Bullfrossa och rostad pumpasoppa
Var på kontoret för heldags-workshop igår. Fick en kanelbulle! Åt även en kanelbulle till frukost på tåget och sen hade F köpt 5(!) stycken till oss som vi fikade när jag kom hem. Så man kan tryggt säga att jag drog mitt strå till kanelbullestacken igår.
När jag var på jobbet fick jag sms om att Henri blivit snuvig, och nu är han förkyld. Haha alltså. Vad är det nu, typ tredje eller fjärde gången han är sjuk sen jag började jobba? Mitt lilla hjärta <3 Jag känner mig inte helt hundra själv, så det har varit en lugn vecka hittills.
Idag fick jag ett favoritbud:
Fresh.Land skickade massa gott!
Högg genast in på en snacksgurka.
Och såg det som en utmaning att laga middag på det vi fått.
Det blev rostad pumpasoppa såklart! Jag följde detta recept, men skippade chili (kors i taket) och smaksatte med timjan och svartpeppar.
Gjorde en snabbsalsa att toppa soppan med. Tomat, paprika, lök, rödvinsvinäger, schriracha och salladskrydda.
Sen skvätte jag ner halva köket när jag skulle mixa den slät. Och sen spillde jag ut en tredjedel av soppan när jag skulle hälla över den till en annan kastrull. Och sen välte stavmixern och det skvätte lite till.
Men sen! Sen kunde vi äta.
219 gillar
Robert
| #
Säkert smarrigt, men personligen vet jag inte ens om jag tål pumpa. Eller åtminstone pumpakärnor. 😛
Svara
Krista
| #
Utmärkt antal bullar 👌 Här blev det en vanlig och en kanelbullesemla med mandelmassa och grädde, det var mums.
Svara
Ulrika
| #
Alltså mandel. Uärk.. djävulens påfund
Svara