Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Cheesecake

Jag fick Cheesecake-cravings och bestämde mig för att slänga ihop en.

 

Nä, jag vet. Jag hatar bloggare som skriver så. Det är inte bara att slänga ihop något. Vem har sådana ingredienser hemma?

 

Jag hatar att baka. Det blir alltid misslyckat. Att baka är inte som att laga mat. Det är kemi. Ett litet mini-mått för mycket av  något och allt går åt helvete. Och sen vet ni ju hur jag är med recept. Jag hatar det. Jag orkar inte att någon ska bestämma exakt hur jag ska göra och brukar därför trotsa med att trixa och byta ut något. Idag bytte jag ut creme fraiche med jordgubbsyogurt. Det låter godare.

 

Så antagligen blir det misslyckat idag med. Tiden får visa. Men jag tänker fan äta det ändå.

 

 

 

I kylen just nu. Ska stå där en timme. Kan tiden gå lite fortare tack?

 

 

Det bästa med att baka är att man får lov att äta under tiden. Digestivekex med nutella är typ det bästa som finns.

 

Spåra från din sida.

Kommentarer (43)

  • jenny

    |

    creme fraiche i cheesecake? du hade nog trottsat the law of cheesecake vare sig du följde receptet eller inte hahah 🙂

    Svara

  • elin

    |

    ska inte cheescake stå i frusen? 🙂

    Svara

    • elin

      |

      frysen*

      Svara

  • Snigelpicka

    |

    Digistivekex (skiter i stavningen där) är gott. Nutella är gott. Så tack för tipset, kan tänka mig att de skapar en fin symbios !

    Svara

    • Emmelie

      |

      Har du smakat Mariekex med smör? Det är sjukt gott! ♥

      Svara

  • Sara

    |

    Åh gott! Du får skriva sen hur den blev!

    Svara

  • Everlasting

    |

    Haha, jag undrade vad det gröna var för segt utdraget klet på kexet. Det såg gott ut i alla fall.

    Svara

    • Maja

      |

      det ”gröna sega” är en smörkniv…

      Svara

      • jenny

        |

        hahaha touché!

        Svara

      • Everlasting

        |

        Heh jo, jag vet, det var därför jag skrattade åt mig själv.

        Svara

  • Emma

    |

    Min mamma har precis fått reda på att hon inte tål gluten och jag tänkte vara snäll och baka chokladbollar till henne som jag vet att hon kan äta. Jag tog fram det flytande margarinet och var jätteglad… tills jag hade blandat ihop allting </3 Hur skulle jag veta att det ska vara HÅRT margarin?!
    Det är inte lätt när det är svårt 🙂

    Svara

  • Ida

    |

    Det ser i hvert fald godt ud 😀
    – Ida / couturexx.blogspot.com

    Svara

  • Emmaklämma

    |

    din lilla gottegris! Fy fan så sugen jag blev *FY DEJ

    Svara

  • sistar

    |

    sistar.myshowroom.se sveriges nya modeblogg.

    Svara

  • Nicole

    |

    Ser skit gott ut!:)

    Svara

  • Robert

    |

    Det blir nog jättegott! 😀

    Svara

  • Emelie!

    |

    hmmm Egonina.. den ska stå i frysen och man brukar inte ha creme fraiche i cheese cake :O utan philidelphia ost! :O

    Svara

  • Mia

    |

    vet du? jag går fan och brer på nutella på digestivekex nu.

    Svara

    • egoina

      |

      BRA! BRAAAA!

      Svara

  • manda

    |

    gud vad gott det ser ut!

    Svara

  • Anna

    |

    Bara jag som mår illa av nutella? 🙂

    Svara

  • limpalinn

    |

    HAha, stört att jag bakade cheesecake idag med då, xD jag krossade diam och hade i, bara så du vet!

    Svara

  • 'martina

    |

    digistivekex är dom vidrigaste kexen som finns!! men nutella är så överdrivet gott…….!!!!!!!!!

    Svara

  • AMEERA

    |

    Alltså ursäkta, digestive med typ allting på är godast.

    Svara

  • PussJorvas

    |

    Brukar gå åt helvete för mig med när jag bakar xD Men ditt såg ganska gott ut!

    Svara

  • vjosa

    |

    jag gjorde faktiskt också en cheesecake för 2 dagar sen, den blev SÅÅÅ god! +lite blåbär till det! mums!!

    skulle vilja att du la upp mer krönikor, dina är så roliga att läsa haha!:D

    Svara

  • elina

    |

    Nutella är så jäääävla gott!

    Svara

  • Petra

    |

    Hur gick det med kakexperimentet? 🙂

    Svara

  • isabelle

    |

    BLEV DET BRA?

    Svara

  • Camilla

    |

    Hur bra? 🙂 Ja men visst. Hoppas det smakade.

    Svara

  • Sara

    |

    en annan hod sak är riskakka med smak med mkt smör och ost på =pp äter det nu =P

    Svara

  • LilN

    |

    åååhhh cheesecake va gott:)

    Svara

  • Lilli

    |

    Haha jag är en sådan där som slänger ihop något gott, och faktiskt har det mesta hemma vid dessa många tillfällen. Detta är för att jag är en blandning utav bakfantast, kvälls-bakare-och-inga-affärer-öppna och så fattigt-hemma-när-jag-var-barn komplex som svor på att kunna göra vad jag ville när jag ville när jag blev stor…

    Svara

  • unni

    |

    Hahah visst är det gott!! Testa breadsticks med nutella, det är ännu godare! 😉

    Svara

  • Elinor

    |

    Jag vill veta hur det smakade! Och du, tack för receptet på din kyklinggryta 🙂 gjorde det igår, typ samma och det blev skeeeetgott!

    Svara

  • by Emma

    |

    älskar cheesecake och älskar digestivekex med nutella! fan va sugen jag blev på det nu..

    Svara

  • Linda

    |

    Åhhhh nån annan som också äter nutella med digestivekex !! Hahah jag trodde jag var den enda i världen!

    Svara

  • Jennie

    |

    Om du sätter in den i frysen ett dygn så ska du se att bottnen blir krispigare 🙂

    Svara

  • Alice

    |

    Smaskigt! 😀

    Svara

  • Jenny

    |

    Nutella på kex eller bara typ en sked + två burkar jordnötssmör. Kalas liksom

    Svara

  • Julia

    |

    Hahaha! 😀 man blir så glad av dina inlägg! 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv