Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Veckan som gick

Såååå semestern tog slut och dags för en vardagsvecka. Här är jag på mitt kontor. Kände mig så obekväm med denna selfie. Men sen när har jag någonsin varit bekväm.

 

Älskar denna tapet!

 

Jobbade dock hemifrån de två första dagarna denna vecka. Då testade jag Logans Tiktokssuccé till lunch: gurksallad. Konceptet är alltså att hacka upp en hel gurka, tillsätta det man önskar samt den smaksättning man vill ha och sen skaka i en låda tills det har blandats.

 

I måndags blev det tonfisk, tomat, morot och rödlök med asiatisk smaksättning. Ser ju sådär ut, men blev megagott. Måste erkänna att det är så satisfying att bara skaka runt allt.

 

I tisdags blev det resten av tonfisken med olika typer av kål, gurka, tomat, morot och rödlök. Smaksatte med majonnäs, kryddor och dijon. På toppen kikärtor som jag stekte i olja och kryddade med chilipeppar.

 

På kvällen var vi hos Henris farmor. Hans kusiner som bor i Danmark var på besök. Vi grillade och lekte.

 

Efterrätten var 10/10.

 

Det var så fint väder och varmt i luften så när jag vi kört hem fick vi feeling och testade att lägga Henri i vagnen när han somnat för att gå en promenad. Och det funkade! Vi fick en lång promenad i solnedgången. Ni vet ju vilket vagnhatande barn jag haft, så detta var helt otroligt för oss. Han sov sig igenom allt. 17.000 steg gick vi. Måste passa på osv.

 

I onsdags var det kanske sommarens hittills varmaste dag. Vi packade väskan direkt efter jobbet och begav oss till stranden. Där hängde vi tills det blev kväll. Åt årets första gelato.

Jag och F konstaterade att vi ändå inte ätit så mycket glass i sommar om vi tänker efter. Förklaringen är ju att nästan-treåringen också måste få en, så därför skippar vi oftast. Samma med godis. Ingen berättade för mig att skaffa barn = inte kunna äta godis när man vill. Istället sitter man där med frukt för att *föregå med gott exempel*. Aldrig varit så nyttig??

 

Idag är det äntligen fredag. Jag och Henri trotsade regnet för att köpa godis. Som han berättat för _alla_ på förskolan att han skulle få göra. Lite pinsamt när jag hämtade honom. Ville typ skrika ut HAN FÅR BARA TRE BITAR OKEJ.

 

Dagens val <3 + en godis som såg ut som en pizza som han fick direkt när vi kom hem och efter middagen valde han ananasen och klubban.

 

Har även trotsat regnet idag för att fixa naglarna. Blev naturella rosa. Inte redo för höstfärger än.

 

F kom hem med take away. Nummer 14 på Big Buddha i Helsingborg är en av hans topp 5 favoriträtter i livet. Tips tips om du gillar starkt.

 

Oooch så var det dags att väcka liv i vår fredagsdrink-tradition. Idag blev en en gin cherry smash. Ingredienser: muddlad körsbär, lime, sockerlag, gin och kolsyrat vatten. Mycket gott!

Hoppas ni haft en fin vecka ♥

194 gillar

Kommentarer (7)

  • Elin

    |

    han måste väl inte ha en egen glass? när vi köper gelato köper vi 3 kulor som vi alla delar på!

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha tack 🥰

      Svara

  • Rebecca

    |

    Jag gömmer mig i köket och tjuväter godis 😂 och när de lagt sig kan man ju go all in 🙈. Är alltså inte så nyttig trots tre barn 🤣

    Svara

  • Matilda

    |

    Vilken mysig vecka! <3 Vad har du för ingredienser när du kör en asiatisk smaksättning? Det lät väldigt gott!

    Svara

    • Egoina

      |

      Typ soja, sesamolja, lime, chiliflakes, honung, koriander. Lite vad jag hittar hemma ☺️

      Svara

  • Lovisa

    |

    Åååh TB tapeten den hade jag som gardin i mitt flickrum anno 2003 🥳

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv