Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ni som kan allt

Min cheesecake som jag gjorde igår blev god faktiskt. Jag gillade yogurt-touchen.

 

Men en fråga. Hur gör man för att bottnen inte ska bli så mjuk och vattnig? Jag vill att den ska vara torr och krispig nästan.

 

Går det? Tips någon?

 

 

 

Ja, jag fläskar mig med cheesecake i sängen. Is it a crime eller?

 

Spåra från din sida.

Kommentarer (63)

  • Janna

    |

    Mixa i kornflaks med digestiven, då blir det en härlig konsistens med lite ”krisp” i. 🙂

    Svara

  • Lisa

    |

    När jag gör cheesecake har jag alltid krossade digestivekex i bottnen, ju tjockare lager desto bättre. 🙂

    Svara

  • sara

    |

    frys in bottnen ett litet tag innan du häller i smeten så rinner den inte ner och geggar ihop sig lika mycket med bottnen! 🙂

    Svara

    • egoina

      |

      Bra tips!

      Svara

  • Camilla

    |

    Gräddade du botten i ugnen före du hällde på gojset?

    Svara

    • egoina

      |

      Nej. Ska man det?

      Svara

      • Stockholm Syndromet

        |

        Om du gräddar bottnen så blir den hårdare och får en lite rostad karaktär, sen ska man vara noga med att se till att den är ganska kompakt när man trycker ut den. Gör du så så blir det nog jättebra.

        Svara

      • Emelie

        |

        Inte nödvändigt. Ös på med digestivekex i botten och ställ den i frysen över natten. Läste något om att du ställde den i kylen? 😛

        Svara

      • Camilla

        |

        Jag gör det! Och det brukar bli bra. Testa. 🙂

        Svara

  • olivia

    |

    blanda digestivesmulorna med smör och lägg i botten, sen in i ugnen ett tag:) funkar för mig!

    Svara

  • Leja

    |

    Cheesecake är en av mina absoluta favoriter och allvarligt ego, men du måste prova mitt recept! Det är med marängbotten (enklare) och giftigt gott.
    Alla älskar det här receptet och du kommer sända en tacksamhetstanke till mig sen, jag lovar!

    Och sen serverar du med hallon på toppen så blir det lite fruktigt och gott….
    (oj, nu dregglade jag på tangenterna)

    you’re gonna love me for this! 🙂
    http://lejas.se/?p=4095

    Svara

  • linnea

    |

    min brukar inte bli vattnig, jag gör inget speciellt. eller du sa förut att du skulle ställa den i kylen men jag har min i frysen i några timmar 🙂

    Svara

  • JS

    |

    Mja, inte för att jag kan allt men… tryckte du ned bottnen riiiktigt ordentligt? Om det finns utrymme för det ”vattniga” att sippra ned så blir bottnen mjuk också. Du kan prova att frysa bottnen snabbt medans du gör toppingen; alternativt ha i mer smör/honung el dyl i bottnen så att vattnet inte trängs ner. 🙂

    Svara

  • Erika

    |

    Du ”förbakar” väl bottnen i ugnen innan? Alltså innan du hällt i det vita smetiga. Om inte, gör det! Ifall du redan gör det så vettefan..

    Svara

  • Elin

    |

    Ja, när jag gör cheesecake kör jag traditionellt med creeme cheese, så kanske det är yogurten det beror på? Men när du gjorde botten, ”packade” du smulorna ordentligt och sen ”rostade” dem i ugnen ungefär 5 min? Om de inte heller var problemet… hade du den bara i kylskåpet? För man brukar ha den i frysen också och då brukar ju även bottnen stela ordentligt. Hoppas att du förstår vad jag menar och det var till hjälp 😉

    Svara

    • egoina

      |

      Jag hade cream cheese (haha SÅKLART) OCH yogurt 🙂

      Svara

  • Anj

    |

    Nu vet jag inte exakt hur du gjort din cheesecake, men krossa kex o blanda med smör. När du tryckt ut de i botten på formen, stoppa in den i ugnen en sådär 7 min. Låt svalna och fortsätt med resten av kakan. Då blir det en torr botten 😀 bättre lycka nästa gång, ser dock väldigt gott ut.

    Svara

  • josefin

    |

    Som det står i receptet kanske? 😉

    Svara

  • Johanna

    |

    först och främst brukar man väl inte ha den i kylen som du skrev 😛

    Svara

    • egoina

      |

      Jo, jag gjorde med gelatin 🙂

      Svara

  • christine

    |

    Tror det funkar om man blandar bottenkexen med lite smält smör och sen ställer in det i ugnen en stund! Efter det häller du på cheesecake-smeten och ställer in i ugnen.

    Svara

    • christine

      |

      Sist ska man ju ställa in den i frysen, inte ugnen. Ursäkta mig 🙂

      Svara

      • Sara

        |

        Gör man utan gelatin så ska man ställa i ugnen sen i kylen. Jag rostar alltid botten i ugnen några minuter innan jag häller i smeten. Sen in i kylen eller ugnen igen vilken slags cake man valt att göra.

        Men som sagt. Smör i kexen sen i ugnen så blir det en härlig botten!

        Svara

  • Elin

    |

    Blanda typ 15 digestivekex med 150g smällt smör ! Om du vill ha den lite krispig så blanda i 1 dl cornflakes 🙂 sen trycker du ner det i botten 😀

    Nattstad.se/justelin

    Svara

  • Rebecca

    |

    Hej egoina!
    När jag brukar göra cheesecake, så använder jag mig av philadelphia ost, vilket verkligen rekomenderas.
    En annan sak är att jag brukar ha digestivekexen på ovansidan av kakan. Vilket gör att du inte får den där vattniga sidan under.
    Rekomenderas! Värt ett försök

    Svara

  • Sara

    |

    PROVA DETTA RECEPT:

    3 dl grädde
    3 ägg
    2 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    125 g naturell philadelphia
    8 st digestivekex

    Vispa grädden, inte alltför hårt
    Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
    Rör i philadelphian i äggblandningen, rör sedan i grädden. Krossa 4 st digestivekex och gör det till småsmåsmå smulor, tex mortla det, och lägg i botten på en rätt så stor form. Häll FÖRSIKTIGT i cheesecakesmetsaken och toppa med fyra krossade kex, behöver inte vara små smulor för det är gott med nånting att tugga 🙂

    Låt stå i frys minst 4 timmar, sedan är det bara att tugga! Är som glass fast två miljarder gånger så gott 🙂 SMÄLTER DOCK FORT så låt den inte stå framme, får får man hela bänken full i geggig massa!! (har prövat)

    Svara

    • linnea

      |

      exakt samma recept som jag har! godaste cheesecaken någonsin! 😀

      Svara

      • Sara

        |

        OM det är 😀 Så sjukt gott! Har väl gjort en 3 st på en vecka..

        Svara

  • sofia

    |

    Eller så hoppar du över digestive-kexen och gör en kladdkaka som botten. Fast då får du göra en frusen cheesecake…

    Svara

  • Gaaah!

    |

    Men SHIT!!! Vissa av er verkar syfta på frozen cheesecake medan andra syftar på den som gräddas i ugn. Gaaah!! 😀

    Svara

  • Johanna

    |

    Ingen aning om de där men… Är de sannt att du håller på att mixtra med en ny design?
    Hmmm, annars borde du fixa en ny snart.

    och btw så har jag tills idag trott att det stått ”läs det med en nypa saft” så skulle de vara ett skämt att du hade saft i glaset. haha stupid :]

    Svara

    • egoina

      |

      Hmm, kanske borde skaffa ny design snart? Jag vet inte. Haha, du är inte ensam om saft-grejen 🙂

      Svara

  • EMA

    |

    har ingen aning men blev sjukt hungrig nu… sugen på typ digestivekex, banan, nutella, kinderägg & cheesecake..TUR att beach 2011 är över! 😉

    Svara

  • Åsa

    |

    Till en kakform i standardstorlek: 12 digestivekex och 75 gram smält smör. Mixa, tryck ut i botten av formen och låt kallna i kylen innan du häller i själva ostkrämen.
    /Hängiven cheesecakemakare.

    Svara

  • AMANDAFOTO♥

    |

    haha, min kladdkaka blir kladdid och inte klar i botten men då är det klar längst upp, det är drygt x(

    Svara

  • HANNA - I AUSTRALIEN

    |

    jag bakar alltid cheesecake i ugn. alltså ingen kyl eller frys alls. och den är fantastiskt god 🙂

    recept:

    BOTTEN:
    10 st. digestivekex
    1 tsk kanel
    75 g. smält smör
    1 dl socker.

    Blanda ihop och tryck ut i en form.

    FYLLNING:
    250 g. philadelphiaost
    2 st. ägg
    1 dl socker
    2 dl creme fraiche (INTE LIGHT!)
    rivet skal av citron + lite saft.

    Mixa ihop till en slät smet och häll över digestivebotten och in i ugnen och grädda på 175 grader ca 30 minuter eller tills den fått färg och verkar hyffsat fast. LYCKA TILL!:)

    Svara

  • sandra

    |

    jag brukar grädda endast bottnen först i ca 7-10 minuter (eller tills det inte är gäggig längre, brukar räka med 7-10 min) sen heller jag i smeten o gräddar sim vanligt seb skärjag upp bär som jag tycker är goda och läger ovanpå när den är klar, smälter gelatin o häller över bären 🙂 jag brukar även mixa ner bär i smeten , blir en mkt godsmak! 😀

    Svara

  • casse

    |

    man ställer bara botnen i ungnen tills den är julenbrun

    Svara

  • louise

    |

    Jag köper alltid ett paket digistivekex och krossar ungefär 7 kex och delar upp det till bottnen och ovansidan. 🙂

    Svara

  • Helena

    |

    Man kan ju förbaka den! Alltså ha den i ugnen i sådär 10 minuter eller sådär, så blir den hårdare 🙂

    Svara

  • Frida

    |

    Ska man inte ställa den i frysen? Din blogg är bäst! Kram

    Svara

  • Bea

    |

    Ta smulade kex oxh sen smör och tryck ut i en form sen gräddar du typ 10-15 min så gör jag då får man den torr och krispig botten 😀

    Svara

  • Paaau

    |

    Förgrädda den (som jag antar att du gjorde…) lite längre, och om den blir ful eller bränd när du gör det så kan du klä in hela formen med degen i i folie när du förgräddar.

    Sen kan du minska på de ’vattniga’ ingredienserna på själva smeten så att bottnen inte suger upp lika mycket och blir mjyyyyyyyyk.

    Svara

  • Åsa

    |

    Du måste grädda botten för sig själv först, innan du häller på smeten. Sen låta den svalna innan du häller på den också.

    Svara

  • Mikaela

    |

    Smält smör och krossa sedan en massa digestivekex. Blanda ihop och tryck ut i botten. Detta behöver heller inte stå i ugnen något utan det räcker med tiden i kylen/frysen 🙂 Jag gillar kexkrosset så jag brukar alltid ta en massa kex 😉

    Svara

  • T

    |

    Ha botten i ungnen ett tag innan du har på det där andra :3

    Svara

  • Sophia

    |

    Blanda kexen med smält smör och sedan in i ugnen =)

    Svara

  • Amanda Livh

    |

    När du har krossat degestive kexen kör du den i ugnen på ca 175-200 grader tills den blir lite gyllenbrun. Då blir det gör bra. 🙂
    PS. Du smälter smör & blandar i va? 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    Vet inte om någon sagt det innan, men jag gör botten på krossade bruna kakor, du vet de rektangulära med socker på? Krossa dem och så får du dessutom chokladsmak i tårtan, inte heeelt fel! 🙂

    Svara

  • elin

    |

    prova frysa nästa gång 🙂

    Svara

  • johanna

    |

    Eggis! Kan du inte lägga ut recept? 🙂 Har aldrig smakat cheesecake.

    Svara

  • Anna

    |

    Jag brukar alltid göra cheesecake i ugnen, tycker det är godare, och då brukar bottnen bli mer knaprig. Men annars är det smart att inte göra för små bitar av digestiven, tycker jag.

    Svara

  • sandra

    |

    Om du gör efter ett recept som ska in i frysen blir det inte alls kletigt

    Svara

  • Emma

    |

    själv ställer jag alltid in cheesecaken i frysen i 4 timmar så blir allt hårt! 😉
    annars kanske du skulle kunna testa att bara ställa in botten i frysen i några timmar, sedan hälla på blandningen o in i kylskåpet 🙁

    Svara

  • LisaZ

    |

    Jag brukar göra kladdkakebotten! Sjukt gott, du måste pröva. Bara att göra en (väldigt) kladdig kladdkaka och sen frysa allt när du hällt på fyllningen. Om du nu inte gjorde det på nåt vis i kylen, det borde ju gå lika bra 🙂

    Svara

  • Maja

    |

    Jag fick lära mig att göra cheescake av min morbror som är kock. Jag blandar digestive kex med kockos och smält smör och sen gräddar den i ugnen innan man häller på fyllningen. Då blir botten sådär krispigt god. sjukt gott!

    Svara

  • Elin

    |

    Man har creme fraiche i 😀 haha

    Svara

  • Jeanette

    |

    Kollar man på bilden ser hela cheesecaken rinnig ut, har du gjort det så eller blev den så när du la upp den på tallriken? För.. Mina brukar aldrig bli så 😛
    Jag fixar botten: riktigt finsmulade digestivkex, smält smör, citronsaft + skal..
    Gott gegg: philadelphiaost, kesella + valfri smaksättning
    Orkar inte direkt gå in på specifika detaljer, bara fråga om du vill veta 😛
    Min botten blir inte mjuk och vattnig iaf

    Btw, sjukt kul blogg att läsa 🙂 <3

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv