Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Fetaostkräm med ugnsrostade tomater

 

Hannahs bjuder ibland på en otrolig förrätt/tilltugg som jag äntligen bad om att få receptet på. Detta är för gott för att vara en hemlighet. Så håll i er för här kommer det nu!

 

 

Du behöver:

 

Ugnsrostade tomater

1 låda körsbärstomater

cirka 1 msk chiliflakes

cirka 2-3 msk olivolja

salt & peppar

 

Fetaostkräm

2 paket fetaost

1 paket philadelphiaost

saft från en halv citron

en näve basilika

1 msk honung

1-2 rivna vitlöksklyftor

cirka 3 msk olivolja

salt & peppar

 

 

Lägg tomaterna i en ugnsfast form, häll över olivolja, chiliflakes, salt och peppar. Kör i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter eller tills de har spruckit lite och fått lite färg.

 

Då kan det se ut såhär. Ta ut och låt svalna.

Två tips från Regina från framtiden: 1) baka de längre, kanske på lite lägre värme så att de blir mer ”soltorkade”, 2) dela tomaterna i mindre bitar så blir inte munsbitarna så stora sen när det är dags att äta.

 

Kör ner alla ingredienser i fetaostkrämen i en matberedare (jag använde stavmixer) och mixa till en slät kräm. Om den är för fast kan man tillsätta mer olivolja. Min blev väldigt fast så jag tillsatte faktiskt även lite vatten.

Denna kräm är sinnes. Kan tänka mig att den även är supergod som sås till grillat i sommar.

 

Bred ut på en tallrik (helst lite djupare) och gör en grop i mitten. Lägg tomaterna i gropen och ringla över tomatolivoljan över och runt om. Servera med crostini eller baguette. Ät!

Obs på bilden här ovan har jag endast monterat halva mängden eftersom det bara var till mig och F och jag var osäker på om vi skulle orka allt.

SÅ HIMLA GOTT!! Laga detta genast!!

 

189 gillar

Kommentarer (8)

  • fanny s

    |

    Åh så gott, måste prova nån gång!!!! Synd bara att jag är ensam i familjen att tycka om tomater och fetaost 🙈

    Svara

  • Diana

    |

    Tips att rosta tomaterna i en stekpanna. Det går snabbare och lättare att hålla koll på så de blir perfekta 👌

    Svara

  • J

    |

    Så himla lustigt. Jag tänker ofta på just dig när jag duschar och ett blogginlägg du skrev. Du ifrågasatte varför balsamflaskor innehåller mindre mängd än schampo. Och jag kunde/kan för allt i världen inte förstå hur du kunde förbruka lika mycket balsam som schampo 😂

    Svara

    • Egoina

      |

      😂

      Svara

  • Tove

    |

    Okej det blir denna i helgen när några vänner kommer över, men en viktig fråga: serveras den liksom ljummen med tomaterna direkt från ugnen eller kylskåpskall så man kan förbereda allt innan??

    Svara

    • Egoina

      |

      Serveras kall! Men kanske inte kylskåpskall. Ta ut en stund innan 🥰

      Svara

  • My

    |

    Tack för livets snacks!!! Så gott!!

    Svara

  • Linnéa

    |

    Anväder du någon speciell fetaost, philadelphia ost eller chiliflakes? Testade göra denna förra helgen men fick inte alls till det 🙈 kanske tog för mycket basilika 🙈

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv