Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Uppföljning på fryst-pasta-i-micro-grejen

Jag har fått en del frågor om ”det gick att äta den frysta pastan”. Så jag tänkte följa upp det hela och säga att det gick ju jättebra? Jag förstår inte vad folk pratar om? Jag tog ut maten ur frysen igår kväll och sen åt jag det till lunch idag. Alltså det var ju inte en kulinarisk upplevelse, men sen när är micrad mat det då?

Pasta i micro = helt ok.

Återkommer med potatis. Har hört att det ska vara värre.

 

FullSizeRender

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

  • Hanna

    |

    Micrad potatis är bland det värsta som finns, speciellt typ potatisklyftor som en gång varit knapriga, de blir som torrt mos. Potatis kan på sin höjd fungera om man har det i en gryta, alltså att grytan i sig innehåller potatis. Saker som suger åt sig vatten vid tillagning (som ris, pasta, bulgur etc) fungerar finfint 🙂 /en student

    Svara

  • Ida

    |

    Men whaaat? Pasta ska ju vara (är!) den bästa maten att mikra. Vad ska man mikra annars? Då kan man ju aldrig ha några matlådor. Den blir väl möjligen lite mjukare, men ger man sjutton i att överkoka i kastrullen från början så är det ju faktiskt bra.
    Potatis tycker jag också är OK, blir lite blöt eventuellt, det bästa är ju om man har sås som kan täcka över potatisens brister..
    Däremot är mikrade stuvade makaroner… otäckt…

    Svara

  • Malin

    |

    Häller man lite, lite (nu snackar vi lite) vatten på pastan innan man micrar den får pastan en mer nykokt smak. 🙂

    Svara

  • Emelie

    |

    Fryst pasta är inget konstigt! Potatis? Ve och fasa!!

    Svara

  • Amanda

    |

    Fryst potatis är ett helvete. Jag älskar potatis, vill äta potatis till allt men begränsas av att detta helvete förvandlas till en smulig, vattnig sörja när man tinar upp den. Lycka till.

    (Potatismos går bra, men det är ju inte samma sak)

    Svara

  • Jessica

    |

    Micra för allt i världen ALDRIG kroketter

    Svara

  • Robert

    |

    Halvsmarrigt! 😉 Här är det grillad kyckling som gäller just nu. 🙂

    Svara

  • Polly

    |

    Har aldrig hört talas om att pasta skulle vara ett problem att ha i matlådor? Vad fan är det för trams. Potatis går okej om det finns sås. Strips, klyftpotatis och så vidare är värre.

    Svara

  • Julia

    |

    Har aldrig hört förut att man inte skylla kunna frysa pasta? Haha! Det är bästa matlådematen ju. Mer pasta i frysen!

    Svara

  • Sara

    |

    Pasta = helt klart mer än ätbart! Potatis = vidrigt! 😉 Bara en varning 😉 haha

    Svara

  • denice

    |

    Inte heller förstått pastabiten. Potatis och friterat (typ pommes) är ingen höjdare :/

    Svara

  • Annica

    |

    Pasta funkar bra, det viktiga är att man har såsig mat till som tex köttfärssås.
    Angående potatis är det lite olika:
    Klyftpotatis: rekommenderas ej, verkligen ingen höjdare
    Kokt potatis: Funkar bra om man har sås till som man kan blanda ner potatisen i
    Potatismos/potatisgratäng: Funkar UTMÄRKT!

    Svara

  • Jennie

    |

    Finns nog ingen mat jag hatar mer än att värma potatis i micron. Viiiiiidrigt!

    Svara

  • Jackie

    |

    Kokt potatis fryser man inte, det blir värdelös mat. Kokt potatis i micro dagen efter är sådär. Undviker såna luncher. Pasta och köttfärssås i olika former är bästa micromaten.

    Svara

  • Erica

    |

    Ja, va är det för påhitt att det inte skulle gå o frysa pasta!? Jag brukar dock lägga köttfärsen ovanpå, tycker pastan klarar sig bättre från o blir torr då på nåt sätt ☺

    Svara

  • Hanna

    |

    Min svärmor fryser ofta ned potatis och kåldolmar till mig när hon lagat det, och det har inte varit några problem! Tror dock det är bättre med fast potatis än mjölig 🙂

    Svara

  • sandra

    |

    pasta och ris från frysen= helt ok men potatis blir inte gott!

    Svara

  • Felicia

    |

    Det går alldeless utmärkt att frysa o mikra den mesta maten tycker jag. Sen är det ju som du säger, inte någon kulinarisk upplevelse precis. Men man kan ju inte ha särskilt hög standard när man ska ha matlådor.

    Svara

  • Cheekychiki

    |

    Efter flera års matlådevärmning kan jag meddela att pasta funkar finfint men kokt potatis blir katastrof (starkt ord, jag vet). Vattnigt och konstigt 🙁

    Svara

  • Helena

    |

    Pasta är helt okej.

    Kan annars tipsa om både bulgur, quinoa samt couscous (även om jag tycker det sista inte är så mättande). Som är oförändrat av micro.

    Micra potatis är sådär. Fast frysa potatis (matlåda) och sen micra… Så äckligt. Fy bubblan! Så jag mår illa då jag tänker på det. Potatis är dock okej, om än inte god, om den bara vart i kylen. Såstäckt när man micrar gör den också mer okej.

    Svara

  • Moa

    |

    Fryst pasta går toppen! Fryst potatis går botten! Potatisen blir vattnig och äcklig… Jag sparar dig besvikelsen.

    Svara

  • Ronja

    |

    Men hallå? Är det inte rätt sjukt ändå? Att något påhittat som ”tiden” är så stor del av vårt liv? Oftast stressande. Typ en person påpekade att det var 60 SEK på 1 minut och hela världen svalde det? Jaja vet att massa vetenskap ligger bakom men när man tänker så, så är det sjukt att tiden kan påverka oss så pass mycket. Haha! Sjukt bra blogg förresten

    Svara

    • Ronja

      |

      Åh insåg nu att jag svarade på fel inlägg 🙁

      Svara

  • Ronja

    |

    Men hallå? Är det inte sjukt ändå, att något ”påhittat” är så stor del av vårt liv. Ofta stressande. En person sa att det går 24h och elva världen svalde det? Jaja vet att det ligger massa vetenskap bakom men när man tänker rätt enkelt är det sjukt att något påhittat kan ha så stort inflytande i vårt liv, haha! Sjukt bra blogg förresten

    Svara

  • Karin

    |

    Är inget fan av pasta längre men spaghetti tyckte jag gick jättebra likaså tagliatelle. Potatis är det si och så med men det är extremt gott ibland (som tillsammans med korv Stroganoff) och ibland inte (som när man bara värmer potatis) men det är ju upp till var och en såklart 🙂

    Svara

  • K

    |

    Ofta det skulle vara ett problem att mikra pasta?? Jag mikrar allt möjligt, potatis är inte så gott i kokt form men som mos eller gratäng går det hur bra som helst! 🙂

    Svara

  • Amanda

    |

    Hej!!
    PK maffian här 🙂

    Köp gärna glaslådor från typ Ikea och värm maten i istället för plast! Så mycket gifter i plast som förstör maten och naturen när det värms upp!

    Dagens tips dagens tips nananana dagens tips.

    Svara

  • Lina

    |

    Hett tips när det gäller att värma all typ av mat i micro! Droppa i lite vatten innan den åker in i micron, blir lite extra ånga då och saftigare mat 🙂

    Svara

  • Jennifer

    |

    Haha känner mig nästan patetisk som ivrigt väntar på uppdatering om potatisen 😀

    Svara

  • Linnea

    |

    Det är värre med potatis!!! Fryst potatis i mikron är såååå äckligt stt jag inte för de. Det blir så vattnigt

    Svara

  • Sara

    |

    Kokt potatis brukar gå an, men pommes eller klyftisar brukar inte vara någon höjdare! Dock är det hur gott som helst ibland, och ibland smakar det pyton och har en vidrig konsistens? Förstår inte haha. Väntar med spänning på ditt svar om hur potatisen var för dig!

    Svara

  • Sofie

    |

    Nej, testa inte potatis! De blir som gummibollar ungefär som det rinner vatten ur när man trycker på dem 😮

    Svara

  • ronja

    |

    Tack för att du testar sånt här haha! Är verkligen nyfiken på potatisen för vill kunna göra matlådor med potatis men vågar inte riktigt.

    Svara

  • Fanny

    |

    Haha nä usch, jag tycker det är sååå hemskt.. smakar unket, gammalt, ofräscht

    Svara

  • Sophie

    |

    Haha, vad lustigt. Jag fryser alltid in pasta-matlådor och ser det helt normalt! Potatis däremot är inte så gott att micra! Blir en konstig smak.. men med lite salt på så!

    Svara

  • Frida

    |

    Jag har fått för mig att pasta går bra att ha i micron om den är tinad sedan innan, alltså inte fryst. Om man värmer den direkt när den är fryst så blir den typ knaprig. Värmen man potatis direkt från frysen brukar den bli väldigt vattnig och otäck. Så så länge du tinar upp det innan brukar det gå bra:)

    Svara

  • Elin

    |

    Tror du kan döpa om din blogg till matlådebloggen.

    Svara

      • Elin

        |

        Åh du svarade på min kommentar, gjorde min skitdepp fredagkväll bättre! 😀

        Svara

  • Frida

    |

    Vet inte om du läste min kommentar då, men potatis är jättelätt och det godaste du kan göra i micro!

    Ta en rå tvättad potatis med dig till jobbet, stick några hål i den och in i micron. På så sätt får du en färsk bakad potatis till din lunch. Vi brukar ha det ihop med kyckling, men går ju också att göra olika kalla röror att ha till 🙂

    Svara

  • Kattis

    |

    Folk säger att potatismos blir bra att frysa och micra men jag håller verkligen inte med. Då är kokt potatis bättre.. men så gör jag ju mos av det. Mosar ihop med såsen. Mmm. Föresten, fan va matlådor engagerar haha! Så många kommentarer.

    Svara

  • H

    |

    Som vissa har nämnt, jag tycker att pasta funkar utmärkt att frysa in med sås! Brukar alltid hälla såsen över pastan dock innan jag fryser in det 🙂

    Svara

  • Lollo

    |

    Haha! Jag älskar att det blev ett helt inlägg om min pasta-i-micron-kommentar

    Svara

  • Sara

    |

    NEJ Frys inte potatis!! Allt med potatis blir äckel i frysen. Spara i kylen istället om du har potatis!!

    Svara

  • Madeleine

    |

    Vad du än gör – FRYS INTE KOKT POTATIS!!!!!! That’s all I’ve got to say. Du kan ju testa någon gång, men ha en extra matlåda till hands.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv