En lördag med räkor på toast och Cava
Lördagen var en så fantastisk dag i största allmänhet. Vi gick ute och bara gick och gick och gick. Det var så fint väder att man bara liksom ville fortsätta gå. När vi kom hem kom vi på att vi nog behövde äta något också. Dagen hade bara försvunnit och klockan var rätt mycket så vi begav oss till affären med tanken om att köpa något ”enkelt”, något som ”går fort”. Det är dock ett knepigt begrepp i vår värld. När vi ska köpa något som ”går fort” slutar det ändå alltid med att vi står och marinerar något själva, gör en sås från scratch, eller, som i detta, fall skalar massa räkor.
Vi bestämde nämligen att lördagen var en ypperlig räktoast samt Cava-dag och köpte därför med oss ett halvt kilo räkor, samt toast och tillbehör.
Sjukt att ett halvt kilo räkor blir cirka 130 gram räkor och resten skal (vi vägde). Jag visste att det var mycket skal, men trodde faktiskt inte det var SÅ mycket.
Det blev toast med smör, sallad, gurka, räkor, majonnäs, citron och massa dill och cayennepeppar.
Lita hallon i Cavan också för att göra det hela festligare.
Efter maten insåg vi att vi hade alla ingredienser för att göra Gino, så det fick bli så. Tog till mig ert tips om att låta ugnen stå på glänt och släppa ut fuktigheten så att chokladtäcket skulle bli bättre. Ugnen ville inte vara öppen av sig själv, så fick hitta på en lösning.
Det blev dock inte bra denna gång heller. Jag tänker att problemet är att det blir för ”tjockt” när jag använder dessa formar. Får prova i tallrikar nästa gång.
Sedan såg vi ett avsnitt av Upp till bevis och gissade fel på allihop (vi är så sämst på det) innan vi somnade.
0
Sofia - bipolär och f.d laestadian
| #
Men GOTT!! Har aldrig provat Gino dock, borde kanske göra de? 😉
Svara
Robert
| #
Jag är tillräckligt hungrig som jag är just nu så jag vet inte om jag törs kolla bilderna här. 😉
Svara
Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -
| #
Vilken härlig lördag. Räktoast som är så himla gott *-*
Svara
J
| #
Nu kanske ni tänkte på det, men ett tips för att få användning av räkskalen är att göra räksoppa på det! Blir supergott 🙂 Googla så hittar du recept.
Ha en fortsatt bra dag!
Svara
Egoina
| #
Ja, vi ångrade oss som tusan när vi kom på det efter att ha slängt skalen 🙁
Svara
Anna
| #
Kör du ugnen på vanlig värme eller varmluft? Om du kör på vanlig värme och sätter ugnen på grill, samt placerar formarna högt upp i ugnen så ska det mycket till för att du inte ska få en fin yta på chokladen.
Alternativet är annars att köra med brännare när du tagit ut formarna ur ugnen, under förutsättning att ni har en brännare hemma dvs 🙂
Svara
Susanne
| #
Mysigt! Tänk på å ta tallrikar som tål ugn nästa gång, annars kanske de spricker?
Svara
ISA
| #
den här känslan att bara vilja vara ute och maxa solljuset så fort våren kommer, aah I love it <3
Svara
Egoina
| #
Bästa! 😀
Svara
Jessica
| #
Testa att göra ginon i en vanlig glasform, då blir det tunt och bra! Ger dock en extra grej att diska… 🙂
Svara
lisa larsson
| #
Det lät som en riktigt mysig lördag! 🙂
http://www.devote.se/lisalarsson
Svara
BB
| #
Majonnäs*, bryr mig inte att folk stavar fel men känns som ett ord du skulle störa dig på 😉
Svara
Egoina
| #
HAha.. Ja tack!
Svara
Sandra
| #
Ett tips, ni som verkar gilla matlagning och göra saker från scratch är att använda räkskal till att göra en fond. Dvs att man kokar upp skalen med vatten och låter det puttra ett tag för att sedan sila av det. Jag brukar sedan reda fonden med mjöl eller maizena-redning för att få den tjock. Sen kan man ju göra vad man vill, typ fisk och skaldjursgryta/soppa, eller som jag, vilket är min favorit, räkcrepes! 😀 Massa dill ska man ha i såsen, annars brukar jag inte ha i så mycket mer kryddor för räksmaken blir så god ändå. En liten skvätt grädde såklart. Så sjukt gott! 😀
Svara
Sophie
| #
Var kommer toppen och koftan ifrån? Superfina ju 😀
Svara
Egoina
| #
Tack! Lindex 🙂
Svara