Min måndag
Min norska kollega var sjuk och min chef hade tappat rösten och gick hem tidigare, så jag hade vårt kontor för mig själv idag. Lite ensamt var det, men känner mig som en kung när jag sitter där själv. Eftermiddagen var ganska lugn så då fixade jag och Ida ihop lite bilder och en film. Vi gör så ibland när vi har dåliga produktbilder och lite tid över. Kul att få vara kreativ!
Det är Ida som skriver om alla produkter vi får in och jag blir lite avis på henne ibland för att hon får titta, känna och lukta på allt. Men tänker att det är lika bra. Annars hade jag lagt hela min lön på jobbet. Nu lägger jag bara halva…hehe.
Annars har jag haft en bra måndag. Jag har jobbat, kommit hem och lagat massa mat, sett Greys och målat naglarna. Det sistnämnda var så skönt. Blir deprimerad när mina naglar är fula. Kanske inte så konstigt eftersom jag tvingas titta på dem hela dagarna.
0
Malin
| #
Håller med om att det känns super när naglarna är nyfixade! Eller helt enkelt ser nyfixade ut 🙂
Svara
Robert
| #
Förstår känslan med naglarna där. 😉
Svara
Sandra
| #
Blir du verkligen deprimerad? Förlorar vardagen sin mening, du tappar lusten att äta/duscha/göra något annat överhuvudtaget än ligga i sängen? För om det inte är så, säg som det är istället. Du känner dig tråkig med omålade naglar. Eller färglös. Eller ovårdad. Eller opiffad. Men inte allvarligt sjuk.
Folk i allmänhet svänger sig med deprimerad till höger och vänster! ”Åh, måste plugga i helgen, blir helt deprimerad!”. ”Fy vad det regnar, deprimerande!”. Vi som faktiskt _är_ deprimerade tas inte på allvar, dels på grund utav detta. Folk ber oss ”rycka upp oss” – för att ”deprimerad” lika gärna kan sägas om lite trött, lite uttråkad eller less på regn. Snälla, bidra inte till det. Kram.
Svara
Egoina
| #
Jag har varit deprimerad flera gånger i mitt liv och (som mest allvarligt var det när jag var runt 12 år), så jag förstår din poäng. Tycker dock ändå att detta är lite hårt och jag håller inte med dig. Oförståelsen till depression grundar sig, enligt mig, inte i att ordet används på detta sätt. Jag överdriver ofta uttryck och använder språket för att få effekt, inte bara i detta sammanhang. Tycker skrivande är väldigt tråkigt annars. Men som sagt, jag förstår helt klart vad du menar. Håller bara inte med. Kram! 🙂
Svara
Fanny
| #
Slå upp ordet deprimerad så ser du att det inte nödvändigtvis är samma sak som att vara i en depression.
Svara
Kat
| #
Håller faktisk inte heller med, finns fysiska men och sjukdomar som folk kastar omkring lika oförsiktigt som deprimerad utan att det sänker allvarligheten i själva sjukdomen.. i.e. Hjärtattack.
I grunden handlar det mer om okunskap än i hur ordet används i vardagen!
Måste också säga att depression, precis som fysiska sjukdomar upplevs alltid i olika grader. Finns dem som får perioder med extrema humörväxlingar, sedan finns det dem som inte känner någonting alls under hela sjukdomens gång. Så att säga att ”Om du inte känner på detta vis så är inte din upplevelse relevant” är i samma stuk som ”Släpp det” eller ”Det är väl bara att rycka upp sig”.
Svara
Amanda
| #
Jag känner likadant som dig gällande detta men samtidigt är det svårt då man som Egoina säger ofta överdriver i språket för att skapa effekt. Jag själv försöker undvika att använda psykiska sjukdomar som ett verktyg i språket för just psykiska sjukdomar blir rent allmänt otroligt bagatelliserade till skillnad från fysiska t.ex. hjärtattacker som någon här skrev.
Förstår ni skillnaden? När någon säger ”Gud, jag fick nästan en hjärtattack” så bidrar inte det till att synen på hjärtattacker blir förändrad. Alla vet att man inte kan ”rycka upp sig” från en hjärtattack. Däremot när folk använder ord som depression, ångest och schizofreni för förstärkning i språket så ses också de psykiska sjukdomarna som något vardagligt. ”Det är bara att rycka upp sig” är ett så otroligt vanligt uttryck och något vi alla måste jobba mot, även om språket kanske inte blir lika effektfullt. Prioriteringar.
Svara
Amanda
| #
Håller med dig, samtidigt är det som Egoina säger svårt då överdrifter ofta används som förstärkningar i språket.
Jag själv försöker dock undvika att använda just psykiska sjukdomar som effekter då de redan är så enormt bagatelliserade. Om någon säger ”gud, jag fick nästan en hjärtattack” bidrar inte detta till att synen på hjärtattacker förändras. Alla vet ju att man inte kan ”rycka upp sig” från en hjärtattack. Däremot när folk använder ord som depression, ångest och schizofreni mm för effekt blir uttrycken något vardagligt. Det är redan mycket okunskap runt psykiska sjukdomar och det är något vi alla måste jobba mot, även om språket kanske inte blir lika effektfullt. Prioriteringar.
Kram på alla!
Svara
Mitt liv+2.0
| #
Ha en skön tisdag!
Svara
Svorskan
| #
God morgon, jenta mi!
Svara
ISA
| #
i min värld låter det gött att få kontoret för sig själv ibland.. när katten är borta.. hehe 😉
Svara
Amanda
| #
Alltså åååh dessa sköldpaddor, haha. Älskar dem! Blev nästan avis på barnen jag tog hand om som au pair, att somna till stjärnor i taket skulle ha varit drömmen för 20 år sen.
Svara
Emma
| #
Åh jag som älskar att fota och greja haha
Svara
BB
| #
Jag har tänkt på en sak. Är de så att din blogg varit ett plus för att få jobbet? Du ger ju sjukt bra reklam för företaget. Ta inte detta som någon dålig kritik nu för jag menar bara av nyfikenhet! Liksom om du har dubbeljobb där så du även får betalt för reklam (fast egentligen gör du ju inte tydlig reklam utan bara skriver om jobbet så vet därför inte om de räknas) eller är de bara jackpot för bluebox att du har en stor blogg med? 🙂
Svara
Sofia
| #
Men vad roligt hennes jobb verkar! Skulle också lagt hela lönen på jobbet om jag hade det arbetet, utan tvekan. Vad har hon för utbildning för att ha fått det jobbet, är det något inom kommunikation precis som du?
Svara