Follow my blog with Bloglovin

Förra helgen: dagsutflykt och en sko på vift

Vad händer här? Åker vi båt, igen?

 

Caroline fyllde 35 och önskade sig en dagstur till Helsingör som firande. Loppis, lunch på uteservering och frågespel vid slottet.

 

Vi tog båten vid 11 och gick direkt till loppisen som är på torget varje lördag.

 

Hittade så mycket fint. Men tyvärr inget vi behövde.

 

En vacker kikare som kunde varit prydnad i en bokhylla.

 

Denna bakgrund har ni sett en miljon gånger nu. Ville ta en fin bild på mina killar, men vill inte Henri något så vill han inte. Jag har typ inga bilder på honom. Han är ju aldrig still.

 

Tyvärr gällde detta endast vuxna 😅

Jag måste säga det, att det är svinjävlajobbigt att göra sånt här med Henri. Han vägrar fortfarande vagn, som han har gjort sedan födseln och accepterar inget annat än att få springa runt och upptäcka. Han kan inte sitta ner en sekund. Det går inte heller att muta honom med skärm eller leksaker. Jag och F får byta av varandra, men ibland får vi vakta honom båda två samtidigt eftersom det är så intensivt och krävande. Ska alltså ärligt säga att vi inte hade så kul på denna tur.

 

Dags för lunch! Fick Henri att somna i vagnen och vi var så lyckliga.

 

Caroline hade bokat bord på Francophile.

 

Men när min sallad Nicoise kom vaknade han såklart. Fick kasta i mig maten ståendes med ett otåligt barn som ville allt annat än att vara i mitt grepp.

 

Nästa anhalt: picknick på slottet.

 

Löste gåtor och åt chips.

Lite bättre här eftersom H kunde springa en bit innan vi behövde springa efter. Men ganska snart var vi helt slut och fick tacka för oss och bege oss hemåt medan de andra fortsatte vidare.

Massa gnäll i detta inlägg, haha förlåt. Men när vi stod och bytte blöja i gräset och en fågel bajsade på min rygg konstaterade vi att det inte är värt det längre. Det är inte kul med utflykter som inte är barnanpassade. Och helt ärligt vet jag typ inget som är anpassat till Henri just nu. Har ingen aning om vad vi kan hitta på i sommar? Men nåja. Vem minns det om hundra år.

 

Det blev söndag och mors dag. En pissdag tbh. Orkade inte se en enda bild till på Instagram och gick och köpte en pistagebiskvi till mig själv. Killarna gick ut och jag var ensam med Netflix. Allt jag ville ha.

 

Sen kom Henri hem med endast en sko. Så vi gav oss ut på skoletarjakt. Kollade lekplatsen och längs trottoarer. Hittade den till slut på Hemköp! Fanns massa bra saker i den korgen btw. Bland annat en mössa som passade perfekt. Och en tröja och ett par byxor. Det blev en helt ny outfit faktiskt. Så smidigt. Måste kolla där oftare.

 

Hahah nä jag skojar.

Det var min helg. Och nu är det dags för en ny 😘

234 gillar

Kommentarer (51)

 • Elin

  |

  Det är faktiskt pissjobbigt att försöka hänga med på saker som inte är barnanpassat 😭 ingen njutning i det. Men tänker att det får väl vara så en tid och sen blir det förhoppningsvis lättare igen. Men känner verkligen med er!! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Ida

  |

  Perioden mellan 1-2 tyckte vi var svintuff också. Sen kom vi ut på andra sidan! Lättare att kommunicera med barnet, finns mer saker som går att göra osv. Just det att det inte går att prata med dem och resonera om varför man säger nej osv. Håll ut! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

  • Jane

   |

   100% enig i att 1-2 var tuffast. När han blev två började vi kommunicera och vid tre började det bli riktigt roligt!
   Nu blir lillasyster strax ett år och jag måste erkänna att jag gruvar mig lite… Blir en sommar utan planer här!

   Svara

 • Emma

  |

  Ut i naturen måste ju vara det bästa? Stranden, lekplatser, parker? 🙂 Där kan han ju röja runt på större ytor.

  Svara

 • Linda

  |

  Mors dag är en pissdag för mig numera också. Massa kramar ❤️

  Svara

 • Eva

  |

  Jag uppskattar ändå att du är ärlig. Det är ändå såhär det är för väldigt många. Sänk kraven, barnanpassa och bara vänta ut bättre tider❤️

  Svara

 • Matilda

  |

  Minns 1,5 år och däromkring som värsta åldern. Sen blir det roligare och framförallt lättare, tack och lov.

  Tips på aktiviteter är annars badhus, lekland, bibliotek och tusen miljoner lekparker där han kan härja fritt. Och nästan det viktigaste av allt: att dela upp sig med den andra föräldern så man kan hämta ny energi! Alltså dom. måste. ut. ur. hemmet. utan. dig!

  Svara

 • Emma

  |

  Hej! Vi fick en sladdis, 7 och 10 år efter de andra två (helt oplanerat). Sa innan idag att vi är klara med bebisstadiet, hen är 10 månader och vi är äldre (känner vi oss som det iaf, är 36/38). Hen är aldrig still i famnen, är överallt osv. MEN, vi har/har haft så sjukt smidiga bebisar och är bortskämda. Nu menar jag sova hela natten sen några veckors ålder, aldrig skrik, sitter lugnt och tyst i vagnen osv. Det har de dock tagit igen på olika sätt senare och vi har nu två större barn som kräver mycket (ej npf). Tror det är bra att reflektera över att en del barn faktiskt är mer krävande än andra – många förstår inte hur det kan vara. Vet inte riktigt vad jag ville med detta, mer än att jag själv reflekterar över mina egna barn och situation som förälder. All cred till er! Ni gör ett fantastiskt jobb som föräldrar.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Måste bara tillägga att vi inte gjort något för att förtjäna dessa smidiga bebisar, herregud nej, det tror jag inte en kan påverka.

  Svara

 • Lisa

  |

  Kan sele på ryggen funka en stund? Ibland blir de inte så rastlösa om de kan sitta där och titta ut 🙂 Hade också en vilding och det funkade för oss. Men det blev också en del grejer som jag bara inte orkade följa med på, allt har sin tid får man väl säga, även om det är tråkigt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Mja. Funkar absolut bättre än vagn, men inte så populärt heller 😅

   Svara

 • Emma

  |

  Oj det låter verkligen sjukt jobbigt?
  Är han ’nånsin’ still? 😅 är han typ överaktiv? Eller är detta bara att vänta på? Har en 1åring nämligen 😄😄

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha det är en intensiv ålder ja. Men alla barn är olika 🥰

   Svara

 • blåmesen

  |

  Jag har inte ens försökt att vi ska gå alla på grejer typ… sen vi fick barn (det var Corona då, annars kan man väl ta möjligen ta med sig en bebis på grejer om man måste). Tycker det verkar för jobbigt både för vuxna och barnet. En vuxen (oftast min partner…) reppar familjen på festen, den andra gör barngrejer med barnet (sedemera barnen). Sen när de är något större kan man ju ha barnvakt också.

  Svara

 • Amanda

  |

  Bara jag som tänker på Vänner och ”MY SHOE!”? 😂

  Och ja, icke barnanpassade aktiviteter med bara ens eget barn i sällskapet suger. Alltså verkligen suger. Vår regel i den åldern blev ”minsta möjliga motståndets kraft”. Typ stora gräsfält, inhägnade lekplatser o att försöka hänga med andra med barn. Svårt eftersom vi var först i gänget, men till slut hittade vi några andra familjer på lekplatser o öppna förskolan.

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Småbarn är ett h-lvete pardon my french. Absolut gosigt också men just återhämtningsmässigt är det nära på noll. Galet att man orkar. Speciellt ni som fått en extra energisk 💕
  Nu med stora barn på 7 och 9 år känner jag mig typ som en general som överlevt två krig och kommit ut på andra sidan. Kommer på mig själv ibland t.ex. på lekland med att sitta och pösa medan mina storbarn äter sina hamburgare själva, när andra stackars soldatföräldrar har fullt upp och krälar i leran 😬😅

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

 • Annika

  |

  Vad har han för vagn?
  Sitter åt vilket håll i denFramåt eller bakåt?
  Testa isåfall andra hållet ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Gör ingen skillnad. Det är att han sitter fast som han inte gillar 😂

   Svara

   • S

    |

    Hade aldrig vågat det själv pga vilding men när min pappa var barnvakt spände han aldrig fast vildingen, som satt kvar då!! Visst, han stod upp ibland åså men det gick. Så det gör vi ibland. Annars är det mest att hänga på ställen där han typ inte dör om det händer något.

    Svara

 • Caroline

  |

  Heja dig och er. Det suger när man är själv i gänget med barn – vi hänger numera endast med andra barnfamiljer. Ja, eller en och en utan barn. Det är omöjligt annars. Nu sedan tvåan har vi dessutom hängt lite mindre med andra familjer då de har större barn och vi ett nytt litet. Då får man vänta till ca 2-2,5 innan vi är tillbaka i mera normala tillstånd 😅

  Men med det sagt: Minimeis! En superlätt slags ryggsäck men där barnet sitter på ens axlar. De kommer högt upp, ser allt, det är enkelt för ryggen och ja. En fröjd. Vi har en vilding och det har funkat fint. Kanske kan vara ett tips.

  I övrigt hejar jag på dig och er. Håll i och håll ut. ❤️

  Svara

 • Johanna

  |

  Min kille sitter still om han får sitta på axlarna, hatar vagnen… Längtar typ till att han ska vara lite för gammal för vagn men ändå vilja sitta pga lat!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂👌🏼

   Svara

 • Helena

  |

  Åh, det är tufft med aktiva barn och speciellt på utflykter!!
  Vår snart 2åring har nyligen lärt sig klättra upp i vagnen på egen hand och efter det funkar den bättre. Men allt som är på hans eget initiativ funkar ju.. 😅

  Svara

 • Carin

  |

  Dela upp oss gjorde vi. Alltså en vuxen ”får” följa med på sånt där. Vi delade upp oss ganska mkt generellt men så fick vi tvillingar också. Vi var tvungna att ge varandra egentid för att överleva. Men då måste man också unna varandra och låta den andre ha egentid med gott samvete 💕😊

  Svara

 • Också en vilding

  |

  Har 3 barn. 1an och 2an har varit supersmidiga, speciellt 1an som älskade att hänga med på vuxengrejer. Och sen kom vår 3a som nu är 3. Energin tar fan aldrig slut, han är överallt och ingenstans. Enda ställena han funkar fint på är i skogen, lekplatser, cykla. Helst där han får röja fritt och kan springa springa springa tills han stupar. Impade på mig i veckan hos frisören (inte när han klippte sig, han ålade omkring i stolen och satt still i två min åt gången) men när syrran klippte sig satt han själv med min telefon och kollade på Bolibompa. Tyvärr är vår ända räddning med honom skärmar när han måste vara still/vi vill äta när vi är ute och flänger eller att han har med sig en boll han kan springa efter, annars är vi bara uppe och jagar honom. Sen är han världens mest sociala unge, skojfriska unge men herregud vilka gråa hårstrån vi får från honom. Ville egentligen bara skriva att jag fattar vad ni går igenom, energin tar inte slut men med tiden hittar man sina små trix för att få hämta andan när man är ute bland folk.

  Svara

  • Egoina

   |

   😅❤️

   Svara

 • Elin

  |

  Om han bara inte vill sitta still så testa att få honom att hoppa på stället, springa på stället osv. Dvs göra av med energin där han står istället för att springa iväg! Kikare som leksak är också ett hett tips, man kan inte springa samtidigt som man kollar i kikare, och han kan kolla på saker på långt håll så har ingen anledning att gå dit 😅😅 Hoppas han lugnar ner sig snart så ni får lite andrum!

  Svara

 • Mila

  |

  Alltid lustigt när jag läser din blogg och ser någon gammal bekant dyka upp på foto. 😂 Skåne är litet!

  Svara

 • Malin

  |

  Mitt femte barn är nu två år, supersladdis, de andra är vuxna/ tonåringar. Och herregud vilken energi och stark vilja hon har. Vägrar vagn, har inte gått att muta. Jag har gått och haft 4 barn som jag kunnat ta med på ALLT, som somnat i soffan hos folk och jag har ärligt tänkt att jag aldrig ska bli sån tråkig person som anpassar allt efter barnet, utan de ”blir” sköna med avslappnade föräldrar. Allt detta har jag fått äta upp nu. Jag sätter mig inte längre i situationer där inget är barnanpassat för det är inte värt det! Har faktiskt haft barnvakt om vi ska hem på middag till folk t ex. Men hon är så sjukt gullig och rolig och underbar! Men en helt annan typ av barn än de andra❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • M

  |

  Åh, när jag läser ditt inlägg kommer jag att tänka på en kräftskiva vi var på med vår son när han var 1,5 år gammal. Kändes som att jag och min man inte åt någonting 🤣 Har absolut inte velat gå på kräftskiva med små barn efter det!

  Svara

 • Sanna

  |

  Vår tjej vägrade också vagn ett tag men då funkade skrindan 🙂

  Svara

 • Emm

  |

  Igenkänning! Min son var likadan. Satt aldrig still när han var 1 år och framåt. Vaknade dessutom typ kl04.25 i flera års tid. Jag var helt slut. Nu är han snart 12 år och sover till 9 🙂

  Min mellandotter va hans motsats. Ville mest sitta i famnen med nappen och ”nypa” oss på handen.

  Mitt tredje barn är mer lik nr1 =) hon är nu 2 år och jag känner redan hur lång denna sommar kommer vara med all energi hon har..
  Kämpa på! På nåt sätt så orkar man ta sig igenom det.

  Svara

 • Tina

  |

  Min stora åkte Bobby car överallt när han var 2😂 Så jag hade bara med ett litet rep som jag knöt fast när benen inte orkade ta mer fart😂

  Svara

 • Astrid

  |

  Vi försöker inte ens hänga med på grejer som inte är barnanpassade (om man inte kan få barnvakt), den lilla energi man lyckas skrapa ihop försvinner ju direkt om man försöker 😅

  Det är lite trist men brukar försöka tänka att det bara handlar om ett par år.

  Har gjort en pakt om att påminna varann ofta senare i livet när det förhoppningsvis rullar på lite lättare hur skönt det är!!

  Svara

 • Frida

  |

  Kan jag få tipsa om appen Playground Buddy? Det är världskarta över ”alla” lekplatser (finns såklart vissa som inte blivit registrerade) i typ hela världen tror jag?? Bor i UK och använder den kartan när vi vill testa nya lekplatser i närområdet men också när vi behöver en lekpark när vi är nånstans vi inte känner till området. Använder den också när vi är i Sverige eller andra länder. Sparat så mycket letande och min mentala hälsa när barnen bara behöver leka av sig en liten stund 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Så smart, tack! Kunde inte hitta en enda lekplats i Helsingör.

   Svara

 • Emelie

  |

  Vår dotter är lika gammal som Henri. Dagar då vi umgås med vänner utan barn kör vi detta upplägg:
  Frukost tidigt, sen fullständigt ÖS! Alltså lekplatser/skogen/stranden, gärna att hon får promenera eller springa dit om det går. När sen de andra är redo för att träffas brukar hon vara helt slut och sitter gärna i vagnen. Barnanpassad lunch, ibland innan oss andra, och sen sova i vagnen. Upprepa allt efter lunchvilan 👍

  Svara

 • Linnéa

  |

  SÅ skönt att läsa detta! Trodde det var fel på mig som typ inte orkar åka på saker där inte fler barn är inblandade. Har lärt mig att inhalera maten (typ) för man vet inte när man måste rusa upp och springa efter en vild ettåring.
  Vår son har dessutom börjat äta dåligt så varje gång vi ska sitta ner och äta middag tillsammans så äter han typ 3 tuggor och sen är han klar och ska klättra ur stolen och sen klättra upp i mitt knä. Många harmoniska måltider hos oss.
  Det jobbiga är att min sambo inte riktigt har insett detta än, han vill gärna åka på saker ändå, men jag får panik! haha!

  Svara

 • Frida

  |

  Så fint ändå att Henri fick följa med , han växer som ogräs ❤
  Har inte barn själv men är ”ensamstående” med en hund som har epilepsi och lämnar gärna inte bort henne om det inte behövs. Har hittat min krets med vänner som uppskattar att hon följer med och ibland ger mig avlastning, det är så uppskattat!
  Minns du förresten för många år sedan att du skickade ett bed head shampoo och balsam till en tjej? Det var jag haha

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Carro

  |

  Jag tänker väl mest att vi föräldrar får följa barnet istället för tvärtom. Och dela upp sig när man har behovet.
  Restaurangbesök, strosa runt i sakta mak o babbla med vänner får stå åt sidan ett tag?
  Livet är ett äventyr för en liten knodd, häng med på det! Sitta still är ju skittråkigt när världen står för ens fötter ❤️

  Svara

 • M

  |

  Ni får göra något aktivt i sommar! Fjällvandra eller något, du är trots allt norsk 😉

  Svara

 • fanny s

  |

  1,5 år är min värsta barn-ålder 😅 Jag har fyra barn och tycker att det varit jobbigast 6 månader-2 år. Sedan har det blivit lite lättare, upplever att de inte ha varit en fara för sig själva på samma sätt när de kommit upp i 2-årsåldern. Men det är ju så olika det där 😅 Näe jag ville mest bara säga att jag känner igen mig i din frustration. Man vill hänga med vänner, men det funkar typ aldrig. Vi hade heller ingen möjlighet till barnvakt så om vi skulle göra något hela familjen var man ju heeeelt slut. Jag och min man fick liksom aldrig umgås tillsammans, det var lättare att ta en tjejkväll för mig medan han var hemma med barnen, och vice versa. Men att liksom åka på utflykt alla ihop var ju extremt utmattande bara. Det är utmanande att vara förälder och hitta en balans i livet, helt klart!

  Svara

 • Titti

  |

  Jag har en dotter på 1,5 och vi försöker inte ens göra nåt som inte är barnanpassat så hatten av till er som iallafall försöker 🤣 det är inte lätt med småbarn !!!!!!!!! 😵‍💫 haha

  Svara

 • Hanna

  |

  Min mamma hade sele med koppel på mig som barn för jag var en jävel till springare… och rymmare. Så jäkla lustig grej men deras åt funkade!

  Svara

 • Robert

  |

  Pistagebiskvi?? Lät spännande onekligen. Såg smarrigt ut i övrigt också. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv