Cannelloni med champinjoner och solrospesto
Jag trodde inte att vi skulle vara sugna på pasta på ett väldigt bra tag efter att vi kom hem från Italien. Men den känslan gick typ över i takt med att flygplanet landade på svensk mark ; ))
Det är första gången jag lagar cannelloni. Det är nog första gången jag äter det också nu när jag tänker efter. Vilken sten har jag bott under egentligen? Det blev mycket gott! En aning trixigt och inte något man slänger ihop en stressig vardagskväll. Men en lyxig och mysig rätt när man har lite mer tid. Vi följde detta recept, fast med följande ändringar: Vi hade vitlök i svampen och smaksatte tomatsåsen med buljong och vinäger. Rekommenderas!
Nog babblat. Lemme show you how it’s done:
Ingredienser (till 4 personer)
250 gram svamp
8 st färska lasagneplattor
1 st gul lök
200 gram ricotta
100 gram philadelfiaost
100 gram parmesan
50 gram basilika
100 gram solroskärnor
5 dl tomatjuice
2 dl olivolja
Vitlök
Timjan
Buljong, salt & peppar
Sallad, t.ex. ruccola och tomater
Börja med att hacka upp och steka svampen och hälften av löken. Smaksätt med vitlök, salt & peppar. Lägg åt sidan så att det kan svalna.
Mixa solrosfrö, basilika och olivolja till en pesto. YES äntligen får jag användning av min mortel, tänkte jag. Det enda jag använt den till hittills är liksom att krossa turkisk peppar när vi skulle göra shots…….. Men det gick inte alls att göra peston på detta sätt tyvärr och jag fick ta fram min stavmixer istället. Så don’t bother.
Sedan ska peston, svampen och löken som lades åt sidan, ricottan och färskosten blandas till en röra. Lägg en generös klick av blandningen på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop. Vi kunde inte bestämma oss för om vi ville ha tjocka och korta rullar, eller smala och långa. Så vi gjorde två olika varianter.
Fräs resten av löken, tillsätt tomatjuicen och smaksätt med önskade kryddor. T.ex. timjan, buljong, vinäger eller andra örter. Salta och peppra. Riv parmesanen. Häll sedan över tomatjuicen på cannellonin och strö över parmesan. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
Klart! Servera med sallad och njut!
Bellizimo!
43 gillar
Karina
| #
MUMS! 🙂
Svara
Robert
| #
Smarrigt! 😉
Svara
Agnes
| #
Jag gör alltid min pesto i mortel, då gör jag dock original med pinjenötter. 🙂
Svara
Egoina
| #
Ja, tanken är ju att man ska göra pesto i mortel. Men jag tror att pinjenötter krossas enklare än solrosfrön 🙂
Svara
emblas.se
| #
Jösses vad gott detta såg ut! <3
Svara
M
| #
Jag gör alltid med mixer, supersmidigt 🙂 Och gillar den hyfsat ”slät”.
Svara
Sofia
| #
Men hej matporr!! <3
Svara
Marion
| #
Hej kom bara på och tänka på en sak haha men va gillar du för musik? gillar du t.ex. svensk musk, Håkan hellström? 🙂
Svara
Mikaela
| #
Vilka var godast? tjocka och korta eller långa och smala?
Svara
Emmie
| #
Eller hur! Don’t leave us hanging.
Svara
Egoina
| #
Hahaha! Jag gillade korta och tjocka ?
Svara
Pia
| #
Ser jättegott ut!
Svara
Sofie
| #
Ett litet tips: gör den som en lasagne istället och lägg fyllningen mellan lagren, så blir den mer vardagskväll-vänlig ?
Svara
@inredningsdesign
| #
Åååh, måste testa detta recept!! ?
Svara
Mikaela
| #
Ser galet gott ut!
Svara
Bella
| #
Åh! Detta måste jag testa! 🙂 Ska nog skippa solrosfröna och ersätta med något annat istället. Klarar inte riktigt av smaken.
Svara
Sara
| #
Alltså åååh. Sitter i denna stund och äter dina halloumiwraps. JÖSSES vad goda. Älskar dina mattips.
Svara
Egoina
| #
Åhhh är SÅ avundsjuk. Mmmm vad gott 😀
Svara
Tess
| #
Det är tomatjuice och inte passerade tomater? ? *måste dubbelkolla* ?
Svara
Egoina
| #
Ja, men det går lika bra med passerade tomater 🙂
Svara