Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Kladdkakemuffins

 

Jag har äntligen hittat det perfekta receptet på kladdkakemuffins! Har provat mig fram och till slut blev det perfektion. Blev så glad att jag gjort hela tre batcher på en vecka, haha.

Den viktigaste lärdomen är att man inte ska vispa en kladdkaka. Har alltid trott att man ska vispa ägg och socker fluffigt, men nej nej. Man vill inte ha in luft i en kladdkaka, då blir den mindre kladdig.

 

12 st kladdkakemuffins

2 ägg

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 krm salt

100 g smör

100-200 g valfri choklad (jag använde Marabou mintkrokant)

 

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa ej!). Blanda ner övriga torra ingredienser och rör till slut ner smöret.

Klicka ner smeten i muffinsformar. Grovhacka valfri choklad och tryck ner generöst med bitar i varje kladdkaka. Jag brukar ha cirka två rutor till varje. Grädda i nedre delen av ugnen i 8 och en halv minut. Tro mig, inte en sekund mer eller mindre. Det här är vetenskap! Låt svalna på galler. Servera med grädde, glass, bär eller bara som den är.

Jag föredrar att äta den direkt från frysen/kylskåpet efter någon sekund i micron, F däremot vill ha den varm. Vilken typ är ni? Kall eller varm kladdkaka?

 

144 gillar

Kommentarer (33)

  • Karin

    |

    Men gud, jag litar på dig fullständigt och har skyhöga förväntningar på det här receptet nu. 😋😋

    Svara

  • Tilda

    |

    Tänk så olika!
    Tror jag har samma recept som du, men tro mig det går visst att vispa ägg och socker pösigt! Resten ska i försiktigt men för att det ska bli kladdigt ska den svalna helt i kylskåp! Sen när man skär upp den (just nu pratar jag om kladdkaka dock 😅) är den sådär himmelskt kletig! 😍
    Dock får alla nog experimentera själva med tiden, i min gamla ugn behövdes 17 minuter, varken mer eller mindre och i huset vi bor i nu behövs 21 minuter.. 🙄 Sämre ugn trots nyare 🤭

    MEN jag måste prova med mintkrokant i! Är ju lätt bästa marabouchokladen ❤️

    Svara

  • Jessica

    |

    Team kall! Hellre frusen är varm 😂

    Svara

  • Sara

    |

    Jag brukar baka chocolate chip cookies och kolakakor med mintkrokant, det blir så gott!👌🏼 Måste prova de här muffinsen nästa gång 😍

    Svara

  • E

    |

    Ser gott ut! Tack för tipset. Jag föredrar de kalla.

    Svara

    • E

      |

      Dem menar jag ju! Suck.

      Svara

  • Kattis

    |

    Sjukt att det finns de som föredrar varm kladdkaka 😬 blev väldigt sugen på mintkrokant nu… Längesen.

    Svara

    • Johanna

      |

      Ljummen kladdkaka med vaniljglass och saltkolasås! Finns inget bättre 🤤

      Svara

      • Kattis

        |

        Jo! Kall kladdkaka med samma tillbehör! haha

        Svara

  • Jessica

    |

    Så peppad på att testa 👏🏼 Hatar torra kladdkakor. Är tiden i varmluftsugn?

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej vanlig ☺️

      Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! Gillar den rumstempererad och ett dygn gammal. Kylskåp över natten… Den vita kladdkakan jag brukar göra brukar bli magisk dan efter. Ännu godare blev den med saffran och mörka chokladbitar i. Vore spännande att testa det där receptet. Recepten kan ju variera rätt mycket utan att jag förstår skillnaden. 😉

    Svara

  • Elsie

    |

    Jag vill ha den kall. Med mitt recept har man kladdkakan i ugnen precis så att den får yta och har släppt i kanterna (ca 15 min) Sen svalna av och in i kylen. Alltid perfekt kladdig då. Så tänker att det borde vara samma med muffins, så fort de får yta, ut, svalna och sen in i kylen några timmar.

    Svara

  • Linda

    |

    Vill bara slänga in ett tips på fridasvegobak på Instagram , där finns även länk till hennes hemsida , hennes kladdkakor är de kladdigaste som finns 😋😋

    Svara

  • Sara

    |

    Precis som någon annan sa, tänk så olika det kan vara: vispar alltid kladdkaka och tycker de blir som kladdigast och bäst då. Det viktigaste för mig är tiden i ugnen! Det kan handla om någon minut för att den kladdiga kladdkakan ska bli torr! Men kanske är olika med muffins 😊 oavsett vad, fullt rimligt med 3 batches 👌🏻👌🏻

    Svara

  • Mikaela

    |

    Kladdkaka är absolut godast kall! Direkt från kylen 🙂

    Svara

  • Hilda

    |

    Varm! 😍

    Svara

  • Sara

    |

    Så gott det ser ut!

    Svara

  • emma

    |

    ÄLSKAR att göra kladdkakemuffins. Så gooooottt….!

    Svara

  • Josefin

    |

    Kan tipsa om att ha i Dumle istället för Marabou, de smälter sådär perfekt och blir brutalt gott! 🙂

    Svara

  • Jessica

    |

    Låter löjligt gott!

    Svara

  • Agnes

    |

    ingen kladdkaka för mig, fattar inte hur alla andra kan tycka att det är gott :/

    Svara

    • Mila

      |

      Jag håller med! Älskar sötsaker, kakor osv men just kladdkaka är så trist? Värsta är när de verkligen RINNER ut på tallriken och är så sockrade att det knastrar mellan tänderna. :/

      Svara

    • Nina

      |

      Whaaaaaat?!

      Svara

  • Kajsa

    |

    Ljummen! Och ps, om man blandar i sockret i smöret när det är varmt klor det ännu mer ”karamelligt” 😏

    Svara

  • Jennie

    |

    Haha… Bor i Berlin sedan några år tillbaka men kommer från Helsingborg. Är uppenbarligen inte hemma skitofta längre, såg Dunkers tak på din bild och trodde att det var några slags nya hus?? Fick sån panik och ba ”VAD FAAAN HAR DE BYGGT!”. Äkta bittergubbevarning idag :’) Tack för receptet!

    Svara

  • Emma

    |

    TIPS: strö lite flingsalt PÅ. Blir så sjukt gott😍

    Svara

  • Robert

    |

    Intressant med karamelliseringen. Brukar smälta smöret så att det blir brynt eller rättare sagt 50% av smöret och 50% som vanligt smält. Såg nån kock som gjorde så, haha, men sett tipset sen tidigare. Måste kanske testa socker i smöret nu också. 😉 Mvh /kladdkaksnörd

    Svara

  • Sigrid

    |

    Jag vispar ägg och socker men sen dunkar jag bunken i bordet så luftbubblorna kommer upp till ytan😎

    Svara

  • Malin

    |

    Testa att bryna smöret! Har aldrig gjort på annat vis sen jag provade första gången, blir såååå gott 🙂

    Svara

  • Hannah

    |

    Gjorde dessa igår, hade i en klick jordnötssmör och toppade med hackade jordnötter. Jag säger bara å maj gad! Munorgasm! 🥜💯

    Svara

  • Pauline

    |

    Gjorde dessa idag, var skeptisk när jag tog ut dem ur ugnen men sen när de fått stelna i kylen var de såå goda och kladdiga 😋😍

    Svara

  • Sandra

    |

    Hej! Dessa är fantastiskt goda!!
    Tror du de går att göra en vanlig kladdkaka på detta recept och inte muffins?? 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv