Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag är också en arg feminist

Jag skrev i mitt inlägg om feminism att alla inte är ”lättstötta, arga feminister” och jag har tänkt på det där en del i efterhand. Jag vill klargöra att jag såklart inte menar att man inte har rätt att vara arg. Självklart är man arg. Mitt inlägg var riktat till nybörjare på ämnet, precis som jag var för några år sedan.  När jag började engagera mig för dessa frågor hade jag så svårt att identifiera mig med de (i mina ögon) ”riktiga feministerna”. Jag kände att jag inte hörde hemma. Att de inte välkomnade mig. Det sitter såklart i mitt huvud och likadant kan jag känna ibland när jag är med människor som gillar en viss musik, eller klär sig på ett visst sätt. Jag känner mig ”för normal” om det nu makar någon sense.

Men oj vad jag blir arg ibland. Så jävla förbannad. Det ska ni veta. Jag är så medveten och varenda dag ser jag orättvisor och hur maktstrukturen yttrar sig. Ibland önskar jag att jag bara inte visste. Kan vi inte backa bandet och låta mig leva i ovisshet igen? I min lilla bubbla. Slippa se. Fast samtidigt om alla bara gjorde det så skulle det aldrig bli någon skillnad. Så det är okej att vara arg. Det är en bra sak.

Senast jag var så fruktansvärt arg var när jag såg The Wolf of Wall Street. Helt ärligt så klarade jag inte av att se klart filmen, så arg var jag. Det är klart att vissa dagar är känsligare än andra. Men jävla skitfilm alltså. Fyför.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (63)

  • Sara

    |

    Alltså tack, håller med dig till 100 % vad gäller den filmen. Jävla skitfilm. Hatar den helt seriöst. Såg den på bio och ville bara ställa mig upp och skrika, men istället grät jag en skvätt efter filmen var slut. Hatar patriarkatet och världen så jävla mycket ibland. Önskar också vissa gånger att man var lika ”blind” som man var innan. Oj, vad skönt det var… Men vi ska inte låta dem vinna. Krossa patriarkatet!!!

    Svara

    • Egoina

      |

      Exakt så kände jag också. Ville bara skrika rakt ut. Kan inte fatta hur en massa människor tycker att den är ”sååå braaa”. Nu såg jag visserligen inte slutet, så kan inte uttala mig om filmen i helhet. Men fyfan. Nej, det ska vi inte <3 <3

      Svara

      • H.

        |

        Rekommenderar dig att se slutet då haha, faktiskt, det är rätt tragiskt.

        Sen försökte jag också tänka att det ju är en biografi så att säga, och jag hoppas att alla ser filmen och tänker typ ”gör INTE såhär”, för jag tänker mig hela filmen som en varning. Pengar gör dig till en idiot, typ. När den var slut tänkte jag att jag aldrig vill äga en endaste liten hundring igen, haha nä men nästan.

        Så jag hoppas VERKLIGEN att folk som tycker att filmen är bra inte gillar den för att Leo spelar en ”sån jäkla skön snubbe” liksom. Utan att dom som sagt ser den som en ”bli-inte-som-denna-snubben/snubbarna-film”. ÄH, vilken svammelkommentar. Sorry.

        PS. Ilska är världens bästa grej. Heja arga feminister!! 😀 Heja dig.

        Svara

  • sandra

    |

    Vill absolut inte vara en dryg jävel nu. Tycker själv att jag är feminist. Men filmen baseras på någons liv, alltså den speglar ganska exakt de dokumentärfilmer som finns om den riktiga personens liv. Så det är väl kanske inte filmen som är dålig då va, utan hur han levde sitt liv. Det är ok att bli arg, men då ska man bli det på ”rätt” saker annars får man den där stämpeln som arg feminist när man egentligen bara regerar på hur han behandlade kvinnor, för det är vidrigt. Så tänker iaf jag 🙂

    Svara

    • Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★

      |

      Som filmskapare kan jag tillägga att det finns miljoner sätt att göra en film, det hade kunnat göras smakfullare via foto, garderob, klipp, manus och regi osv! Att framställa kvinnor som sexobjekt som finns till för att vara snygga och tillfredställa mannen gör ingen något gott. Det hade kunnat visas att han var en sliskig kvinnokarl på 100 olika sätt.

      Svara

  • Josefina

    |

    Jag är också självklart feminist men jag älskade faktiskt wolf of Wall street, verkar vara den enda som gör det… Men jag tänker så här att den utgår ju från verkliga händelser (en självbiografi) och om det var mycket prostituerade osv så är ju det en del av historien, av den sjuka sjuka bubbla de levde i. Så jag tänker inte att de försöker visa hur häftiga de var utan snarare vad så mycket pengar, makt och droger kan göra med människor och därför funkar det tycker jag. Man får ju snarare avsmak för det liv de levde än något annat… Men historien är intressant!

    Svara

    • Egoina

      |

      Förstår vad du menar, och hade det varit en annan gång så hade jag kanske kunnat tänka så. Men just den dagen var jag bara så arg på allt och så kom den filmen och gjorde inte det bättre direkt 😉

      Svara

    • Ella

      |

      Precis vad jag också tänkte. Poängen med filmen var inte att visa hur häftigt det var med droger/kvinnor etc utan hur fruktansvärt självdestruktivt det var och hur det blev deras nedfall (vid sidan av pengafifflet då, såklart). Också att visa hur kvinnor som hans första fru, hon som inte deltog i något av detta som var den vettiga och som var tillsammans med honom innan hans rikedom var den typen av kvinna som hade stannat med honom även efter hans fall och hans problem, till skillnad från den andra frun som baile:ade så fort det gick åt helvete. Att hon inte älskade honom för den han var utan hans pengar.

      Det tyckte jag var sensmoralen i hela filmen.

      Svara

    • Ida

      |

      Jag håller med er som säger att den speglar en verklighet från förr. Kvinnorna framställs som sexobjekt i filmen för att de sågs som sexobjekt i den kretsen, på den tiden. Filmen tar ju upp ett ämne som faktiskt är något som hänt, inget att lägga locket på. Det är ungefär som med slaveriet – bara för att mörka människor var slavar förr betyder inte filmatiseringen (exempelvis Django Unchained)att man samtycker eller att vi inte bör visa det. Det betyder inte att mörkhyade människor ska ses som slavar! Precis som kvinnan som objektifieras i filmen inte ska ses som ett objekt i verkligheten idag.

      Sen tycker jag det är bra att människor reagerar på det, men förhoppningsvis ser man inte Leos karaktär som en förebild, utan kan titta på den som en underhållande film med ett samhällskritiskt öga!

      Och håller inte med om att ilska är bäst. Är så trött på arga kockar, snickare och feminister. Mycket mer inspirerande med glada, engagerade och handlingskraftiga feminister 😀

      Svara

  • Amanda

    |

    Jag kände också så om filmen. På ett sätt förstår jag att man vill visa hur hans liv var.. verkligheten alltså. Kvinnor var bara objekt i hans värld och jag förstår att man vill ha med det i filmen, däremot känns det inte som att man försökt vinkla det så att publiken förstår att det är fel, utan istället nästan hyllat tänket som fanns då. Man visar inte det som smutsigt, vilket man lätt hade kunnat göra utan att ändra handlingen.

    Svara

    • Josefina

      |

      Fast jag tycker att de VERKLIGEN visade hur smutsigt det var…

      Svara

  • Erika

    |

    Oj, vad skönt att läsa en vettig åsikt om den där jävla filmen!

    Det som skrämmer mig mest är att unga män i alla åldrar tycker att den är sååå häftig och vill vara precis som Leo är i den. DET är vidrigt och fruktansvärt. Har tappat all respekt för Leo efter det, kommer aldrig kunna se på Titanic igen..

    Svara

    • Ellinor

      |

      Det är ju inte skådespelarens fel att kvinnor ses som sexobjekt i filmen. DiCaprio spelar bara en roll, behöver inte betyda att han står för saker han gör i filmen.

      Svara

  • Sandra

    |

    Kan inte göra något annat än att hålla med dig om allt ovanstående. Det är så frustrerande att se hur människor idag har en sådan fruktansvärd dryg attityd emot feminism osv, blir fullkomligt förbannad över att vi än idag måste bevisa att det behövs när våldtäktskulturen och skev kvinnosyn faktiskt existerar! Nä ibland är det nästan som om man vill släppa ett stort hus på varenda kotte som kallar en bitter och sjunga ”ding dong the wicked witch is dead!”. 😛

    Svara

  • Signe

    |

    Jag gillade inte heller den filmen. Och sedan de som säger ”men det var ännu värre i verkligheten”. Men vafan, filmen kom ut 2014 och då är det inte okej med omotiverade 1,5h av endast nakna tjejer. Hade jag inte varit på bio hade jag stängt av, efteråt var jag lite i chock av hur illa den faktiskt var.

    Svara

  • Ella

    |

    Jag undrar bara, vem riktar ni denna ilskan angående filmen emot? Män i allmänhet, producenten eller de uppemot 100 kvinnorna som frivilligt valde att delta i filmen och klä av sig och föreställa smutsiga prostituerade kvinnor?

    Svara

    • Jenny

      |

      Tack för att någon uppmärksammar detta… Alla dessa inlägg, Internettjaffs, Facebookstatusar angående feminism och allt är så fel fel fel – vilka/vem är det som de alltid skriver till? Vem är mottagaren? Vad är poängen? Känner mer som att det bara är gnällinlägg. Eller att man vill visa vart man står. Bara för att. Blir så trött på alla dessa feminismtyckanden hit och dit som ändå bara drar uppmärksamhet från ignoranta människor på Facebook än de som faktiskt kan ändra någonting…

      Svara

      • Sandra

        |

        Men alltså det handlar (i mina ögon) inte riktigt om att 100 tjejer valde att va med i filmen som objekt. Det finns säkert minst 100 olika andledningar till varför de gjorde det. Kanske inte ”upplysta”, kanske ville va med i samma film Leo, kanske behövde pengar osv osv. MEN att vi feminister skriver om våra hjärtefrågor på olika sociala medier handlar väl ändå om att vi insett saker som vi måste få uttrycka – precis som vilken politisk åsikt som helst. Mottagaren är såklart alla som läser. Alla som läser kommer inte att hålla med, några av de kommer att uttrycka detta i kommentarer och så skapas en debatt – precis som vi håller på med nu. Men vissa kommer också ta in det en skriver, och förstå vad en menar.

        Att förtrycka feminister till att bara ”skriva sina åsikter på internet men inte göra något i verkligheten” är så jävla tråkigt att höra. Sociala medier är en del i vårt samhälle och en ypperlig plats att sprida åsikter. Jag och många med mig har blivit ”upplysta” om hur vårt samhälle, innefattande patriarkat och normer osv, faktiskt är just via bloggar/twitter/facebook/instagram – och det gör väl skillnad om något?

        Svara

        • Ella

          |

          Men fortfarande, VEM är det ni kritiserar? Ni står för kvinnors rättigheter när det faktiskt inte är någon mindre än kvinnorna som väljer att klä av sig och gestaltera som billiga luder på tv. Ingen blir tvingad.

          Svara

          • Emma

            |

            Det är inte en enda individ det handlar om. Det är så mycket större än bara en enskild människas val att kasta av kläderna. Tror du att kvinnor porträtterats objektifierande och sexuellt i så mycket större utsträckning än män för att fler kvinnor bara råkar vara sugna på att kasta av sig kläderna? Snälla.

    • Julia

      |

      Öh. Regissören?

      Svara

      • Frida

        |

        Hade det varit annorlunda ifall det var en kvinnlig regissör?

        Sedan tycker jag att man ska vara en handlingskraftig feminist i stället för en arg feminist. idaekw.se är ett bra exempel.

        Man måste också upplysa om ojämnställdhet och kvinnoförtryck för att kunna motverka det.

        Svara

  • Sofia

    |

    Tyckte precis likadant när jag såg den på bio! SKITFILM

    Svara

  • Jackie

    |

    Jag förstår vad du menar, Hollywood är otroligt efter i jämställdhet, många av mina favvoserier därifrån osar av kvinnliga stereotyper och det är lite tröttsamt… Jag kallar mig inte för feminist men jag noterar objektifieringen runtom mig och det börjar bli störande..

    Svara

  • Sandra

    |

    Usch gillar inte att läsa arga människors inlägg. Förstör lite hela idén bakom grejen som är fin i sig. Förstör den inte med goja, sprid den med kärlek istället please! 🙂

    Svara

  • andrea

    |

    Åh. Älskar dig!

    Svara

  • Thea

    |

    ”Jag är så medveten och varenda dag ser jag orättvisor och hur maktstrukturen yttrar sig. Ibland önskar jag att jag bara inte visste. Kan vi inte backa bandet och låta mig leva i ovisshet igen? I min lilla bubbla.”

    Alltså SÅ mycket jag känner igen mig i det här. Vissa dagar vill jag bara ligga inne och låtsas att hela världen är bra. Som att de här nya glasögonen har gjort världen till en hemsk och jobbig plats. Men när de väl kommit på går de ju inte att ta av igen. Och precis som du skriver är det ju något bra, för att kunna förändra måste en ju se det som måste förändras.

    Jag upplevde en ”större grej” senast igår, när jag och min pojkvän var på Oleary’s. Det var någon superduperviktig avgörande match och jag tycker att det är kul att se på sport liksom, men han försvinner verkligen när det är något så viktigt. Så då brukar jag sköta snacket med personalen så han inte missar något. (Det låter som att han inte pratar med mig men det gör han, haha, men det är inte poängen här). Grejen var att jag kommunicerade med personalen hela kvällen, beställde maten, bad om mer dricka osv. Sedan när vi skulle gå bad jag om notan. Hen hämtar notan – och lägger den framför min pojkvän! Inte liksom mitt på bordet, frågar inte om vi ska dela (vilket jag upplever ibland), utan verkligen rakt under näsan på honom. Jag blev så sur, men sa inget utan la bara i mitt kort. Hen upptäckte nog sitt ”misstag”, för kvittot och kortet kom till mig i alla fall.

    Men det är precis sånt som jag nog aldrig skulle ha reagerat på för bara något år sedan. Men på sätt och vis är jag glad att jag nu kan vara en del av förändringen, istället för att hela tiden vara i den där ”bubblan”.

    Nu blev det här en novell, egentligen ville jag bara säga – Du är bäst och jag är så glad att jag började följa dig för så många år sedan! Kram <3

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack för din kommentar. Känner igen mig i den här betalningsgrejen. Jag och min pojkvän sitter alltid spända och väntar på hur de kommer att göra. Kommer han få den eller lägger de notan i mitten? Något av det värsta tycker jag är när han förväntas beställa åt oss båda. Vissa tittar liksom inte ens på mig när vi ska beställa. Haha, vill ha tillbaka min bubbla. Åh, tack <3

      Svara

      • Frida

        |

        Alltså då undrar man ju vart ni äter någonstans? Jag har aldrig, aldrig, varit med om att servitören inte tittar på mig. Faktiskt så frågar servitören alltid kvinnorna först. Då undrar man också om ni gör något åt saken? För i stället för att vara arga feminister var kämpande feminister.

        Om jag hade varit i en restaurang där servitören inte tittar på mig hade jag beställt oavsett (alltså tvingar hen till att titta på mig plus att min pojkvän inte skulle beställa åt mig ändå). Jag hade därefter skrivit ett sakligt mejl till chefen och förklarat att utan en förändring så förlorar de oss som kunder. Ingen restaurang vill förlora sina kunder. Utan tillsägning kan ingen förändring ske.

        Svara

    • Linn

      |

      Jag har fått lära mig att man lämnar notan till personen i sällskapet som ber om den, inga konstigheter!

      Svara

  • Louise

    |

    Åh, jag har inte sett wolf on wall street, just för att jag starkt misstänker att jag skulle tycka som du, och för att bara trailern var sjukt dislike. Tack, nu håller jag fast vid beslutet 🙂

    Svara

  • L I L I J A

    |

    Jag vet.. Önskar också ibland att jag var totalt ovetandes. Jag hade nog varit lite gladare i allmänhet då.. Men när vi väl börjat öppna ögonen så är det svårt att stänga dem igen!

    Som med Wolf of wallstreet.. Jag gillade filmen/storyn egentligen & vet att det var meningen att Leos karaktär skulle framställas som vidrig för det var han ju – MEN de hade kunnat göra det annorlunda. De hade inte behövt visa hela nakna kvinnokroppar ”bara för att” t.ex. Eller, om de nu måste ha en massa naket, så hade de väl kunnat visa lika många HELnakna män? Varför fick vi inte se Leos snopp några gånger? Han var väl lika naken som tjejerna han låg med liksom? 🙂

    Svara

  • Emelie

    |

    Hoppas du tar detta på rätt sätt nu. Men himym? Är det okej, då det är humoristisk sexism? Karaktären Barney är av den grövsta sortens sexist och tv gör det accepterande. Det är ju en av dina favoritserier och vore intressant att höra hur du tänker 🙂 jag själv tål det inte. Däremot kunde jag se klart hela Wolf on wall street, då jag kände att filmen ändå visade vad makt och pengar kan göra med människan. Kanske inte din och min verklighet. Men en verklighet vi alla borde veta om. Likaså kvinnornas verklighet. Då som nu. Bara det är en anledning att se filmen tycker jag 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Jo, jag vet. Jag är en hycklare i så många avseenden. Jag har följt HIMYM sedan start och jag hade kanske känt annorlunda för serien om började sändas nu. Tyckte dock att just Wolf of wall street var snäppet värre. Barneys kompisar tycker ju att han gör fel.

      Svara

      • Stina

        |

        Fast HIMYM ska ju utspela sig i nuet – och wolf of wallstreet visar hur det var förr. Tycker inte alls att det räcker med att ”Barneys kompisar tycker ju att han gör fel” som att det skulle varit en ursäkt? I wolf of wallstreet är det inte så för att det VAR hur samhället såg ut.
        Alla tycker olika men personligen tycker jag att din åsikt och ditt argument är väldigt konstigt.

        Svara

        • Egoina

          |

          Jag säger ju att jag hycklar. Jag gör, tittar, tänker dagligen på saker som jag egentligen tycker är fel. Jag tröstar mig med att jag åtminstone har den självinsikten. Jag är ingen perfekt människa och har aldrig påstått det heller.

          Svara

        • Lisa

          |

          Stina: Fast man kan faktiskt vara feminist och ha starka åsikter men ändå tycka att en serie som How I met your mother och 2 broke girls är de roligaste någonsin ~ eller hur? Bara för att man ser på en serie som tar upp sådant som man är emot behöver det inte betyda någonting. Det kan faktiskt bara betyda att man älskar serien och att man vill komma ifrån sin egen verklighet och fly till någon annan istället och det är faktiskt det som är poängen med serier.

          Jag är ingen person som tycker om att prata om sex hit och dit men 2 broke girls är den bästa komediserien jag någonsin har sett efter Scrubs och jag skäms inte att behöva säga det heller.

          Svara

  • Lisa

    |

    Jag med. Jag är också så jävla arg. Jag är utbildad inom IT och har varit arbetslös i snart tre år för att jag är kvinna. Det pratas så mycket om hur viktigt det är med kvinnor i en mansdominerad bransch men när vi kvinnor väl visar framfötterna så går det absolut inte. Jag sökte ett jobb på Volvo men blev ratad för att jag var kvinna och istället valde de sex killar ~ den andra kvinnan blev också ratad. Det är så fel att vårt liv ser ut såhär och jag vill bara skrika rakt ut i ren aggression!

    Svara

  • Robert

    |

    Usch, det finns så mycket som är fel här i världen. 😛

    Svara

  • Malin

    |

    Jag håller med om att det är sjuk jobbigt att vara så medveten om vad som pågår..
    Det jobbigaste är ändå en kille jag bor med (vi delar studentlägenhet typ) som tycker det är roligt att provocera mig med massa korkade antifeministiska uttalanden, typ ”måste du ta hjälp av patriarkatet nu?” när jag ber om hjälp att nå något på en hög hylla. Han har även flera gånger frågat ”Är det inte jobbigt att vara så upprörd hela tiden? Du måste lära dig att chilla lite” när jag försöker uppmärksamma honom om patriarkatet, sexism osv, för vi har väldigt många diskussioner om detta… Någon som har förslag på riktigt bra argument för att få honom att skärpa sig? Försöker förklara för honom lugnt och sansat, men ibland orkar man bara inte utan typ går iväg o smäller i en dörr.
    Nu blev det här extremt rörigt, men ja. Har någon nån bra peppning så jag ska orka fortsätta, eller är det lika bra att ge upp?

    Svara

    • Egoina

      |

      Men fy vad jobbigt! Hoppas du får något bra svar här av någon 🙂

      Svara

    • Lisa

      |

      Usch vad jobbigt för dig! Det måste vara fruktansvärt. Mitt ex sade en gång: Jag läser samma utbildning som du men kommer tjäna mer än du! HAHA! HAHA! HAHA! Och jag ville bara slå honom så hårt men jag sade ingenting utan var bara tyst. Jag tycker ändå att allt du gör är rätt och det är faktiskt hans problem om han inte kan inse hur världen ser ut för dig som kvinna. Det är han som är omogen som skämtar om det och inte du och det enda du kan göra är att antingen ignorera honom eller skriva ut 50 sidor av vad vi kvinnor går igenom och slänga det i hans ansikte och gå därifrån.

      Svara

    • J

      |

      ”när jag försöker uppmärksamma honom om patriarkatet, sexism osv”. Öh, har du provat att INTE uppmärksamma honom om det? Han är ju uppenbarligen inte feminist och delar inte dina åsikter så varför ens försöka ”uppmärksamma” honom? Kommer nog göra det lättare för er båda att bo ihop om ni inte diskuterar sådana saker.

      Men angående hans kommentarer när du ber om hjälp o.s.v. så vet jag inte, det är ju korkat från hans sida också och jag skulle vilja säga samma sak till honom, att han bara ska lägga av och inte ta upp det. Förstör ju bara stämningen/situationen hos er :/ det bästa du kan göra är väl bara att ignorera honom när han håller på så. Han verkar ju omogen. Be någon annan om hjälp eller ställ dig på en stol.

      Svara

    • H.

      |

      Det brukar få tyst på de flesta antifeministerna (som identifierar sig som män då) när jag drar till med: om du skiljer dig från frugan så lär hon med största sannolikhet få vårdnaden om era barn om hon nu vill det, för kvinnor är ju såååå mycket bättre föräldrar, så kan du träffa ungarna en gång i veckan sen. HAHAHAHA fy vad töntig feminismen är, nä, då tycker dom inte alls att den är onödig längre. 😉

      Svara

  • Julia

    |

    Känner precis likadant! Ibland undrar jag om jag är överkänslig men sen tänker jag att det faktiskt är okej att vara trött på och bli arg när man ser sexism överallt.
    Men det är ju sjukt att det ska påverka ens vardag, som när jag och min kille skulle på bio för ett ta sen och jag kunde verkligen inte välja film för jag ville bara spy på alla trailers jag kollade på som Wolf of wall street, American Hustle osv.
    Det är typ omöjligt att hitta en enda neutral film!

    Men vet du, sen tänkte jag att det faktiskt är normalt att som människa inte bara sitta och ta all skit och att välja att se en film som man vet kommer förolämpa människor som liknar en själv (kvinnor). Det är okej att bojkotta Wolf of wall street!

    Svara

  • Sally

    |

    Jag måste bara få kommentera det där om The Wolf of Wallstreet. Alltså, jag är själv feminist. Medveten och rätt påläst om jag får säga det själv, då jag har studerat feministisk medieforskning bland annat. Men jag tyckte att The Wolf of Wallstreet var en bra film. Grymma dialoger och underhållande. För man måste ju på ett sätt ta den för vad den är. Den utspelar sig inte i nutid, det är delvis fiktion. Men det är också något som faktiskt HÄNDE under den där tiden. Under wallstreet-kraschen, under de åren. Det är något man inte heller riktigt kan blunda för. Men tack å lov håller det ju på att hända något, en klar förbättring! I och med att fler och fler intresserar sig för ämnet och agerar. Jag förstår absolut att man kan bli upprörd av filmen, men.. Man får ta den med en nypa salt och stänga av superfeministen i sig för en stund. Det kan också vara viktigt att göra det ibland.

    OBS fattar verkligen vad du menar och tycker du är helgrym och klankar absolut inte ner på dig eller dina åsikter utan hyllar i princip allt du gör och säger, men tycker bara att man kan se det ur en annan synvinkel också. Kram!

    Svara

  • Sofia

    |

    Tack Egoina för att du fortsätter lyfta detta ämne! Är jättenyfiken på att höra mer från dig om detta i framtiden :)) Tjoho!

    Svara

  • Rebecca

    |

    Åh nu gillar jag dig ännu mer! <333

    Svara

  • Zanna

    |

    ÅH, jag kände PRECIS likadant när jag såg den filmen. Allt var så jäkla oproblematiserat.

    Svara

  • JL

    |

    Du är så bäst!!!! Ville bara säga det 🙂 Ha en bra dag! <3

    Svara

  • CheeseCake

    |

    Nu verkar killen vara extremt omogen. Min kusins barn på två år är mer mognare. Killen är medveten om att du blir irriterad och tycker nog att det är roligt. Ignorera honom när han kommer med kommentarer.

    Lika lite som du kan upplysa en sten kan du nå fram till honom. Ta inte upp feminism och sexism.

    Svara

  • Hanna

    |

    Åh men jaaa! När jag såg Wolf of W blev jag sååå förbannad. Vilken skitfilm. Typ alla kvinnor är horor. Fruktansvärd!

    Svara

  • Mathilda

    |

    du är så jäkla grym som skriver om sånthär! så J Ä V L A viktigt att folk som du finns. love

    Svara

  • Elin

    |

    Känns så skönt att det finns vettiga feminist-förebilder här i bloggvärlden också, kramis och fortsätt kämpa så ska jag göra detsamma. <3

    Svara

  • Sofia

    |

    Aa fy fan. Blev också så jäävla arg när jag såg Wolf of Wallstreet haha.

    Svara

  • Evelina

    |

    Gud va du är bra!Jag håller med dig till tusen!! Fler borde inse vad feminism egentligen betyder! 🙂

    Svara

  • Maja

    |

    AAAH inte bara jag som blev förbannad då, inte för att jag trodde det egentligen men skönt att läsa att någon annan blev det också. Vidrig var den många gånger.

    Glad påsk och puss och kram

    Svara

  • Lovisa

    |

    Du beskriver verkligen mina känslor för denna film! Usch säger jag bara, äcklig film. Kunde inte heller se klart den man fick ju nästan panikkänslor….

    Svara

  • Hanna

    |

    TAAAACK!
    Kunde inte heller se klart på Wolf of wallstreet. Gick ut från bion, arg som f-n. Ingen har hållit med mig…förrän nu. Ännu en dag som du förgyller!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv