Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på en läsarkommentar

En ganska random kommentar men du fattar inte hur mycket det skulle betyda om du ville svara, du är typ min förebild hahaha. Men iallafall, jag går i tvåan på gymnasiet och jag har verkligen ångest. Alla säger att man ska njuta av gymnasiet för det är den “bästa tiden i ditt liv”, och jag ba whuttafukk?

Gymnasiet suger verkligen för mig och det är inte alls som jag förväntat mig. Alla bryr sig bara om att supa så mycket som möjligt, och eftersom jag inte riktigt har det intresset ( älskar träning och har egen häst, och det går inte riktigt ihop med att supa skallen av sig varje helg) så är jag inte en del av det “coola gänget”. Dvs, blir inte så ofta bjuden på fester, får ikke 10000000 likes på insta & fb, och har inte en miljon vänner jag fikar med varje dag, och känner bara allmänt att jag inte passar in nånstans. Och jag får sån ångest för om detta ska vara den bästa tiden i livet, vad har jag då framför mig haha… Hur var din gymnasietid? Måste man “festa” för att passa in, eller vad gjorde du? låter som värsta muppen hahah men hoppas du fattar hur jag menar, kram!

 

Svar: Åhh jaa, jag förstår PRECIS hur du menar. Jag hatade gymnasietiden. Jag kände mig så ensam och borttappad. Den kändes inte som att jag hörde hemma någonstans. Jag skolkade otroligt mycket för att jag helt enkelt inte hade någon motivation att gå dit. Som tur var klarade jag ändå allt jag skulle göra, jag kunde skita i alla lektioner och ändå skriva MVG på proven.

Jag minns hur alla sa att det var ”den bästa tiden” och att man skulle ”ta vara på den”, men jag ville helt ärligt att den bara skulle vara över. Än idag när jag tänker på gymnasietiden får jag en olustig känsla, jag vantrivdes verkligen. Det var inte förrän det sista halvåret jag började trivas och faktiskt hittade vänner i min klass att umgås med.

Så vad jag försöker säga är att det måste inte vara den bästa tiden i ditt liv. Det kanske är så för många, men måste inte vara det för dig. Det blir bättre! Lyckligtvis hade jag både mitt extrajobb på Burger King och bloggen som tog upp min tid då. Kanske du också har något annat i ditt liv just nu som du kan fokusera på istället? Som ridning och träning? Du kanske har andra vänner utanför skolan att hänga med? Se till att klara allt i skolan och gör det du ska, men lägg din övriga energi på sånt som får dig att må bra istället för att ”försöka passa in”. För du ska aldrig göra något du egentligen inte vill för att känna gemenskap. Vill du till exempel inte festa och dricka, så gör inte det. Jag misstänker dock att det säkert finns någon som har andra intressen än att bara supa. Försök hitta dem? Föreslå något att hitta på? Och det här med likes…alltså det är så ytligt. Vad vill man helst ha; 1000 likes, eller en riktig vän?

Jag LOVAR att ditt liv inte på något sätt är dödsdömt för att du inte gillar din gymnasietid. Din tid kommer! Nu vet jag inte alls vad du vill göra efter studenten, men oavsett var du söker dig så kommer du med allra största sannolikhet träffa på likasinnade och du kommer känna att du passar in.

Och ps: Det här med ”coola gänget”…haha..om några år kommer ingen att tänka på dem som ”coola” överhuvudtaget.

Ps igen: Var den du är, stå upp för det du tror på och var din egen bästa vän. Då kommer du långt!

 

gymnasiet

Bilder från när jag gick på gymnasiet.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (41)

  • Liv

    |

    Jag håller med fullständigt. Större delen av min gymnasietid kände jag mig ledsen och liten, jag visste inte vem jag var eller vad jag ville. Och jag tänkte exakt samma som författaren till kommentaren i inlägget; jag hade enorm ångest över att detta skulle föreställa de bästa åren i mitt liv, när det kändes som de värsta.

    Det blir bättre. Idag är jag 20 och känner inte alls igen mig när jag tänker tillbaks på mitt 17 åriga jag, jag är lycklig nu och umgås med människor jag älskar. Det finns ingen som kan bestämma när dina ”bästa år” ska inträffa, det gör du själv.

    Kram!

    Svara

  • Ehlin

    |

    Har inte heller så ”rolig” erfarenhet av gymnasietiden, och ditt svar var väldigt bra tycker jag minsann. Jag tycker att det är nu när jag gått ut gymnasiet som jag funnit mig själv mer och nu trivs jag faktiskt väldigt bra i livet och i mig själv, så bara för att just skolperioden är usel behöver inte livet därefter bli likaså. Puss och kram på er båda två!

    Svara

  • Lisa

    |

    Jag måste bara kommentera för jag håller verkligen med Egoina. Stå upp för den du är och njut av det du tycker är roligt och trivs med och fall inte i samma grop som alla andra. Jag var i samma situation som du både på högstadiet och gymnasiet men jag har klarat mig bra ändå. På högstadiet var jag den enda i hela min klass som bar svarta och trasiga kläder medan alla hade samma vita jeans och Henri Lloyd jackor och de bytte pojkvänner lika ofta som de bytte underkläder och när jag kom till gymnasiet trodde jag också att det skulle vara min bästa tid men så blev det inte förstås. Alla drack så mycket och festade konstant men jag gjorde ingenting av det. Jag var ute någon enstaka gång men det blev inte mer än så och jag umgicks inte med några trevliga människor heller. Det enda jag kan skratta åt när jag tänker tillbaka är killen jag träffade som jag hade en stormig men intensiv relation med men vi hade i alla fall roligt.

    Gymnasiet är inte den bästa tiden för många och du ska absolut inte ha någon som helst form av ångest över det. Ta det för vad det är och var stolt över den du är och lev det liv du vill leva – inte det liv någon annan vill att du ska leva. Och de personer som är coola för dig nu kommer inte vara någonting när du slutar för förmodligen kommer de bete sig likadant sedan som de gör nu [det gör alla mina gamla klasskamrater} och då är det du som är cool och inte dem. Kram!

    Svara

  • Rebbi

    |

    Alltså, jag älskar att du skriver om det här. Det var precis så jag kände under gymnasietiden och jag tror egentligen att det är ganska vanligt, trots att det ska vara ”den bästa tiden”. Det blir bara sådan press av att säga så, alla borde kunna få skapa sin egen bästa tid på det sätt de själva vill.

    Svara

  • Robert

    |

    Jo, så är det nog för många. Passade inte heller inte in i det där supar-mönstret på gymnasiet, men bortsett från det så känns det som det var en ganska rolig tid, med bra kompisar och så. 🙂

    Svara

  • Jennie

    |

    Oj vad jag känner igen mig!! Alla dessa klasskompisar som bara ville supa och festa, medans jag som hästtjej hellre spenderade kvällen i stallet. Ingen direkt jag ville umgås med.
    Jag sökte då hellre sällskap med stallkompisarna eller var helt själv vilket jag var väääldigt nöjd med. Sedan kom högskolan och jag flyttade hemifrån. Fick börja läsa något jag verkligen var intresserad av och träffa likasinnade människor. Först då började jag verkligen trivas jag hade min häst och när jag ville umgicks jag med andra via studentföreningarna.

    Nu är jag 23 år och vaknar varje morgon med ett leende på morgonen för att jag är så himla lycklig. Jag har fått en underbar sambo och allt har bara trillat på plats!
    Mitt råd till dig är:
    – Skit i vad alla säger om gymnasietiden, det är bara skitsnack ändå.
    – Spendera din tid precis som du vill, då skapar du ju lycka istället för att hela tiden ha ångest för vad du borde göra.
    – Om du vill och känner för det ge dina klasskompisar en ärlig chans, men om de håller på att tjata om att dricka är de idioter och inte värda att lägga tid på.
    Kram och lycka till!

    Svara

  • Frida

    |

    Det är ju alltid ’coola gänget’ som hamnar snett senare i livet, från mina egna erfarenheter.. Kanske för de tror de ska få allt serverat och glida genom livet genom att vara coola? Jag vet inte. Det verkar tråkigt att vara cool.

    Svara

    • Camilla

      |

      Kan också hålla med om det här. Det verkar klyschigt men i mitt fall så stämmer det här faktiskt. De flesta ifrån min årskurs som var i ”coola gänget” är fortfarande kvar i byhålan drygt två år efter studenten och gör i stort sett ingenting. Tack vare Facebook har man lite koll. Detta är människor som öppet pratat skit om varandra men trots det håller ihop och gör samma saker de gjort de tre åren på gymnasiet. Kan tänka mig att det är dessa människor som också säger att gymnasietiden är den bästa tiden i sitt liv. Min gymnasietid var bra. Hade trevliga kompisar som värderade samma saker som mig. Men om det kommer att bli min bästa tid i mitt liv kommer jag nog ha ett ganska tragiskt fortsatt liv.

      Svara

  • Läsare

    |

    Alltså om gymnasietiden är den bästa i ens liv… Det blir 3-4 år eller nåt va? Skulle vara ganska tragiskt om den tiden var den bästa. När man börjar studera efteråt och hittar nya vänner, då glömmer man nog skiten fort 🙂

    Svara

  • L

    |

    Att ”gymnasietiden är den bästa tiden i ditt liv” är en fet lögn. Visst, för vissa kanske det är så, men för vissa inte. Och tyvärr är det nog de förstnämnda som får sin röst hörd. Om man inte trivs, om man mår dåligt under sin gymnasietid är det nog ingenting som man pratar om särskilt mycket, vilket kanske är synd för då får många uppfattningen att det kommer vara så underbart hela tiden. Och om det inte blir underbart så tror folk att det är fel på en själv. Vilket det självklart inte är. Jag tar snart studenten och för mig har gymnasietiden varit hemsk vissa gånger. Det är först nu som jag har insett vilka människor som är värda min tid. Jag hade precis samma tankegångar, och hade haft så mycket förväntningar innan jag började ettan. Men jag har insett att förhoppningsvis kommer min tid nu, när gymnasietiden är slut. Allt löser sig till slut.

    Svara

  • R

    |

    Himla bra svar!

    Jag har en ny fråga till dig:
    Jag pluggar just nu i tvåan på gymnasiet, och funderar på att söka in till antingen strategisk kommunikation eller en ekonomisk linje med inrikting kommunikation på LU nästa höst.
    Var det svårt att komma in? Jag snittar betyg kring C-B, men är rädd att det inte räcker till för att komma in.

    Är du nöjd med linjen du går och vart vill du komma med den? Dvs, vad vill du göra när du är klar?

    Tack på förhand 🙂

    Svara

  • daniela

    |

    du är verkligen en förebild regina!

    Svara

  • Myhrans

    |

    Åh I feel you personen som skrev kommentaren! Jag är inte heller en av dem som blir bjudna på fester. Jag är vän med dem som blir men inte får jag följa med någonstans ändå, men det är okej. Det finns så himla mycket som är finare! Att dricka te sin bästa vän, ta en promenad med en annan äkta vän eller bara ta ett harmoniskt bad. Vad är supa skallen av sig när man har det?

    Det vore ju himla tråkigt att avverka den bästa tiden i sitt liv så tidigt som under gymnasiet, man ska väl spara det bästa till sist?

    Svara

  • Josefin

    |

    Håller fullständigt med, första året var för mig spännande då jag flyttade till en annan del av landet för att plugga. Men sen var det mina värsta år i livet, jag var en av de få som inte grät på studenten.. Jag kände bara äntligen börjar livet! Å de gjorde det med buller och brak.. 🙂 nu är det 6 år sedan jag tog studenten, mina 6 bästa år i livet tror jag! Ang. De coola under skoltiden så är de idag de som fortfarande står och stampar utan att komma någon stans. Var glad att du inte är en av dem, de är en vinst! min moster berättade detta för mig när jag gick i högstadiet, tänk om jag hade trott henne! Stor kram på dig som kommenterat till Egoina!

    Svara

  • Sofia

    |

    Känner verkligen igen mig i det här med. Jag tror att inte att det är alla som tycker att det är den bästa tiden, egentligen. Jag kände mig liten och bortkommen under nästan hela gymnasieperioden. Mina riktiga vänner fann jag inte i min klass. De gick i andra klasser eller på andra skolor. Och självklart var det tråkigt att inte ha den där gemenskapen i klassen, men jag passade inte in där och ville ärligt talat inte passa in heller. Man ska aldrig försöka passa in på ställen där man egentligen inte vill vara.

    Idag läser jag på universitet, och DÄR har jag hittat mina jämlikar. Här passar jag in. Att gymnasietiden skulle vara den bästa i ens liv är ren bullshit enligt mig. Jag har aldrig mått bättre än vad jag gör idag. Livet är verkligen inte över redan efter gymnasiet.

    Massa pepp och kram!

    Svara

  • Malin

    |

    Blir uppriktigt imponerad av hur mycket vettigt du har att säga! Du verkar vara en så jäkla bra människa och jag vill typ ärligt tacka dig för att du lägger tid på att hjälpa folk och dela med dig av dina tankar och erfarenheter! Tror att du hjälper väldigt många människor och det är så fint! Ta hand om dig <3

    Svara

    • egoina

      |

      Åh tack! <3

      Svara

  • amanda

    |

    Det kanske blir lite lättare att veta att du inte är ensam! Jag går i ettan på gymnasiet och känner samma som du. Älskar att träna och bry mig om min hälsa, och jag tycker om att umgås med mina nära vänner och ha myskvällar hellre än att dra ut och dricka och festa. Stå på dig säger jag bara! Tyckte det var jobbigt ett tag att man kände sig lite ”ocool” och ensam om det. Men det är fler som inte dricker och festar och så varje dag än som gör det, lovar! Bara det att de som gör det skyltar med det medan de som inte gör det håller det för sig själva, så man får fel bild av hur det är!
    Gör vad du själv vill och kom ihåg att det finns många som känner likadant! 🙂 Kram.

    Svara

  • Linn

    |

    Håller med om det hon skriver, i alla fall innan jag bytte från en större skola till en lite mindre, då kände jag mig inte alls lika liten och missanpassad. Man fick fler nära vänner som inte alltid ville dricka och sånt. En till sak som jag alltid tänkte på var att innan man började på gymnasiet sa alla att man skulle hitta en perfekt pojkvän och allt sånt och hur länge gick man inte och väntade på den ”rätte”? haha känns bara sjukt nu efteråt att man tänkte så

    Svara

  • Ulrika

    |

    Åh vad skönt att höra!! Skönt att veta att man inte är ensam med att inte gilla att festa… Känns ibland som att alla gör det

    Svara

  • Ulrika

    |

    Åh vad skönt att läsa att man inte är ensam och att inte alla gillar att festa och dricka.. Ibland känns det inte så

    Bra skrivet! Gärna mer sånt här 🙂

    Svara

  • S

    |

    Känner verkligen igen mig! Jag går på gymnasiet nu och för mina klasskompisar verkar allt handla om att fest vilket inte funkar för mig eftersom jag går på en sport som tar mycket av min fritid.. Kommer därför lite ”utanför” i många situationer och har inte många vänner. Blev motiverad när jag läste ditt svar! Du är en förebild och jag blir alltid en smutta gladare varje gång jag kickar in på din blogg!

    Svara

  • lollo

    |

    alltså jag blev så glad när jag läste detta. går i ettan på gymnasiet och för det första blir jag inte bjuden på några fester och för det andra har jag aldrig varit full och har inte varit särskilt sugen på det heller. jag känner mig så himla fel och konstig, alla andra äälskar ju att festa medan jag vill hitta på andra saker. så TACK egoina för att du tog upp det här, det lyste upp min dag!!! KRAMAR

    Svara

  • Sabina

    |

    Jag går just nu mitt sista år på gymnasiet och måste säga att för mig så har gymnasietiden varit den bästa! Men detta beror på att jag hamnade i en sådan otroligt bra klass där många av tjejerna (9/13) är så lika men samtidigt olika. Bland oss så måste man inte supa skallen av sig varje helg, vi hjälper varandra och stöttar. Jag har hittat mina absolut bästa vänner på gymnasiet och de råkar även gå i min klass! Måste även lägga in att vi ibland kan festa väldigt ofta i perioder men då brukar majoriteten festa NYKTRA och vi har lika roligt ändå!

    Svara

  • hanna

    |

    Jag älskade gymnasiet, men det beror nog på att i min klass var verkligen ALLA med ALLA. Dem flesta av oss håller ihop idag, 3 år senare.

    Svara

  • Sara Jonason

    |

    Jag är just nu utbytestudent men har hittils gått två år på natur. Enligt min erfarenhet finns det många personer på natur som har lite mer långsiktiga mål än att lördag ska bli roligaste kvällen ever, och som därför kanske inte enbart ägnar sig åt att dricka. Har även upplevt att det finns en vid variation av personligheter där, men många som är rätt down to earth. Mycket möjligt att detta varierar mycket beroende på vilken skola man går på men ett tips är att ta kontakt med människor i dom klasserna 😀

    Svara

  • En mamma

    |

    Min dotter vantrivdes jättemkt när hon gick gymnasiet. Var inte heller intresserad av att festa utan av hästar och fotografering, tyckte de flesta skolämnena var tråkiga och tunga. Vad gäller killar blev hon inte intresserad av ngn. Men, efter gymnasiet flyttade hon utomlands och trivs som fisken i vattnet, är sambo och reser mkt med honom – gymnasiet är verkligen ingen indikator på resten av ditt liv 🙂

    (Egoina, jag är nog mer i din mammas ålder men jag följer din blogg och tycker du är fantastisk :-))

    Svara

  • Anonym

    |

    Jag hade också en fråga om gymnasiet! Det är såhär att jag står just nu och väljer mellan två skolor, jag vill gå ekonomi, jag vet att jag vill starta eller leda företag i framtiden och jag tänker läsa någon form av ekonomi/managment på universitet sen. Ja, problemet är då att ekonomi bara finns på skola nr.1. Den skolan är känd för att vara extremt snobbig och du ska gärna va very skinnybitch, rik och moderat för att passa in och jag har hela mitt liv gått på en musikskola, och jag gillar second hand, konst och feminism. men det positiva är då såklart utbildningen, detta är ju exakt vad jag vill läsa och dem har bra lärare och studiemotiverade elever.

    Skola nr.2 är en samhällsvetenskapliglinje med musikprofil <3<33<3
    Eleverna är som mig, dem klär sig som mig, dem äter som mig och det känns bara RÄTT!
    Men problem:
    -måste pendla 50min
    -måste lägga till kurser bara för att bli behörig att läsa ekonomi sen, och måste därför läsa utökat program för att få full meritpoäng
    -jag vill ju läsa företagsekonomi, entreprenörskap och ha UF som skola nr.1 har, jag brinner verkligen för ekonomi! ag investerar i aktier och ekonomidelen är min favoritdel i tidningen.

    Jag vill tillägga att jag känner folk på båda skolorna och jag är inte osocial, så jag tror att jag hade fått kompisar även på skola nr.1

    Borde jag följa min hjärna eller gå på magkänslan? Tror du att det kommer påverka min framtid avsevärt mycket att jag inte läste ekonomi på gymnasiet?

    /förvirrad tjej som bara vill gå estet egentligen

    Svara

  • hanna

    |

    det var jag som kommenterade och jag måste bara säga tack till alla fina som svarade, och även till dig regina! Känns sååå mycket bättre av att veta att jag inte är ensam! Blev så himla lättad, ska gå in här och bara läsa om alla svaren igen om det känns deppigt igen, kram!

    Svara

    • egoina

      |

      Gör det!! Du är verkligen inte ensam 🙂

      Svara

  • Linnea

    |

    Jag går sista terminen på gymnasiet och jag håller så mycket med skribenten. Jag är inte populär och jag är inte på fester ofta. Jag känner ofta att jag är annorlunda som inte har så mycket intresse för att gå ut och supa mig full. Jag har en riktigt bra vän som är precis som mig och jag tror att vi som lägger mer tid på skolan och mindre på festande kommer få det så mycket bättre i framtiden än vad de som är ”coola” nu får. Deras peak i livet är säkerligen nu medan vår peak kommer komma längre fram i livet. Jag har fortfarande inte gått ur gymnasiet så jag vet inte vad jag kommer ha att jämföra med men jag tror att livet blir bättre. Bara man hittar något intresse som man verkligen bryr sig om så finns det så många som har exakt samma intresse. Livet blir bättre. Det har jag lärt mig under mina 18 år i livet.

    Svara

  • Alice

    |

    Asså whaaaat… Tänkte precis skriva typ denna exakta fråga ju! Min gymnasietid hittils har varit mer eller mindre en plåga och jag blir så ledsen när mina andra vänner kommer med solskenshistorier från sina gymnasier. Men liksom livet kommer sen I guess. Det gäller väl att koncentrera sig på sina riktiga vänner och sådant man blir glad över. Tack för självförtroendeboosten Egoina!!!

    Svara

  • Vick

    |

    Jag trivdes inte heller på gymnasiet, vilket också medförde att studenten inte var sådär fantaaaastisk som den ”borde” ha varit. Hade aldrig den där fantastiska känslan i kroppen som ”alla andra” verkade ha. Jag var mig själv, fast jag nog någonstans inte visste riktigt vem det var just då. Visste bara att det där med att supa inte var min grej, så jag sket i det. Var väl varken cool eller ocool, men jag upplever att de som var så ”supercoola” på den tiden inte alls är så coola nu längre.. Jag mår hundra gånger bättre nu än under min gymnasietid och den tiden är nu någonting som jag har lämnat bakom mig och som jag varken känner mig ledsen eller glad över nu. Det som var har varit. Nu är jag mer säker på vem jag är och vad jag vill med mitt liv och sörjer inte att gymnasietiden inte kändes det minsta rolig.

    Svara

  • nelly

    |

    Vart och vilken linje gick du? 😀

    Svara

  • a.

    |

    Gillade inte alls min gymnasietid heller… Högstadiet och högskolan jag går på nu är dock toppen och det bästa jag gjort i livet typ! Tror det är en himla press på att gymnasiet ska vara bästa tiden i livet och man ska festa sönder osv osv (lite som college i USA kanske?) så alla gör det och säger att de älskar det, men det kanske inte är sant. Jag festade rätt mycket under min gymnasietid men det var mest för att jag mådde dåligt och inte trivdes i skolan….

    Svara

  • Emelie

    |

    Wäääöööhh känner igen mig precis, går sista terminen i trean och även om det ””””bara”””” är 86 dagar till studenten känns det som en livstid!! Fick dock lite mer hopp om livet av att läsa ditt svar, du är bäst!!

    Svara

  • Vilmala

    |

    Åh fy tusan vad jag älskar dig du är så jäkla underbar!

    tack för du tar upp detta, går gymnasiet nu och jag trivs inte någonstans.. Har bytat klass några gånger och orkar inte byta mer så skolkar. Tack för dina värmande ord, det lyste verklgien upp mig <3

    Svara

  • Julia

    |

    Jag känner igen mig mycket, jag tog studenten förra året och trivdes verkligen på gymnasiet, hade fantastiska lärare och gick i en bra klass, men även där så var ytlighet och festande en stor del av vardagen, vilket jag aldrig drogs till. Jag hade en bästis under hela gymnasiet, vi umgicks varje dag och var väl i vår egna lilla värld, vi var inte någon större del av klassen (kunde dock prata med alla och vissa var toppen) och sågs nog som ganska tråkiga av många, för att vi just inte festade speciellt mycket alls och inte hade hunterstövlar och allt det som tillkommer som normer när man går på en innerstadsskola; vi levde alltså inte på samma sätt som majoriten i klassen, vilket nog var ett större problem för dem än vad det var för oss, haha. Så kontentan av min kommenterar är att ni som går på gymnasiet och är i samma sits som skribeten – bry er inte så mycket. Det är lättare sagt än gjort men det är SÅ värt det i slutändan att bara vara sig själv och umgås med dem som älskar en för den man är och som har samma intressen, värderingar etc. Det är bättre att vara ärlig mot sig själv än att falla för grupptrycker, ALLA gånger. Och det här med att gymnasiet ska vara den bästa tiden i livet, ta det med en nypa salt. Jag skulle personligen säga att gymnasiet var en väldigt bra tid, jag skrattade mycket och hade väldigt roligt, men jag har inte pratat med någon från klassen sen i somras (förutom min bästis som jag fortfarande umgås med hela tiden) och det gör absolut ingenting för mig, många var rätt irrelevanta och nu är dem bleka statister. Det är viktigt att komma ihåg att när man går på gymnasiet känns det som att allt handlar om där och då och allt kretsar om vilka beslut man tar och vilka man hänger med, men när man vinkar hejdå till alla på studenten så innebär det slutet, om man inte går/gick i en väldigt tight klass kan nog alla skriva under på att både kontakten och alla sommarinitiativ om återträffar hit och dit, rinner ut i sanden. Alla blir upptagna med jobb och universitetsstudier och skaffar nya kompisar och helt plötsligt minns man knappt vad hälften i klassen hette, och det är helt okej. Låt gymnasiet bli en personlig resa där DU utvecklas och lär känna dig själv, än att det blir 3 år av att vara alla till lags, försöka vara cool och falla för grupptrycket. Glöm inte heller att man aldrig väljer vilka människor du går i samma klass med, man måste inte vara bästa kompis med alla och det är därför man går vidare efteråt! Lycka till med allt och stå på dig! Kram 🙂

    Svara

  • Sara

    |

    Aven fast jag tyckte om gymnasiet sa maste jag saga att det blir ANNU battre efter…. Jag skulle saga att det ar da det basta i livet borjar! Sa var lugn, du har det basta framfor dig! 😉

    Svara

  • Louise

    |

    Mitt tips skulle vara att kanske tänka över vilken linje man går? För som jag känner det, jag trivdes ganska bra i gymnasiet för att jag fick gå med folk som jag hade fler gemensamma intressen jämfört med högstadiet. Så jag gissar att det kan bero på det, om man går en linje med kanske skarpare inriktning (jag gick IT/media) än kanske bara något allmänt som vissa bara går för att få en bred bakgrund… Tänk över valet och se över om du är nöjd med din inriktning, det kan bli bättre så tänker jag kanske. Om man redan däremot går något man brinner för, så kör på! För det är det som spelar roll. Tänk dock på att din gymnasieinriktning inte är allt och att du kan byta och utbilda dig till något helt annat efteråt, om du har läst bra kurser som behövs för att läsa vidare.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv