Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tonfiskpasta

Idag är en sådan dag som ni ska få ta del av receptet på den godaste tonfiskpasta rätten jag känner till. Here we go:

 

 

Ingredienserna. Plus Sambal olek. Glömde ställa fram den när jag skulle ta bilden.

 

Börja med att hacka löken och steka den. I med purjolöken sist när den andra löken nästan är klar så att den inte blir sådär övermjuk.

 

Ha kranen på när ni hackar så svider det inte lika mycket i ögonen.

 

I med tonfisk. Salta, peppra.

 

I med creme fraiche.

 

Pesto och Sambal olek efter eget tycke. Jag tog en hel del mer än det här. Mycket, mycket mer Sambal faktiskt.

 

Koka pastan och servera!

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (37)

  • sanna

    |

    gud vad gott det såg ut. måste jag testa en dag. en rätt jag brukar göra som är riktigt god, är att jag köper en färdiggrillad kyckling, plockar den, steker kantareller, championer, kycklingen, soltorkade tomater, coctailtomater , häller i lite creme freiche och sen massa pesto. sen kokar jag grön och gul bollbasta och klipper sönder det och lägger i röran, så jävla gott 😛

    Svara

  • häst

    |

    ska man ha två creme fraiche i? asså två hela sånna burkar typ
    //hemlig hästbeundrare

    Svara

    • egoina

      |

      Ja, eller hur mycket man vill egentligen. Beroende på hur ”flytande” den ska vara 🙂

      Svara

  • Emelie

    |

    Åh, vad är det för pasta? 🙂

    Svara

  • Julia

    |

    Ååh va gott. Blev hungrig nu och klockan är mycket 🙁 Haha pallar inte laga mat nu 🙁 eller gå till köket..

    Svara

  • Robert

    |

    Måste också testa vid nåt tillfälle. 😀

    Svara

  • Linnea

    |

    borde väl funka lika bra med grillad kyckling? tonfisk är inte min grej riktigt..

    Svara

  • Sandra

    |

    Testa att inte skära bort den delen på löken som har ”hår” på sig när du hackar den så svider det inte lika mycket i ögonen 🙂

    Svara

  • Nathalie

    |

    Kul att se detta mitt i natten utan möjlighet till att göra något :'( kommer gråta snart </3 gravidcravings

    Svara

  • Lovisa

    |

    Mm! Lät och såg gott ut!!
    Ett tips är att skölja kniven i vatten innan och under tiden att man hackar lök, fungerar bättre än att ha kranen på..

    Svara

  • elin

    |

    ta olja på kniven innan du skär löken så svider det inget alls 🙂 ser jättegott ut!

    Svara

  • Amanda Johansson

    |

    Ett recept med tonfisk som min mamma fått av någon hon känner. Det låter riktigt äckligt, men det är så gudomligt gott! Du behöver ris, tonfisk och pulverbearnaisesås. Ha i kokt ris (gärna med smör i, annars kan det bli lite torrt)sedan täcker du med tonfisk och tillsist massor av bearnaisesås. Sedan in i ugnen en stund, vet tyvärr inte gradantal och sådant, men what ever. 😀

    Svara

  • Ida

    |

    Låter gott! Tipsar om att sätt upp pastapotionen i en djuptallrik när du serverar (som på restaurang o Italien). Det gör det hela mkt godare enligt min smak :))

    Svara

  • Amanda

    |

    Kom på att jag skulle kolla om du lagt ut något nytt sedan igår kväll, men sen kom jag på att det var egoina.. Och morgonpigg verkar inte vara din starka sida 😛

    Svara

  • Kakan | MurmelDjuret

    |

    Å det där såg verkligen gott ut!
    Eller det såg egentligen inte såg ut utan det lät mera gott! 😀 Är egentligen inte så förtjust i tonfisk men det där måste jag prova på!

    Svara

  • Mattias

    |

    Ska du inte byta ut den här Designen snart du har ju haft den sålänge så ja vet inte vad?

    Svara

  • Jossan

    |

    Åh, måste prova det där ikväll! Har varit sugen på tonfisk under hela graviditeten, nu har jag lidit färdigt, haha!

    Svara

  • Veronika

    |

    Men vad gott! Ska visa för karlen och begära det till middag. Omnomnom!

    Svara

  • Josephine

    |

    EGOINA!!! Läste jag precis ”tonfiskpasta rätten”?! Tonfiskpastarätten ska det väl ändå vara? 🙁

    Svara

  • Kajsa

    |

    Ser supergott ut! 🙂 Är dock vegetarian så lär inte kunna prova ;P
    Kanske kan byta ut tonfisken mot vego”kyckling”. ^^

    Purjolök äter man för sällan! :O

    Svara

  • Emma

    |

    Testa att sätta ett par tändstickor mellan läpparna när du skär lök, då grinar man inte alls! (naturligtvis med den bruna pluppen utåt, haha)

    Svara

  • Moa

    |

    Omg, särskrivning, är det inte du som hatar sånt? ”Tonfiskpasta rätten”
    😉

    Svara

  • Bea

    |

    Ser supergott ut!

    Svara

  • Cassandra

    |

    ser jätte gott ut, det måste jag testa!

    Svara

  • K

    |

    Tack för receptet! Det blev middagen ikväll 🙂 Gjorde en annan variant då jag inte är så förtjust i pesto och det blev sååå gott!!

    Svara

  • m

    |

    delicious! älskar när du lägger upp recept!

    Svara

  • Petra

    |

    tonfisken ligger högt upp i näringskedjan och innehåller stora mängder tungmetaller. mums! jag tror att de är utrotningshotade också.

    Svara

  • Caroline

    |

    Hej! Gjorde en variant av denna igår, hade i pesto med chili och soltorkade tomater istället och det var supergott! Ha en bra dag!

    Svara

    • egoina

      |

      Har också haft i soltorkade tomater en gång. Supergott! 🙂

      Svara

  • Ida

    |

    Gjorde denna ikväll och verkligen god!! Är vegetarian men har precis börjat äta fisk efter många år, och detta receptet var enkelt och gott då jag fortfarande har lite svårt för att känna fisksmak, men detta var perfekt så tack! 🙂

    Svara

  • asdasdasd

    |

    Funkar kvarg istället för krrääämfrässch?

    Svara

  • Amanda

    |

    Mums! Ett utav mina favoritrecept, tack! Jag hoppar dock pesten och sambal olek och kör på massor av färsk persilja i istället, så gott!

    Svara

  • Elin

    |

    Återkommer till detta inlägg ett par gånger om året för att kika på ingredienserna. Himla god maträtt! (Förundras dock över hur gammalt inlägget är) (Tiden går snabbt)

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv