Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Flexitariankassen

I annonssamarbete med Linas Matkasse

Jag har känt mig väldigt fantasilös på matfronten på sistone. Ni vet när man bara lagar samma rätter hela tiden och försöker tänka outside the box, men ändå kommer hem med samma gamla varor? Därför kommer detta samarbete väldigt lägligt. Alla mina godaste recept är faktiskt helt eller delvis inspirerade av Linas Matkasse.

 

 

Denna gång provar jag på Flexitarian-kassen med mindre kött och mer grönt. Den innehåller två vegetariska rätter, en fiskrätt och en rätt med kyckling eller kalkon. Är väldigt spänd på vad jag kommer få äta för gott i veckan! Det låg mycket grönsaker och örter i kassen.

Om ni också vill prova på Linas Flexitariankasse har jag ett supererbjudande där ni får en kasse för 499 kr (Ord. 799 kr) och en skärbräda från Scandinavian Factory (värde 245 kr) på köpet! Om du är ny kund hittar du erbjudandet HÄR och om du redan provat Linas matkasse, men vill prova igen hittar du erbjudandet HÄR. Erbjudandet gäller fram till den 23/12.

 

 

Igår plingade kassen på dörren. Eller inte själva kassen, utan en stackars kille som skulle leverera och inte kommit in i vår port och försökt ringa mig, men så hade jag inte svarat eftersom min telefon hade dött och han hade fått stå och vänta till en granne släppte in honom. Fick så dåligt samvete, men han var glad ändå.

Jag packade upp matvarorna och bestämde mig för att laga rätten Pappardelle con tacchino med kantareller och syrad grädde och packade med mig alla ingredienser och gick hem till Hannah och lagade maten där. Vi är nyblivna grannar och man behöver faktiskt lite finmiddag lagad till sig i allt flyttkaos : ))

 

 

Ingredienser:

Bladpersilja

Grönkål

Kalkonfärs

Kantareller

Palsternackor

Pappardelle

Syrad grädde

Grönsaksbuljong

Olivolja

Salt & peppar

Torkad rosmarin

Vetemjöl

Vitlöksklyftor

 

 

Syrad grädde alltså. Vilken grej. VARFÖR har jag inte lagat mat med det tidigare? Jag vet inte hur många gånger jag vägt mellan att använda grädde eller creme fraiche och till och med har blandat. Med denna behöver man inte välja. En riktig smakhöjare. Tips tips!

Yes. Låt oss laga mat då!

Gör såhär: 1) Fräs kantareller och pressad vitlök i en gryta. 2) Lägg i kalkonfärs och stek tills den är helt genomstekt. 3) Skala och strimla palsternackor tunt, tillsätt rosmarin, palsternacka och grönkål till grytan. Fräs ytterligare 5-7 minuter. Pudra över lite vetemjöl. 4) Koka pastan. 5) Rör ner syrad grädde, vatten och grönsaksbuljong i grytan. Låt sjuda någon minut och smaka av med salt och peppar. 6) Grovhacka bladpersilja och strö över innan servering. 7) ÄT!

 

Så himlahimlahimla gott. Det är just detta jag älskar med Linas matkasse. Det är så många kombinationer jag aldrig hade kommit att tänka på själv, men som känns helt klockrena. Dessutom känns maträtterna genomtänka och nyttiga. Bjud någon på denna rätt. Ni bara måste!

 

Till denna wowrätt drack vi vin bland flyttlådor och tände massa ljus runt oss. Så mysigt!

 

Läs mer om Flexitariankassen och se kommande menyer HÄR.

 

44 gillar

Kommentarer (15)

  • S

    |

    Hade du svarat om telefonen varit på då? Jag är en sån som aldrig svarar när jag inte känner igen numret (har uppstått en del problem genom åren pga det, haha) ;D

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha nej, men jag hade googlat numret och sett att det var Linas och därför svarat iaf andra gången 😉

      Svara

      • S

        |

        Precis som jag också gör 😀

        Svara

      • Sanna

        |

        Ladda ner Truecaller så ser du direkt vem det är och slipper googla ?

        Svara

  • Sophie

    |

    Tyckte dock det var lite tråkigt att jag som testat linas matkasse en gång innan måste betala 599kr istället för 499kr ( ja det är bara 100kr men som student är det sånt som gör mycket) . Blev ju superintresserad av denna nya kassen 🙂

    Svara

    • Malin

      |

      Men är det inte rimligt att man inte kan utnyttja erbjudanden gång på gång. I så fall skulle ju ingen betala fullpris. De flesta erbjuder ju inte ens rabatt mer än en gång (mathem, nextory, bookbeat osv) så tycker det är schysst att det finns i alla fall nåt erbjudande för de som redan provat tjänsten.

      Svara

  • Robert

    |

    Din tröja matchade matkassen… Så smarrigt! 😉

    Svara

    • Robert

      |

      Maten var smarrig, haha. Kunde tolkas annorlunda den kommentaren. 😉

      Svara

  • Lisen

    |

    Lät ju jättegott!
    Tack för att du delar. Med dig av recepten.
    /MVH bor på vischan utanför matkassarnas räckvidd xD

    Svara

  • Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris

    |

    Jag och min familj har haft Linas matkasse i över två år nu. Jag kan inte leva utan det, det är så underbart att få hem mat. Och vi slipper äta samma gamla rätter, nu äter vi mycket mer varierat!

    Svara

  • Jeanette

    |

    Ska ni flytta? 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    Men gud vad gott det ser ut!!!

    Svara

  • Amanda

    |

    Som student lät det här som livets matlåda!

    Hade feeling i köket häromdagen och slängde ihop en pasta som faktiskt blev väldigt bra, och sjukt enkel. Tänkte dela med mig av receptet så slipper du ha noll inspiration på matfronten 🙂

    Ingredienser
    1 gul lök
    1 klyfta vitlök
    1 zucchini
    500 gram champinjoner
    1 ask pärltomater
    Grädde
    Tomatpuré
    Svampbuljong
    Rödvinsvinäger
    Parmesan

    Spaghetti för 4 personer

    Tomaterna valde jag att torka i ugnen. Det är bara att halvera dom och slänga på en plåt med snittytan uppåt så kan de ligga och gotta sig på 100 grader i 3 h eller mer (alternativt kan man köra soltorkade tomater om man ska vara riktigt snabb).

    Kokade upp pastavatten.

    Hackade lök och lät den ligga i rödvinsvinäger, älskar bara vinäger, that’s why. Sen stekte jag lök och vitlök. Därefter slängde jag i zucchinin och svampen som jag hackat upp. När det hade fräst en stund hällde jag i lite vatten, tomatpuré och svampbuljong och toppade med 2,5 dl grädde. Salta och peppra efter smak. Det gör verkligen inget om det känns som det är mycket vätska då pastan drar åt sig sjukt mycket. När det fått koka en stund och pastan var färdigkokt blandade jag bara allt i kastrullen pastan kokat i.

    Servera med de torkade tomaterna och riven parmesan!

    Svara

    • Egoina

      |

      ???

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv