Kenzas tonfiskröra
Vad händer med vädret? Hur kan det ens finnas mer vatten kvar i molnen? Jag kommer på mig själv med att tänka hösttankar. Vill baka kanelbullar och tända doftljus. Det är ju helt bakvänt det här. Jag har brunutansolat benen för tusan!!
Men detta eviga regn verkar vara väldigt lokalt, för hela min Instagram verkar ha sol. Mamma som är tre mil bort sitter tydligen på uteservering. Fattar noll. Någon kanske har installerat en rörlig back drop utanför mina fönster? Borde kanske lämna lägenheten för att se om det är på riktigt.
I ALLA FALL.
Jag har det bra här i min lägenhet. Tycker ju om att vara hemma. I skrivande stund har jag inte varit utanför dörren sedan i söndags. Haha.
Nu till rubriken. Jag är besatt av tonfiskröra just nu. Äter det på mackor, knäckebröd eller riskakor till både frukost och lunch. Tänkte därför dela receptet! Det är i och för sig inte jag som ska ha credd, utan Kenza. För det var hos henne jag såg det först. Så Kenzas tonfiskröra kommer här!
Tips är att göra om röran utifrån eget tycke. Man kan ha i kapris, saltgurka, paprika, majs eller precis vad man vill. Jag valde att ha i körsbärstomater exempelvis.
En burk tonfisk och hackad rödlök. Jag brukar ta lite mindre än en fjärdedel lök ungefär. Mår ibland dåligt när jag äter rå lök?! Så tråkigt men så äre.
Hacka sen upp vad du vill, jag valde tomater som sagt.
Blanda sedan i majonnäs (om F frågar har jag gjort den själv) (han kommer iofs inte tro dig) (en gång ansträngde jag mig som tusan och vispade ihop tre olika typer av majonnäs, aioli och hela köret till en myskväll och han ba ”neeee du har köpt dom”) (han är en majjosnobb) och creme fraiche med smak av paprika och chili. Salta, peppra och rör runt.
Så himla gott!
111 gillar
Robert
| #
Så smarrigt! 😉
Svara
Lina
| #
Det har regnat i en evighet här i Lund också. Och stormat satan!
Det verkar bli sommar igen nästa vecka, så passa på att baka lite bullar du.
Svara
Egoina
| #
Haha 😋
Svara
Fannie
| #
Testa curry-tonfisk-röra, min favorit!
Tonfisk, finhackad lök, Icas curry (mycket viktigt, är den bästa för receptet (har provat så många märken!)), creme fraiche och salt. Rör ihop, låt stå i kylen en stund. Sen avnjut till allt från sallad till potatis eller bröd. Yum yum yum!!
Svara
Therese
| #
Jag gör alltid denna tonfiskröra (fast med majs i istället för tomater) till middag när jag är ensam hemma. Då tar jag sådant färdigt ciabattabröd som man ”bakar” i ugnen, och med ett salladsblad till. Såå gott😍
Svara
Emma
| #
Kikärtor i är sååå gott! På finn crisps 😍
Svara
Jennie
| #
Det är inte Kenza som ska ha credd, Kenza skrev tydligt i sin blogg att hon hittat receptet hos kompisen Alexandra Bring. Så den som ska ha credd på den goda tonfiskröran är Alexandra🙌🏼
Svara
Egoina
| #
Åh nej! Sorry 😬 Såg det på Kenzas insta, så har missat det ☺️
Svara
Lina
| #
Ingen av dem ska ha credd, det är ett basic recept på tonfiskröra som kommer upp om du skulle googla tonfiskröra. Alexandra har inte kommit på det, heller inte Kenza.
Min mamma har liknande recept som fyllning i smörgåstårta, I RECOMMEND! Ni kan ge mig credd sen 😎
Svara
Angelica
| #
Tips med löken (är också känslig) lägg den i vatten eller olja innan du har i den i något. Passar nog bäst med vatten till detta då det är olja i ändå (i majon)
Svara
Egoina
| #
Tack! Ska prova ☺️
Svara
Jessica
| #
Tips; ha i äppelbitar också! Supergott!! (Faktiskt! 😁)
Svara
p
| #
ja +1 på den! creme fraiche (naturell), tonfisk, rödlök och äpple, och det ska vara den gröna sorten som är syrlig! och salt och peppar. sååå gott har blivit helt besatt av detta! svingott att dippa finn crisp i 🤩🤩🤩
Svara
Decdia
| #
Nyfiken på denna men äter inte fisk… 😢 Kan det fungera med pulled kyckling? 🤔
Svara
lydia
| #
Tips på vegetarisk tonfiskröra är att ta en burk Kikärtor o halvt mosa dem. Sen använda det istället för tonfisk (+då blanda med de andra ingredienserna) . Funkar jättebra och blir supergott 🙂
Svara
JB
| #
Funkar med mosade kikärtor! Brukar jag använda 🙂
Svara
maria
| #
I Usa finns det kyckling på burk, men jag har aldrig sett i Sverige, men det kanske finns. Smakar exakt som tonfisk och jag tänker att det borde funka!
Svara
Jessica
| #
Det finns pulled chicken på burk här i sverige med 🙂 vanligast i större mataffärer
Svara
Charlotte
| #
Här öser regnet sen flera dagar. – hälsningar från Småland
Svara
Arre
| #
Hahah känner i mig det där med att inte ha lämnat lägenheten sen i söndags (lördags för min del haha). Jobbar också hemifrån (med marknadsföring) och trivs bra hemma (var visserligen bakis både lördag och söndag, men känns ändå inte som en rimlig ursäkt till att inte ha gått utanför dörren på flera dagar) hahah. Sorry för en helt ointressant kommentar =’)
Svara
Anna
| #
https://www.wwf.se/pressmeddelande/fiskguiden-2017-stor-osakerhet-kring-tonfisken-som-saljs-i-sverige/
En artikel från 2017 men fortfarande relevant!
Svara
Agnes
| #
Är helt på F’s sida. Hemslagen majonnäs är såå mycket godare. Man kan smaksätta den hur man vill plus att det är mycket fräschare utan e-ämnen och bara med naturliga ingredienser: ägg, olja, salt, dijon och lite citron eller vinäger för att balansera upp det. Tycker att alla som läser borde testa göra och se hur mycket fräschare och godare det är.
Svara
ISA
| #
Jag tänkte också hösttankar igår!! Och blev helt FÖRSKRÄCKT över mig själv, haha. To soon, har mycket sommarlängt än som behöver tillfredsställas. Tack för recept förresten, kändes ungefär som något på min nivå! Haha. Kram!
Svara
Didi
| #
Det ser såå gott ut!!
Svara
maria
| #
Tips på varm variant:
Stek lök
I med tonfisk
På med smaksatt créme fraich (chili och paprika)
Rör ihop!
Salt och peppar och andra kryddor man gillar. Toppa med hackad tomat!
Svara
lanja almlöf
| #
ser så gott ut! ska spara receptet <3
Svara