Chokladbollar med Nutella och Center
Igår hade vi en ”chokladbollsdag”. Alltså ni förstår inte hur mycket jag sett fram emot detta. Vi bestämde det i söndags och sen har jag tänkt på det hela veckan, att ”på onsdag ska vi göra chokladbollar!!”. Jag har googlat recept och längtat. Igår var dagen! Till slut valde vi detta recept, dock med några ändringar. Vi hade i kaffe istället för grädde och hade Center inuti hälften av dem och Nutella i den andra hälften. Chokladbollar + Nutella = <3 <3 <3
Utvärdering av receptet: Att mixa havregrynen är ett måste i fortsättningen, helt klart. Men jag vet inte riktigt om det är jag som är sämst på att baka (om detta nu kan kallas för att baka..hehe), men jag upplevde att smeten blev för blöt. Eller egentligen inte för blöt, men för smörig? Jag hade den i kylen ett tag så att den fick stelna till sig lite och jag hade även i lite mer havregryn och det var inga problem att rulla bollarna. Men eftersom smeten ändå var ganska smörigt sög bollarna åt sig så mycket kokos att det blev lite för mycket kokos, nästan lite torrt. Man kanske ska prova med lite mindre smör? Dessutom ”sjönk” de ihop lite vilket gjorde att de liksom blev platta undertill och inte runda efter att ha stått på tallriken (i och för sig gillade jag detta, känns lite som delicatobollar). Annars var det supergott! Såg att en del har sirap i sina recept. Det kanske är en hit? Brukar ni ha det?
Chokladbollar med Nutella eller Center
Om du vill ha en kärna av Nutella i dina chokladbollar, vilket du såklart vill, gör du följande: Ställ in burken i kylen eller frysen ett tag, helt enkelt så att det blir enklare att göra klickar av Nutellan. Klicka sedan ut Nutellaklumpar på bakplåtspapper och låt ligga i frysen tills det har stelnat och det är möjligt att rulla en chokladboll utan att det bara blir kladd. Rulla en boll, gör en grop i bollen, lägg i Nutellan, rulla bollen så att Nutellan täcks och sätt in chokladbollarna i kylen. Vill du ha Center (eller Plopp eller någon annan choklad) så gör helt enkelt likadant, förutom biten med bakplåtspapper och frysen. Vi köpte Centerpraliner i lösvikt, men annars kan man bara bryta av chokladbitar tänker jag. Supergott! Ät och njut!
0
Veronica
| #
Jag brukar ha rumstempererat smör istället och då blir konsistensen lite fastare än om man smälter smöret 🙂 Men dina ser supergoda ut dock!
Svara
Malin
| #
Jaaa smält smör blir jättejobbigt! Rumstempererat ska det va! 🙂
Svara
Ida
| #
Vill bara skicka en vänlig påminnelse att ta med till jobb imorgon. Om du vill och pallar a.k.a. DU MÅSTE
Puss <3
Svara
Egoina
| #
Haha <3
Svara
Robert
| #
Så otroligt smarrigt! 😉
Svara
Isabell
| #
Hej Egoina! Behöver roliga tips från dig eller dina läsare inför hösten.
Jag håller just nu på att gå igenom mitt första år på 6 år som singel. Vilket är väldigt ovant och känns ensamt. Tänkte därför fråga om du eller dina läsare har tips på hur jag kan njuta av hösten som singel? Har försökt dejta lite via Tinder, men det är svårt att hitta någon där vad har ni för tips för att slippa känna sig ensam i höstmörkret? Älskar att ligga och mysa framför en film med någon men ensam så uppskattar jag inte det tyvärr.
Ett annat problem är att jag är ledig ganska ofta i mitt yrke och lätt känner mig ensam då. Vad ska jag göra av all ledig tid? Vill gärna åka på weekends.. men har ingen att åka med så känner mig ganska ensam.
Svara
Anna
| #
Ta en weekend till Amsterdam så kan vi hänga 🙂 skicka ett mejl om du är sugen på att åka iväg men inte vill känna dig helt ensam! Anna.slove@hotmail.com
Svara
Emma
| #
Gud så gott! Är nästan beredd att strunta i mitt nya hälsosamma bara-äta-socker-på-helgerna-liv bara för att kunna trycka i mig en smet nu på direkten 😉
Svara
Sofia
| #
När de är klara kan man ställa dem i frysen. Kalla chokladbollar är en hit. De man ev inte äter upp kan ligga kvar redo till nästa gång.
Svara
Marie
| #
Jag kör alltid på det här receptet:
http://www.axa.se/recept/bakning/chokladbollar/
Blir super :-D,jag brukar byta kaffet mot grädde eftersom jag inte gillar kaffe
Svara
Johanna
| #
Borde man inte kunna byta ut smöret mot nutella (chokladsmör typ) borde ju ge en rätt nice smak och konsistens? Man vill ju att det ska gå fort. Äta e ju det roliga
Svara
Matilda
| #
GOTT!
Men är en skadad när en reagerar på att du skrivit ”någon annan choklad” och inte ”någoT annaT choklad”…? Hehe.
Svara
Egoina
| #
Åhhhhh neeej. Har jag blivit en av dom?? :O 🙂
Svara
Karin
| #
Strunta i att smälta smöret nästa gång och använd rumstempererat istället! Och blir det ändå för löst så ha smeten i kylen nån halvtimme innan du rullar 🙂
Svara