Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Hur man gör en Nutella-semla

Allt bokföringsdrama är över för den här gången. Eller drama och drama, men jag får panik när siffrorna inte stämmer. Det löser sig ju alltid, men ändå. Hatar det. Så tråkigt. Finns väl en anledning till att jag pluggar kommunikation och inte vill bli revisor kanske. Mamma sa att jag varit väldigt duktig i alla fall, och det är kul såklart. Jag börjar få bra koll på det hela. Det trodde jag inte när jag startade mitt företag för typ fyra år sedan.

 

IMG_9634.JPG

IMG_9638.JPG

Johannes fixade Nutella-semlor till oss. Haha, alltså jag kommer vara klar med att äta semlor redan innan fettisdagen. Får nog lugna mig nu.

Hur gör man en Nutella-semla då? Jo! I will tell you! Man gräver ut en bit av bottnen och sen blandar man (mycket) Nutella med lite av brödet och valfri mängd mandelmassa. Blanda och sen i med smeten och fyll igen hålet. Gör sedan semlan som vanligt. ÄT. Börja med locket och ät resten med sked. Såvida ni inte är grottmänniskor för i så fall bara sluka hela kalaset på en gång.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (14)

  • Evelina

    |

    Haha jag äter de som en grottmänniska , kanske ska börja detta påfund med sked 😉

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt!! 😛

    Svara

  • Carro

    |

    Åh, gudars va gott! Sen vaniljkräm istället för mandelmassa, mumma :))

    Svara

  • özlem

    |

    Jag älskar choklad men det där känns bara som att förstöra en god semla för mig 🙂 Och locket är godast 🙂

    Svara

  • Eugenia

    |

    Man äter ju inte semla med sked om man inte lägger den i varm mjölk

    Svara

    • Hannah

      |

      Haha precis vad jag tänkte. Antingen hetvägg med sked eller så håller man med handen bara. Men alla gör väl olika. 🙂

      Svara

  • Sandra

    |

    Åh vad gott! Ska testa det! 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    MÅSTE äta Nutella i en eller annan form inom kort. 😉

    Svara

  • Jasmine

    |

    Haha nej man använder locket som en ”sked” och äter upp en del av grädden tills den är så pass liten/tills locket är uppätet och sedan är det bara att gapa stort 😉

    Svara

  • Lina

    |

    En annan god version av semla är banan och chokladsemla.
    Mosa banan, blanda med grädde.
    Gröp ur en semla och blanda i brödet i banan-moset.
    Lägg en stor klick nutella i hålet och sen på med banan-moset. På med grädde, locket och florsocker. Mums!

    Svara

  • Sigg

    |

    Semla med sked:o förstör inte det hela känslan?

    Svara

  • Sofie

    |

    Åh, jag är en semle-älskare av rang, men nutella semla har jag inte provat. Får bli nästa projekt! Jag har i alla fall gått till botten med när fettisdagen infaller ( http://sofieberglund.se/?p=16484 )! Det kändes som ett nödvändigt vetande och är något som gäckat mig i flera år. Har aldrig förstått logiken med den dagens placering år för år. Vissa dagar har ju fasta datum (som kanelbullensdag den 4:e oktober), men fettisdagen flyttar runt som en vilsen själ! Känner mig lite klokare nu iaf, även om det fortfarande är ytterst förvirrande! Haha!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv