Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Recept på begäran

Kycklinggryta alá Egoina

 

Ingredienser:

 

Kycklingfilé

Lök

Paprika

Broccoli

Röd currypasta (finns på burk) (det är alltså en krydda och inte pasta).

Gul curry

Buljong

Matlagningsgrädde

Salt, paprikakrydda, eventuellt chilikrydda efter eget tycke

 

 

Såhär gör du:

 

Skär kycklingen i bitar och stek den, hacka grönsakerna och släng i när kycklingen nästan är färdigstekt. I med matlagningsgrädde buljong och kryddor. Låt koka en stund.

 

Det viktigaste när man lagar mat är att SMAKA på den. Bli inte blinda på recept. Vill ni ha mer sötma/syrlighet eller kanske bara finare färg ta i lite ketchup. (Ja, man kan verkligen använda ketchup till allt).

 

Smaklig måltid!

 

 

 

Spåra från din sida.

Kommentarer (21)

  • Svorskan

    |

    NEJ! NEJ! NEJ! INTE ketchup, det är SÖTT och ändrar inte bara färgen, men även smaken. Det smakar BILLIGT och blir samma smak som allt annat. Bättre då med tomatpuré eller Colorit.

    Svara

    • egoina

      |

      Äh sluta. Man kan visst använda ketchup!

      Svara

      • jenny

        |

        håller med egoina!

        Svara

  • Amela

    |

    Du har snott mitt recept din lilla…… 😉

    Svara

  • Tova

    |

    yummy!!:)
    hoppas allt är bra med dej. men vad hände med allt om låren? har kissie äntligen gett sig? ;D

    Svara

  • MM

    |

    hur mycket av allt dåååå? 🙁

    Svara

    • egoina

      |

      Jag vet inte exakt. Prova dig fram, det gör jag 🙂

      Svara

  • Linda

    |

    Ketchup förstör ju maten :$

    Svara

  • Leia

    |

    Var hittade du din speciella curry? Vad var det för slags affär? 🙂

    Svara

    • egoina

      |

      Jag vet inte riktigt, men de hade mycket indiska och kinesiska saker 🙂

      Svara

  • Robert

    |

    På vilket sätt kommer löken in i bilden? 😉

    Svara

  • jenny

    |

    röd curry pasta som inte är en pasta..? jag använder curry pasta som är en pasta..

    Svara

  • yannie

    |

    du borde göra en egen kokbok! en blandning mellan sånahär geniala recept åså dina egna små konstiga(fölåt) påhitt 😀 tror de skulle va en succee! 😀

    Svara

  • malin

    |

    JAG HAR PRECIS LÄRT MIG ATT MAN KAN HA MJÖLK OCH SEN ”TJOCKA TILL” MED VATTEN+MJÖL. OM MAN VILL SLIPPA GRÄDDEN. MEN DET VILL NOG INTE DU.
    GO EGOINA. DU ÄÄÄÄGER
    (jag är alltså seriös. hehe)

    Svara

  • Maria

    |

    Kan inte du ta kort på curry burken ? 😀

    Svara

  • Hanna

    |

    Jag och min kompis gjorde denna för ett par dagar sen, sjukt god!! mera goa recept tack! 😀

    Svara

  • Julia

    |

    *Går in på egoinas.se, söker på ”kyckling”, söker mig till detta inlägget, lagar efter receptet som så många gånger förr*
    Wiiie, fredagen är räddad. Ska äta till jag spyr :)))

    Svara

    • egoina

      |

      YAJ!

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv