Hur jag firade Nutelladagen
I fredags var det Nutellas dag. Vet ni sjukaste saken? Min kollega Stig har berättat att han aldrig smakat Nutella. Alltså aldrig! Han förstod inte varför jag blev förvånad och jag förstår inte att det finns människor som inte smakat Nutella? Har han bott på månen eller? Nej, okej, i Norge. Men där finns ju Nutella… Alltså det är så konstigt. Kan inte släppa det. Jag hade tagit med en burk till honom om det inte vore för att vi har nötförbud på jobbet.
Jaja.
I alla fall. Jag och den där fina killen firade såklart och bakade en ”Nutellasol”. Egentligen skulle vi göra ”strutar” fyllda med Nutella enligt detta recept. Men det gick inte vägen och tålamodet svek. Så vi freestylade och gjorde två runda smördegsbitar och lade på varandra med Nutella emellan, sedan gjorde vi liksom en ”sol” av det hela. Låt mig demonstrera:
Färdiggräddad såg den ut såhär. Kanske inte det vackraste någonsin…..
Vi åt med glass och extra Nutella såklart.
Lärdomar på vägen: Degen borde varit tunnare (hade tyvärr ingen kavel eller tillgänglig flaska (ok, orkade inte leta), så det gick inte). Borde gräddats på en plåt eller ett galler istället och borde gräddats längre. Men aja. Det innehöll ju NUTELLA. Så det var gott ändå.
0
Viktoria
| #
Haha vågar man säga att man inte ens tycker om nutella i kommentarsfältet x)
Svara
Egoina
| #
Nej….. Haha 😉
Svara
Erika, sambo,+New+York+liv!
| #
Själv var jag i Eataly i Flatairon som hade en festival med Nutella! Mums 🙂
Svara
Egoina
| #
Åhhh låter underbart 🙂
Svara
Robert
| #
Smarrigt! 😉
Svara
Fanny
| #
Har aldrig heller ätit nutella.. det smakar väl typ nougat med nötter? Hatar sånt haha.
Svara
Mitt liv+2.0
| #
Vilket fint sätt att sprida solsken på 🙂
Svara
Josefin
| #
Hej Egoina! Jag har läst din blogg sedan urminnes tider (eller vad man säger) och gillar den mycket! 🙂
Men nu måste jag tyvärr vara lite ”besvärlig”. Jag är absolut inte perfekt själv och drar mig ofta för att komma med pekpinnar. Men nu när världen verkar ha drabbats av denna ”Nutella hets” så kan jag inte hålla mig längre. Nutella består till största delen av palmolja. Palmolja är en produkt som finns i all möjlig mat, främst i chips/godis/kakor/färdigmat o.s.v. Problemet i kråksången är hur denna olja framställs och vilka fruktansvärda konsekvenser detta har för regnskogen och de som lever där. Jag vet ju att du är en klipsk dam med huvudet på skaft, så kanske kan du tänka dig att läsa på några minuter om detta? 🙂 Tack på förhand från de ledsna urangutangerna som inte har någonstans att bo längre
Svara
Egoina
| #
Åh, försöker undvika palmolja. Men har inte kollat upp det vad gäller Nutella. Vad tråkigt 🙁
Svara
Felicia
| #
Jag har en kompis som aldrig hade smakat dip förut. Alltså aldrig, inte ens när det hade serverats. Hon tänkte att chips i sig var ju redan väldigt gott och brydde sig inte i att ändra ett vinnande koncept. Inte helt ologiskt då, MEN ÄNDÅ – DIP!? Hon har smakat nu dock!
Svara
Egoina
| #
Alltså WHAAAT
Svara
Camilla
| #
INTE på galler, då har du bränd Nutella i hela ugnen sen… Lesson learned är allt jag säger 😛
Svara
Egoina
| #
haha okej, tack 🙂
Svara
JL
| #
Är jag den enda som är sjukt nyfiken på vem den där fina killen är?? <3 Kram <3
Svara