. Vad är det för toalettpapper ni stött på? Sandpapper? Jag blev ju skrämd och tog med mig en rulle. Men det var ju exakt samma typ av papper på BB som vi har hemma. Jag hade dessutom inte velat torka mig med något som helst papper efter förlossningen. Jag snarare duttade med pappret och då funkar ju vilket som helst.

Vad är era bästa tips på saker att ha med sig i BB-väskan? Förutom de självklara grejerna.

 

201 gillar

Kommentarer (61)

  • Elin

    |

    Såå roligt att följa den här resan! 😍

    Olja är verkligen bäst, vi har använt kokosolja till att tvätta vår dotter!

    Svara

  • Ida

    |

    Jag fattar inte riktigt en sak.
    man föder barn och några timmar senare blir man utslängd.

    om man vill stanna finns det en avdelning, patienthotellet eller vad det heter och då betalar man en avgift för det.

    Var bodde ni? Vanlig förlossning eller det här ”extra”? Eller har de annat system i Helsingborg att man får stanna hur längeman vill på vanliga förlossningen?
    Jag har inte fött barn så därför känner mig lite förvirrad 🙂

    Svara

    • Malin

      |

      På förlossningen är man bara och föder barnet. När barnet är fött och fått en ok stämpel så förflyttas man till BB och där brukar man vara lite olika länge beroende på om man förstföderska eller omföderska t.ex. Tror vårdavgiften när jag födde barn var 100kr/dygn.

      Svara

    • Caroline

      |

      Du föder barnet på förlossningen. Finns ingen anledning att vara kvar på förlossningen, där föder man barn och inget annat, därav ”utkastandet”. Om allt går bra, får du därefter åka vidare till BB. Där inväntar man uppföljning av de kontroller som göra på bebis innan man får åka hem. Beroende på hur mamman mår kan det också påverka tiden där. Men vanligast är väl ca 1 dygn (jag stannade 3 dygn pga eget tillstånd.)

      Patienthotellet är inte specifikt för födande utan för alla patienter. Där kan man ta in om man exempelvis har långt till hemmet från sjukhuset och kommer in med värkar men inte vill resa hela vägen hem och invänta att man får komma till förlossningen. Med andra ord: förlossningen handlar om att välkomna barnet till världen. BB om eftervård/kontroll av mamma/bebis. Patienthotell inget specifikt utan till för alla patienter/anhöriga.

      Svara

      • Linda

        |

        Den rutinen varierar mellan regionerna. När vi fick vår dotter 2020 (Falun) så fick man stanna på BB bara om det t.ex. tillstött komplikationer eller t.ex. bebis fått gulsot och behövde behandling. Fast jag vill minnas att pappa/partner fick inte sova på BB utan fick åka hem eller vara på patienthotellet i det fallet. Hade man en normal förlossning och ville stanna längre på lasarettet för att slippa transporten dit i samband med efterkontroller så var man hänvisad till patienthotellet. Patienthotellet var bra och behövde vi ha hjälp när som helst under dygnet så kunde vi alltid ringa BB och/eller gå dit och få hjälp.

        Svara

    • Jenny

      |

      Kul att du nämner patienthotellet Ida, ville bara slänga in ett exempel ifrån en annan del av Sverige: jag hade nämligen fått höra av bekanta att det var ”såå billigt och bra!” att stanna där efter förlossningen, så toppen tänkte jag! Jag fick dock komplikationer efteråt och fick stanna på BB, men inte min kille utan han var tvungen att gå till patienthotellet. Jag erkänner att jag blev en aning förvånad när notan för patienthotellet gick på lite över 2000 kr, då det tydligen var mycket dyrare om pappan/partnern ensam hade rummet än om mamman och barnet också övernattade där. Sådant som jag hade noll koll på innan! 😅 Är det så överallt i Sverige eller bara där vi var kanske?

      Svara

  • Amy

    |

    Får man blöjor till bebisen i Helsingborg?
    Får man obegränsat med bindor?
    Med vänlig hälsning, orolig som föder om ca en månad

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja man fick en babypåse med bland annat blöjor. Men inte säkert det är standard, så jag hade tagit med blöjor ändå. Bindor fick jag hur många jag ville ☺️

      Svara

      • Sara

        |

        Det där med bindor skiljer sig åt verkar det som. I Malmö fick man 2 st… de räckte inte länge. Vi hade dock fått tips om detta innan så min sambo norpade några extra från förlossningen. För de jag köpt själv på Apoteket var ju ett skämt i jämförelse med sjukhusets grymma.

        Svara

  • Emma

    |

    Förutom det du redan nämnt som bra att ha packar jag med:
    – Bra schampo/balsam
    – Öronproppar!!
    – Nässpray (pga beroende hehe)
    – Egen kudde
    – Varma koppen (lunchen här är grym men middagen torftig)
    – Ansiktsmask/fotmask/hårmask (man ligger liksom ändå mest i sängen så passar på!)

    Vecka 32 på onsdag, så börjar vara dags att packa den där väskan för tredje gången på lite drygt fyra år. <3

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️💪🏼

      Svara

  • Sofia

    |

    Helt klart tofflor, sådana man kan ha i duschen också.

    Svara

  • Caroline

    |

    Jag förstår inte heller toapapperstjatet! Som sagt, man vill bara dutta ändå haha.
    Vi hade bara kläder på bebisen när vi åkte hem, annars enbart hud mot hud. vi fick ingen ”balja” tex pga hud mot hud är så viktigt.
    Och ja de där skjortorna.. dröm! Sååå mjuka! Hur gör dom! Ville sno en men hejdade mig.

    Svara

    • Egoina

      |

      Hur gjorde ni på natten då? Tänker iom de inte rekommenderar samsovning? Men det kanske de gjorde hos er?

      Svara

      • Elle

        |

        Vid min förlossning flyttade bm bebisen till mig i sängen för samsovning och hon visade hur jag skulle amma på sidan. Frågade om det inte var farligt men hon sa att det inte är det

        Svara

        • Zandra

          |

          Vi hade också vår bebis sovande hos oss! Så kläder kom inte på förens när vi åkte hem 🙂

          Svara

      • Sabina

        |

        De rekommenderade inte samsovning där jag födde barn heller, de sa att de bästa är om bebin sover i egen säng men sen sa de ändå inget när de kom in på nätterna för att mäta mitt blodtryck att min bebis sov bredvid mig i sängen. Man måste ju göra vad som funkar för familjen.

        Svara

      • Caroline

        |

        Nätterna var tuffa. Vi turades om. Pappan kunde sova med henne på bröstet, jag hade henne bredvid mig och på mig men sov knappt då.
        Så vi mådde rätt dåligt båda två. Men hon ville inte alltid sova själv sen heller. Blir nog samsovning för många trots rekommendationer och varningar..

        Svara

      • Alice

        |

        Hos oss rekommenderade de faktiskt samsovning (2020) och just hud mot hud hela tiden. Har sovit med sonen sen första natten 🙂

        Svara

      • Isabell

        |

        Vi fick låna en slags ”sovtub”, alltså en tight tubtopp som man stoppade bebisen innanför och kunde sova med den på magen, väldigt smart!

        Svara

  • Sabina

    |

    Jag ångrade mig faktiskt att jag inte tog med babynest eftersom min bebis vägrade sjukhusets plastsäng, och jag hade ångest över samsovning i den smala sängen så jag sov typ inget alls, hade känts bra att kunnat haft henne i ett babynest istället. 🤔

    Svara

  • Marijana

    |

    Vi hade med oss vår egen filt till bebis som vi tvättat och sen sovit med ett par nätter så den skulle lukta oss 😃 Blev lite snutits ett tag!

    Tips angående att ha en pojke som kissar så fort blöjan ryker är kisshandduk! Så när du knäpper upp blöjan har du en liten mini handduk redo att lägga på snorren. Då kissar de vanligtvis inte – har funkat på både min och svägerskans killar! 😂

    Svara

    • Egoina

      |

      Smart! Ska testa 😂 Vi har testat med tvättlapp, men kanske den är för ”lätt” liksom.

      Svara

      • M

        |

        Jag brukar vika en tvättlapp två gånger och lägga över och hålla lite mjukt med ena handen samtidigt som jag torkar och byter med andra handen (övning ger färdighet haha). Och om han kissar blir det åtminstone inte rakt upp i luften då:) rekommenderar liberos ”engångs”skötunderlägg också, smidigt att göra rent när olyckan är framme!

        Svara

    • Lovisa

      |

      Ett annat tips är att lossa ”snibbarna”/”kardborrbanden och öppna lite, göra kissljud och när de sen kissar hålla för med den använda blöjan. Bebisar verkar gilla att kissa i ”det fria” så är ett råd som funkar för alla (och så behöver man inte byta blöja lika ofta eftersom man har en nykissad bebis)

      Svara

      • Sofia

        |

        Jag instämmer med föregående talare! Ett (förlåt, kanske ett tips du inte bett om!) tips är att öppna upp blöjan, och sen bara ”lägga igen den” igen = bebis kissar i blöjan = slipper byta en extra kissblöja 😊

        Svara

      • Melina

        |

        Så gjorde vi också med vår son, man kan också öppna lite och blåsa på snoppen och sen hålla för gamla blöjan, alterantivt stryka med en sval våtservett långt ner på magen innan man öppnar blöjan. Det är något med det kalla/svala (från våtservett eller att man blåser) som gör att det kissas hej vilt har jag förstått ^^

        Svara

  • Jenny

    |

    I ystad för 5 år sedan var det sandpapper till toapapper- så jag önskade att jag hade haft med mig. Fy vad hemskt de var 😂😂

    Svara

  • Anna

    |

    Stödstrumpor! Hade inget behov under graviditet, men OJ vad jag svullnade efter förlossningen 🙈
    Själv ville jag ur sjukhuskläderna så snart som möjligt, så efter jag duschat använde jag bara mina egna kläder de två dygnen vi låg kvar 🤗

    Svara

  • Jossan

    |

    Jag köpte tofflor på Ikea för 10kr/par som vi hade på förlossningen och sen slängde när vi åkte hem:) mitt andra tips är större bebiskläder. Hade storlek 50 med, men sonen var 54 cm så det satt som korvskinn :/
    Kom aldrig så långt som till bb, pga det var fullt. Fick dela rum med en annan kvinna med skynke emellan, i ett rum på förlossningen. Skötbordet var på hennes sida och handfatet på min sida. Papporna fick åka hem på natten. Blev inskriven 13:00, födde vid 20:00 och valde att åka hem dagen efter 14:00 direkt efter läkarkontrollen. Det jag hade gjort annorlunda var att stanna längre för att få hjälp med amningen, och se till att jag mådde bra, men just då pga rum situationen så ville jag bara hem. Om det blir en till gång hade jag stannat minst 2-3 dagar för att få lugn och ro och landa. En annan sak jag hade gjort annorlunda är att säga ifrån alla besök åtminstone första 2 veckorna.

    Svara

  • Sandra

    |

    Vi hade med oss bärsjal (såndär färdigknuten, så det är som att ta på sig ett linne) vilket användes flitigt! Jag snittades och ville upp och gå mycket rätt omgående, så stoppade ner bebisen med bara blöja där och knallade runt i korridorerna. Hud mot hud och väldigt mysigt sätt att landa!

    Svara

  • Emina

    |

    Babynest! Vi sköt ihop våra sängar och hade bebis sovandes i babynest mellan oss. Så smidigt!

    Svara

  • Marie

    |

    Sådär ser det inte riktigt ut för de flesta dock🙈 Jag födde mina två flickor i karlstad. Första fanns det plats för oss när vi kom, hade alltid någon hos mig osv. Men andra…. Födde henne februari-19. Fanns inte plats så fick vara i ett annat väntrum i flera timmar, (där ett dygn sammanlagt) ingen koll alls på bebisen i magen. Jag stod upp i flera timmar med sån fruktansvärd värk utan hjälp eller mediciner mer än min man. Till slut ryckte han tag i någon i hallen för att ge mig morfin för att få vila. Hoppsan då gick vattnet, slet av mig kläder då jag fortfarande inte bytt om och dåååå kom vi in på ett förlossningsrum som var nyskurat och fortfarande blött. Ut kom Moa precis när jag bytte säng, inte ens lustgas hann jag få. Fikat glömde de bort, två timmar senare fick jag gå (!!!) till patienthotellet då det var fullt överallt. Min man bar Moa, jag tog bbväskan. Blev lite stött av jämförelsen med hotell men det kanske märks😂😅🙈

    Svara

  • Lina

    |

    Tycker det är roligt med det där med kläder till bebis. Vi låg inne på BB i tre dygn och klädde inte på bebis förens vi skulle åka hem 😅 Vi hade blivit så insnöade på hud-mot-hud och tog det på fullaste allvar. Har sedan sett bland kompisar att vi kanske tog det lite för seriöst 😂

    Svara

  • My

    |

    Jag hade inte hunnit packa nån väska. Åkte in lite oväntat för att jag läckte vatten och blev kvar. Min sambo fick inte komma förän jag blev inlagd och hade varit hemma och packat. Han hade packat sååå mycket, men det mesta var så onödigt 😅 Gravidkkäder som inte gick att amma i, men amningkläderna hade ju inte kommit ännu, och en massa onödiga grejer!
    Vi hamnade på neo vilket var tur, hade varit på BB hade vi inte fått lämna rummet så att han kunde åka hem med grejer och hämta annat. Vi blev kvar drygt en vecka på neo och jag använde bara egna kläder. Vi behövde laga egen mat på neo och hade känts konstigt att gå till föräldraköket i sjukhusskjortan!
    Inför nästa barn ska jag packa väskan tidigare!

    Svara

    • My

      |

      Jag fick föresten stå för allting till mig själv väldigt snart. Jag befann mig på ett sjukhus, hade nyss fött barn men ingen, aboslut ingen brydde sig om mig. Jag hade önskat att man på något vis kunde ha avdelningarna för neo och BB lite närmare varandra än på helt olika skilda delar av sjukhuset. Så egentligen är jag tacksam att jag inte behövde nån vård direkt att jag kunde vara med bebis på neo hela tiden. Men minns hur förtvivlad jag blev när jag insåg att jag inte skulle få fler bindor eller värktabletter än de jag fått vid förlossningen. ”det finns ett apotek nere vid lobbyn..”

      Svara

  • Marie

    |

    Tog med mig en massa onödigt skit men inte min gravid- och amningskudde som jag verkligen hade behövt. Vi var där i september 2020 så vi fick inte lämna rummet för att hämta något heller. 😢
    Kan rekommendera chromecast om det finns TV och man inte har dator. 😊

    Svara

  • Ebba

    |

    Jag har inte själv barn men förbereder mig genom att läsa allt jag stöter på. Har sett tips om att stryka lite svalt fuktat papper eller liknande i blöjkanten innan man tar av blöjan. Tydligen så tror bebisen att blöjan är av och kissar då på grund av att pappret är svalare än huden. Testa gärna!😍

    Svara

  • Emma

    |

    Mat 5 ggr om dagen?! Wow, födde under värsta pandemin, låg ensam på BB och fick 3 megasmå portioner om dagen. Tur jag hade snacks med, höll på att avlida av hunger 😅 Det är möjligt att jag hade fått mer om jag bett om det men ville inte vara till besvär, de verkade så stressade. Jag kan på riktigt bli bitter (jag vet, riktigt oskön sida hos mig) när jag ser foton på nyförlösta mammor där partnern varit och köpt typ pizza eller hamburgare 😭 Jag är dock väldigt glad för alla kvinnor som numera får ha sin partner med sig på BB ❤

    Svara

  • Anja

    |

    Det jag saknade var resorb och medel för att göra bajset mjukt. Fick microlax efter många tjat på bb i umeå. Nojjade för att bajsa. Resorb för att jag var uttorkad. I övrigt hade jag med allt.
    Bästa jag hade med var:
    – bärsjal
    – pyjamas
    – kit med shampoo och balsam
    – tofflor
    – telefon

    Svara

  • Mia

    |

    Man ska ha med sina medeciner. Jätteviktigt!

    Svara

  • Jenny

    |

    Så skönt att läsa att ni var nöjda med BB ☺️Har tyvärr inte alls samma upplevelse som du, men så födde jag när partners inte fick vara kvar också. Min sambo var tvungen att åka hem 2 timmar efter förlossningen. 2 timmar!! Kvar blev jag, dödstrött med en skrikande bebis och helt ensam. Nej, det var jättejobbigt. Tyvärr var personalen så stressade att man ibland fick vänta över 20 min om man ringde på klockan. Sov inte en blund på ett dygn och bara grät för jag ville hem. Lite dramatiskt kanske men du vet ju själv hur hormonerna svallade efter förlossningen 😅😅

    Svara

    • Rebecca

      |

      Blir så ledsen när jag läser om kvinnor som fått vara kvar själv med nyfödd bebis pga pandemin. Känns inte humant alls. Hade det varit jag hade jag också bara gråtit.

      Svara

    • En annan Regina

      |

      Samma här! Så himla overkligt det var att vinka hejdå till min man efter två timmar och rulla iväg själv med bebisen. Jag fattade ingenting. Hade knappt insett att jag hade en bebis. Vill nästan ha ett till barn bara för att få en bättre upplevelse på förlossning/bb.

      Svara

  • M

    |

    Godis och något mer matigt att äta är måste. All mat på BB var inte jättegod (fick t.ex. en hel portion med Jansson frestelse till middag en kväll 😂). Kommer nog för alltid att minnas godiset jag åt på BB 🙂

    Sedan powerbank, en längre sladd hade varit toppen till telefonen och kanske en högtalare. Jag använde väldigt lite hygien-artiklar som jag hade tagit med mig. Hade jag haft partner med mig så hade jag nog använt mer grejer.

    Svara

  • Matilda

    |

    Hade inte med nåt särskilt alls 🤔.. Min kille fick inte plats på BB så jag låg bara i sängen och scrollade på mobilen och försökte vara så tyst som möjligt pga ville inte störa den andra kvinnan som jag delade rum med 😅 Fast hade faktiskt med egen tunn och skön morgonrock, som jag frågade personal om jag fick ta på mig för jag trodde typ att man måste ha sjukhuskläderna, hahaha.. Men ångrade mig snabbt att jag bytte till egna kläder för jag fick blodfläckar på den ganska omgående (pga kateter som gjorde att det inte ”höll tätt” med den där slangen som stack ut från trosorna). Önskar jag hade haft med mig tofflor för det kändes lite ofräscht att stampa omkring barfota.

    Svara

  • ss

    |

    Jag snodde faktiskt med mig bb skjortan efter första förlossningen 😂 och levde i den 2 veckor hemma nästan efteråt 🤣🤣

    Svara

  • Johanna

    |

    Bärsjal!! Födde barn när innan covid och då fick man gå till en matsal och äta där eller ta med sig mat. Mina barn har varit starka vagnmotståndare från start så plastbaljan var ju bara som klödförvaring typ😅. När vi använde bärsjalen så kunde båda äta samtidigt medan bebis sov.

    Svara

  • Andrea

    |

    Vattenflaska av modell sportflaska, så skönt att kunna få i sig vätska när man ammar utan att behöva manövrera bebis och glas samtidigt 😁

    Svara

  • Jessica

    |

    Tips gällande kissande pojkbebisar! Dom kissar tydligen av temperaturskillnaden som blir när man lyfter av blöjan.. man kan därför dra en våtservett i blöjkanten på magen och vänta några sekunder innan man öppnar blöjan så att kisset hamnar i blöjan istället! 🙂
    Funkar bra på vår son som kissade ÖVERALLT i början 🤦‍♀️

    Svara

  • Åsa

    |

    Kläder till bebisen inkl mössa, godis , tofflor och krämer att smörja in mig med. Kläder till mig själv såklart. jag minns att barnmorskorna tjatade om att jag skulle byta från sjukhusskjortan till vanliga kläder ”för man är inte sjuk när man är på BB ” . Jag ba ja jag fattar poängen men låt mig ha nattskjortan så länge jag vill !

    Svara

  • Marie

    |

    Blir nervös när jag läser inlägget; finns ingen säng till partnern alls?? Jag ska föda om några veckor i HBG och blev glad när jag såg att alla partners får stanna på nya BB. Men på gamla avdelningen så hade iaf enkelrummen en nedfällbar brits till säng (säkert obekväm men iaf en säng).

    Svara

    • Egoina

      |

      Jo, det finns en fåtölj man kan luta. Helt okej att sova i!

      Svara

  • Terese

    |

    Alltså jag är så imponerad över att ni kom på att hämta en luftmadrass! Det är det smartaste jag hört faktiskt!

    Svara

  • Zandra

    |

    Schampo, balsam & duschtvål, samt handdukar! Vi var ”inlåsta” på vårt rum på bb eftersom vi födde i början på covid pandemin. Vi fick inte lämna rummet förens vi skulle åka hem 4 dagar senare, en handduk fanns och ngt extrem dålig duschgrej som var för hela kroppen. Man kände sig inte direkt ren haha!

    Svara

  • Anna

    |

    Haha ber om ursäkt för att jag var en av dom som skrämde upp dig med toapappret 😄 Men när jag läser vad du och folk skriver så märker jag hur olika det är på olika sjukhus. Enormt olika! Vad man får och hur rummen ser ut. Det bästa tipset man kan ge till förstföderskor är nog att kolla med folk som fött innan på samma sjukhus vad som behövs just där.

    Svara

  • Maria

    |

    Jag har följt dig så länge jag kan minnas, enda bloggaren jag fortsatt att följa. Blev så glad när jag läste att du var gravid, särskilt eftersom du blev gravid kort efter mig 🙂 jag och min sambo har inte heller haft den enklaste resan till att bli gravida. Så roligt att fortsätta att följa dig, nu när vi båda har två små. Jag födde den 26/10.
    Stor kram till er alla och ett stort grattis <3

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️

      Svara

  • Natalie

    |

    Tvättservetter till bebis. Lustigt nog fanns inte det på BB här i Stockholm. Så vi fick använda blötlagda stenhårda pappershanddukar på den ömtåliga huden..

    Svara

  • Robert

    |

    Alltid funderat över detta, haha. Jaja, fick man lite tips iaf. 😉

    Svara

  • blåmesen

    |

    Mitt barn kom när vi var på semester och jag hade inte packat nån väska alls (inte hemma heller). Födde i Karlskrona, också under pandemi så var själv på BB och fick inte ta emot besök. Där förväntade man sig dock pallra sig ut ur sitt rum vid måltiderna, så saknade tofflor eller andra skor man kan ta på utan händer. Och amningsbh, amningsinlägg och/eller ombyteskläder (tog ett par omtöcknade timmar innan jag insåg att det var råmjölk som gjorde gula fläckar överallt på skjortan, och orkade/vågade inte be om en ren. Just det, schampo också, fanns bara duschtvål på plats. Men ja. Man klarar sig rätt bra ändå.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv