Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Spaghetti Pomarola

Jag fick en så fin julklapp av min chef. En flaska olivolja från Italien, tillsammans med råvaror och recept på hennes favoritpasta.

Hon har bott i Italien och berättade om ett italienskt talesätt som betyder ungefär att ibland när man haft det jobbigt kan man komma hem och äta en riktigt god pasta så blir allting bra. Något om att få fötterna tillbaka på jorden. Jag minns tyvärr inte vad det italienska uttrycket var. Någon som vet?

Här kommer receptet på Lindas favorit: Spaghetti Pomarola.

Du behöver (cirka 3-4 portioner)

1 selleristjälk 

1/2 rödlök 

1 morot

2 vitlöksklyftor

Några basilikablad

Några matskedar olivolja 

 

Gör så här

1) Hacka upp alla grönsaker förutom vitlök och stek i olivolja tillsammans med en nypa salt tills de blir mjuka.
2) Finhacka vitlöken och stek med när det är några minuter kvar.

 

Soffritto heter detta fick jag lära mig i ett matlagningsprogram när jag var liten. En vanlig bas i det italienska köket.

3) Häll på hackade tomater (eller en burk krossade tomater) tillsammans med några basilikablad. Låt koka under lock i ungefär en halvtimme.

Jag smaksatte även med en tärning grönsaksbuljong.

4) När det kokat klart, smaka av med salt och tillsätt vatten om det behövs. Tillsätt två basilikablad och en matsked olivolja. Kör sedan såsen i en mixer eller använd en stavmixer.

5) Ät din Pomarola tillsammans med din favoritpasta. När pastan nästan är klar, häll av vattnet (spara lite om det behövs tillsättas), rör ihop med din pasta och servera genast, al dente.

Häll på lite extra olivolja på toppen och nymald peppar.

Buon appetito! 👩🏼‍🍳

76 gillar

Lämna en kommentar

Arkiv