Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Pulled pork

Jag gjorde som sagt Pulled pork häromdagen och ÅH vad gott det blev. Hade kunnat äta det varje dag. Vi borde dock haft inne den i ugnen ännu längre. Men komigen. Hur länge ska man behöva vänta egentligen?? Höll ju på att spricka av sugenhet.

 

Såhär gjorde vi:

 

DSC03207

DSC03208

DSC03210

Först stack vi köttet (en benfri fläskkarrébit) med gaffel för att alla kryddor och annat trevligt skulle få tränga in. Jag läste i ett recept att man inte behöver putsa köttbiten, så då slapp vi det besväret. Sen plastade vi in den och lät den vara i kylen i några timmar. Vi kryddade med salt, peppar, rökt paprika, paprika, peppar, spiskummin, farinsocker, och lite kanel. Sen smörjde vi på lite barbequesås också.

 

DSC03216

Efter det tog vi ut köttbiten och lade i en ugnstålig gryta. Vi grovhackade massa lök, chili och vitlök som vi lade ovanpå. Vi överdrev nog lite med löken kan vi känna såhär i efterhand. Men äh. Älska lök.

 

DSC03213

Sen kommer det roliga: blanda såsen. Här kan man göra vad man vill egentligen. Jag blandade barbequesås med äppelcidervinäger, whisky och de ovannämnda kryddorna. Vi gjorde betydligt mer än vad som syns på bild.

 

DSC03218

Häll på såsen. Spara lite om ni vill hälla på mer efterhand eller om ni vill ha sås bredvid senare när ni äter. Nu kommer det tråkiga. Sätt in grytan med lock i ugnen (125 grader) och väääänta. Flera timmar tar det. Ju fler desto bättre. Cirka 4-8 timmar. Det ska gå att dra isär köttet med gaffel när det är klart.

 

DSC03222

Kolla till grytan ibland så att det inte bränns i botten och ös den, häll även på mer sås om det behövs. Skulle det bli vattnigt så kan man sätta locket på glänt en stund.

 

DSC03236

Dra isär köttet med en gaffel och tadaaaaa!

 

DSC03244

Och servera med önskvärda tillbehör. Som baguetter, sallad och créme fraiche (här med vitlök i). Andra tillbehör som jag tror varit awesome är grillade majskolvar, all typ av sallad, salsa, coleslaw och bakad potatis.

 

DSC03248

DSC03259

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (31)

  • Klara

    |

    Satans helvete vad hungrig jag blev nu.
    Vad duktiga ni är!

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😀

    Fattar dock inte heller hur man kan vänta så länge. Kommer nog aldrig börja laga sådana maträtter. 😉

    Svara

  • Lina

    |

    Åh det är så gott! Tips är att äta den i tortillabröd med grönsaker och sås, som om det vore tacos 🙂

    Svara

  • Lovisa

    |

    Vi har också testat det, första gången blev den ungefär som din ser ut, och hela familjen ogillade att den blev så geggig i konsistensen. Så nästa gång hade vi den i ugnen på en plåt och i folie istället(vi använde torr kryddmix med chipotlesmak istället för barbequesås) resultatet blev mycket bättre och torrare, de smakade faktiskt nästan som revbenspjäll och det var supermycket smaskigare än första gången!

    Svara

  • Helena

    |

    Wow! Måste jag testa! Är det en gjutjärnsgryta du använder?

    Svara

    • egoina

      |

      Ja precis 🙂

      Svara

  • ida

    |

    Gottttt det såg ut :D!! ge mig lite ;)..

    Svara

  • c

    |

    åhh jag vill så gärna göra detta!! Men min pappa är allergisk mot vitlök 🙁

    Svara

    • Lisa

      |

      Gör utan vitlök då? Blir nog bra ändå 🙂

      Svara

  • Hanna

    |

    Ja det är sååå gott! Och billigt om man jämför med hur gott det faktiskt är. Det enda tråkiga är just att det tar så himla lång tid – man måste ju vara hemma hela tiden! Kan inte direkt träffa en kompis och hänga på stan medan man väntar..

    Svara

  • Martin

    |

    Var är chipotlechilin? Den centrala ingrediensen.

    Svara

  • FullaAnkan

    |

    Det är så gooooottt! skulle aldrig klara av att göra dock =(

    Svara

    • Amanda

      |

      Det finns faktiskt att köpa ”färdig” i affären också 🙂 säljs i kartong med tillhörande sås liggandes i en påse tillsammans med köttbiten.. Detta är mycket smidigare och tar inte på långa vägar lika lång till att tillaga :))

      Svara

  • Felicia

    |

    Vilket recept använde ni? 🙂

    Svara

  • Angela

    |

    Hej, jag måste bara säga att du är en av mina favoritbloggar! Det är så skönt att du bloggar om normala saker och den ”tråkiga” vardagen. Jag får alltid ångest när jag går in på andra storbloggare som alla verkar ha de perfekta liven, med resor och dyra kläder hela tiden! Det är så skönt att jag kan gå in på din blogg och njuta utan att känna massa ångest efter det :)!

    Kram!

    Svara

  • Tina

    |

    Tack för en sjukt enkel beskrivning, nu kanske man också kan fixa det här:D hehe

    Kramis!

    Svara

  • Jennie

    |

    Finner det lustigt att alla gör pulled pork nuförtiden 🙂 Detta lagade jag när jag studerade, började för 7-8 år sedan, både med gris och nötkött (högrev eller boge) eftersom det var det kött man hade råd med. Ta den billigaste segaste jäkla köttbiten som finns o in i ugnen så blir det gött så helvete ändå. Fint att variera mellan gröten, köttfärsen och den hela kycklingen som inte kostar många kronor o som man kan stycka själv hur enkelt som helst…
    Men man behöver ju dock inte ha i närheten av så många ingredienser som ni använde. Jag brukar variera med lite olika kryddningar efter smak o tycke men lite olja blandat med valfri kryddblandning man har hemma i skåpet, eventuellt lite vitlök eller tomatpuré eller soja och så har jag bara smetat på o in i ugnen. Har man ingen sådan gryta som du har så kan man bara ta en ugnsfast form och täcka över köttet med en bit bakplåtspapper och liksom trycka ner kanterna runtom så att det blir som en liten svettig gris därunder. Men förstås kolla då o då om man behöver ösa eller fylla på med lite vätska i formen.
    Mycket tacksam o billig rätt som går att äta ihop med precis vad som helst beroende på vad du kryddar med. Mina variationer har varit oändliga, men de jag verkligen kan rekommendera är iaf BBQ, thailändsk curry, timjan/vitlök, rosmarin/vitlök, taco, senap… Säkert nån mer jag glömt nu.

    Svara

  • Emma

    |

    Grisar som är såå söta, fattar inte hur man kan äta de:/

    Svara

  • Nathalie

    |

    Men åh vad det ser gott ut! Måste definitivt göras någon gång 🙂 Dock inte okej att lägga upp alla smaskiga bilder! 😉

    Svara

  • Linnea

    |

    Kan inte du snälla skriva lite inlägg om kärlek, om dina förhållanden osv. Lite hur du ser på saker och ting. Är super sugen på en man som jag bäst nog borde glömma. Du känns så vettig. Känns som en blogg man kan vända sog
    Till när det gäller råd osv’

    Svara

  • felicia

    |

    Det blir ÄNNU bättre om man kör på 80 grader över natten. Jobbar i kök och vi gjorde det för ett par veckor sen. O M F G säger jag bara. Dog matdöden tusen gånger om.

    Svara

  • josefine

    |

    1 kg pulled pork för 40 kr på lidl 🙂

    Svara

  • s

    |

    ååh, älskar pulled pork! andra tillbehör som är goda till det är majs, avokado och syltad rödlök!!

    Svara

  • Ida

    |

    När jag gjorde pulled pork så slängde jag in den i ugnen precis innan jag gick och la mig och ställde väckarklockan på åtta timmar, perfekt färdig när man vaknar på morgonen och det blir hur gott som helst när man värmer på det på kvällen 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    As gott och äta som en hamburgare 😀 bara att man tar pulled pork istället för köttfärsen!

    Svara

  • Mathilda

    |

    Kan inte i min vildaste fantasi förstå att man kan tycka att det ser aptitligt ut. Jag blev illamående! Sjuk värd vi lever i.

    Svara

  • Pernilla

    |

    Ett tips är att lägga in den över natten så kan man äta den sen på kvällen eller när man nu äter middag.
    100 grader i 8-10 tim behöver man inte ha totyren 😛

    Svara

  • emelie

    |

    Jag brukar dela den på mitten (1kg) och lägga i grytan och täcka med sås. Sen kör jah mellan 5-8 timmar och det blir perfa:) jag gillar det dock inte, men resten av familjen behandlar mig som en gud när jag lagar pulled pork.

    Svara

  • Lilly

    |

    Mmm, ser smarrigt ut! Ska prova med nötkött någon gång då jag inte gillar gris. Men tack för inspirationen!!! 🙂

    Svara

  • Elin – styling by Eliin

    |

    Ett tips är att ha det i tortillas med grönsaker etc, som en taco. Eller i hamburgerbröd. Supergott!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv