Cheesecake med choklad och jordnötssmör
NU SKA VI BAKA!
Eller…heh…”baka”. Det här är ett no bake-recept som vem som helst i hela världen kan lyckas med. Gott är det också!
Du behöver:
3 dl florsocker
600 g cream cheese
12 digestivekex
120 g smör
300 g choklad (jag valde mörk)
1 burk jordnötssmör
vaniljpulver eller vaniljextrakt
Obs på att detta är cirka-mängder då jag aldrig följer recept (och ändå undrar jag varför jag är dålig på att baka…). Jag rekommenderar att smaka av efterhand.
Börja med att göra bottnen. Det gör du genom att krossa kexen, blanda med smält smör och trycka ut blandningen i en form med löstagbar kant. In i kylskåpet!
Vispa färskosten med 1,5 dl florsocker och vaniljpulver.
Smält chokladen och rör i den också.
Bred ut smeten på bottnen. Sådär! Lager nummer 1 är klart. In i kylen igen!
Dags för lager nummer två. Smält jordnötssmör och blanda i 1,5 dl florsocker. Välj själv om du vill ha slät eller crunchy jordnötssmör. Jag valde crunchy såklart.
På med smeten och låt sedan cheesecaken stå i kylskåp 3-4 timmar.
KLART!
Ja, på riktigt, det var allt.
Servera med fördel tillsammans med exempelvis hackade Reeses, bär eller något annat fräscht. Men så långt tänkte inte jag.
Bjud någon, ät, få cred och berätta inte hur enkelt det var ?
105 gillar
Robert
| #
Smarrigt! 😉
Svara
Jag
| #
Blir det inte väldigt sött? Känns som en mastig efterrätt
Svara
Egoina
| #
Det är en mastig efterrätt, men tyckte inte det var för sött 🙂
Svara