Fetaostkräm med ugnsrostade tomater
Hannahs bjuder ibland på en otrolig förrätt/tilltugg som jag äntligen bad om att få receptet på. Detta är för gott för att vara en hemlighet. Så håll i er för här kommer det nu!
Du behöver:
Ugnsrostade tomater
1 låda körsbärstomater
cirka 1 msk chiliflakes
cirka 2-3 msk olivolja
salt & peppar
Fetaostkräm
2 paket fetaost
1 paket philadelphiaost
saft från en halv citron
en näve basilika
1 msk honung
1-2 rivna vitlöksklyftor
cirka 3 msk olivolja
salt & peppar
Lägg tomaterna i en ugnsfast form, häll över olivolja, chiliflakes, salt och peppar. Kör i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter eller tills de har spruckit lite och fått lite färg.
Då kan det se ut såhär. Ta ut och låt svalna.
Två tips från Regina från framtiden: 1) baka de längre, kanske på lite lägre värme så att de blir mer ”soltorkade”, 2) dela tomaterna i mindre bitar så blir inte munsbitarna så stora sen när det är dags att äta.
Kör ner alla ingredienser i fetaostkrämen i en matberedare (jag använde stavmixer) och mixa till en slät kräm. Om den är för fast kan man tillsätta mer olivolja. Min blev väldigt fast så jag tillsatte faktiskt även lite vatten.
Denna kräm är sinnes. Kan tänka mig att den även är supergod som sås till grillat i sommar.
Bred ut på en tallrik (helst lite djupare) och gör en grop i mitten. Lägg tomaterna i gropen och ringla över tomatolivoljan över och runt om. Servera med crostini eller baguette. Ät!
Obs på bilden här ovan har jag endast monterat halva mängden eftersom det bara var till mig och F och jag var osäker på om vi skulle orka allt.
SÅ HIMLA GOTT!! Laga detta genast!!
189 gillar
fanny s
| #
Åh så gott, måste prova nån gång!!!! Synd bara att jag är ensam i familjen att tycka om tomater och fetaost 🙈
Svara
Diana
| #
Tips att rosta tomaterna i en stekpanna. Det går snabbare och lättare att hålla koll på så de blir perfekta 👌
Svara
J
| #
Så himla lustigt. Jag tänker ofta på just dig när jag duschar och ett blogginlägg du skrev. Du ifrågasatte varför balsamflaskor innehåller mindre mängd än schampo. Och jag kunde/kan för allt i världen inte förstå hur du kunde förbruka lika mycket balsam som schampo 😂
Svara
Egoina
| #
😂
Svara
Tove
| #
Okej det blir denna i helgen när några vänner kommer över, men en viktig fråga: serveras den liksom ljummen med tomaterna direkt från ugnen eller kylskåpskall så man kan förbereda allt innan??
Svara
Egoina
| #
Serveras kall! Men kanske inte kylskåpskall. Ta ut en stund innan 🥰
Svara
My
| #
Tack för livets snacks!!! Så gott!!
Svara
Linnéa
| #
Anväder du någon speciell fetaost, philadelphia ost eller chiliflakes? Testade göra denna förra helgen men fick inte alls till det 🙈 kanske tog för mycket basilika 🙈
Svara