Mina lår går ihop

på 26 maj, 2011 » 18:37440 kommentarer

Jag fick ett mail. Jag hoppas det är okej att jag lägger ut det för tjejen som skrev det. Jag tycker att det är så pass viktigt att flera får läsa mitt svar till henne ifall att det är någon som känner likadant.

 

Hej Egoina!

  

Jag har följt din blogg i 3 år nu, den är bäst! En ”vanlig” tjej, förlåt, du är allt annat än vanlig men det känns som om du är den enda bloggaren i den stora bloggvärlden som kan representera vi ”vanliga” tjejer med viktångest, matångest, killångest, all jävla ångest bara. 

  

Jag läser även andra bloggar som Kenza, Paow, Kissie, och jag mår så dåligt. Min bild av hur en snygg kvinna ska se ut är helt sjukt, jag tycker att Kissie ser fet ut på för- och efterbilder hon har tagit. Hur hon ser ut nu och för bara 1 år sen, den tjejen har aldrig varit tjock och nu tycker jag att hon ser ut att ha varit det, detta på grund av all vikt det tjats om i bloggvärlden. Jag har ätstörningar nu, jag vill inte att mina lår ska gå ihop, jag vill inte ha en putmage, jag vill inte ha tjocka armar. Jag pendlar i vikt hela tiden, ena dagen äter jag ingenting, nästa dag mosar jag i mig chips, kakor och choklad. 

  

Nu kanske du inte vill höra om mina problem men jag vill bara att du ska veta att du är en förebild för mig, du är en normal kvinna, du är super fin! 🙂 och jag önskar att jag en dag ska få ditt självförtroende om vikt, och snälla, kan du inte säga att dina lår går ihop? För min skull, även om dom kanske inte gör det?

  

  

Hej!

 

Jag blir otroligt glad över ditt mail, men samtidigt väldigt ledsen. Jag vill börja med att erkänna att jag målar upp en väldigt osund livsstil i min blogg och anledningen till detta är för att jag vill försöka väga upp all skit där ute. Jag vill inte att mina läsare ska få ångest över att äta glass eller att de tog den där extra portionen, och i min blogg är alla bra precis som de är. Men det är viktigt att inte glömma att man måste ta hand om sin kropp. Och med det menar jag absolut inte att man ska tokbanta eller träna som en galning. Man ska röra sig i lagom mängd och äta mat (varje dag!!!) som är bra för kroppen. Man får lov att äta en kaka eller fem ibland (och till och med varje dag) så länge man mår bra. DET ÄR hälsosamt att äta både för själen och för kroppen.

 

Det viktigaste är alltså att må BRA. Och på en kvinnokropp är det inget konstigt om låren går ihop eller om magen putar, men det är heller inget konstigt om det inte gör det. Alla ser vi olika ut och hur fantastiskt är inte det? Jag hade en tjejkompis för några år sedan som var mycket större än mig. När vi var på stranden brydde hon inte sig för fem öre, hon satt i bikini och lät magen bilda bilringar medan jag med min megaångest inte ens vågade ta av mig kläderna. Jag tyckte att hon var så vacker och var så avundsjuk på hennes kropp, trots att hon var mycket större än mig. Hon tyckte at hon var snygg precis som hon var och då tyckte andra det automatiskt också. Det handlar alltså om ens egen inställning.  

 

För det kvittar faktiskt. Smala tjejer har ångest, tjocka tjejer har ångest, ”normala” tjejer har ångest. Oavsett hur du ser ut kommer du alltid ha ångest så länge du inte tycker om dig själv. Var din egen bästa vän! DU om någon ska vara det. Så slappna av och ät en kaka istället.

 

Slutligen, för att svara på din fråga. Ja, mina lår går ihop. Och jag tycker att jag är jävligt snygg ändå.

  

 

 

 

24 personer gillar detta!

440 kommentarer »

7 Pingbacks »

Lämna en kommentar!


Hej och välkommen hit! Jag besvarar kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!

Lägg till din kommentar nedan, eller trackback från din egen hemsida. Du kan också Comments Feed via RSS.

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Detta är en Gravatar-aktiverade webblogg. För att få din egen globalt erkända-avatar, registrera dig på Gravatar.

CommentLuv badge