Kräftskiva
Hej dagboken! Idag har jag varit på en kräftskiva.
Jag gjorde min berömda Aoli. Okej. Berömd vet jag inte. Det var första gången jag gjorde det. Men det verkade vara populär, så det är väl på väg i alla fall.
Ett dukat bord. För det är sånt man tar bild på.
Asså jo. Storleken har betydelse.
Andreas berättade (efteråt!) att kräftorna skriker en stund när de blir kokade levande, jag trodde de dog på en gång. Så nu kan jag aldrig mer äta kräftor. I alla fall inte fram till nästa säsong.
Värdinnan. Alltid lika fina Sofie.
Upptäckte plötsligt en kamera uppe i taket i uterummet. Wtf?
Trots att det var knytkalas hade ingen tänkt på att ta med sig hattar. Jag blev väldigt besviken över detta, men hittade snabbt en lösning.
Efterrätt till skenet av tända ljus. Chokladpudding, grädde och banan. Sen rundade jag av med lite chips och dipp också, man är väl inte den som är den.
Anna T - Nörd och Filmskapare
| #
Mmmm, fyfan riktigt vidrigt med kräftorna. (vegetarian)
Ååååh säg att de använda kameran till nått kul!!
Svara
Svorskan
| #
God morgon, jenta mi!
Svara
Matilda ♥
| #
chokladpudding ♥
Svara
Flipp
| #
Hehe, har själv kokat ett helt gäng kräftor men aldrig hört att de skulle skrika! Man trycker ju ner dem i mkt kokande vatten så att de ska dö så fort som möjligt. Och tänk dig själv, hur länge skulle du överleva i kokande vatten? Inte länge, tänk dig då en pyttekräfta:)
Svara
Susanna
| #
Neeeejda! Jag har aldrig hört dom skrika när man kokar dom. Dom blir bara röda och smaskiga!
Svara
Sophie
| #
Och så gnäller folk över halal. Kräftor tycks dock vara ok. Tss tss
Svara
Lotta
| #
Va tidigt med kräftskiva nu 🙂
Svara
KÄNSLAN NÄR...
| #
Haha, freaky med kameran!
Svara
Sofia
| #
Har hört på Masterchef att om man lägger in kräftorna i frysen så typ domnar de bort och känner inte när de kokas! Kanske kan va skönt att veta om du ska koka kräftor någon gång! 😉
Svara
egoina
| #
Hur kul tycker de att det är att ligga i frysen då? Måste också göra ont? 🙂
Svara
Emelie
| #
I princip alla djur lider vid slakt, oavsett om de skriker eller inte… Vill man inte stödja tortyr och mord ska man bli vegan.
Svara
Pauline
| #
Ja, vi gör det årligen själva (kräftar och kokar osv) och de gör liksom ett visslande ljud men det är en nanosekund. Man måste verkligen se till att de dör direkt, såfort de når vattnet ska de avlida. Under ett matlagningsprogram fick jag se en gång hur man hade stora, LEVANDE, humrar och de kokade upp det från noll. Fruktansvärt, att långsamt kokas ihjäl.
Svara
Esmeralda
| #
Trodde först att det stod ”sen runkade jag av med lite chips och dipp” haha. Trött efter lång flygresa..
Svara
Hanna
| #
Oh, kan du inte lägga upp recepetet på aolin? Har försökt några gånger men det har inte blivit riktigt bra…
Svara
Emmie
| #
Har då aldrig hört att de skriker innan de kokas. De är nog lyckligt ovetande om vad som komma skall.
Svara
jennie
| #
fast det är ju en myt. kolla själv:
Svara
Sofie
| #
Tack för igår! <3
Svara
Gaymasen
| #
… När jag jobbade på ett boende med ungdomar förut så fångade vi egna kräftor, OCH KOKADE. Åh vad jag kul jag tyckte det var. Tog dem med en tång, di jävlarna, och sen tjong ner i det kokande vattnet. 😉
Extra skoj att äta upp dem efteråt när man kokat dem själv ^^
Svara
Rebecka
| #
En fråga! Hur många kräftor käkar du vid kräftskiva? Tycker ni hade väldigt lite på bordet 😉 Jag måste ha i mig MINST ett paket, annars är det ingen mening!
Tog du reda på vad kameran var till för? Lite freaky…
Svara
Linn
| #
Haha! Så jävla skön du är. Älskar din blogg och hur du kan lägga upp humor till allting. Läser varje dag!! Keep it going. Dina krönikor är svinbra också(seriöst). Kraaaam!!!
Svara
Evelina w
| #
Dom skriker inte, det tjuter när skalen krymper av det heta vattnet. No worries, haha
Svara
Mrs Coskun
| #
Recept på Aoli tack ?? 😀
Svara