Follow my blog with Bloglovin

Kanin-emoji och en vårig risotto

Glimtar ur mitt liv fångat i kamerullen:

Förra helgen var det långhelg och vi var på spelkväll hos Hannah som passade sina föräldrars lägenhet. Vi åt pizza och spelade kort.

 

Köper alltid samma. Regios Il Tartufo är topp 5 pizzor jag ätit i mitt liv.

 

Valborg firade vi i Carolines mammas koloni. Hängde utomhus hela dagen. Vi grillade korv och barnen lekte på lekplatsen. Man får bara acceptera att livet är såhär nu. Nöjd unge = nöjd mamma.

 

Efteråt följde vi med hem till dem och de vuxna åt plock medan barnen röjde. Henri fick livets första piggelin. Han missförstod konceptet och höll i glassen och tuggade på pinnen.

 

Dagen efter var både jag och Henri sjuka. Man får kanske inte säga så, men jag älskar när han är sjuk. Äntligen vill han mysa. Vi sov tillsammans flera timmar mitt på dagen och han låg på mig som när han var bebis <3

 

Gjorde en så god vårig risotto med grön sparris och citron en dag. Kan verkligen rekommendera.

Basen görs på vanligt sätt: arborioris, schalottenlök, vitt vin, buljong, parmesan. Sen smaksatte jag med citronzest, citronsaft och rörde i sparris som jag stekt i vitlök.

 

Var hos barnläkaren med Henri. Han har ju plågats av hosta i flera månader och nu vet vi att han antagligen har infektionsastma. Men vi ska ta blodprover också för att utesluta annat. Skulle tagit dem samma dag vi var här, men det gick _inte_ så vi fick boka om. Han får i alla fall kortison och hostan har blivit bättre.

 

Har gjort microblading på mina ögonbryn och nyligen var det dags för touch up och nu är de klara. Gah jag är så nöjd!! Ska visa er när de har läkt.

 

”Hej jag håller på och lägger till en emoji på ditt namn i min telefon, du får vara en kanin”, sa Sofie när hon ringde mig. ”VA! Du är en kanin i min telefon!!”, sa jag och skickade en print screen som bevis.

 

Har testat ännu en glassnyhet: magnum double med smak av choklad, karamell och popcorn. Köp inte denna! Popcornsmaken var så märklig och intensiv. Dessutom var det inte alls en double. Bara lögn allting.

 

Snälla säg att kasta-maten-i-golvet-perioden går över snart? Började när han var gammal nog att greppa något och fortsätter ännu. Är så ofantligt trött på städa köket varje dag. Han blir ju bättre på att kasta också. Nu träffar han även övre skåpsluckorna.

 

Slänger in ett tips om att köpa en sån här måla med vatten-grej. Till er själva alltså. Henri bryr sig inte. Så avkopplande att måla på denna. När vattnet torkar försvinner ”färgen” och man kan börja om. För övrigt hoppas jag fortfarande att han kommer bli en som tycker om att pyssla. Tyvärr verkar det kört. Bara han inte blir en ute-unge i alla fall. Det är min mardröm att ha ett barn som vill vara ute i ur och skur.

 

159 gillar

Kommentarer (31)

 • Josse

  |

  Glassen var ju jättegod ju 😱 du kanske fick ett måndagsex!

  Svara

 • Amanda

  |

  Åh! Den där vattenmålargrejen, vart har du köpt den? Tror min son hade älskat den😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi fick den i julklapp. Tror den är från Lidl 👌🏼

   Svara

 • Sabina

  |

  Min 2-åring vill gå ut heeeela tiden och jag avskyr utomhus 🙈 nu har vi köpt en sandlåda och min målbild är att sitta där under ett parasoll med en bok utan att hon rymmer till skogs 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   håller tummarna 😅

   Svara

  • Mila

   |

   Haha jag trodde för en halv sekund att fortsättningen på din mening skulle vara ”min måldbild är att sätta den i vardagsrummet” 😀

   Svara

 • Sara

  |

  Lästa någonstans att man kan prova att lägga maten på en tallrik som faktiskt går sönder när dom slänger den i marken, då får dom liksom ”uppleva” att tallriken går sönder och då är det inte lika kul längre..

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror tyvärr han visst hade tyckt det var kul 😅 Men värt att prova!

   Svara

 • Ella

  |

  Jag minns inte exakt när kasta-i-golvet-perioden tog slut, men min yngsta är 11 år nu och kan sitta vid matbordet och låta tallriken stå kvar på det under hela måltiden. Så någon gång bör Henri också sluta! (Visst är det skönt att kunna få lite tröst från oss erfaaaarna?)

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂😂

   Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Borde nog ge twistshake en chans…haha 🙂

   Svara

 • Sabbe

  |

  Om du provar att ge han några bitar av maten i taget? Och lägger dom på brickan/bordet istället? Men det kanske ni redan provat 😅

  Svara

 • Nina

  |

  Gillade inte heller den nya Magnum. MEN det är väl visst en double eller har jag fattat fel? Det är ju dels ett karamelltäcke och sen ett chokladtäcke runt glassen, det är väl double. Eller? 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det är förvisso sant. Men på de andra magnum double var det ju chokladtäcke, karamelltäcke och sen choklad igen. Saknar!!

   Svara

   • Em

    |

    Hur äter man ens en double utan två lager choklad 😏 Choklad, suga/slicka i sig kolasås, choklad och sen glassen hehe.

    Svara

    • Egoina

     |

     Finns inget annat sätt!

     Svara

 • H

  |

  Jag var på väg att skriva ett råd om matkastningen, sen kom jag på att det nog inte alls var det du var ute efter – mer skönt att få berätta av sig. Jäkla ungar i perioder med saker o ting. Skaffa en hund, de städar matrester bra. 😜

  Svara

  • Egoina

   |

   Ge gärna råd!! Känner att jag har provat allt 😭 förutom hund. Det var en smart lösning 😂

   Svara

 • Alva

  |

  Hej! Jag ville bara säga tack för alla år av bloggande, din blogg har varit en sån konstant trygghet för mig så lång tid! Den är en av få saker på internet som verkligen alltid bara känns mysig och snäll, inte för att du alltid måste vara glad eller må bra, utan för att hela stämningen bara är sån. Det är superfint, så jag ville bara tacka! Hoppas på många fler år.

  Svara

  • Egoina

   |

   Finaste komplimangen! Tack snälla du. Är så glad att du läser här ❤️

   Svara

 • Stina

  |

  Så jäkla roliga tankar du bjuder på😂

  Svara

 • Sofia

  |

  Min unge är snart 4 och tallriken får stå kvar på bordet men maten hamnar ändå på golvet. Och sen kommer ”välta ut glaset varje måltid”-fasen. 😂 Och Magnum-glassen är ju asgod! Sry! 😁

  Svara

  • Egoina

   |

   Den är redan här den med 🙁 🙁

   Svara

 • Linda

  |

  Vi har med en sådan vattenmålargrej och den var ingen hit i början. Men sen så gav jag en pensel och typ 2 mm vatten i en burk och då blev den genast intressant! Pennan var mest rolig att tugga på…

  Svara

  • Egoina

   |

   Ska testa! 😀

   Svara

 • Linnéa

  |

  Vi har en 15 månaders som också gärna kastar maten.
  Det vi har märkt är att han kastar när han är mätt.
  ”nu vill jag inte ha mer så nu kastar jag den istället”.
  Vi började säga till på skarpen men sen läste jag nånstans att man bara ska låtsas om att det inte händer och ta bort tallriken/maten. Hos oss är det i alla fall så att han tycker det är roligt när han får en reaktion. 😀

  Svara

  • Emma

   |

   Det är så jag har fattat det med, att barnet då är mätt eller helt enkelt inte intresserad mer av att äta och då tar jag bort maten. Ibland blir det lite gnäll då och att han visst ville äta och då säger jag typ ”ville du äta mer? Ja, då ska ju maten vara i munnen, inte kastas på golvet, eller hur?”. Oftast blir det inget mer kastande då, men ja, händer ju att det blir mer kastande också 😂 Men då tar jag bort den en sista gång.

   Svara

 • Josefina

  |

  På vilken pizzeria kan man hitta den pizzan?

  Svara

  • Egoina

   |

   Regio 🤗

   Svara

 • M

  |

  Vi har bara stoppat att tallriken kastas, sagt nej och tagit bort den. Gett tillbaka om barnet ska äta mer. Slutat fort båda barnen. (4&7 nu) Gör samma på jobbet, är förskollärare och har 12 st 1-2 åringar och sällan det kastas längre 🤣 sen sitter jag bredvid den/de som har kastat och är snabb och stoppar om det sker. Muggar vänds fortfarande upp och ner men samma där, stoppar och tar bort och får tillbaka när barnet vill dricka 😊

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv