Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mitt fabulösa liv just nu

DSC00613

Greys, obäddad säng och knäckebröd till kvällsmat.

 

Det här matpusslet. Varför pratas det inte om det? Först ska man göra matlådor och sen ska man göra mat-mat. Orkar inte. Aja. Kommer väl in i det. Tur att Philadelphia gräslök är cirka det godaste som finns.

Idag har jag haft ganska mycket att göra på jobbet vilket är kul. Börjar förstå mig på programmen också vilket känns skönt. I början kändes det mest okej-hur-ska-jag-klara-av-det-här-men-jag-ler-och-nickar-så-att-de-inte-tror-att-de-gjort-ett-misstag-som-anställt-mig. Fake it until you make it.

Det var förresten lite kul första gången jag skulle gå in på My Newsdesk på typ min andra dag och hela sidan plötsligt började blinka hejvilt och det var annonser ÖVERALLT. Jag kunde inte ens se sidan på grund av all reklam. Jag gick till min chef och bara ”alltså det är helt sjukt hur mycket reklam de har på My newsdesk, det är ju inte klokt” och så visade det sig att jag råkat ladda ner virus på datorn. Hehe.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (63)

  • Stephni

    |

    Åhh nya säsongen av Greys (<3)

    Svara

    • Kat

      |

      Nya säsongen? Trodde serien var slut? :O (Har jag totalt missat denna underbara nyhet?)

      Svara

      • J

        |

        den nya säsongen började 25 sept

        Svara

        • Kat

          |

          Jaha, där ser man. 😛

          Svara

  • Amanda

    |

    Oh no! Man behöver inte alls stå och göra matlådor inför en hel vecka PLUS middagsmat man ska äta hemma. Gör istället bara lite extra mat varje gång du lagar middag så har du en eller två matlådor du kan käka till lunch i veckan. Lite svårt att komma in i om man är van vid att göra en portion mat varje gång man lagar men det är bara att vänja sig. Och dessutom är det oftast lättare att göra flera portioner än en. Så slipper du stå och laga massa lunchlådor utöver din vanliga middagslagning. Då blir det inget matpussel. Problem solved!

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja, borde kanske göra så istället. Men grejen är mest att jag inte är så pepp på att laga mat varje dag och jag orkar inte handla till fem olika måltider. Har inte ens fantasi till det. Jag undrar hur jag löste det här innan? Hahaha. Varför blev det jobbigt helt plötsligt?

      Svara

      • Karolina

        |

        Hahah ja eller hur, åt du ingenting innan du började på nya jobbet?

        Svara

        • Egoina

          |

          Hahaha eller hur, känns inte så!?!

          Svara

    • Cecilia

      |

      Det där är jättelogiskt OM man lagar mat varje dag, annars not so much. 😉 Vi lagar tex aldrig middag hemma utan äter lunch på jobbet och sedan vanligtvis vanlig kvällsmat (macka, yoghurt etc) hemma på kvällen. Sambon har skitbillig restaurangmat till lunch varje dag medan jag får göra storkok på söndagarna (inte alls bitter…). Så jag gör en batch med tex köttfärssås på söndagen och sedan blir det det varje dag hela veckan. 😉

      Svara

  • Jessica

    |

    Jag lagar extra mycket av middagsmaten, så att det blir tillräckligt till matlåda dagen efter. Funkar inte det? Eller är det själva grejen att behöva laga mat varje dag som är jobbigt? 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja, det är nog själva grejen som är jobbig. Men jag gjorde ju det innan, så vet inte varför det känns jobbigt helt plötsligt… 🙂

      Svara

      • Anna

        |

        Äsch jag blev precis likadan! Plötsligt kändes det som att hela livet bestod av att laga matlådor. Det är nog en vanegrej man kommer in i. Nyckeln är nog också att inte alltid bry sig så mycket. Köp med ett par burkar tonfisk/makril/eller vad man gillar, keso och lite sallad så har man en god lunch de dagar man inte har fixat en matlåda 🙂

        Svara

        • Egoina

          |

          Jaaa men eller hur! Du har rätt i det. Ska inte bry mig så mycket, huvudsaken är att bli mätt 🙂

          Svara

  • Carolin

    |

    Varför gör du inte bara matlåda till dagen efter av maten du lagar på kvällen? 🙂

    Svara

  • Viktoria

    |

    Varför gör du inte middag för 2 varje dag istället så är den andra portionen en matlåda till dagen efter?

    Svara

  • rebecca

    |

    Men vaddå, lagar du mat två gånger per dag? En för matlåda och en för middag? Är det inte lättare att laga dubbla (eller fler!) portioner middagsmat och sen ha resterna som matlåda? 🙂

    Svara

  • Josefine

    |

    Det är väl bara att laga mer av din mat-mat så tar du med en portion som lunch till jobbet nästa dag? Så jag alltid gjort.

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja jag borde det.. Haha 🙂

      Svara

  • Isabelle

    |

    Jag vet inte hur andra gör, men vi lagar lite större middagar så att vi får 2 matlådor (är 5 i familjen). Så vi lagar middag varje dag, oftast iaf. Ibland blir det lite mer över eller rester under helgen och då fryser vi in det och äter när vi inte har hunnit laga middag. Känns så omständligt att göra ”dubbla middagar” på det viset.

    Svara

  • Lisa

    |

    ” cirka det godaste som finns.”
    Vaaa? Kan man säga så? Är det skånska?
    Jag säger alltid ”ungefär det godaste/bästa/äckligaste/etc. som finns”
    🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Vet inte. Tycker det låter kul bara…haha 🙂

      Svara

      • denice

        |

        Cirka och ungefär har ju nästan samma innebörd 😉

        Svara

      • Lisa

        |

        Ha ha.. Ja det gör det. 🙂
        Lät bara så otroligt roligt när jag läste högt för mig själv. Sen är jag ingen mästare i svenska språket så det kan vara jag som levt en lögn de senaste 28 åren och helt enkelt sagt fel.

        Svara

        • Egoina

          |

          Nejdå, du har rätt. Men jag tycker det är helt ok att bryta ”regler” i svenska språket. Så länge man vet om att man gör det 😉

          Svara

    • Kattis

      |

      Jag skulle säga att det är internetspråk mer än skånska! På twitter är/var det ganska vanligt att använda cirka/ca på det sättet 🙂

      Svara

      • Egoina

        |

        Ja precis. Måste varit där jag fått det från 🙂

        Svara

    • Malin

      |

      Tror det är lite ”niotillfem”-språk, hon använder”cirka” cirka hela tiden xD

      Svara

      • Egoina

        |

        Ja, jag tror det med. Och lite twitter/slang-språk, typ när jag skriver ”pga” och så. Tycker det låter kul bara 🙂

        Svara

        • Malin

          |

          Ja! Älskar ”pga”!

          Svara

  • Lina

    |

    Det där med mat ja… Jag har inte så mycket emot att äta samma mat flera dagar i rad, så brukar göra runt fem portioner varje gång jag lagar mat, och frysa in. Sen kan jag variera med typ omelett eller något annat som går fort att göra. Kanske lite tråkigt, men även om jag tycker om att laga mat vill jag inte lägga jättemycket tid på det.

    Svara

  • scottish moments

    |

    Ditt fabulösa liv slår då i allafall mitt just nu; fast i en skotsk regnstorm at the moment på väg från flyget 🙁

    Svara

    • Egoina

      |

      Usch vad jobbigt!

      Svara

  • Robert

    |

    Tror du får följa tipsen här ovanför. 😉

    Svara

  • Blubb

    |

    Jag är lat. Speciellt när det kommer till mat. Jag löser det som så att jag tillagar två olika matlådor på söndagen (som då kommer räcka till fyra luncher), den sista lunchen brukar jag äta ute. Middag blir bara något lättare, som avokadoröra med tomat eller pesto med mozarella, stekta ägg osv.

    Svara

  • Rebecka

    |

    Annars kan man äta godis till middag, det gjorde jag idag. 😉

    Svara

    • Rebecka

      |

      Man kan äta det till frukost också. Och lunch.

      Svara

      • Cecilia

        |

        Word! 😀 Chips funkar också. *tips tips*

        Svara

  • Ida

    |

    Haha älskar MND! jobbade som kommunikatör tidigare och använde MyNewsDesk varje dag – Saknar det faktiskt nu när jag inte jobbar kvar!

    Svara

  • Signe

    |

    Du kan ju alltid ha lite reservköpeslådor hemma? jag brukar t ex alltid ha hemma en thai-kub med red curry chicken om jag skulle vara akut osugen på att laga mat. Andra tips är ju att bjuda bort dig på middag, fast då kanske du inte kan se på Grey’s under tiden du äter förstås…

    Svara

  • Ninni

    |

    Vad kul att du uppdaterar din blogg även om du har ett till jobb vid sidan om! 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Kul att det uppskattas! 😀

      Svara

      • Vickan

        |

        Agree! Love it!!

        Svara

  • Therese

    |

    Varför köper du inte konservburkar sâ slipper du laga pasta/ tillbehör hela tiden. Jag köper typ 10 burkar med konserverade grönsaker som jag har stâende pâ jobbet. När jag inte har lust att laga mat kokar jag bara tvâ ägg och tar en konserv med majs typ. Pâ sâ sätt tror alla dessutom att du är en superhealty person.

    Svara

  • Michelle

    |

    Vart kan man se säsong 11 av Greys?! Känns som jag har letat ihjäl mig.. Det är väl säsong 12 som sänds på tv nu eller? 😀

    Svara

  • ISA

    |

    så skönt att nån annan också känner att mackor+choklad kanske är utmärkt middag 😉 hehe.

    Svara

  • Emelie

    |

    Grejen med matlådor är ju att en lagar middag som blir över 🙂 Då har en ju båda!

    Svara

  • t3ssi

    |

    Välkommen till verkligheten xD jag gör oftast matlådor på söndagen. Sen käkar jag samma mat hela veckan. Trist men smidigt…

    Svara

  • Tina

    |

    Skaffa ICAs matkasse ”Billiga veckan”. Recepten är enkla och går snabbt att tillaga (som mest har jag fått lägga 40min på tillagningen). Varje recept är beräknat för 4 port. så det kanske räcker med att beställa matkassen varannan vecka för din del… På så sätt får du varierade matlådor över, behöver inte laga middag varje dag och om du har tur så kan du t.o.m. få kassarna hemkörda 🙂

    Svara

  • L

    |

    Matkasseeeeee! Beställer du för två personer blir det ju middag och matlåda och du slipper handla och planera! Du borde ju ha stenkoll på matkassar, i alla fall Linas 😛

    Svara

  • Sanna

    |

    Vart kollar du på serier? 🙂 Hittar ingen bra sida att kolla på 🙁

    Svara

  • Malin

    |

    Jag fattar precis, att äta någotsånär lagad mat (dvs ej müsli och fil till middag) TVÅ gånger om dagen är ett heltidsprojekt i sig typ. ÄVEN om man gör flera portioner när man lagar mat. Eftersom man måste äta hela jävla tiden tar det slut så fort. Och det är egentligen inte själv matlagningen som är jobbig, det är ju planerandet, inköpandet, diskandet efteråt och omhändertagandet (lägga i lådor, frysa in osv) som tar tid!

    Svara

    • Egoina

      |

      Eller hur!!! Amen!

      Svara

  • Citrin

    |

    Förstår helt vad du menar. Sedan jag och min sambo separerade och jag återigen började jobba heltid (tog en till pluggvända på två år efter att ha jobbat ett tag haha), så är jag helt omöjlig med mat! Blir såå lätt macka eller musli till middag för jga pallar inte hålla på med massa matlagning HELA TIDEN! 🙁 Det är ju så trist?!

    Man borde nog spendera en hel dag då och då på att laga MASSOR av mat som kan frysas in haha. Så har man matlådor och middagar för flera veckor, vore bra eller? Typ pajer, färsbiffar, grytor, egengjord pizza, sånt funkar bra att frysa… 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Exakt!! Jaa, det borde man! Men…orka. Haha 🙂

      Svara

  • Fanny

    |

    Kommer skriva samma sak som många andra nu men såhär har vi löst det: vi är två vuxna och ett barn och varje söndag får vi en matkasse planerad för fem personer. Eftersom vi har barn måste vi laga ordentlig middag varje kväll, och varje gång blir det varsin matlåda över till mig och min kille. Simple as that 🙂 Ser också alltid till att ha tonfisk, ägg och avokado hemma ifall vi går ut och äter nån gång i veckan och ingen mat lagas. Då kan man slänga ihop supergod tonfisksallad på 10 min 🙂

    Svara

  • Elin

    |

    Nej, här håller jag inte med alls! Förstår inte ens hur man kan se det som ett problem. Här gör vi matlådor av det som blir över efter middagen. Storhandlar en gång i veckan. Kanske är svårt för dig att göra det dock eftersom det underlättar att ha en bil. 🙂

    Svara

  • Julia

    |

    Alltså att laga mat på kvällen kan vara assegt men matlådorna gör man ju bara på resterna. Laga lite extra o lägg i låda i kylen så har du lunch till dagen efter. Skulle aldrig orka laga storkok för att sen frysa in och äta samma mat i tusen år. Det behöver inte vara ett jätteprojekt:) kram!

    Svara

  • Sabina

    |

    Haha känner igen mig så! Jag har sån megatur att man kan beställa mat för en billig peng på jobbet. Alltså alla som orkar laga middag varje kväll.. Hur?! Orkar man det fattar jag ju att man kan göra en matlåda men men. Tack den som uppfann smörgås. Och den som uppfann ugnen och frysta pommes och sen ketchupflaskan. Sån varierad kost har jag. Frukost äter jag inte heller. Skäms.

    Svara

  • Johanna

    |

    Tips tips!! Jag lagar ny mat varje kväll, gör tre portioner av allt: äter en på kvällen; har med en på morgonen och fryser in den andra. Gör samma sak dagen efter. Veckan därefter har man ett litet urval man kan plocka ut ur frysen! Annars tröttnar jag på att äta samma mat hela tiden 🙂

    Svara

  • Frida

    |

    När jag och min sambo lagar middag brukar vi försöka göra så pass mycket att det blir fem portioner. Varsin på kvällen samt varsin matlåda plus en extra. Detta innebär att vi inte behöver laga middag varje dag vilket känns skön =) Då behöver man inte alltid ställa sig och laga middag efter jobb/skola.

    Svara

  • Felicia

    |

    Jag är helt med dig, som singel med ett heltidsjobb orkar man inte laga mat varje dag! Jag löser det genom att laga två kvällar i veckan, t.ex. söndag och onsdag, och då göra rätt mycket. Då får du äta en sorts matlåda mån, tis, ons och en annan på tor och fre. Övriga kvällar är det helt okej att keep it simple, t.ex. med Kelda tomatsoppa, färdigstekta frysta pannkakor som bara är att värma, eller yougurt och mackor. Lycka till, och kom ihåg att du är fantastisk även om det blir knäckebröd till middag ibland 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv