Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ett litet hej och inblickar om min kropp

Ja, förlåt. Jag lever. Gick på semester i måndags och sen dess har det varit full rulle med tusen saker planerade. Dagarna har bara rasslat förbi. Verkligen en toppenstart på semestern. Vädret är ju under all kritik, men vi njuter till fullo ändå. Imorgon ska killarna klippa sig, jag ska fixa naglarna och sen har vi en fixarhelg framför oss innan vi åker till Norge på söndag kväll.

Måste berätta en grej! För ett tag sedan skickade jag in ett DNA-test som ger en inblick i hur min kropp reagerar på olika livsmedel och träningsformer. Fick resultatet häromdagen och det var ganska intressant. Har inte satt mig in i allt vad mitt resultat innebär och betyder än, och är lite osäker på vad det egentligen ger om inte man är elitidrottare eller försöker uppnå ett särskilt mål. Men intressant som sagt.

Några key take aways:

→ Jag är inte känslig mot koffein och min kropp bryter ner det snabbt. Skönt att veta! Upplevde det tvärtom innan graviditet dock. (Har Henri ändrat mitt DNA Lady D???)

→ Jag har anlag för låg puls och lågt blodtryck. Också skönt att veta. Ibland har jag blivit lite orolig att det är något fel på mig. Det senaste året har min Apple watch varnat mig om att min puls är låg vid flera tillfällen exempelvis. Men det har ju alltid varit så och jag svimmar aldrig eller så. Nu när jag vet att det är normalt för mig behöver jag inte oroa mig tänker jag.

→ Jag är inte känslig mot kolhydrater, däremot borde jag inte ha en fettrik kost. Min kropp har en sämre förmåga att hantera fett i kosten. Mycket intressant då jag alltid trott att det var tvärtom för mig. Men makes också sense då jag mådde så dåligt av LCHF en gång för många år sedan när jag testade.

→ Jag är inte känslig mot sömnbrist. Detta visste jag redan. Jag kan sova dåligt/ingenting en natt utan några problem. Däremot tar månader med dålig sömn knäcken på mig också : )) Jag sover tydligen inte heller speciellt djupt och rekommenderas melatonin, magnesium, kamomill och passionsblomma. Samt att starta dagen med att vara ute i dagsljus för att reglera dygnsrytmen och min inre klocka.

→ Jag har en minskad mättnadskänsla. Ingen förvåning där. Är jag någonsin mätt ens. Haha.

→ Jag har en mycket bra uthållighetsförmåga och aerob träning är den bästa för mig. Jag hatar löpning, men kanske kan jag hitta en lågintensiv träning som är kul. Dans?

Har ni gjort ett liknande test? Vad var den största överraskningen?

 

133 gillar

Kommentarer (6)

  • Wilma Z

    |

    Åh så himla spännande! 😍 Vill du länka vad det är för test, eller om någon annan i kommentarerna vet hur man får tag i ett sådant test eller vad det heter?

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag har länkat det. Det är Dynamic code ☺️

      Svara

  • Jannie

    |

    Precis mitt område – gud vad intressant! MEN snälla dela dina tankar kring att våga göra ett sånt här test? Vet inte hur jag ska förklara men jag blir lite misstänksam mot att skicka iväg (blod? saliv?) och vad mitt DNA och test sedan ev. används till… hur vågar du? 😅

    Svara

    • Egoina

      |

      😅😅

      Svara

  • Ellen

    |

    Intressant! Men förstår verkligen inte hur de kan utläsa den informationen, jag undrar hur pålitligt testet är… Men blir absolut sugen på att testa själv!

    Svara

  • Isabelle

    |

    Men åh vad spännande! Kul grej att göra ju 😍

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv