Fettisdagen
Woho! Fettisdagen idag! Min tanke var att göra en Helsingborgs-semmelguide i år. Men helt ärligt så har jag tröttnat på semlor för flera veckor sedan. Vad är det med Sverige och semlor? Vi är ju helt galna. Ändå fint att bo i ett land vars största problem är vilken ny kreativ variant bakelsen ska komma i. Dessutom har jag börjat gilla semlor först nyligen och kan inte ännu utse mig själv till expert på denna bakelse. Men nästa år kanske!
Throwback till för ett år sedan när Ida skulle visa hur man äter semla utan att kladda och jag var snäll och hjälpte till:
Det bästa var när vi skulle öva utan semla en gång innan vi filmade och jag råkade slå till henne jättehårt. Fatta att dom betalade mig heltid för sånt här.
102 gillar
Carro Blomqvist
| #
Hahaha vilken rolig video!
Fettisdagen… så tråkigt namn tycker jag, alltid tyckt. Semladagen hade varit betydligt gulligare. Fettis får mig bara att känna… huh!
Svara
Sara
| #
Haha, det är fet-tisdagen och inte fettis-dagen 😉 Men kan hålla med! Fast tanken är att man skall äta något riktigt fett för att stå sig under fastan 🙂
Svara
Frida
| #
Jag frågade min sambo om han ville att jag köper hem varsin semla. Jättegärna! sa han. Så jag kom hem med varsin och då skrapade han bort både mandelmassan och grädden ”för det är äckligt”. Sen åt han den torra bullen bara?? Vad är det för demon jag bor med??
Svara
Egoina
| #
HAHAHA!
Svara
Jonna
| #
Hahaha what, så himla konstigt!
Svara
Carro Blomqvist
| #
Just det … fet-tisdagen … ännu värre hahaha!
Svara
Robert
| #
Den där känner jag igen. Hoppas du är snällare nu. 😉 Det där med att tänka självständigt är väl inget som uppmuntras i Sverige? Kanske därför alla sitter i semmel-träsket även om det gott också.
Svara
Robert
| #
Snygg träff på Idag där annars. Kan ana en viss talang. 😉
Svara
Amelie
| #
Jag blir djupt provocerad av människor som inte tycker om mandelmassan i semlan. Hallå ät inte semla då!! Ät då en jäkla kanelbulle eller något! Precis som lussekatter, de som pillar bort russin, wtf! Russinen gör ju så de blir mer saftiga. Där har jag kommit på knepet att hälla en hel ask russin i degen, så alla är mer eller mindre tvungna att äta utan en massa pillande. Mwahahahaha! 🙂
Svara
Åsa
| #
Njaaaa! Russin gör degen torrare då de drar vätska ur degen när de torkar i ugnen. Därför ”viktigt” att blötlägga russinen innan bak 🙂 /konditorn
Svara
Amelia
| #
Det gör jag alltid! 🙂
Svara
Linnéa
| #
Den dagen någon ger mig en semla med Nutella i istället för mandelmassa, DÅ ska jag äta den! Annars tack, men nej tack till semla (varför vill jag skriva Selma för?!) för min del.
Svara
Camilla
| #
Om du mot förmodan skulle få ett semmelsug så kan jag rekommendera Hermanssons Conditori på Hjälmshultsgatan. ???
Svara