Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vegofärs

Jag provade en quornfärs när vi gjorde tacopaj för några månader sedan, men tyckte inte om den alls. Konsistensen blev bara mosig och konstig. Men idag provade vi vegofärs från märket Anamma istället och den kan jag verkligen rekommendera! Bra konsistens och det blev som helt vanlig köttfärs. Ingen stor skillnad i alla fall.

 

Titta! 100% veganskt köttfärssås. Förutom kanske buljongen vi hade i skafferiet, vet inte vad den innehåller.

 

Flera av er länkar artiklar som kritiserar What the health till mig. Tack så mycket, men jag har faktiskt redan läst och håller (till stor del) med om vad som skrivs. Jag tyckte också att dokumentären var överdriven och vinklad (efter den första känslan som var att jag ska aaaaaldrig äta kött igen i hela mitt liv och fyfan vad äckligt VAD HÅLLER JAG PÅ MED…haha). Men alla kommer ju ändå till samma slutsats, att det ÄR vettigt att dra ner på kött och animaliska produkter. Så that’s what I’m gånna do.

 

1 gillar

Kommentarer (19)

  • Alexandra

    |

    Kul att det blev bra med Anammas färs! 😀 Har du hört den stora nyheten? Den mjölkfria Ben&Jerry´s har kommit till Sverige nu!!! TRE utropstecken – så stor är peppen!

    Svara

  • Sara

    |

    Hej! Samma här. Såg dokumentären i söndags och har nu ätit (va jag tror) veganskt i två dagar. Har inte heller helt koll om det är något ägg eller liknande i brödet tex. Men inget kött och mejeriprodukter iallafall.
    Kommer ta långtid att ”vänja” sig men visst känner man sig mycket ”renare” i kroppen?? Alltså bara efter två dagar… coolt

    Svara

  • Kristina

    |

    Får testa den köttfärsen! Kul att den fungerar så bra!

    Svara

  • Frida

    |

    Har du koll på pastan, om det är ägg i den? Tänkte bara om du försöker äta helt veganskt ☺️

    Svara

    • Egoina

      |

      Just det!! Nej, det är säkert ägg i den.

      Svara

      • Elin

        |

        De flesta pastasorter (om det inte är färskpasta) innehåller faktiskt inte ägg :).

        Svara

        • Egoina

          |

          Jaså, där ser man! Läste på förpackningen nu, kunde innehålla spår av ägg bara.

          Svara

  • Emilia

    |

    Jag är nog en av de mest oveganska människorna jag känner men kan varmt rekommendera sojafärs till paj och tacos, det är gott (även om jag föredrar riktigt kött). Sojafärs och Halloumi (ja innehåller mjölk) är det jag hittat som är lakto-ovo vegetariskt protein som jag tycker är gott och mättande 🙂 alltid något!

    Svara

  • Bella

    |

    Kan rekommendera Anammas vegfileer! Smarrigt att marinera filéerna i grillolja eller liknande och tillaga i ugn eller stekpanna (eller på grillen kanske?). Ät i pitabröd eller annat valfritt tillbehör. Har ganska neutral smak, lite trådiga (precis som kött) och är väldigt lätta att variera avseende kryddning. Vissa har även gjort vegansk pulled pork på dessa filéer. Tummen upp!
    Plus för att Anamma producerar sina produkter i Sverige! Yay!

    Svara

  • Mikaela

    |

    En sak som är viktig att tänka på är att en DOKUMENTÄR är till för att lyfta och vinkla saker i den riktning personerna vill – en dokumentär kan inte jämföras med en FAKTAFILM!

    Svara

  • maud

    |

    Hej!
    KUL att du börjar äta mer veganskt! Jag håller själv på att gå över till en vegansk/vegetarisk diet 🙂
    Kan du inte göra ett inlägg där du testar Ben and Jerrys nya veganska glassar? 🙂

    Svara

  • Josefine

    |

    Vi har börjat göra tacogratäng med quornfärs och det kan jag verkligen rekommendera!! Dock är det inte veganskt men vegetariskt iallafall 🙂

    Svara

  • Malin

    |

    Apropå vegansk köttfärsås osv: ett jättebra tips för att efterlikna köttbuljongtärning är 1 tesked marmite + 1 tesked miso + 1 matsked soja! Kan kombineras med en grönsaksbuljongtärning med lååååg salthalt (typ för bebisar eller kallo om det finns i sverige?) om man känner för det. Blir jättemustigt och gott!

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt!? Inte testat sånt. 😉

    Svara

  • Grodan

    |

    Åh, vegofärsen från anamma är den bästa!! <3

    Svara

  • Fanny

    |

    Tyckte också quornfärsen var mosig och konstig. Tänker att den kanske passar bättre i gratäng eller liknande? Däremot måste du prova quornfileerna! De är riktigt nice om man marinerar dem. Läskigt lika kött i konsistensen.

    Du MÅSTE även testa hälsans köks schnitzel. Sjuuukt god!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv