Rostade sesamkakor och amarettoglass med mörk choklad & hallon
Många recept här denna vecka. Men här är två recept ni måste laga helst igår.
Först ut sesamkakor!
Endast två ingredienser och så enkelt!
Sesamkakor
Sesamfrö
Honung
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Blanda sesamfrö med honung. Cirka en matsked per deciliter sesamfrö. Poängen är att alla frö ska bli klibbiga.
3) Rör ihop till en smet och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner massan med en sked sköljd i vatten för att forma och få den mer kompakt. Jag hade även på lite flingsalt för att allt blir godare med salt : ))
4) In i ugnen i cirka 10-15 minuter. Håll koll och ta ut när fröna är lite mindre rostade än på min bild (jag hade inne för länge). Låt svalna och skär i bitar när det svalnat helt.
Amarettoglass med mörk choklad & hallon
Mandellikör
Vaniljglass
Mörk choklad (vi använde mörk choklad med frystorkad hallon)
Färska hallon
Mamma gjorde denna glass till mig idag och oh my god! Så himla god. Jag älskar förvisso spritsmak på glass (eller allt egentligen, hehe), så det var inte svårt att få mig såld på det här. Men så himla gott! Smakar som Troika eller Monolit för den som har koll på norsk choklad.
Gör så här:
1) Blanda ihop vaniljglass med mandellikör. Smaka av för önskad styrka (jag tror vi hade cirka 2-3 msk till en liter). Blanda för hand, eller använd elvisp. Går fint att förbereda och förvara i frysen.
2) Hacka upp mörk choklad och blanda ner i glassen, eller toppa vid servering. Servera också gärna med färska hallon.
Ny favoritdessert i sommar!
53 gillar
Robert
| #
Smarrigt! Måste göra hemgjord glass snart igen förresten. Kom jag på precis nu. 😉
Svara
Kari
| #
4-5 matskedar mandellikör, en liter vaniljglass och 100 gram hackad Lindts mörka choklad Raspberry Intense. 😍
Svara
Egoina
| #
😍😍😍
Svara
lanja almlöf
| #
måste testa det receptet!
Svara
Emelie
| #
Måste testa sesamkakorna, fast med agave sirap istället pga äter ej honung 🙂
Svara
Krista
| #
Älsk på båda recepten!! Ska pröva sesamkakorna på stört 🤤
Svara