Kladdkakemuffins
Jag har äntligen hittat det perfekta receptet på kladdkakemuffins! Har provat mig fram och till slut blev det perfektion. Blev så glad att jag gjort hela tre batcher på en vecka, haha.
Den viktigaste lärdomen är att man inte ska vispa en kladdkaka. Har alltid trott att man ska vispa ägg och socker fluffigt, men nej nej. Man vill inte ha in luft i en kladdkaka, då blir den mindre kladdig.
12 st kladdkakemuffins
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smör
100-200 g valfri choklad (jag använde Marabou mintkrokant)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa ej!). Blanda ner övriga torra ingredienser och rör till slut ner smöret.
Klicka ner smeten i muffinsformar. Grovhacka valfri choklad och tryck ner generöst med bitar i varje kladdkaka. Jag brukar ha cirka två rutor till varje. Grädda i nedre delen av ugnen i 8 och en halv minut. Tro mig, inte en sekund mer eller mindre. Det här är vetenskap! Låt svalna på galler. Servera med grädde, glass, bär eller bara som den är.
Jag föredrar att äta den direkt från frysen/kylskåpet efter någon sekund i micron, F däremot vill ha den varm. Vilken typ är ni? Kall eller varm kladdkaka?
144 gillar
Karin
| #
Men gud, jag litar på dig fullständigt och har skyhöga förväntningar på det här receptet nu. 😋😋
Svara
Tilda
| #
Tänk så olika!
Tror jag har samma recept som du, men tro mig det går visst att vispa ägg och socker pösigt! Resten ska i försiktigt men för att det ska bli kladdigt ska den svalna helt i kylskåp! Sen när man skär upp den (just nu pratar jag om kladdkaka dock 😅) är den sådär himmelskt kletig! 😍
Dock får alla nog experimentera själva med tiden, i min gamla ugn behövdes 17 minuter, varken mer eller mindre och i huset vi bor i nu behövs 21 minuter.. 🙄 Sämre ugn trots nyare 🤭
MEN jag måste prova med mintkrokant i! Är ju lätt bästa marabouchokladen ❤️
Svara
Jessica
| #
Team kall! Hellre frusen är varm 😂
Svara
Sara
| #
Jag brukar baka chocolate chip cookies och kolakakor med mintkrokant, det blir så gott!👌🏼 Måste prova de här muffinsen nästa gång 😍
Svara
E
| #
Ser gott ut! Tack för tipset. Jag föredrar de kalla.
Svara
E
| #
Dem menar jag ju! Suck.
Svara
Kattis
| #
Sjukt att det finns de som föredrar varm kladdkaka 😬 blev väldigt sugen på mintkrokant nu… Längesen.
Svara
Johanna
| #
Ljummen kladdkaka med vaniljglass och saltkolasås! Finns inget bättre 🤤
Svara
Kattis
| #
Jo! Kall kladdkaka med samma tillbehör! haha
Svara
Jessica
| #
Så peppad på att testa 👏🏼 Hatar torra kladdkakor. Är tiden i varmluftsugn?
Svara
Egoina
| #
Nej vanlig ☺️
Svara
Robert
| #
Smarrigt! Gillar den rumstempererad och ett dygn gammal. Kylskåp över natten… Den vita kladdkakan jag brukar göra brukar bli magisk dan efter. Ännu godare blev den med saffran och mörka chokladbitar i. Vore spännande att testa det där receptet. Recepten kan ju variera rätt mycket utan att jag förstår skillnaden. 😉
Svara
Elsie
| #
Jag vill ha den kall. Med mitt recept har man kladdkakan i ugnen precis så att den får yta och har släppt i kanterna (ca 15 min) Sen svalna av och in i kylen. Alltid perfekt kladdig då. Så tänker att det borde vara samma med muffins, så fort de får yta, ut, svalna och sen in i kylen några timmar.
Svara
Linda
| #
Vill bara slänga in ett tips på fridasvegobak på Instagram , där finns även länk till hennes hemsida , hennes kladdkakor är de kladdigaste som finns 😋😋
Svara
Sara
| #
Precis som någon annan sa, tänk så olika det kan vara: vispar alltid kladdkaka och tycker de blir som kladdigast och bäst då. Det viktigaste för mig är tiden i ugnen! Det kan handla om någon minut för att den kladdiga kladdkakan ska bli torr! Men kanske är olika med muffins 😊 oavsett vad, fullt rimligt med 3 batches 👌🏻👌🏻
Svara
Mikaela
| #
Kladdkaka är absolut godast kall! Direkt från kylen 🙂
Svara
Hilda
| #
Varm! 😍
Svara
Sara
| #
Så gott det ser ut!
Svara
emma
| #
ÄLSKAR att göra kladdkakemuffins. Så gooooottt….!
Svara
Josefin
| #
Kan tipsa om att ha i Dumle istället för Marabou, de smälter sådär perfekt och blir brutalt gott! 🙂
Svara
Jessica
| #
Låter löjligt gott!
Svara
Agnes
| #
ingen kladdkaka för mig, fattar inte hur alla andra kan tycka att det är gott :/
Svara
Mila
| #
Jag håller med! Älskar sötsaker, kakor osv men just kladdkaka är så trist? Värsta är när de verkligen RINNER ut på tallriken och är så sockrade att det knastrar mellan tänderna. :/
Svara
Nina
| #
Whaaaaaat?!
Svara
Kajsa
| #
Ljummen! Och ps, om man blandar i sockret i smöret när det är varmt klor det ännu mer ”karamelligt” 😏
Svara
Jennie
| #
Haha… Bor i Berlin sedan några år tillbaka men kommer från Helsingborg. Är uppenbarligen inte hemma skitofta längre, såg Dunkers tak på din bild och trodde att det var några slags nya hus?? Fick sån panik och ba ”VAD FAAAN HAR DE BYGGT!”. Äkta bittergubbevarning idag :’) Tack för receptet!
Svara
Emma
| #
TIPS: strö lite flingsalt PÅ. Blir så sjukt gott😍
Svara
Robert
| #
Intressant med karamelliseringen. Brukar smälta smöret så att det blir brynt eller rättare sagt 50% av smöret och 50% som vanligt smält. Såg nån kock som gjorde så, haha, men sett tipset sen tidigare. Måste kanske testa socker i smöret nu också. 😉 Mvh /kladdkaksnörd
Svara
Sigrid
| #
Jag vispar ägg och socker men sen dunkar jag bunken i bordet så luftbubblorna kommer upp till ytan😎
Svara
Malin
| #
Testa att bryna smöret! Har aldrig gjort på annat vis sen jag provade första gången, blir såååå gott 🙂
Svara
Hannah
| #
Gjorde dessa igår, hade i en klick jordnötssmör och toppade med hackade jordnötter. Jag säger bara å maj gad! Munorgasm! 🥜💯
Svara
Pauline
| #
Gjorde dessa idag, var skeptisk när jag tog ut dem ur ugnen men sen när de fått stelna i kylen var de såå goda och kladdiga 😋😍
Svara
Sandra
| #
Hej! Dessa är fantastiskt goda!!
Tror du de går att göra en vanlig kladdkaka på detta recept och inte muffins?? 🙂
Svara