Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Trerätters

Jag tänkte att ni vill se vad jag bjöd på igår.

Förrätt: Räkor i olja med persilja, chili och vitlök. Bröd till.

Huvudrätt : Ugnsbakad lax med rotfrukter (sötpotatis och rotfruktschips på tallriken, potatis bredvid) och sparris. Hade tre såser att välja på varav en var en örtsås jag gjorde själv.

Dessert: Chokladfondant med Ben & Jerrys Phish food (är SÅ nöjd med hur jag lyckades få in havstemat där). Det blev bara en bild på desserten för att jag var så missnöjd med mig själv, haha. Alltså det var inget fel på den. Den blev verkligen jättegod. Men jag ville ju servera den fint på tallriken utan formen.

Till maten drack vi vin som jag fått hjälp på Systembolaget att välja ut. Ett vitt vin till förrätten och ett rosévin till huvudrätten. Jag borde göra så oftare, vinen passade verkligen jättebra och lyfte fram smaker (haha, hur gammal låter jag inte?!).

 

DSC06304

DSC06299

DSC06301

DSC06315

DSC06314

DSC06324

DSC06336

 

Allting verkade uppskattas jättemycket och alla åt upp. Så kul att få bjuda mina fina vänner!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (13)

  • Bisse

    |

    Ser supergott ut! Ett tips till nästa gång du gör chokladfondant är att klä formen i bakplåtspapper eller liknande så blir det superlätt att få ur den ur formen sen 😉

    Svara

  • emma

    |

    Allt ser så gott ut! Särskilt förrätten. Kan du lägga upp recept?

    Svara

  • Hanna

    |

    Såg jättegott ut!!
    Älskar din stil, jag har verkligen exakt samma, med ballongglas, tallrikarna från IKEA och de små portionsformarna, så fint! haha 😀

    Svara

  • A

    |

    Är förrätten varm eller kall? Den ser suspekt ut men sen är jag inte tokglad i simmande räkor…

    Svara

  • Robert

    |

    Apsmarrigt! 😉

    Svara

  • J.

    |

    Åh vad gott! Jag är bara 21 och gillar också när det man dricker lyfter fram smakerna i maten, det blir liksom det där lilla extra. 🙂

    Svara

  • sara

    |

    Ser riktigt smaskigt ut! Kul med tema-kvällar. 🙂

    Svara

  • daniela

    |

    låter helt gudomligt, speciellt efterrätten!!

    Svara

  • Sandra

    |

    Det bästa som finns är ju typ räkor i vitlök och persilja! Bra val!

    Svara

  • Vikki

    |

    Förlåt, men det stör mig och mitt kontrollbehov att vattenglaset står på fel sida om vinglaset, höger om ska det vara.

    Svara

  • Nathalie

    |

    Recept tack!! (Framförallt på efterrätten hehe)

    Svara

  • Myhrans

    |

    Åh vad gott det ser ut!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv