Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Arkiv för september, 2024

Randoms från livet på sistone, del 1

Vad gör jag nuförtiden, varför hör jag aldrig av mig.

Minns för några år sedan när jag försökte blogga på heltid, men inte hade något att skriva om…för jag gjorde inget. Nu är det tvärtom, jag gör för mycket och hinner inte skriva.

Min kusin smsade och frågade om jag inte tänkt blogga om sommarens Norge-resa någon gång. Haha sorry.

Här kommer i alla fall lite smått och gott från mitt liv på sistone. Stort som smått i en kompott:

 

Har hängt i Älmhult och sovit över på hotellet vid två tillfällen.

 

Ena gången höll jag i ett influencer-event. Märkligt att vara på event och inte vara med. Iaf. De fick bland annat sy ett lapptäcke i Kreativa Verkstan på IKEA Museum. Så himla rolig workshop. Sa till min chef att vi borde göra det som en teamaktivitet.

 

På kvällen åt vi mat på Grillen. Hade på mig en rosa blus från Ellos, en klänning från YAS, väska från GANNI och skor från Vivaia.

 

Sen var jag i princip bara hemma och vände innan jag skulle iväg igen. Fick dåligt samvete : /

 

Skulle på Idas babyshower! Snaaart är bebben här. Försökt få henne att skicka bild på sin mage i veckor, men får aldrig någon. Tog några själv, haha. Tycker folk generellt är för lite besatta av sina gravidmagar? Tror jag har en bild från exakt varje dag jag var gravid… Haha. Ni bara jo Regina VI MINNS.

 

Vi hade så mysigt. Beställde hem buffé från Laziza och en tjej hade förberett baby-Jeopardy. Som jag var oväntat bra på? Men förlorade så mycket poäng på att jag glömde säga vad heter, vem är, vad är hela tiden.

 

En kväll var det dags för tjejmiddag. Vi sågs vid vattnet först för en fördrink. Jag hade med en strawberry daquiri till oss i termos.

 

Mitt sällskap: Sara och Malin <3

 

Att sitta och sippa på en Margarita i solnedgången är ju <3 <3 Testade den nya restaurangen Badvakten. Är mycket trevligt där.

 

Och så har jag hängt på lekplatser såklart. Detta är min absoluta Magnum-favorit. Som Gino på pinne.

 

Jag älskar att Henri älskar falafel. Det är min och F’s favoritlunch att slänga i oss om vi är ute och flänger hela dagen. Vi beställer lösa bollar till honom och en gång serverade de såhär gulligt.

 

Har varit på spa. Eller öh, frisören. Men är ju exakt samma sak.

 

Gått till bussen på morgonen i sommarvärme. Det saknar jag redan. Vi hade en övning på jobbet där vi skulle beskriva varandra. Folk känner mig ju inte superbra än, men min kollega sa ”du gillar blått och djurprint”. Haha japp. Stämmer bra.

 

Här sitter jag. Fick den glamorösa platsen precis utanför toalettdörren.

 

Avslutar med när jag skulle ta en nu-ska-jag-in-i-möte bild och av misstag råkade aktivera ballonger? Haha blev så glad. Inledde såklart mötet med att visa detta och sen satt vi i 10 minuter och testade vad mer man kunde få upp. Ändå rimligt.

 

146 gillar

Måndagssnack

Hur är det idag?

Sådär faktiskt. Är trött och seg. Vet inte om det är vädret? Det har ösregnat hela dagen, men det är ändå varmt. Det är kvavt och tryck i luften. Nu är sommaren officiellt över btw. Fint att vi slutade på topp ändå.

 

Tre saker som hände i helgen?

Åt middag i parken, tittade på bäddsoffor och hade babyshower för Caroline.

 

Ser du fram emot något denna vecka?

På lördag ska Henri sova borta för första gången 😮 Vi ska ut på middag. 70% längt och 30% ångest.

 

Vad åt du till middag idag?

Gjorde en höstig sallad på bland annat sötpotatis och kronärtskocka. Allt gott är i säsong nu.

 

Vad ska du göra nu?

Väntar på att F ska jobba klart så att vi kan se ett avsnitt av Det perfekta paret som vi tittar på just nu.

 

132 gillar

Klipp till hösten

Vad vore hösten, också känt som tjejnyåret, utan nytt hår? För mig är det ju givet, men min frisör sa att de faktiskt har minst att göra under hösten, det är en lågperiod.

Blev förvånad. Trodde alla tjejer klippte lugg och färgade håret mörkare?

Nähä? Bara jag?

Hade med mig några print screens från Sarah Tjulanders insta vars hår jag älskar just nu. Fast ville ha lite kallare nyans (då jag är en självutnämnd Winter som ni vet) och inga moneypieces.

Resultatet 🥁🥁🥁

 

Lite mörkare, slitna toppar är borta och luggen är putsad.

 

Blev jättenöjd!

 

Känns fräscht och färgen känns naturlig till mig. 

Jag går till Petra på Larssons & Lange 🫶🏻

 

205 gillar

Sommar på Skäret: kräftskiva 2024

Det var fredag och vi handlade extra mycket godis efter förskolan, för vi skulle till Skäret på kräftskivehelg. Hannahs föräldrar har hus där och det har blivit tradition att vi får låna huset en helg.

 

Sen packade vi ihop våra saker. Helt orimligt att allt detta ska med för att vara borta fredag kväll -> söndag förmiddag.

 

Framme på Skäret! Borde vara standard att komma kvällen innan när man ska göra något festligt. Tar en halv dag att bara komma ner i varv. Men när man kliver in här känns det 🧘🏼‍♀️🧘🏼‍♀️🧘🏼‍♀️

 

Vi åt middag tillsammans.

 

Hannah lagade citronpasta. Sen satt vi uppe och pratade en stund tills det var dags att sova.

 

Vaknade till en helt otrolig morgon. Drack mitt kaffe i solen och njöt.

 

”Vill ni ha mimosa”, frågade Nina.

 

Det ville vi! Och här har vi inläggets tredje bild som föreställer att jag håller upp dryck framför utsikten.

 

Henri minglade runt. Här följde han med Nina och Magnus ner till hamnen.

 

Vissa badade, några spelade tennis och andra spelade kort. Henri hade vattenkrig med den som var villig. Folk var så gulliga mot honom och lät honom vara med på allt. Tålamodet man har när det inte är ens eget barn 🥲

 

Men helst körde han runt i sin bil såklart och besiktigade med jämna mellanrum.

 

Sen var det dags att duka fram till kräftis.

 

Hade tid och fixa mig i tusen år och kom till punkten då jag kände att jag inte kunde göra mer? Nu blir jag inte snyggare. Men härligt. Annars måste jag alltid välja. Ska jag vara snygg, mitt hem vara snyggt eller Henri.

Hade på mig en klänning från Second Female.

 

Sen var det dags för årets kräftskiva 🥳 Hade så kul att det inte togs fler bilder, precis som det ska va.

Tidigare kräftskivehelger på Skäret:

Långhelg på Skäret

Sommar och kräftskiva på Skäret

En helg på Skäret

 

129 gillar

Måndagssnack

Log när jag såg denna story hos Michaela Forni precis. Exakt så har jag känt idag. Varför längtar man så mycket efter hösten egentligen. Vardagen är ett enda långt lopp att försöka springa och så fort man ish är i mål börjar det om. Blir aldrig klar med något och allt plingar.

Hade höstfeeling och gjorde en megabatch med gulasch ikväll. Det tog en evighet och sen svalnade den aldrig, fanns inte tillräckligt med matlådor och fick inte plats i frysen. Ett extremt icke-problem jag vet. Men haha redan trött på hösten.

Något jag ser fram emot denna vecka är att jag ska på AI-utbildning. Det tänkte jag göra när jag var arbetssökande, men det blev aldrig av. Annat jag ser fram emot är att klippa mig. Och just det, att det blir sommar igen. 27 grader typ hela veckan? Känns helt orimligt faktiskt. Tar tillbaka att jag ser fram emot det. Vill inte ha höst, men inte sommar heller. Tror faktiskt inte jag vill ha något alls.

131 gillar

Ett blått litet lifehack

 

För ett år sen köpte jag en lip tint som jag testade två gånger men direkt gav upp och slängde då resultatet verkligen inte blev fint. De senaste månaderna har jag blivit spammad på Tiktok med samma produkt…och fick tydligen tillfällig minnesförlust och köpte den igen.

Men denna gång i en mycket ljusare nyans och alltså jag älskar den!

 

Man målar på den blå masken som ett läppglans och låter den verka i minst en minut. Oftast kör jag bara konturerna för lite piff. Eller som här hela läpparna.

 

Färgen håller i många timmar och det är så skönt att slippa tänka på hur det ser ut och bara kunna ösa på med läppbalsam utan spegel.

Länk till lip tint här (reklamlänk).

Två tips:

💄 Det är supermegaviktigt att läpparna inte är torra, då blir det inte bra. Skrubba dem innan och återfukta.

💄 Man behöver inte använda den där aktiveringssprayen (tyckte den var obehaglig och förstörde resten av mitt smink), det går lika bra att bara torka av det blå med blött papper eller en handduk.

 

Jag har färgen xoxo (reklamlänk), här ser man bättre hur den blir på mig.

Puss! 💋

 

81 gillar

Arkiv