Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Allt vårt resande

Vi är hemma igen! Hade tänkt uppdatera bloggen när jag var borta. Men prioriterade annat under dagarna och på kvällen när jag skulle sova var jag för trött. Igår firade vi F som fyllde år. Är minst sagt trött nu. Mitt sociala batteri är helt slut 🤪

Har haft så fina dagar! Mer om dem sen. Först allt vårt resande.

 

Som började såhär i måndags. Med tåg till Göteborg. Bad en man ta bild på oss.

Mannen = F som körde oss till tåget då alltså.

 

Det gick så bra! Vips var vi framme i Göteborg. Vi börjar bli rutinerade, Henri och jag.

 

Här hade vi två timmar att slå ihjäl. Lekte på lekplatsen och sprang runt, runt, runt. Henri har sen han lärde sig springa tyckt det roligaste i världen är att springa från mig, och nu tror jag ta mig tusan vi kommit till punkten då han faktiskt springer fortare än jag. Svettigt är det alltså.

 

Åt på BK som alltid. ”Mamma de e glass”.

 

Dags för andra delen av resan! Tre timmar med buss till Moss. Här passerar vi gränsen.

 

Alltså det gick ändå över förväntan. Förutom två grejer:

1. Chauffören var så otrevlig och typ irriterad över att jag hade med mig vagn och bagage. Precis vad jag inte behövde när jag stressat försökte lägga in bagaget samtidigt som jag var rädd över att Henri skulle springa iväg.

2. Henri försökte sova, men det var så obekvämt att han inte riktigt kom till ro. Han blev jätteledsen och frustrerad över att han var fast och inte kunde ta sig någonstans. Han gallskrek i 30 minuter och jag kunde inte göra något åt saken. Eller när jag försökte råkade jag dunka hans huvud i taket pga så trångt. Bra : )))

Är mycket glad att jag inte gav mig på att resa hela vägen med buss. Fy tusan. Är glad att det gick så bra som det gick.

 

Btw. På tåget kom jag på att jag råkat glömma Henris vattenflaska i kylskåpet. Sa det till honom och det enda han tjatade om resten av resan var såklart att han ville ha vatten.

Köpte en vattenflaska i Göteborg och han halsade genast två tredjedelar. Han är en riktig vattenoman. Jag tycker detta är så konstigt för jag dricker ju själv inte vatten. Eller knappt någon vätska alls. Förutom kaffe och min dagliga cola zero som tar mig några timmar att få ner.

Men bra Henri! Ska köpa en sån där vattendunk till vattenflaska på Rusta när du blir större så kan du få hinka i dig. Hur sjuka är inte dessa flaskor btw?? Mitt manus till standup handlar till stor del om detta sinnesjuka vattendrickande. Såg en person ha med sig en sån på begravning. Hade den i knäet. Alltså???? Hur törstiga är folk? Och varför vill man ha halvljummet vatten i plastdunk med motivationstexter?

 

Slut på på vattenrant och nu plötsligt är det fredag och dags att åka hem igen. Vi tog flygbussen till Gardermoen för att flyga till Köpenhamn.

Helt annan upplevelse! Sån jäkla gullig busschaufför som hjälpte mig att lägga in bagage och till och med hjälpte mig sätta fast barnsätet. Hon såg dessutom till att vi kom säkert av och hjälpte till att fälla upp vagnen så att jag kunde hålla i Henri. Jag fattar att det inte alltid finns tid till det lilla extra, men som det värmde <3

 

På flygplatsen! Henri fick välja en present, den bar han stolt hela dagen.

Detta var ju en pärs kan jag lova. Rymningsbenägen tvååring och flygplats är ingen bra kombo. Herregud vad jag fick springa, jaga, muta och bära honom som en rugbyspelare. Han sprang igenom avspärrade passager, lyckades ta sig långt upp på bagageband osv osv. Haha det var hemskt.

 

Men att få se honom uppleva sin första flygning var värt allt. Min lilla älskling. Han hade längtat så mycket. Han tyckte det var så spännande. Det var ingen lång flygning. Han fick en muffins och så blev han kompis med ett äldre par som satt bakom oss och vips var vi framme.

Från flygplatsen och hem åkte vi tåg. Hade egentligen tänkt åka via Helsingör med båt eftersom jag inte ville att vi skulle vara i närheten av Malmö eftersom jag var rädd för terror i samband med Eurovision. Men jag var så slut att jag bara tog första bästa. Det blev alltså tåg hem hela vägen. Har ingen bild från detta eftersom jag var så _trött_.

Sen var vi äntligen hemma igen. När vi gick av tåget i Helsingborg pekade Henri på ett tåg och sa ”Åka Norge?”. Haha nej älskling, nu dröjer det ett tag till nästa gång.

 

233 gillar

Kommentarer (19)

  • Mickaela

    |

    Härligt resa ni verkar ha haft trots sura busschaufförer. 🙈 För några år sedan gjorde du en lista på saker att uppleva i Helsingborg. Jag och min man följde listan och hade en härlig semester. Nu skulle vi vilja göra om resan men denna gång med vår dotter på 1,5 år. Skulle du inte du kunna tänka dig göra en ny lista men lite mer barnanpassad? 🙈
    Ha en fin dag! 🌸

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh kul att ni gillade! Ska fundera <3

      Svara

      • M

        |

        Jaaa gör det!! Vi förlovade oss i Helsingborg för snart 5 år sedan och har tänkt att vi ska åka tillbaka på semester, men nu med barn.

        Svara

        • Elin

          |

          jag bor i Helsingborg med två barn (en snart 2½-åring och en 9-månaders) och här får du mina tips!

          Fredriksdal – supermysigt med bondgårdsdjur, stora ytor, finns glass/fika/mat att köpa om man ej har med fika själv. Vi är här minst en gång i veckan!
          Dunkers – dels mysigt med utställningarna men där är även ett lekrum haha.
          Sofiero – där är så himla mysigt! stora ytor att springa av sig på + mycket fint att kolla på. helt ok lekplats, men bästa är deras fika! dom har så himla god fika!!!

          Det ovan kostar inträde, men annars så tycker jag vi har många bra lekplatser i Helsingborg!
          Polislekan – där är vi dagligen, dels är den bra men vi bor också 1 minut därifrån haha. Surflekan – stor och rolig lekplats som ligger vid stranden. vi tycker den är väldigt bra!
          Kärnanlekan – ligger bakom Kärnan, där är vi också mycket och där finns ”allt”

          hoppas något faller i smaken!🛝☀️😍 annars kan ni ju alltid ta er till Helsingör😅⛴️

          Svara

  • Mila

    |

    Jag är en galen vattendrickare som typ jämt är törstig. MEN jag tycker ändå de där dunkarna (Stanley Cups va?) är svinknäppa. Ser så otroligt fånigt ut? Kan bara förstå att man har en sådan om man ska vandra i värme i 8 timmar… Ser bisarrt ut till vardags.

    Svara

  • Sofie

    |

    Vilket äventyr! Förstår att Henry var redo för runda 2 direkt 😊

    Svara

  • Nina

    |

    Hur går det att åka tåg med vagnen? Är er vagn lätt att fälla ihop?
    Ska åka tåg om 2v med vår 8månaders och är typ orolig för att komma på o av tåget 🙈 Ska bara Sthlm-Linköping och är inte orolig för själva resan, vår bebis är bäst! Men typ att komma på o av tåget stressar mig redan 😅 Vår vagn är rätt svår att fälla ihop (går dessutom inte att fälla ihop med sitsen i, utan måste först ta bort sitsen, stuva undan den och sen fälla ihop chassit och försöka få plats), och tar rätt stor plats även ihopfälld! Det brukar ju inte precis finnas oändligt med plats på tåget…. tänker att sonen får hänga i selen vid på och avstigning, men ändå.. stressar säkert upp mig i onödan, det kommer ju GÅ (såklart!)

    Svara

    • Egoina

      |

      Stressa inte över det. Det kommer gå jättebra!! Bra idé med sele. Kan någon hjälpa dig av och på tåget? Jag brukar be den som hämtar mig vid tåget möta upp mig vid tåget så att någon kan hålla Henri när jag tar av bagaget. Annars är väl mitt bästa tips att fälla ihop vagnen en stund innan påstigning och att ta emot hjälp. Folk ser att du har en bebis, de kommer hjälpa dig! Oftast tågpersonalen. Om inte, fråga.

      Vad gäller vår vagn är den relativt enkel att fälla ihop. Men detta är första gången jag behövt göra det. Tidigare har jag valt tågresor där man kan ha vagnen bredvid sig, har köpt ”barnvagnsbiljett”.

      Svara

    • Sofia

      |

      Måste bara tipsa om att åka med mälartåg om du ska åka Stockholm – Linköping. På dom tågen behöver man inte fälla ihop vagnen! Dom har en hel vagn anpassad för vagnar/cyklar. Så bara att rulla på! Jag reste den sträcken med en 4 månaders och det gick toppen. Dessutom väldigt gullig och hjälpsam personal 😊

      Svara

      • Nina

        |

        Wow tack för tips! Det ska jag komma ihåg (har redan köpt med sj tyvärr…)

        Svara

  • Hanne

    |

    Var som dig angående vatten, innan jag fick barn. Sen fick jag en en förlossningsskada och måste tvinga i mig ca 2-3 liter vatten för att kunna ha normal avföring 🙁 Måste även tänka på vad jag äter för att slippa laxermedel…

    Svara

  • Ellen

    |

    Åh flygplatser och stora järnvägsstationer är verkligen värst! Har också en rymningsbenägen treåring som alltid lovar att hon inte ska springa från oss men sen gör precis det ändå, suck!! Verkligen jobbigt och stressande på platser med mkt folk där ens barn kan försvinna ur synhåll på en sekund.. Vi är ute och reser sen flera månader nu och än så länge har vi iaf inte tappat bort vårt barn som tur är! (mer än någon hemsk minut i en mataffär!!) Så jag förstår stressen, bra jobbat!

    Svara

  • Nina

    |

    Tack för svar! Ja, det är klart att det kommer gå, men det är ju så lätt att stressa upp sig i onödan 😅
    Det gick inte att köpa barnvagnsbiljett tyvärr (SJ), och inte heller välja plats då det inte fanns någon tågkarta men jag hoppas att jag hamnar på ett enkelt ställe (helst inte en trappa upp liksom 🙃)
    Min kille får försöka hinna till tåget för att hjälpa oss av 😅

    Svara

  • Malin

    |

    Hejja dig som klarade det galant!

    Vi håller på att köpa lägenhet just nu, troligtvis så vinner vi budgivningen idag. Har redan ångest över hur det ska gå att flytta dock. Gravid i vecka 28 nu, så beräknad i mitten på augusti. Oklart när inflytt blir i nuläget, men de håller på att byta ut hissen i byggnaden där nya lägenheten är. Beräknad klartid i juni. Och lägenheten är på 5e våningen. Så vägrar flytta in förrän hissen är i brukbart skick. Och vi ska isåfall flytta med en 1,5åring också, utöver att jag kommer vara omobil och smidig som ett kylskåp och inte kunna hjälpa till alls. Hur överlevde ni när ni flyttade? Giv mig styrka, jag har ångest bara av tanken😵‍💫

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag är fel person att fråga, jag tyckte det var hemskt. Haha. Förlåt. Men! Snart är det ett minne blott. Det kommer vara värt det. Det är lite som att föda barn, haha. Var snälla mot er själva och gör inte mer än ni behöver, det är redan så himla jobbigt. Lycka till!! <3

      Svara

    • Sofia

      |

      Jag har flyttat både som höggravid och senare med en bebis (+ treåring). Har väl bara två saker att säga 1) ta hjälp! Många vänner eller, kanske ännu hellre om ni är rädda om vänskaperna, flyttfirma! Sjukt värd investering. 2) låt det ta tid. Man kan leva i ouppackade lådor LÄNGE.

      Svara

  • Diana

    |

    Hoppas chauffören ser detta och får sig en extra klapp på axeln för bra bemötande!
    Gällande vatten så är jag team Henri. Hemma har jag alltid 1,5 liters flaskor med vatten som jag först haft i frysen två dygn (noga att 2/3 är is). Ska jag ut så fungerar inte det och man får dricka ljummet vatten, blä. Har med mig en halvliters som jag försökt att kyla på bästa sätt. Men bättre än inget vatten alls.

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️

      Svara

    • Josse

      |

      Clean canteen håller kyla läääänge, tips nu inför soliga sommardagar!

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv