Bakad sötpotatis med fetaoströra
Igår fick jag den bästa matlagningsidén jag fått på länge. Nämligen bakad sötpotatis! Så gott, enkelt och dessutom ser det trevligt ut. Man kan göra vilken röra och topping man vill i princip, det mesta blir gott till sötpotatis. Men jag hade fetaost i kylen, så jag bestämde mig för att göra en fetaoströra.
För att laga detta behöver du:
Sötpotatis
Créme fraiche
Fetaost
Persilja
Gräslök
Svamp
Solrosfrön
1) Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna och dela dem på längden. Gör snitt eller rutnät i dem (och var lite mer försiktig än jag så att du inte råkar skära igenom skalet, hehe). Pensla med olja, strö på lite salt och sedan in i ugnen. Potatisarna är klara efter 30-50 minuter beroende på storlek. Mina var små och tog 30 minuter.
2) Under tiden potatisarna är i ugnen blandar du ihop fetaostfyllningen. Jag använde tre ingredienser: fetaost, persilja och créme fraiche. Blanda till önskad konsistens (jag använde mer créme fraiche än på bilden) och smaksätt med salt & peppar.
3) Stek svamp, rosta solrosfrön (om de inte redan är rostade) och klipp gräslök.
4) Känn efter med en gaffel om potatisarna är klara, lägg dem på ett fat och klicka på fetaostkrämen. Garnera sedan med svamp, solrosfrön och gräslök. Och servera!
5) Ät!
En rätt som jag garanterat kommer att laga igen. Man kan ju variera röror och topping i all oändlighet. Den funkar lika bra i sin ensamhet med matigare topping, eller som tillbehör till något annat. Laga och bjud på någon du tycker om ?
108 gillar
M
| #
Eller 8 min i micron. Blir lika bra 😀 snabbmat när den är som godast.
Svara
Nathalie
| #
Jäkligt aptitligt såg det ut! Rostade solrosfrön, fetaost och svamp, vad kan gå fel, MUMS
Svara
Wysteriia
| #
Ah men…sparat den här länken!
Svara
Anna
| #
Ser helt fantastiskt ut! Tänker att jag ska bjuda tjejgänget på detta 🙂 hur mycket är lagom per person tror du? O var fetafyllningen lagom för en middag?
Svara
Egoina
| #
Jaa, gör det! Garanterat uppskattat 🙂 Vi åt allt på bilden pga små potatisar. Så det beror helt och hållet på hur stora potatisarna är. Man kan ju göra lite mer matig topping, t.ex. rostade kikärtor och servera med en god sallad. Eller kanske komplettera med förrätt och efterrätt 😉
Svara
Maria
| #
Såg hur gott ut som helst ?
Tänkte fråga när du och Moa kör igång nästa säsong av Veckans smash? Hoppas verkligen att ni fortsätter för älskar er podcast ??
Svara
Robert
| #
Smarrigt! 😉
Svara
Sofia - bipolär och fd laestadian
| #
Är inget fan av sötpotatis men det där såg ljuvligt ut!
Svara
Karin
| #
Tack för tips! Gjorde detta igår och älskade det!!
Svara
Emmeline
| #
Såg riktigt gott ut! Fetaostkräm for the win!
Svara
Milena Mancilla
| #
Att jag 2022 fortfarande googlar upp denna goding hahah. ”Egoinas sötpotatis” 😂
Svara