Hur man gör perfekta nutellapannkakor
I samarbete med mat.se.
Det är Nutelladagen på söndag! Hur firar vi det bättre än med Nutellapannkakor?
Frédéric gör de godaste pannkakorna jag någonsin smakat och vet ni vad? Han har gått med på att dela med sig av sina hemligheter till er! Såhär gör man världens godaste Nutellapannkakor:
1) Hitta ett recept som innehåller bubbelvatten, eller ersätt 50% av mjölken med fil eller yoghurt. Googla med fördel ”frasiga pannkakor”.
2) Använd ett pannkaksjärn när du steker pannkakor. Har du inte ett och är en pannkaksfantast kanske det är dags att köpa ett.
3) Stek i kokosolja!
4) Gör pannkakan så tunn som möjligt, överdosera alltså inte smeten i stekpannan. Rotera pannan när du häller i smeten så att den kommer ut i alla hörn (alla hörn som en stekpanna inte har…haha. Men ni fattar).
5) Vänd pannkakan och bred på en ordentlig klick Nutella på en fjärdedel (eller ”90 grader av cirkeln” som han först sa. Livet med en ingenjör alltså…) eller halva pannkakan. Lägg på banan om det önskas.
6) Vik pannkakan två gånger.
7) Servera den varm tillsammans med önskade tillbehör. Glass är ett måste, men det behövs mindre än vad man tror, låt pannkakan vara stjärnan.
Varsågod! Överraska någon du tycker om på Alla hjärtans dag. En miljon gånger bättre än tråkiga geléhallon. Du kommer få tusen pussar i gengäld. Jag lovar.
Psst! Mat.se har just nu en kampanj på Nutella och säljer en liten burk för 24 kronor och en stor burk för 39 kronor! Jag vill också påminna om mitt samarbete. Anger ni EGOINAS som rabattkod får ni 150 kronor i rabatt när ni handlar för 500 kronor. Gå in HÄR för att komma till mat.se.
0
Nina
| #
När jag fyllde 27 den 28/12 så fick jag en 3-kilosburk Nutella av min syster. Den är slut nu så jag har en liten ”nutella-detox” 😛
Svara
Egoina
| #
Haha! Jäääklar!!! 🙂
Svara
Robert
| #
Så smarrigt! Spännande med bubbelvatten. 🙂
Svara
M&M
| #
Tips: gör egen Nutella! Testade det för några veckor sedan och det var så mycket enklare än jag hade förväntat mig. Dessutom slipper man onödiga, konstiga ingredienser. 🙂
Svara
emblas.se
| #
Ja Nutella måste ju vara det mest överskattade livsmedlet…^^
Svara
Saga
| #
Hej! Min kommentar har ingenting med inlägget att göra, men måste bara fråga då jag tänkt på detta länge. När du började på ditt nuvarande jobb skrev du någon gång att Ida talade med olika dialekter varje dag. Min fråga är: Vad menade du? Pratade hon t.ex. ena dagen skånska och andra norrländska, eller har jag missuppfattat allt fel? Gör hon detta fortfarande måste jag även fråga!?
Snälla svara! Tärt på mig länge att inte veta.
(Frågade under ett annat inlägg men fick inget svar)
Svara
Rebecca
| #
Palmolja?
Svara
Anna
| #
Åh vart köper man en sådan burk med I love you på? 🙂
Svara
Egoina
| #
Denna är köpt på Hemköp förra året 🙂
Svara
★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★
| #
Kanske ska testa detta åt sonen 🙂
Svara
Caroline
| #
På tal om pannkakor, hur går det med ert en dejt i veckan? 🙂 Lyckas ni hålla i det?
Svara
Spinkfinger
| #
Mmm nutella, helst sleva i sig direkt ur burken
Svara
Sara
| #
Du vet att Nutella innehåller en hel massa palmolja som utvinns på ett förfärligt sätt? Vill samtidigt säga att jag tycker det är fantastiskt du spiser så mycket vegetariskt, men snälla, bara google lite på palmolja och nutella.
Svara
Lisa
| #
Precis. Om palmoljan är certifierad så är det en sak men den här är inte det.
Svara
Sandra
| #
Alltså, det där är väl ändå plättar! Haha. Pannkaka är ju det man gör i ungen. Eller är det bara i norr det är så 😛
Svara
Sanna
| #
Hehe plättar är små minipannkakor som man gör i en plättlagg. Så olika det kan vara 🙂
Svara
Emma
| #
För mig är plättar små pannkakor (tänk en skinkbit som storlek :P), pannkakor är lika stora som ett stekjärn och det man gör i ugnen kallar jag ugnpannkaka 😛
Svara
C
| #
Det är bara i norr xD jag och min man har diskuterat det här många gånger xD
Svara
felicia
| #
Jag gjorde bananpannkakor för ett bra tag sedan och skulle prova att steka i kokosolja för första gången. Alltså jag vet inte vad jag gjorde för fel, men heeeeerregud, hela mitt kök stank kräk efter!! Vet inte om det hettades upp för mycket eller vad det var, men det var det absolut vidrigaste jag vart med om. Rent kräk luktade det. Har aldrig stekt i kokosolja efter det haha, även om jag vill då det ska vara så nyttigt. 🙁
Svara
En apa
| #
Hej ser gott ut med kokos olja gör man av sånt aporna äter i djungeln och för att vi feta svenskar kunna laga mat så blir de stackars aporna utan både träd och mat samma med palmolja
Svara