Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Råraka med två olika typer av tillbehör

Det blev råraka igår! Jag fick kämpa för den också. Jag kunde inte hitta mitt rivjärn någonstans (måste hamnat hos F under flytten och ligger nedpackad) och till slut gick jag och köpte ett nytt på Åhléns. Då är man sugen. Haha. Sen köpte jag alla ingredienser, men på väg hem kom jag på att jag glömt citron och fick vända igen.

Men till slut så!

Det här blir inget typiskt recept-inlägg då det var mörkt ute och därför omöjligt med bilder. Men råraka kräver inte något recept om vi ska vara ärliga. Det är den enklaste rätten i universum.

 

Riv potatis, ta en näve, pressa ut saften och lägg i stekpannan. Platta ut med stekspade. Stek i smör eller olja några minuter på varje sida och salta och peppra.

 

Det är inte superlätt att vända rårakorna, så man kan med fördel göra mindre än mina.

 

Vi åt en med creme fraiche, rödlök, citron och rom.

 

Och en med rårörda lingon och bacon.

Vi har knappt tillagat kött (förutom fisk) på snart två år. Mja. Förutom bacon. Haha så sämst, det är ju dessutom det värsta av allt. Det och färdiggrillad kyckling är vår svaga punkt.

I alla fall. Heja råraka. Det är som langos med chipssmak ?

 

87 gillar

Kommentarer (12)

  • Linnt

    |

    Tips! Om man tycker det är svårt att vända så kan man använda en tallrik som läggs ovanpå rårakan. Sen är det bara att vända på alltihopa och tillbaka i stekpannan 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! Tror aldrig jag gjort egna rårakor faktiskt. 😛

    Svara

  • malin

    |

    Verkligen så gott!! Jag brukar lägga i ett ägg och en matsked mjöl så håller de ihop. Och alltid bacon och lingonsylt till. Finns ju inget stopp i magen då så gott det är!

    Svara

  • Emelie

    |

    Älskar rårakor! Ett tips är att använda ett stort grytlock att vända rårakan med, så är det hur lätt som helst! Bara att hålla över locket, vända stekpannan uppochner och sen låta rårakan glida tillbaka ner i stekpannan på rätt håll.

    Svara

  • E

    |

    Men bland de bästa ?

    Svara

  • Nilla

    |

    Ser verkligen SÅ gott ut… mums 😀

    Svara

  • Frida Almroth

    |

    Tips!
    Vet att det inte blir samma sak, men ha i lite riven morot också! Supergott?

    Svara

  • Ella

    |

    Åh hjälp vad gott!

    Har ni testat fejcon? Finns av olika märken, och är inte exakt lika gott som bacon, men ändå helt okej och dessutom väldigt mycket bättre för samvetet! 🙂

    Svara

  • A

    |

    Gott att pressa i en vitlöksklyfta i den rivna potatisen också! ?

    Svara

  • Sigrid

    |

    Provat hälsans köks bacon? Är ju småbitar men till sånt här och i typ carbonara tycker jag det är supergott!:D

    Svara

  • lina

    |

    Tips, om man inte kan motstå kött.
    Köp ekologiskt! Då slipper djuren, naturen och även du själv (tänker på all antibiotika och skit dem utfodrar djuren med) lida så mycket.
    Ha de bäst

    Svara

  • Emmeline

    |

    Kan tipsa om tångkaviar som substitut för rom om man vill va lite vegansk eller bara komma billigare undan. Smakar precis som riktig rom men utan den lite överdrivna fisksmak jag tycker de billigare varianterna kan ha (löjrom är ju alltid i en klass för sig..). Serverade det på en brunch nyss och alla var förvånade när jag sa vad det var!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv