Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

När jag skulle göra minipavlovas

Jag älskar pavlova och bestämde mig för att göra pavlovas i miniformat till oss på min födelsedag. Meeen det gick ju inte helt som tänkt, som alltid när jag ska baka. Låt oss kika ändå!

 

Jordgubbar var tyvärr slut i affären, så det fick bli blåbär, mango, lemoncurd och grädde som topping.

 

Jag började med marängen! Det stod tyvärr inte i receptet om äggvitorna skulle kokas eller stekas. Antar att man ska koka? Känns märkligt annars. Äggvitor klara! (Tyckte det var synd att slänga äggulorna så jag sparade dom så att vi kan göra majonnäs.)

 

Sen skulle äggvitorna vispas, men det var helt ärligt lite knepigt. Haha det går ju inte? Jag försökte mosa dem manuellt lite först, men det gick ändå inte att vispa, det bara flög runt.

 

Jag gav upp och stoppade allt i mixern. Work smarter not harder. Hade även i socker, citronsaft och maizena enligt recept. Fick dock ta mycket mer citronsaft än det stod då det blev så torrt, det gick knappt att mixa.

 

Men sen så! Voila!

Jag fortsatte vispa med elvispen för att marängsmeten skulle bli tjock. Det stod i receptet att man ska kunna hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut. Det gick verkligen inte. Jag vispade och vispade, men den blev inte så tjock. Antar att det var för att jag hade i för mycket citronsaft?

 

Haha jag dör. Ja, alltså egentligen skulle marängsmeten spritsas, med botten och väggar, som små skålar. Det gick ju sådär som ni ser. Men trust the process tänkte jag. Skitsamma att det är fult, bara det är gott.

 

In i ugnen på 150 grader och efter en stund började de fluffa till sig lite. Hoppet levde!

 

Tog ut dem när de började se klara ut och när de svalnat var det dags för topping och att äntligen få äta dem.

 

Men det gick inte. Det gick inte att få loss i ett stycke. De var tunna, spröda och samtidigt kladdiga. Ingen av oss var sådär superpepp på att skrapa ihop en hög för att äta. Det slutade istället med att vi åt frukt och grädde bara. Inte så tokigt det heller, men absolut en besvikelse.

Kära bakexperter. Var gick det fel? För mycket citronsaft? Kokade jag kanske äggen för länge? Fel recept? Gah, det här är varför jag hatar att baka. Blir aldrig bra.

Kommentarer (25)

  • Jennie A

    |

    April april? 😅😂

    Svara

  • Julia

    |

    Herregud. Sekunderna innan jag kopplade att det var 1 april

    Svara

  • Marie

    |

    😂 bästa idag!

    Svara

  • Lina

    |

    Hahahahah min min tills jag kom på att det är 1 april idag 🤣

    Svara

  • Ella

    |

    Uppskattar hängivenheten i den här ekonomin och med tanke på priset på ägg så kommenterar så du får lite enegagment och förhoppningsvis återhämtar dig ekonomiskt!! Också för att det var svinkul och tog typ 10 sekunder innan jag fattade 😄

    Svara

  • Isabelle

    |

    Äggen skulle ju ha pocherats! När de är klara så häller man ut gulan innan ägget vispas! Inte alls lika torrt och gummiaktigt som ett kokt ägg och inte lika mycket stekt smak som vid ja.. stekta ägg. Dåligt recept när det inte framgick tydligare.

    Bättre lycka nästa gång!
    😅

    Svara

    • Egoina

      |

      Ahhh tack! 🙏🏻

      Svara

  • I-I

    |

    Du skulle ha kokt äggen i minst 20 minuter så hade det blivit perfekt!

    Svara

    • Egoina

      |

      Typiskt!

      Svara

  • Johanna

    |

    😂😂😂

    Svara

  • Sofia

    |

    Är du säker på att det skulle vara just hönsägg? Tror maräng brukar göras på strutsägg just för att man behöver så mycket äggvita! Kokta sådana såklart.

    Svara

    • Egoina

      |

      Ahhh!

      Svara

  • Åsa

    |

    Hahaha vad fina de blev 😁 Ska äggen kokas när man gör maränger? Herregud jag lär mig massor här 😅

    Svara

  • Emma

    |

    April April.. Hahaha, kokta ägg

    Svara

  • Bella

    |

    Jag kanske har bakat nån slags genvägs-pavlova😛 men har vispat äggvita (okokt) och socker och gjort som maräng

    Svara

    • Egoina

      |

      Whaat! Det kanske man kan? Men när den är okokt är det väl inte äggvita? Den är ju inte vit?

      Svara

  • Ebba

    |

    Haha älskar att du gjorde allt det här för ett första april skämt! Jag orkar inte ens baka på riktigt 😋

    Svara

  • Signe

    |

    Ser ut som att du hade färsk citron? Det har funkat för mig när jag har kört med sån man köper på liten citronformad flaska, kan det göra skillnad?🤔

    Svara

  • Sofie

    |

    Älskar !! 😂 .. men ja, som någon annan skrev så tror jag pocherade ägg hade fungerat bättre

    Svara

  • Mila

    |

    Hehehe… 😀

    Svara

  • Alice

    |

    Fan vad tradigt. Blev majonäsen bra åtminstone?

    Svara

  • fanny s

    |

    Haha tack Regina för ett gott skratt 🤣

    Svara

    • Egoina

      |

      Hahah <3

      Svara

  • Agnes

    |

    Läste en dag sent men det här var det bästa aprilskämtet jag sett i år 😂

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha tack snälla <3

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv